12. kolo
05.11.2005 17:00 CET
2 : 0
(0:0)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Tescoma Zlín - 1. FC Brno 2:0

Nabuzení výhrou nad rozjetou Slavií cestovali fotbalisté Brna na Valašsko, do Zlína. Tomu se v poslední době pomalu ale jistě daří dostat se z výsledkové krize, a tak chtěl zlepšující se formu potvrdit i v domácím zápase s posledním Brnem. Kouč hostů Mazura dal stejně tak jako v duelu se Slavií šanci několika mladíkům už od začátku zápasu, konkrétně šlo o Partyše a Chlupa.

Je obecně známo, že největším problémem Zlína je útočná fáze. Zlín dává katastrofálně málo gólů, jeho obrana je však kvalitní, což potvrzují i výsledky z minulých kol. Brnu se sice góly dávat daří, hodně jich ale také inkasuje. A že jde o souboj dvou týmů ze dna tabulky bylo v prvním poločase ukázkově vidět. Ani jeden celek si nebyl schopen vytvořit šanci, která by se dala nazvat gólovou. Zejména v úvodu zápasu se domácí snažili o vytvoření jakéhosi tlaku, bezmyšlenkové centry do šestnáctky Brna však nebyly pro gólmana Brezovana žádným problémem.

Do druhého poločasu nastoupily oba týmy o poznání aktivněji a na gól se nečekalo dlouho. Po přímém kopu Pikla z 52. minuty se hlavou trefil Kroča. Po inkasované brance si hosté z jihomoravské metropole vytvořili tlak, vzápětí však inkasovali podruhé. Běžela 62. minuta, kdy pod tlakem hrající Zlín založil brejkovou akci, na jejímž konci byl Činčala, který chladnokrevně přeloboval gólmana Brezovana.

Ani za nepříznivého stavu se ale Brno nevzdávalo a kouč Mazura posílil útok. Brno tak proměnlivě hrálo v rozestavení 3-5-2 a 3-4-3. Výsledkem oné taktické změny bylo několik velkých šancí. Dvě velké šance spálil Partyš a stoprocentní tutovku pak dvě minuty před koncem Vrána.

I v nastaveném čase se ale děly zajímavé věci. Po zranění jednoho ze zlínských hráčů vracel Zelenka sportovně míč Zlínu, jeho dlouhý nákop byl ale tak "přesný", že orazítkoval břevno branky, jež střežil Baránek.

Tečkou za utkáním pak byla 92. minuta a červená karta pro klíčového hráče Zlína – Pikla. Obdržel ji za kopnutí do ležícího brněnského zadáka Schustera. V malém moravském derby tak Zlín potvrdil narůstající výsledkovou formu, Brno naopak nepotvrdilo výhru z minulého kola a pokud nebude chtít přezimovávat na sestupové pozici, bude muset stoprocentně bodovat minimálně v domácích zápasech. Šanci bude mít už příští kolo, kdy doma přivítá Plzeň.

"Nezopakovali jsme výkon ze zápasu se Slavií. Zlín byl důraznější a běhavější. V prvním půli jsme hráli vyloženě špatně, ani nevím proč jsme se tak báli hrát. Bohužel jsme dostali gól po standardní situaci, kterou jsme nezvládli. Druhý padl, když už jsme vsadili vše na útok a otevřeli jsme hru. Škoda, že se nám nepodařilo dát kontaktní gól, příležitostí jsme k tomu měli dost. Na druhé straně ale musím zopakovat, že vedle domácích jsme působili mdlým dojmem, jako bychom to měli vyhrané už v kabině, jenže body se rozdávají na trávníku. Proto Zlín získal tři body zaslouženě," uznal sportovně kouč Mazura.

"Vítězstvím jsme se odpoutali od dolních míst tabulky a před reprezentační pauzou to pro nás znamená uklidnění, neboť se budeme moci soustředit na závěrečná čtyři kola. Soupeře jsme se pokusili zaskočit aktivní hrou, což se nám podařilo. Naše dobrá série je známkou, že je tým na vzestupu. Prosazujeme se nasazením i bojovností," konstatoval Blaha, který se vyjádřil také k Piklově červené z nastaveného času: "Piklovo jednání byla klukovina, jeho reakce byla neadekvátní. Vím, že vzplanou emoce, ale to si hráč nemůže dovolit. Vedli jsme dvoubrankovým náskokem, blížil se už konec zápasu. Určitě bude potrestán. Je škoda, že bude v dalších zápasech oslabena naše záloha."

Autor: Jan Werner

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
HOST*

Skoro ti to vyšlo - akorát přehodit ty dvě číslovky

Reagovat
HOST*

brnáci só laty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele