3. kolo
13.08.2006 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Dynamo České Budějovice - 1. FC Brno 0:0

V zápase s Brnem byli domácí oslabeni o Libora Baláže, který je na jihu Čech na hostování právě z Brna a nastoupení Baláže ve vzájemném zápase zakazovala smlouva mezi oběma kluby. I přesto byli domácí od úvodu daleko aktivnější než hosté, kteří jako by vyčkávali, co České Budějovice předvedou, když dostanou prostor. Jeden z nejhezčích momentů prvního poločasu se dostavil v 26. minutě, kdy se Poborský po pravé straně prokličkoval přes několik brněnských hráčů a následně vyslal přesný centr na Dvořáka, jehož hlavička ale skončila těsně vedle.

Do konce první půle si domácí vytvořili ještě několik slibných příležitostí, pokusy však šly buď mimo, nebo hosty podržel výborný Lejsal. Po poločasové pauze se ale karta otočila a najednou to byl celek Brna, kdo tvořil hru, a domácí, kdo se musel bránit útočným výpadům soupeře. Hned v úvodu druhého poločasu mířil Zelenka hlavou jen těsně vedle. Chvíli na to se ten samý hráč po Poláchově rohu zaskvěl výbornými nůžkami, které ale naštěstí pro budějovické skončily těsně nad.

Tlak fotbalistů Brna neustával, nezastavila jej ani 65. minuta, kdy se na Poborském vyfauloval kapitán hostí Trousil. Jak řekl sám trenér Mazura, po jeho vyloučení hrálo Brno ještě lépe, než v jedenácti. A byla to pravda, ve druhé půli jako by bylo na hřišti jen jedno mužstvo, a to Brno. Stejně jako domácí v první půli ale Brňané nedokázali své příležitosti proměňovat. Dvě minuty před koncem regulérní hrací doby byl vyloučen i hráč Českých Budějovic, Horejš. Ten minulou sezónu působil právě v Brně.

Zápas tak dospěl k bezbrankové remíze, i když při troše štěstí jednoho nebo druhého týmu by to určitě dopadlo jinak.

"V první půli jsme byli lepší a měli jsme dát gól. Po vyloučení Trousila jsme nehráli zrovna dobře, měli jsme vyvinout větší tlak. Chybí nám větší důraz při řešení finálních situací, máme málo důrazu i po standardních situacích," uvedl Cipro.

"Myslím, že to bylo dobré ligové utkání. První poločas nám trochu utekl, ale pak jsme měli dost šancí na to, abychom zápas rozhodli pro sebe. Škoda. V době, kdy jsme měli herně navrch nás zabrzdilo vyloučení Trousila. Chtěl bych poděkovat našim fanouškům, kteří byli celý zápas výborní. Ondru Mazucha jsme museli nasadit těsně před zápasem, když se při rozcvičení zranil Martin Švejnoha. Pro Ondru to určitě nebylo jednoduché, byl to doslova křest ohněm, ale obstál. Konečně jako celá obrana, která zase nedostala gól." konstatoval Mazura.

Autor: Jan Werner

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele