25. kolo
26.04.2009 17:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

České Budějovice - 1. FC Brno 1:1

Jihočeši za tento bod asi moc rádi nebudou. Odehráli velmi dobré utkání a Brnu v druhé půli nepovolili ani náznak vyrovnání, které tak přišlo až v poslední vteřině. Moravané i přes šťastný gól padají o další příčku níž.

Jihočeši začali aktivně a po dobrém úvodu mohl v páté minutě obstarat první branku Šíma, ale po centru Hudsona mířil placírkou nad. První útočný výpad hostů zakončoval Došek nepřesnou hlavičkou. Budějovice sice drželi i nadále míč, Brno ovšem kontrovalo rychlými přechody do útoku. Tak jako tak, ani jeden z týmů se dlouho nemohl dostat k nebezpečnému zakončení.

Nezáživnou část zápasu ukončil svým technickým pokusem Benát, jehož střela z vápna branku o několik decimetrů minula. Po minutě už byli fanoušci domácích spokojenější. Několik přesných kombinací vedly k nejspíše stému centru Šímy, který tentokrát skončil na hlavě Sedláčka, a ten nádhernou rychlou akci zakončil přesně. Poslední čtvrthodinka nic nepřinesla, to až druhá minuta nastavení. K dorážce z vápna se totiž dostal Švejnoha, který dokázal vyběhnuvšího Kučeru překonat, nicméně metr před brankovou čarou vykopl míč směřující do branky Žižka.

Tempo hry sice bylo po změně stran celkem dobré a Brno chtělo vyrovnat, na šanci však diváci museli čekat až do šedesáté minuty. To se po pěkné akci dostal k zakončení Rabušic, ale Kučera se nenechal zahanbit a dobrým zákrokem vyrazil na nevyužitý roh. Hra stále uvadala a uvadala, příjemným zpestřením tak byl roh domácích, po kterém z dorážky v gólové pozici nepřesně zamířil Stráský.

Moravané absolutně nevěděli, jak na svého soupeře hrát. V závěru tak stále sbíral nepovedené pokusy aktivní Benát. I přes jeho smůlu se ovšem nedokázali Brňané zvednout a alespoň si vytvořit gólovou příležitost. Tedy, alespoň do nastaveného času. Tomáš Došek si zkušeně počkal na míč do vápna a pohotovou střelou spláchl ledovou sprchou všechny domácí příznivce. Okamžitě po rozehrání totiž následoval závěrečný hvizd.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1-0 DYNÁMOOO

Reagovat
smazaný uživatel

Několik přesných kombinací vedly k nejspíše stému centru --- vedlo

Budějovice sice drželi i nadále míč, držely

Jinak moc pěkný report!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele