9. kolo
16.10.2005 17:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

1. FC Brno - FK Jablonec 97 1:1

Osm zápasů, žádná výhra. Taková byla bilance brněnských fotbalistů před nedělním domácím střetnutím s Jabloncem. I hosté z Jablonce si na jih Moravy přivezli nelichotivou bilanci, ze zápasů hraných venku si v letošní sezóně nepřipsali ještě ani bod. Bylo tedy jasné, že jedna z těchto sérií padne. A něco málo přes dvě tisícovky fanoušků na stadiónu doufalo, že se zlomí právě ta brněnská série. Kouč Kotrba dal v bráně opět šanci Slovákovi Brezovanovi před Václavíkem a Skácelem. Do základní sestavy se po lehkém zranění také vrátil útočník Zelenka.

Celý týden před zápasem se však také řešila situace kolem trenéra Kotrby. Vedení v čele s Jarůškem mu sice už dříve vyjadřovalo podporu, zajímavé ale bylo vyjádření některých jedinců z brněnského vedení. Několik z nich uvedlo, že sice neuvažují o Kotrbově odvolání, ale že případný neúspěch proti Jablonci by měl sám vyhodnotit a že je na něm, jak se dál zachová. To jen dokumentuje současnou zmatenou situaci Brna jak na hřišti, tak ve vedení.

V případě neúspěchu by už domácím doopravdy teklo do bot a tak utkání začalo zcela v jejich režii. Jablonec uzamkli před jeho šestnáctkou a prakticky ho k ničemu nepouštěli. A gólový úspěch se dostavil záhy. Běžela 18. minuta, když Zelenka prodloužil Brezovanův výkop na Švancaru, který míč uklidil za záda gólmana Špita. Byla to už jeho čtvrtá trefa v posledních čtyřech zápasech.

Po inkasovaném gólu se Jablonec přeci jen dostal do hry a vytvořil si několik příležitostí, které ale neznamenaly příliš velké nebezpečí pro strážce brněnské svatyně. Snažení hostů tak opět po pár minutách opadlo a domácí si vytvořili další nápor. Především okolo 30. minuty bylo před Špitem velmi rušno, brněnští zahrávali tři rohy po sobě a dvakrát musel Špit řešit pokusy hlavou, nejprve od Zelenky a poté od Trousila.

Do kabin na poločasovou přestávku se ale nakonec odcházelo za vyrovnaného stavu. Ve 36. minutě totiž jablonecký záložník Michálek utekl po pravé straně a jeho následný centr umístil za Brezovanova záda nikým nehlídaný Šenkeřík. Ve 41. minutě pak Siegl z přímého kopu mohl vedení opět strhnout na stranu Brna, jeho střela šla však těsně nad levou spojnici brankové konstrukce.

Obraz hry se nezměnil ani po přestávce. Jablonečtí se stále soustředili na pečlivou a vytrvalou defenzívu a do útočení se pouštěli jen zřídka. Brněnští ale i přes velké množství příležitostí žádnou nedokázali gólově využít. V 73. minutě po Mezlíkově ráně srazil Špit míč na roh a domácí zahrávali již dvanáctý roh v utkání. A nakonec ani hektická desetiminutovka nedopadla pro brněnské gólově. Při samostatném úniku si nejdřív střídající Vrána předkopl míč příliš dopředu, v 87. minutě pak Švancarova střela zlehka olízla levou tyč.

I po devíti zápasech tak Brno zůstává bez výhry, Jablonec naopak poprvé v sezóně bodoval venku. I přes katastrofální výsledky ale Brnu schází na jedenácté místo jen čtyři body – díky dalším víkendovým zápasům tak ztráta pro Brno není příliš hrozivá.

"Bod je pro nás málo. Zvlášť při ostatních výsledcích, protože jsme se mohli dotáhnout do kontaktu se soupeři před námi. Gól jsme dostali z pro nás typické situace, po hrubé chybě. Bohužel jich při Michálkově akci udělalo víc hráčů. O vyrovnání jsme si tak sami řekli. Ve druhém poločase jsme bohužel těch několik málo svých šancí neproměnili. Škoda, zejména Švancarova byla tutová. Remíza je pro nás ztrátou," konstatoval Kotrba. "Měli jsme obavu z toho, že Brno už jednou musí prolomit smůlu. Byli jsme připraveni na počáteční nápor soupeře, který jsme eliminovali, ale potom jsme dostali zbytečnou branku. Začali jsme ale potom hrát aktivněji a zaslouženě vyrovnali," řekl Rada, který dále uvedl, že tlak soupeře byl v závěru vyloženě drtivý.

Autor: Jan Werner

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
HOST*

vedle jak ta jedle

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele