29. kolo
10.05.2008 15:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

1. FC Brno - Slovan Liberec 2:0

Brno dostalo po vypadnutí z Poháru ČMFS skvělou šanci na odplatu. Dnes totiž přivítalo Liberec, tým, který postoupil na jeho úkor do finále proti pražské Spartě. Po gólech Pavlíka a Baláže nakonec domácí slavili dvougólové vítězství.

Osmá minuta přinesla pokus Patrika Siegla. Domácí záložník ovšem střelou z více jak dvaceti metrů poslal míč nad. Brno bylo i nadále aktivnějším celkem na hřišti, o čemž se mohli diváci přesvědčit v 16. minutě. Po centru z rohového kopu akrobaticky zakončoval obránce Švejnoha, ale vedl si stejně jako jeho spoluhráč při předchozí šanci.

Gólman Hauzr se musel poprvé vyznamenat o šest minut později. Centr Siegla se dostal až k Doškovi a jeho hlavičku musel liberecký brankář zneškodnit skvělým zákrokem. Jihomoravé svého soupeře dnes tlačili a zkoušeli to ze všech možných pozic. Z hranice pokutového území pálil nepřesně Petr Pavlík. Liberec zahrozil až před přestávkou, kdy se k zakončení dostal zkušený Jan Nezmar, jenže také mu chyběla přesnost.

Brno začalo druhý poločas s chutí. Překonat Hauzra nejprve zkoušel Trousil a zanedlouho také nůžkami Aleš Besta, ani jeden ale nebyl úspěšný. V 54. minutě vyslal na bránu Bureše oblouček záložník Dort, míč nakonec skončil na břevně. Tato nevyužitá příležitost se Slovanu vymstila o deset minut později. Bílek stáhl Dvorníka v pokutovém území a následnou nařízenou penaltu proměnil expert na pokutové kopy Petr Pavlík.

Zanedlouho mohlo Brno dokonce zvýšit. K liberecké brance se dostal Došek, od brankové čáry přihrával zpět na Bestu, který by zakončoval do prázdné brány, v poslední chvíli ale přihrávku zastavil jeden z hostujících obránců. V 79. minutě pro změnu zachránilo Liberec břevno, které nastřelil útočník Došek. Hosté se ale stejně nakonec neubránili a ještě jednou inkasovali, v nastaveném čase se po brejku prosadil střídající Baláž.

Autor: Tomáš Honajzer / idnes.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
Shevchenko

Snad se stanme zázrak, 0:1.

Reagovat
Shevchenko

stane sakriš, ani psát neumím.

Reagovat
smazaný uživatel

jj stane..já jim věřím..sice prihrali v ČMSF ale teďka jim tu poražku oplatí..sice mi sazky moc nevychází ale tip:2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Brno s Libercem nevyhraje, takže 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhra sice fajn, ale co je platná, když doma Sparta rozdává bodu kdekomu kurna

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele