21. kolo
16.03.2008 10:15 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Viktoria Žižkov - České Budějovice 2:0

Viktorka se nenápadně zvedá, na jaře prohrála jen jednou a dnes si připsala již čtvrté domácí vítězství v řadě. Budějovice naopak na jaře zajely systém, ve kterém se střídají remízy a prohry, po zimní přestávce tak ani v pátém zápase nezvítězily.

Dlouhých pětadvacet minut končily akce obou týmů nepřesností, diváci se tak dlouho nedočkávali žádné zajímavé šance. Ta přišla, i přes další nepřesnost, právě ve 25. minutě, kdy Kalod nenašel centrem do vápna Švancaru, odražený míč se dostal na hranici vápna ke Stracenému, který mířil jen pár decimetrů vedle pravé tyče. O deset minut později se po dalším odvráceném centru, tentokráte z rohu, dostal ke střele Kušnír. Z pětadvaceti metrů protáhl Kučeru, který skokem k pravé tyči jen tak tak odvracel na roh. Pět minut před koncem první půle se již domácí zaslouženě do vedení dostali. Vedoucímu gólu předcházela opět nepřesnost, když Kušnír střelou z úhlu mířil mimo. Míče se ale na zadní tyči chopil Stracený, který místo střely zvolil přihrávku volnému Kalodovi a ten z kroku nemohl odkrytou branku minout.

I druhou půli začali lépe Pražané. Švancara našel uličku mezi obránci a přihrál Kalodovi, který ve spěchu mířil mimo. V 58. minutě mohl skórovat sám Švancara, na Kušnírův centr si nabíhal na zadní tyč, aby nakonec jen o pár centimetrů míč nezastihl. Bylo jen otázkou času, kdy se územní převaha domácích znovu projeví gólově. V 67. minutě Švancara přenechal přihrávku Tingovi, který obešel jak obránce, tak brankáře, a bez potíží skóroval do prázdné branky. Nejpohlednější akci zápasu tak zakončil pojišťujícím gólem. Potopit hosty mohl Kalod, ale osamocený na malém vápně nedokázal ihned vystřelit a poté se mu míč zamotal, Hunal pak již míč odkopl do bezpečí. Poslední čtvrthodinka už se pouze dohrávala, domácím již o nic nešlo, Budějovičtí svou neškodností podtrhli svou jarní bezmoc, kdy za pět zápasů dali jediný gól.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele