14. kolo
16.11.2008 17:00 CET
4 : 3
(2:1)

Reportáž

Bohemians Praha - Sparta Praha 4:3

Ve strhujícím zápase domácí FC Bohemians porazili Spartu 4:3. Domácí tým dal v oslabení Spartě tři góly. Letenským nebylo nic platné, že krom tří zásahů ještě dvakrát rozezvonili brankovou konstrukci.

Osmnáctá minuta přinesla první branku v malém pražském derby. Domácí tým se dostal do vedení po parádním kopu Pavla Macháčka. Zadák zelenobílých napřáhl kousek před šestnáctkou a balon se zatočil přesně do horního rohu sparťanské brány. Plachtící gólman Blažek byl bezmocný - 1:0. Sparta mohla vyrovnat vzápětí, když se Kušnír dostal až před brankáře Beláně, ale namísto střely zvolil ještě kličku a dobíhající Horáček mu míč ukopnul. Ve 25. minutě přišla rána pro domácí tým, do sprch totiž po druhé žluté kartě zamířil Dmitrij Lencevič a Sparta od té doby hrála přesilovku.

Tu málem využila hned po minutě, když Berger rozehrál přímý kop. Domácí gólman Beláň chyboval, vyběhl z brány, ale nezasáhl míč, ten naštěstí pro Bohemians netrefil opuštěnou bránu. Deset minut před přestávkou přišla další branka a oslabený tým domácích odskočil Spartě už o dvě branky. Prosadil se bývalý hráč letenských, Marek Kincl, který po standardní situaci hlavičkoval zády k brance a zvýšil na 2:0. Dvougólové vedení domácím vydrželo jen tři minuty, poté vlastencem snížil Martin Horáček. Berger zleva nahrával a Horáček balon nešťastně ve skluzu poslal za záda vlastního brankáře - 2:1. O minutu později mohla Bohemka ztratit náskok úplně, ale Beláň vytáhl proti Kuličově hlavičce parádní reflexivní zákrok. V samotném závěru půle pak měl ještě možnost ke střele Slepička, ale netrefil branku.

Sparta se dočkala vyrovnání krátce po přestávce, když se ve 47. minutě prosadil Miroslav Slepička. Kulič rozehrál roh na vzdálenější tyč, kde stál Slepička, ten prudce vystřelil a s pomocí tyče dopravil míč do sítě - 2:2. Sparta se dostávala postupně do tlaku a ten ústil v další šance. Jednu z nich neproměnil Kladrubský, který střílel po centru Kuliče, jeho ránu domácí obránce přizvedl na roh. Brankové hody pokračovaly v 58. minutě a překvapivě se znovu ujali vedení oslabení domácí. Tomáš Fenyk vystřelil na hranici pokutového území z voleje a míč skončil u tyče Blažkovy svatyně - 3:2. Bohemians opět brzy po svém gólu inkasovali také, tentokráte po čtyřech minutách, kdy opět srovnal stav Luboš Hušek. Hušek se prosadil hlavou po centru Kroba - 3:3. V 69. minutě měla další velkou šanci Sparta, když na pravé straně prokličkoval Kúdela, odcentroval a Beláň opět opustil bránu a nechytil míč, Kušnír ovšem do prázdné brány balon usměrnit nedokázal. Ihned z protiútoku střílel Kincl, který pálil sice z dobré pozice blízko brány, ale dost mimo. O minutu později měli sparťané velmi blízko ke gólu, ale Patrik Berger z přímého kopu orazítkoval pouze tyčku. V 76. minutě dostali letenští další facku a třetí gól v početní výhodě. Na 4:3 upravoval Jiří Jeslínek, který doklepával balon u tyče po předchozí střele. Sparta v závěru zápasu ještě vyvinula velký tlak, který ale vyústil jen v hlavičku Holendy mimo a nastřelen0 břevno, které trefil Slepička. Bohemians ve strhujícím zápase zvítězili 4:3.

Autor: Michal Havlický / idnes.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim že to bude 0:1 a gola dá Berger

Reagovat
smazaný uživatel

1:1, Sparta překvapí a urve bod

Reagovat
smazaný uživatel

o vitezstvi sparty neni pochyb, vratime se na 3.misto

Reagovat
smazaný uživatel

jo no

Reagovat
smazaný uživatel

jedním slovem ostuda....

Reagovat
smazaný uživatel

Tak byl jsem tam...nejsem uplne Bohemak, ptze jsem Slávista, ale jsem ANTI-SPARTAN ... a rozhodci jim opravdu mega nadržoval, kdyby tam byl noirmalni rozhodci, tak sparta dostane tak 5:0 ... opravdu, nevím co od té sparty furt čekáte, když jediný co maj jsou rozhodčí a fotbal prostě neuměj...žádná smůla, prostě to neuměj...Opravdu nádherná atmosféra...jediné dva minusy na tomto zápase - že byla zima a chcalo, takže se mi ted blbě píše na klavesnici...(zmrzlé prsty) a také rozhodčí, ..fakt debil, pěkně jsem si zanadával..

Reagovat
smazaný uživatel

gratulace, jsi mamrdi curak...kamo, chces pripomenout jak rozhodci vloni tlacili slavii k titulu? jdi si ho vyhonit mamrde jeden

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle jde na vrub Křetínskému,kokotovi jednomu Křetínský ven!

Reagovat
smazaný uživatel

na tohle se jentak nezapomene

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele