Souhrn kvalifikace o postup na MS - středeční zápasy

09.09.2009, 19:27, aktualizováno 10.09.2009, 00:02
Komentáře a souhrny
Češi splnili povinnost, San Marinu nastříleli sedm branek. Čtyřikrát se trefil Milan Baroš. Favorizovaná Belgie podlehla v Arménii, Litva ztratila na Faerských ostrovech a Finsko v Lichtejnštejnsku. Švédsko těsně vyhrálo na Maltě. Bělorusko se s Ukrajinou rozešlo bez branek. Smírně doma hrála také Bosna, Černá Hora i Rumunsko. Izrael rozstřílel Lucembursko. Remízy se zrodily také v Albánii, Lotyšsku a Moldavsku. Po třech bodech si připisují Slováci, Slovinci, Němci, Nizozemci, Portugalci a Norové. Roli favorita potvrdila v souboji s Bulharskem Itálie, stejně tak Rusové s Walesem. Angličané si pojistili postup vysokou výhrou nad Chorvatskem, kvalifikaci si naopak komplikuje Francie, která remizovala v Srbsku. Suverénní Španělsko porazilo Estonsko.
Skupina 1

Malta - Švédsko 0:1

09.09.2009 18:30

Góly: 82. Ian Azzopardi (vl.)

Malta byla blízko získání svého druhého bodu. Švédy spasil až deset minut před koncem paradoxně právě hráč domácích - Azzopardi si totiž vstřelil vlastní branku.

Skandinávský tým tak nadále drží šanci na postup do Jihoafrické republiky, díky dnešnímu zisku tří bodů se ze třetího místa posunul o příčku výš - o dva body předskočil Maďarsko, které ale ještě čeká zápas s Portugalskem. Naopak Malta je stále beznadějně poslední - s jediným bodem a skóre 0:22 může zápas před koncem kvalifikace doufat leda ve vylepšení koeficientu.

Švédové byli v úvodu zápasu lepším týmem. Svou převahu ale nedokázali vyjádřit jak góly, tak prakticky ani střelami a tedy ani šancemi. Jedinou vážnější zbraní hostů tak v první půli byly standardní situace. Z ní také přišla prvotní šance Skandinávců - Olof Mellberg ale hlavičkoval přímo do náručí brankáře Maria Muscata.

Následoval prakticky stejný průběh jako po Mellbergově šanci. Švédové svého soupeře sice zatlačili, do ohrožení branky se ale již nedostali. Několikrát na sebe zkoušel vzít odpovědnost útočník Barcelony Zlatan Ibrahimović, těsně před střelou mu ale vždy míč stihl ukopnout jeden z bránících hráčů.

Druhý poločas začal mnohem živěji než ten úvodní. Prakticky ihned po rozehrání ze středového kruhu ze ve velice slibné palebné pozici ocitl Kim Källström. Reprezentant hostujícího týmu ale svou dělovkou pouze nastřelil tyčku Mustacovy branky. Po atraktivním začátku ale opět následovalo trápení. Hosté ne a ne si vytvořit solidní příležitost. Po hodině hry se do míče opřel Rasmus Elm, stejně jako Källström ale ani on nemířil přesně.

Když se již zdálo, že Švédsko ztratí dva velice důležité body na evropském ostrově, zjevil se u míče útočník Bröndby Mikael Nilsson, který za pomoci teče obránce Iana Izzopardiho dopravil míč za záda bezmocného brankáře. Švédové si již těsné vedení pohlídali, a i když se značnými problémy, nakonec mohou domů odjíždět spokojeni.

Více informací k zápasu

Albánie - Dánsko 1:1

09.09.2009 20:30

Góly: 51. Erjon Bogdani - 40. Nicklas Bendtner

Menší ostudu na mezinárodní scéně si uštědřil dánský fotbal. Dánská reprezentace totiž odjela z Albánie pouze s remízou 1:1.

Jenomže od začátku utkání tomu ne vše nasvědčovalo. Dánové byli aktivnějším a domácí se drželi jen díky výbornému výkonu Samira Ujkaniho v brance. První šanci utkání si však připsali překvapivě domácí, jenomže hlavička Lorika Cany po rohovém kopu přeci jen skončila těsně vedle levé tyče.

Od té doby však jakoby na hřišti existovalo pouze jedno mužstvo, k nevoli domácího publika to hostující. Dánští reprezentanti dokázali svou územní převahu zúročit ve 40. minutě, kdy si po týmové akci připsal další zářez na světové scéně útočník Arsenalu Nicklas Bendtner. Dánové se tak dostali do vedení pět minut před koncem první půle, jenomže do té druhé vstoupili jako vyměnění.

Toho dokázali Albánci bleskurychle využít, vždyť Bogdani srovnal jen pět minut po nástupu ze šaten. Dánové se rychle probrali z částečné letargie a reakcí na to bylo i střídání Grønkjaera za Poulsena tři minuty po inkasovaném gólu. Právě nový muž na trávníku vlil hostujícímu týmu novou krev do žil, sám se dvakrát dostal do nadějné šance, ale stejně jako jeho kolega Bendtner ji neproměnil.

Ve skupině A se tak zrodil další pozoruhodný výsledek, Dánové nedokázal utkání v ateistické zemi dovést do vítězného konce a domů se vracejí s ostudou.

Více informací k zápasu

Maďarsko - Portugalsko 0:1

09.09.2009 20:45

Góly: 10. Pepe

Portugalsko zabralo v pravý čas a alespoň pro tuto chvíli odvrátilo blamáž v podobě nepostupu na světový šampionát. Svěřenci Carlose Queiroze ale stále nemají vyhráno a na šampionát je nemusí posunout ani dvě výhry z posledních zápasů.

Portugalci během kvalifikace poztráceli hodně důležitých bodů a případná prohra v maďarsku by zřejmě byla tím poslednm hřebíčkem do jejich rakve, že tomu bude naopak ale ukázala již devátá minuta. Deco zahrával trestný kop, Pepe skvěle načasoval naběhnutí a hosté vedli.

Rychlá branka se podepsala především na výkonu Portugalců, kteří poté nikam nespěchali a snažili se pouze kontrolovat hru. Maďarsko se na dostřel brány soupeře příliš často nedostávalo a když už, bylo to z rychlého protiútoku.

Po změně stran se na obrazu hry nic nezměnilo, domácí si nedokázali vypracovat žádnou pořádnou šanci a portugalští fotbalisté měli na konci dvě šance na to přidat pojistku. V té první pálil jenom do Babose Cristiano Ronaldo, v závěru pak z ideální pozice minul Nani.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Dánsko853015:418
2.Švédsko84319:315
3.Portugalsko834110:513
4.Maďarsko84139:513
5.Albánie91445:97
6.Malta90180:221
Skupina 2

Izrael - Lucembursko 7:0

09.09.2009 20:00

Góly: 9. Elyaniv Barda, 15. Aviram Baruchyan, 21. Elyaniv Barda, 43. Elyaniv Barda, 58. Omer Golan, 62. Ben Sahar, 84. Ben Sahar

Izrael si díky jasné výhře 7:0 nad Lucemburskem stále drží naději na postup. Sedmibrankové vítězství je vůbec nejlepším výsledkem, na který Izraelci během posledních deseti let dosáhli.

Domácí tak před vlastním publikem odčinili dvě prohry a dvě remízy, které se během jejich posledních čtyř zápasů urodily. Naproti tomu Lucemburkové nenavázali na solidní výkon z Moldávie a další body do skupiny 2 nezískali. Modří se díky dalším třem bodům přiblížili druhému Řecku na rozdíl jediného bodu, balkánský tým ale ještě čeká zápas s Moldávií.

Kanonádu započal již po deseti minutách hry útočník Genku Elyaniv Barda. O pět minut později přidal druhý gól Baruchyan. Do poločasu určil konečné skóre na pro hosty hrozivých 4:0 opět Barda, který tak ještě před koncem poločasu zkompletoval hattrick. Rozjezd domácích po přestávce byl trochu pomalejší, úvodní gól druhé pětačtyřiceti minutovky přišel "až" v 58. minutě. Autorem byl Golan. Na konečných 7:0 poté dvěma brankami upravil talent anglické Chelsea Ben Sahar.

Hosté se ani na pobřeží Středozemního moře nestačili pořádně rozehrát a již museli stahovat jednobrankové manko. V deváté minutě totiž využil skvělý pas od Tamira Cohena kanonýr Elyaniv Barda. Druhý gól přišel prakticky okamžitě. Pro vývoj zápasu to ale bohužel nebyl vyrovnávací gól, ale další branka domácích. Tentokrát z 18 metrů napřáhl Baruchyan a ani on se proti brankáři soupeře nemýlil.

Brankostroj Izraelců se ani po druhém gólu nezastavil. Ve 21. minutě běžel na brankáře osamocený Yossi Benayoun, místo aby ale sám zakončil, tak ještě přihrál lépe postavenému Bardovi. Ten pouze doklepl míč do prázdné branky - 3:0. Minutu před koncem poločasu pak svůj hattrick Barda završil. Forvard Genku se postavil ke standardní situaci a trefil se i potřetí.

Úvod druhé půle patřil opět Izraelcům, dlouho se jim ale nedařilo své šance dovést ke zdárnému gólovému konci. Až v 58. minutě se opět prosadil Golan, který zblízka nedal brankáři hostů příliš nadějí. Po pěti minutách se skóre měnilo zase. Střídající Ben Sahar předvedl krásnou sólovou akci, jenž také dokázal bezchybně zakončit - 6:0 pro domácí. Poslední branka padla šest minut před koncem řádné hrací doby a měl ji na svědomí opět kmenový hráč Chelsea Ben Sahar. Tentokrát se prosadil proti Lucemburkům z dorážky po Yitzhakiho střele.

Více informací k zápasu

Moldavsko - Řecko 1:1

09.09.2009 20:30

Góly: 90. Valeriu Andronic - 33. Theofanis Gekas

Řekové sice živili před zápasem v Moldávii své naděje na přímý postup, po závěrečném hvizdu však výběru kouče Rehhagela zbyly pouze oči pro pláč. Konečná remíza 1:1 tak výrazně posouvá do Jižní Afriky celek Švýcarska.

Do utkání přitom nastupovali i se středopolařem Karagounisem, který se na trávník vrátil po zranění. Zamotaný vývoj ve skupině hře Řeků v první půli rozhodně neprospěl. Hosté totiž kupili příliš mnoho chyb v rozehrávce, čehož bezstarostní Moldavané využívali k rychlým přechodům do útoku. Přesto to byli právě mistři Evropy z roku 2004, kteří si vypracovali první vážnější příležitost.

Už ve 12. minutě našel vytáhlý forvard Angelos Charisteas svým dlouhým centrem naběhnutého Gekase, jehož hlavičku ale bez větších potíží lapil moldavský gólman Namasco. O pár chvil později se do role zakončovatele převtělil sám Charisteas, tentokrát však jeho pokusu chybělo pár centimetrů.

Gólově tak Řekové vyjádřili svou snahu až ve 33. minutě. Centr Samarase sice ještě domácí brankář vyrazil, jenže odražený míč se dostal přímo na kopačku Spiropoulose, jehož ránu dorazil za Namascova záda nikým nehlídaný Theofanis Gekas. Moldavané sice vzápětí odpověděli pěkným pokusem Calincova, ten ale skončil těsně vedle.

Jihoevropané i nadále působili aktivnějším dojmem a nechtěli si připustit zbytečné drama. Divákům na stadionu v Kišiněvě zatrnulo po přímém kopu Karagounise, nicméně prudký míč o kousek minul levou tyč Namascovy klece. Tentýž hráč zanedlouho poté posadil načechraný míč přímo na hlavu liverpoolského obránce Kyrgiakose, kterého však opět vychytal skvělý moldavský gólman.

S přibývajícím časem tlak Řeků uvadal, čehož využívali také domácí reprezentanti. Poprvé měli blízko ke gólu v 74. minutě, kdy hlavičku Catinsuse zastavila až pravá tyč hostující branky. Rehhagelovy ovečky ale toto varování nebraly příliš vážně, a tak přišel zákonitý trest. V první minutě nastaveného času se totiž kolem nevýrazného Papadopoulose protáhl Bulat a jeho krásný centr přetavil ve vytoužené vyrovnání nádherným volejem střídající Andronic.

A jelikož si také Lotyšsko v souboji se Švýcarskem připsalo cennou remízu, je nyní situace ve skupině č. 2 pořádně zamotaná. Řekové totiž mají stejně jako Lotyši stejný počet bodů a rozhodovat tak může vzájemný duel obou mužstev, který se uskuteční v sobotu 10. října v Aténách. Vývoj naopak zcela jasně nahrává do karet Švýcarům, jež by mohl o postup připravit už pouze malý zázrak.

Více informací k zápasu

Lotyšsko - Švýcarsko 2:2

09.09.2009 20:30

Góly: 62. Aleksandrs Cauņa, 75. Vitālijs Astafjevs - 43. Alexander Frei, 80. Eren Derdiyok

Přestože se domácím Lotyšům povedl plně otočit stav utkání, do vítězného konce měli přece jen daleko. Jakékoliv debaty o švýcarské ostudě ukončil Eren Derdiyok.

Do první šance se v Rize dostali také domácí, veterán Andrejs Rubins připravil míč pro Marise Verpakovskise, ale střelec jediného gólu Lotyšů na ME 2004 proti ČR jí opovrhl. Hra připomínala spíše veselohru o kočce a myši, nicméně jak vypadá efektivita ukázali Švýcaři. Tranquillo Barnetta našel dlouhým míčem dopředu Huggela, pro nějž nebyl sebemenší problém přihrát Alexandru Freovi, jenž uklidil míč do prázdné branky.

Domácím se ale zaplaťpánbůh pro ně povedlo srovnat okamžitě. Aleksandrs Cauna využil chyby brankáře Benaglia, jenž jej v poslední době předvedl na jeho úroveň až moc. Lotyši byli najednou jako politi živou vodou. Cauna skvělým centrem oklamal stopery hostujícího celku a pro Vitalijse Astafjevse nebyl problém míč dopravit do branky. Pro tým ze země Alp to byla studená sprcha.

Poslední slovo však měli přeci jen "lyžaři". Mladík Eren Derdiyok vstřelil svůj druhý gól v mezinárodní kariéře po rohovém kopu švýcarského muže utkání Alexandera Freie.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Švýcarsko852115:817
2.Řecko842213:714
3.Lotyšsko842213:814
4.Izrael833217:912
5.Lucembursko81253:205
6.Moldavsko80353:123
Skupina 3

Česko - San Marino 7:0

09.09.2009 17:20

Góly: 28. Milan Baroš, 44. Milan Baroš, 45+3. Milan Baroš (pen.), 47. Václav Svěrkoš, 66. Milan Baroš, 86. Tomáš Necid, 90+4. Václav Svěrkoš

Čeští fotbalisté v osmém utkání kvalifikace o postup na mistrovství světa porazili San Marino po vytrvalé převaze 7:0. Vysoké vítězství znamená vyrovnaný rekord v rozdílu skóre a uchování naděje na konečné druhé místo ve třetí skupině, které by přineslo postup do baráže.

Nejméně do večerního zápasu Severní Irsko - Slovensko může český tým věřit i v konečné první místo. Čtyři branky dnes vstřelil Milan Baroš, v nastaveném čase navíc neproměnil Svěrkoš penaltu.

Událostí dne byl i návrat Tomáš Rosického. V Uherském Hradišti odehrál první soutěžní zápas po 592 dnech. V reprezentačním dresu se objevil dokonce po dlouhých 22 měsících.

Reprezentace se zpočátku rozjížděla pomalu. V nečekaně chladné atmosféře na vyprodaném stadionu chvíli trvalo, než si hráči zvykli na neobvyklé rozestavení na trávníku. Chyběla jim nápaditost a pohyb tří hrotových hráčů.

Dlouho proto ve statistikách přibývaly jen zápisy o počtech nepřesných střel na české straně a faulů soupeře. Někteří jeho hráči dělali všechno pro to, aby čas co nejvíce utíkal. Radost udělaly divákům snad jen trestné kopy Plašila a také Rosického, který hrál spíše opatrně.

Nejaktivněji z českého týmu působil Baroš, který se dlouho jen zastřeloval, ale v závěru poločasu nakonec připomněl své nejlepší časy a čistým hattrickem v rozmezí dvaceti minut rozhodl o vítězi. Nejnápaditější byl jeho první gól, kdy na pravé straně prošel přes tři hráče a míč propálil do sítě. Podruhé se prosadil na opačné straně šestnáctky a nakonec byl v nastaveném čase stažen a sám proměnil nařízenou penaltu.

Hráči San Marina viditelně těžce nesli, že tak rychle přišli o naději na přijatelnou prohru, přidali na agresivitě a na jejich kontě přibývaly žluté karty. A těsně po pauze i čtvrtý gól, který s přispěním stopera vstřelil Svěrkoš.

Krátce poté po další faulu na Rosického trenér Hašek zakroutil hlavou a rozhodl se uchránit uzdraveného záložníka před dalšími ataky. Špílmachra vyprovodili v 56. minutě fanoušci hromovým potleskem vestoje. Honba za co nejvýraznějším vítězstvím pokračovala i nadále nátlakovou hrou, která se jen výjimečně ocitla dál než na třicet metrů od hostující branky.

V 66. minutě již počtvrté potvrdil pověst kanonýra Baroš hrající s nesmírnou chutí, tentokrát dorazil míč odražený od tyče. Stal se tak druhým fotbalistou, který v samostatné historii české reprezentace vstřelil v jednom utkání čtyři góly. Naposledy se to podařilo v červnu 2005 v utkání s Makedonií (6:1) Kollerovi, tehdy dokonce v rozmezí deseti minut hracího času. Předtím to naposledy dokázal v roce 1956 Jiří Feureisl, jenž přispěl svými trefami k výhře 6:1 nad Švýcarskem.

Česká muška se však po páté brance zasekla a nepomohla tomu ani hra na tři obránce po celý druhý poločas, ani skutečnost, že v závěru hrál jednoho z nich již čtvrtý klasický útočník Štajner. Hosté zdržovali hru a osm minut před koncem na to doplatil vyloučením simulující Bacciocchi.

V deseti pak inkasovali hosté po přímém zásahu Necida. Dalšího zvýšení skóre se zřekl Svěrkoš, který ve čtvrté minutě nastavení neproměnil penaltu, ale nakonec se mu přece jen podařilo skóre uzavřít.

Více informací k zápasu

Severní Irsko - Slovensko 0:2

09.09.2009 20:45

Góly: 15. Stanislav Šesták, 67. Filip Hološko

Slovensko pokračuje ve výborných kvalifikačních výkonech a ze zrádného Severního Irska si přivezlo důležitou výhru 2:0. O vedení se po patnácti minutách hry postaral Šesták a ve druhé půli zvýšil na konečných 2:0 Hološko.

Kouč slovenské reprezentace, Vladimír Weiss vsadil na mládí a do základní sestavy nastoupili také Vladimír Weiss mladší a Miroslav Stoch. V záloze dostal šanci defenzivní záložník Spartaku Trnava, Kamil Kopúnek. Slovensko bylo jasně aktivnějším týmem už od začátku utkání a díky dobré kombinaci ohrožovalo soupeřovu bránu.

Už po čtvrt hodině hry se hosté zaslouženě ujali vedení, když Weiss ml. svojí typickou akcí vyškolil hned tři domácí obránce a po jeho centru neměl Šesták se zakončením do odkryté brány problémy. Ve 26. minutě hry fauloval Škrtel, Severní Irsko ale z volného kopu nic nevytěžilo.

Ke střele se o pár minut později dostal Healey, mířil ale mimo bránu. Domácím se první poločas nevydařil, nakopávané míče do šestnáctky bez problémů posbírali Škrtel a Ďurica, proto Slovensko v Severním Irsku po poločase vedlo 1:0.

Po přestávce se do hry začali dostávat i domácí a blízko gólu byli po chybě obránce Škrtela, Mucha však zasáhl. Severní Irsko dál pokračovalo v útoku, do gólové šance se však propracovat nedokázalo. V 66. minutě přišel trest, Hughes chyboval a Hološko přesnou střelou zvýšil na 2:0.

Deset minut před koncem zápasu se do šance dostal Weiss ml., jeho následná střela však mířila vysoko nad bránu. Slovensko hrálo v klidu a v nastavení mělo ještě šanci zvýšit vedení, střela Sapary ovšem skončila pouze na tyči. Slovensko vyhrálo v Severním Irsku 2:0 a má mistrovství světa na dosah.

Více informací k zápasu

Slovinsko - Polsko 3:0

09.09.2009 20:45

Góly: 13. Zlatko Dedič, 44. Milivoje Novakovič, 62. Valter Birsa

Slovinsko jasně přehrálo Polsko 3:0 a stále živí naděje na postup na závěrečný šampionát do Jižní Afriky. Aktuálně Slovince dělí od prvního Slovenska pět bodů, přičemž do konce zbývají dva zápasy.

Hlavní postavou úvodních minut zápasu se stal domácí Zlatko Dedič. Ten nejprve v 10. minutě spadl v pokutovém území, za což byl odměněn žlutou kartou za filmování. O tři minuty později se však již stal hrdinou, když otevřel skóre. Pro 24letého Dediče to byla teprve druhá branka v národním dresu. Od té chvíle se stal první poločas pro diváka nudným, což částečně zachránila poslední minuta úvodní pětačtyřicetiminutovky, kdy Dedič vyslal Kirma, který nacentroval do pokutového území a na rozdíl dvou branek zvyšoval Milivoje Novakovič.

O výhře Slovinců definitivně rozhodl v 62. minutě Valter Birsa, jenž těžil z kombinace Kirma s Novakovičem a následně dokázal překonat brankáře Boruce. Poláci se snažili útočit, jenže už bylo příliš pozdě. Slovinsko si tak v pohodě dokráčelo pro důležité vítězství.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Slovensko861121:819
2.Slovinsko842213:414
3.Severní Irsko942313:914
4.Česko833215:612
5.Polsko832319:1111
6.San Marino90091:440
Skupina 4

Lichtenštejnsko - Finsko 1:1

09.09.2009 19:30

Góly: 75. Michele Polverino - 74. Jari Litmanen (pen.)

Kvalifikace plná překvapení a neuvěřitelných počinů outsiderů. O jeden z nich se postaralo také Lichtenštejnsko, které sebralo body Finsku a připravilo ho i teoretickou možnost na postup do baráže. O obrovskou ostudu pro severský celek se postaral Michele Polverino, který okamžitě minutu po finském zásahu srovnal, a i když měli hosté ještě čtvrt hodiny na změnu stavu, už se jim to nepovedlo. Domácí proto získali druhý bod ve skupině a postarali se možná o největší úspěch v historii malého národa.

Finsko má nyní pouze 14 bodů a ztrácí dvě kola před koncem na druhé Rusko nedostižných sedm bodů, což si rozhodně nepředstavovalo. Domácí si dokázali vytvořit pár možností díky šutérovi Mariu Frickovi, ten byl ale v zakončení hodně zbrklý a mezi tři tyče v první půli nezamířil. Útoky hostů vedl Jari Litmanen, a i když jich nebylo k vidění příliš, nebezpečně rohové kopy dělaly domácí obraně velké problémy.

Po 20 minutách uvolnil Litmanen Jonatana Johanssona, proti jeho ráně se ovšem perfektně vytáhl brankář Peter Jehle. To byla však až do 70. minuty jediná vážnější šance Finska. Dít věci se začali krátce poté, nejprve totiž Michael Stocklasa stáhl ve vápně Litmanena a 38-letý veterán naložil se šancí více než obdivuhodně, Jahlemu nedal mířenou ranou do protipohybu žádnou naději.

Nicméně jako by si Seveřané řekli, že se jim už nic nemůže stát a jako blesk z čistého nebe přišel úder z druhé strany. O pouhou minut později totiž po ani ne deseti minutách pobytu na hřišti zamířil do černého Michele Polverino, který dokázal přelstít obránce Hannu Tihinena a bouřlivě rozveselil pěknou ranou maličký stánek ještě v menší zemičce. Přitom kuriozitou je, že odcházející Mario Buchler, který byl vystřídán právě Polverinem, odešel jen kvůli tomu, aby nedostal červenou kartu. Díky tomuto tahu umožnil svému spoluhráči vstoupit do síně slávy.

Otřesené Fisnko se na nějaký větší nápor nezmohlo a i když bez příležitostí nebylo, síť už se jim rozvlnit nepodařilo. V příštím už symbolickém duelu přivítá Finsko Wales a pokud prohraje, může ještě přijít i o třetí místo v tabulce. Lichtenštejnsko se pokusí poprvé doma vyhrát nad Ázerbajdžánem a nutno podotknout, že jeho ambice nejsou rozhodně mizivé.

Více informací k zápasu

Wales - Rusko 1:3

09.09.2009 20:45

Góly: 53. James Collins - 36. Igor Semšov, 71. Sergej Ignaševič, 90+1. Roman Pavljučenko

Rusko splnilo roli favorita, vyhrálo ve Walesu a i nadále stíhá vedoucí Německo. Svěřenci trenéra Guuse Hiddinka mají již v tuto chvíli jistou minimálně baráž a co více - na Německo ztrácí jenom jeden bod a svého jediného soupeře v říjnu přivítají na domácí půdě.

Domácí kouč John Toshack, který slavil jubilejní padesátý zápas na reprezentační lavičce, se rozhodl pro variantu s pěti obránci, ke svému vůbec prvnímu utkání za reprezentaci pak nastoupil záložník Doncasteru Stock. V ruské sestavě nechyběl Andrej Aršavin, který doléčil poraněné tříslo.

Jako první zahrozil nováček Stock, jeho rána ze šesté minuty prosvištěla těsně mimo. Velšané byli kritizováni a nedostatek odvahy směrem do útoku, to ale neplatilo v tomto zápase a potvrdil to především Ricketts, který byl hodně aktivní. Po jednom z jeho centrů se od Stocka dostal míč k Edwardsovi a Akinfejev musel vytahovat konečky prstů. O chvíli později centroval znovu Ricketts a zakončoval Edwards, jehož hlavička nakonec úspěch neslavila.

Na druhé straně se jako první osmělili Aršavin s Vladimirem Bystrovem a po jejich spolupráci si málem dal vlastní branku Gabbidon. V úvodu utkání se dařilo oběma gólmanům - Hennessey za svá záda nepustil dělovku Keržakova, Akinfejev zase vychytal Ledleyho.

První gól přišel ve 36. minutě a dali ho Rusové. Skvělou práci odvedl Aršavin, který se uvolnil a poslal míč do běhu Semšovovi, ten se zbavil dotírajícího Stocka a přesnou střelou otevřel skóre - 0:1.

O čtyři minuty později si Aršavin mohl připsat druhou gólovou asistenci, po jeho centru ovšem z malého vápna přestřelil Keržakov.

Po změně stran se rozhodl se stavem něco udělat Bellamy a svou rychlostí hodně trápil ruskou obranu. Z jedné jeho akce rezultoval rohový kop, Ramsey našel Collinse a ten dal dvou druhou branku v národním týmu - 1:1.

Domácí branka nabudila a snažili se přidat další, Gunterovi ovšem chyběla přesnost a o moc lépe si dvakrát nevedl ani Ramsey. V 72. ovšem přišla pro domácí ledová sprcha. Keržakov vybojoval trestný kop, Ignaševič propálil zeď a míč se zastavil až v síti - 1:2.

Toshack na inkasovaný gól reagoval nasazením útočníka Vokese. Rusové mohli odskočit na rozdíl dvou branek, Pavljučenko ale trefil jenom břevno. Útočník Tottenhamu se ale nakonec přece jenom prosadil, v poslední minutě pečetil na konečných 1:3.

Více informací k zápasu

Německo - Ázerbájdžán 4:0

09.09.2009 20:45

Góly: 14. Michael Ballack (pen.), 55. Miroslav Klose, 65. Miroslav Klose, 71. Lukas Podolski

Němci si splnili povinnost a Ázerbajdžán na domácí půdě v Hannoveru porazili bez větších problémů 4:0. Týmu Jogiho Löwa určitě neuškodilo brzké vedení, další branky však přidal až po změně stran, kdy se dvakrát trefil Klose. Hosté dohrávali utkání o deseti mužích.

Bundesteam začal velice aktivně a hostujícího brankáře Agajeva hned plně zaměstnal. V šesté minutě nepříjemně vystřelil Podolski, minutu nato zase vyzkoušel Agajevovi kvality Özil. Poté to zkusili také Schweinsteiger a Ballack, vedoucí branka ovšem padla až ve 14. minutě. Podolski si narazil s Gómezem a v pokutovém území byl faulován, následnou penaltu pak proměnil s jistotou sobě vlastní Ballack - 1:0.

Vzápětí mohl, či spíš měl zvýšit Gómez, ovšem jeho hlavičku z jasné pozice famózně vytěsnil Agajev. Trochu překvapivě to byla ze strany favorita poslední dobrá akce v prvním poločase. Hosté vedení německým koučem Bertim Vogtsem nebránili špatně, hlavním problémem domácích však byla nepřesnost. Ve 37. minutě pak měli hosté dokonce šanci na vyrovnání, do zakončení se dostal Šukurov a přinutil Adlera k dobrému zákroku.

Löw o přestávce reagoval hned dvojnásobným střídáním a brzy to začalo nést své ovoce. Hned v 50. minutě se Ázerbajdžáncům notně přitížilo, druhou žlutou viděl po faulu na Kloseho Abbasov a musel jít do sprch. V 55. minutě pak přišlo pro Němce uklidnění, když Lahm našel zcela opuštěného Kloseho a ten míč bez problémů uklidil k pravé tyči - 2:0. Jeho další gól, který byl v reprezentaci již 47., přišel v 66. minutě. Özil vyslal do křídla Becka, který nacentroval a na přední tyči Klose znovu úřadoval - 3:0.

O pět minut později Němci svůj dnešní gólový sumář uzavřeli. Özil překrásně nacentroval na Ballacka, jenž hlavou sklepnul na Podolského a ten zblízka zatloukl míč volejem do sítě - 4:0. V poslední čtvrthodině měla domácí jedenáctka ještě dalších několik šancí, do černého se už ale netrefila. Důležitý zápas Němce čeká za měsíc, kdy budou hrát v Moskvě o první místo s nažhavenými Rusy.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Německo871024:422
2.Rusko870118:421
3.Finsko842211:1214
4.Wales83056:109
5.Lichtenštejnsko80262:192
6.Ázerbájdžán80171:131
Skupina 5

Arménie - Belgie 2:1

09.09.2009 18:00

Góly: 23. Hovhannes Goharjan, 50. Sargis Hovsepjan - 90+2. Daniel van Buyten

Arménie doma překvapila trápící se Belgičany a vůbec poprvé si v kvalifikaci o mistrovský šampionát připsala tři body. Belgie kvůli páté prohře v řadě definitivně ztratila naději na postup.

Arméni z dosavadních osmi zápasů vytěžili čtyři body - tři za dnešní nečekanou výhru nad Belgií, v pátém zápase pak rovněž doma remizovala 2:2 s Estonci. Právě s tímto pobaltským státem se budou svěřenci Vardana Minasyana prát o páté místo ve skupině 5. Geograficky již stát Asie se dokonce může poprat i o čtvrtou příčku, na které jsou právě bez formy hrající Belgičané.

Domácí tým se k nadšení svých horkokrevných fanoušků dostal do vedení již ve 24. minutě. Střelcem úvodní branky se stal Goharyan. Na svého krajana navázal po změně stran Hovsepyan a zajistil tak svému týmu dvoubrankové vedení. Za hosty dokázal již pouzze v nastavení snížit Van Buyten.

První půle byla zcela v rukou Arménů. Hosté si za celých pětačtyřicet minut nedokázali vytvořit jedinou vážnější příležitost a přenechávali tak roli dirigenta hry svým soupeřům. To se týmu Frankyho Vercauterena vymstilo po půlhodině hry. První střelu Goharyana sice dokázal brankář hostů zlikvidovat, na následnou dorážku stejného hráče byl již ale krátký - zasloužené vedení 1:0.

Domácí měli blízko i ke druhému gólu v úvodním poločase. Jako správný kapitán se ale tentokrát ukázal Timmy Simons, který míč vykopl téměř z brankové čáry. Nápor Arménů pokračoval i ve druhém poločase. Aktivita se jim vyplatila již pět minut po úvodním hvizdu sudího - kapitán domácích Hovsepyan proběhl statickou obranou soupeře a jednoduše překonal brankáře Gilleta - 2:0.

Belgičané se po druhé inkasované brance hnali do útoku, jejich snažení ale nemělo zdárného konce - téměř žádná započatá akce totiž nakonec nevedla k vážnější střele nebo šanci. V poslední minutě se nakonec hosté přeci jen dočkali - alespoň jeden gól totiž v poslední minutě nastavení vstřelil Daniel Van Buyten. Ani jeho snižovací gól ale nakonec tým Beneluxu nezachránil od potupné porážky od 125. týmu žebříčku FIFA.

Více informací k zápasu

Bosna a Hercegovina - Turecko 1:1

09.09.2009 20:00

Góly: 25. Sejad Salihović - 4. Emre Belözoğlu

Bosna a Hercegovina hodně potrápila Turecko a díky remíze 1:1 má stále šanci postoupit na světový šampionát. Turecko se do vedení dostalo díky gólu Emreho už na začátku utkání, ještě v první půli však srovnal Salihovič.

Utkání začalo v obrovské rychlosti, Turecko zakombinovalo a dostalo se do pokutového území Bosny, tam se střela z kopačky Semiha odrazila od obránce domácích, Emre Belozoglu však ve skluzu dorazil míč do brány. Turci byli i dál lepším týmem, Cetin našel hlavičkou Semiha, ten ale šanci nezakončil. Bosna a Hercegovina se však postupem času začala dostávat do příležitostí. Salihovič zkoušel najít útočníka Džeka, ten však na míč nedosáhl. Salihovič byl hodně nebezpečným hráčem a jeho centr musel vyrážet gólman Demirel.

Ve 25. minutě dostal Salihovič šanci zahrávat volný kop a lépe už se mu povést nemohl. Salihovič nádhernou střelou do horního rohu Demirelovi brány srovnal na 1:1. Na druhé straně střílel Altintop, Supič ale míč vyrazil. Misimovič měl těsně před koncem první půle jasnou příležitost ke vstřelení gólu, Cetin ale míč dokázal odrazit mimo bránu.

Po přestávce utekl obraně domácích Yildirim, Supič ale skvělým zákrokem podržel Bosnu. Akce střídala akci a po střele Ibiševiče musel zasahovat Demirel. Turecko muselo za každou cenu vstřelit gól, Semih ale svoji střelu poslal mimo bránu. Pár minut před koncem zápasu předvedl skvělou práci s míčem Arra, jeho pokus však do brány nezamířil.

Více informací k zápasu

Španělsko - Estonsko 3:0

09.09.2009 22:00

Góly: 33. Cesc Fàbregas, 82. Santi Cazorla, 90+2. Juan Mata

Španělé dotáhli i osmé kvalifikační utkání k vítěznému konci, a stále tak mohou pomýšlet na triumf ve skupině bez ztráty kytičky. Při nejmenším mají již jisté místo na mistrovství světa. Estonsko je již nějaký čas bez teoretických šancí na baráž, přesto podalo sympatický výkon, který bohužel gólem neozdobilo.

Estonci hráli až překvapivě vyrovnanou partii, naprosto dali zapomenout na belgické fiasko z před pár dnů. Rychlé útočné výpady dělaly domácím favoritům až nečekaně velké problémy. Ten největší měl na svědomí Oper, který střílenou přihrávkou vybídl k teči těsně před Casillasem Zenjova, míč ale skončil těsně vedle domácí branky.

Poté se konečně začala projevovat i ofenzivní mysl Španělů. Prvně střílel nad z hranice penalty Villa, poté přišla série pálení Torrese. Nejprve měl před sebou v hloubi vápna pouze brankáře, ale přestřelil jeho břevno. Po přiťuknutí od Xaviho v další šanci ztroskotal na dobrém vyběhnutí brankáře a do třetice měl možná až moc času čtrnáct metrů od branky, prováhal okamžik pro střelu a tečovaný míč pak skončil mimo.

První gól tak vzal na svá bedra Fabregas, který získal před soupeřovým vápnem míč, narazil si se Silvou a přesným pokusem ke vzdálenější tyči konečně rozvlnil síť. Poslední čtvrthodinka první půle byla pak o mírném snažení domácích pojistit náskok. Nejblíže k tomu měl v první minutě nastavení Villa, který zpoza vápna protáhl Pareika, ten s potížemi vyrážel na roh.

Prakticky na bod přesně to útočník Valencie zkoušel i na začátku druhé půle, ale i tentokrát si hostující brankář dokázal poradit. V poklidném pokračování zápasu došlo na další zajímavou střelu až po dvaceti minutách od změny stran. Opět se k ní dostal útočník aktivnějšího týmu. Villa tentokrát rozehrával přímý kop z dobrých osmadvaceti metrů, a i když mířil přesně do míst, kde stál Pareika, nebylo od gólu daleko.

Na druhé straně zkoušel domácí fanoušky zaskočit Vunk, který z velké dálky protáhl Casillase. Ten si mohl oddechnout, když míč branku minul. Za domácí zkoušel rozhodnout střelou přes obránce střídající Cazorla, nicméně nemířil dostatečně přesně.

Favorizovaným Jihoevropanům tak muselo pomoci trochu štěstíčka, když se Fabregasovu příhru špatně zpracoval Cazorla. Míč se k němu ale nadvakrát vrátil, a posléze v pádu propálil estonského brankáře.

Zbytek zápasu tak byl již opravdu pouze povinným zakončením povinného zápasu. Přesto v nastaveném čase dolétl přetažený centr Cazorly na Matu, který po zpracování překvapil brankáře střelou k bližší tyči a vsítil tak třetí gól. Španělé tak dali adios i teoretickým vizím na druhé místo a mohou objednávat letenky do Jihoafrické republiky.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Španělsko880021:224
2.Bosna a Hercegovina851221:816
3.Turecko833211:812
4.Belgie821511:187
5.Estonsko81257:225
6.Arménie81165:184
Skupina 6

Bělorusko - Ukrajina 0:0

09.09.2009 19:00

Góly: -

Ukrajina si výrazně zkomplikovala cestu do baráže a nyní bude mít co dělat, aby se ještě přes houževnaté Chorvatsko dostala. Po bezbrankové remíze na půdě podceňovaného Běloruska získala pouze bod a na svého nejbližšího soka ztrácí ještě dva body. Pokud však Chorvaté nebudou bodovat v Anglii, má Ukrajina všechno ve svých rukách. Musí ovšem porazit Andorru a hlavně v domácím prostředí superfavorita Anglii.

Vzhledem k tomu, že na Chorvatsko čeká poslední vystoupení v Kazachstánu, zřejmě obě výhry budou nutné. Ukrajina sice nehrála v souboji dvou bývalých republik Sovětského svazu špatně, avšak nedokázala využít své šance a bez branek se vyhrávat skutečně nedá. Běloruko získalo proto svůj jubilejní desátý bod a pohlídalo si čtvrté místo v přetěžké skupině. Domácí začali od úvodních minut na svého soka tlačit, první šanci si vypracoval Sergey Kornilenko, dobrý zásah ovšem předvedl gólman Andriy Pyatov.

Na druhé straně se prezentoval povedenou střelou z 25 metrů Alexander Kulchya, následnou dorážku poslal Omelyanchuk nad. Pak se naplno rozjela útoční síla hostů, branku zkusil dvakrát vsítit Ševčenko i Dmytro Chygrynskiy, po přihrávce Milevskyho nerozvlnil síť ani Gai. Vždycky byl totiž skvělý gólman Yuri Zhevnov, jenž si poradil se všemi pokusy. Na konci první půle mohl hosty rozesmutnit hlavou Kornilenko, mířil ovšem příliš vysoko.

Druhé dějství ovládli zpočátku domácí a Ukrajina mohla děkovat brankáři Pyatovovo. Ten byl totiž v úvodu úspěšný jak proti pokusu Yarmolenka, tak i Hleba. V dalším průběhu se Pyatovovi tváří tvář dvakrát zjevil Hleb, běloruský špílmachr ale na hrdinu druhé půle nevyzrál. Čtvrt hodiny před hvizdem po přihrávce Hleba tvrdě pálil Kornilenko, horní roh ovšem minul o centimetry.

V poslední minutě se ještě pokusil využít chybu běloruské obrany Milevsky, v jasné možnosti ale propásl vhodný moment ke střele a skóre se již neměnilo. Ukrajina tedy v dalším zápase přivítá doma Anglii a potřebuje tři body, Bělorusko se utká před vlastními fanoušky s Kazachstánem.

Více informací k zápasu

Andorra - Kazachstán 1:3

09.09.2009 20:00

Góly: 70. Óscar Sonejee - 14. Sergej Chižničenko, 29. Ruslan Baltijev, 35. Sergej Chižničenko

Kazachstán již ve skupině 6 nebude poslední. Své páté místo si totiž obhájil i v dnešním zápase proti Andoře, který zvládl 3:1.

Souboj dvou nejhorších týmů vyzněl nakonec lépe pro hosty. Andorra zatím prohrála všechny svá utkání a bez bodů je beznadějně poslední. Přesto by se pro fanoušky pyrenejského týmu našlo jedno pozitivum - jejich tým totiž vstřelil "již" třetí gól v kvalifikaci. Od prvního zápasu s Kazachstánem, který skončil 3:0, se tedy tým na domácím stadionu o jednu branku zlepšil. Díky dnešnímu bodovému zisku by navíc mohli Kazaši zaútočit i na čtvrté místo, které momentálně patří Bělorusům. Ti mají dva zápasy před koncem o čtyři body více.

Pro domácí se začal zápas vyvíjet špatně již od 14. minuty. To totiž přišel první gól hostujícího mužstva. Postaral se o něj osmnáctiletý talent Sergei Kizhnichenko. Po půlhodině hry se nemýlil ani Baltiev, poslední branku hostů si připsal opět Kizhnichenko. Domácí již dokázali pouze snížit v podobě Sonejeeho Masanda.

Úvod zápasu nebyl příliš atraktivní a nezaujatí fanoušci v ochozech stadionu, pokud nějací takoví vůbec byli, se předváděnou hrou bavit příliš nemohli. Nudu prvních minut narušil až ve čtrnácté minutě Sergei Kizhnichenko, a to dost rázně. Mladý kazašský talent napálil míč z úhlu za bezmocného brankáře Gomeze.

O dalších čtrnáct minut později museli začít příznivci domácího týmu doufat v zázrak. Druhý gól Kazachstánu totiž vsítil Baltiev, který si po pěkné kombinaci se spoluhráčem nedělal se zakončením příliš starosti a gólmana domácích jednoduše propálil. Šest minut nato bylo prakticky rozhodnuto. Poločasový výsledek na konečných 0:3 totiž upravil Kizhnichenko, pro něhož to byl již druhý gól v zápase.

Andořané se sice v druhé půli drali do útoku, v zakončení ale příliš nebezpeční nebyli. Jedinou šancí, kterou dokázali proměnit, tak byla ta ze 69. minuty. Jediným autorem branky z domácího týmu až do konce zápasu zůstal Oscar Sonejee Masand, který dvacet minut před koncem překonal dalekonosnou střelou Mokina v bráně hostů.

Více informací k zápasu

Anglie - Chorvatsko 5:1

09.09.2009 21:00

Góly: 7. Frank Lampard (pen.), 18. Steven Gerrard, 59. Frank Lampard, 67. Steven Gerrard, 77. Wayne Rooney - 71. Eduardo

Vše zapomenuto. Před dvěma lety triumfovali Chorvaté ve Wembley nad domácí reprezentací 3:2 a na finálový turnaj EURO 2008 tak místo Albionu putoval výběr Ruska. Tehdy přišel o pozici kouče národního týmu Steve McClaren a jeho nástupce Fabio Capello mu nyní ukázal, jak se takové zápasy zvládají.

Italský stratég se před zápasem rozhodl ponechat na lavičce Wrighta-Philipse, jehož místo zaujala hvězdička z Tottenhamu - Aaron Lennon. Ten patřil k nejlepším hráčům zápasu. Už v sedmé minutě se vřítil do chorvatského pokutového území, kde za záchrannou brzdu musel zatáhnout výrazně pomalejší Josip Simunić a z nařízené penalty se nemýlil Frank Lampard.

O jedenáct minut později se opět v roli hlavního nahravače ocitl Lennon. U pravé postranní čáry zesměšnil několik protihráčů, vyslal do vápna nadýchaný centr, na nějž si vyskočil Steven Gerrard a přesnou hlavičkou do vzdálenějšího rohu branky nedal Runjemu vůbec žádnou šanci. V té době navíc skončilo souběžně hrané utkání v Minsku, které rozhodlo o definitivní jistotě postupu pro Capellovy hochy.

Avšak anglická ofenziva a koncert Aarona Lennona nebraly koncí. Po střelách Barryho a Lamparda musel Runje vytáhnout skvělé zákroky, vzápětí se v šanci po narážečce s Rooneyem ocitl také sám Lennon, ale jeho zakončení chyběla potřebná dávka přesnosti. Poté záložník Tottenhamu brilantně vysunul do jasné šance Heskeyho, proti tomu opět skvěle zasáhl chorvatský brankář Vedran Runje.

Začátek druhé půle však lépe vyšel hostům. Po rohu Srny si nejvýše vyskočil Mario Mandzukič, který ale v čisté gólové šanci ani netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Poté si už opět podmanili hrací plochu domácí fotbalisté. Krátce před dovršením hodiny hry si na centr Johnsona ideálně naběhl Lampard a střelou do růžku zvýšil na 3:0.

Galapředstavení Albionu pokračovalo v 66. minutě, kdy se opět hlavou prosadil Steven Gerrard. Alespoň čestný úspěch zaznamenali čtvrtfinalisté loňského EURA v 73. minutě, když domácí obranu zaskočil hbitý Eduardo, jenže poslední slovo řekli Angličané. Rooney dostal ve vápně až příliš mnoho prostoru a s přehledem upravil konečné skóre zápasu na 5:1. Zatímco Anglie má tedy postup na MS zajištěn, Chorvaté budou muset svést tuhý souboj s Ukrajinou o účast v baráži.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Anglie880031:524
2.Chorvatsko952217:1217
3.Ukrajina843114:615
4.Bělorusko831415:1110
5.Kazachstán820610:236
6.Andorra90093:330
Skupina 7

Faerské ostrovy - Litva 2:1

09.09.2009 18:15

Góly: 13. Súni Olsen, 34. Arnbjørn Hansen - 22. Tomas Danilevičius (pen.)

Faerské ostrovy zažily jedno z nejslavnějších vítězství ve své fotbalové historii. Na domácím stadionu porazily Litvu 2:1 a připsaly si své první tři body v kvalifikaci. Pro tuhle zemi ležící v Severním moři je to první soutěžní výhra v kvalifikaci na MS od roku 2001, kdy porazila Lucembursko.

Faeřané vyhráli naposledy v březnu na Islandu a v roce 2004 doma nad Maltou, jednalo se ovšem jen o přátelská utkání. Ačkoli skončí v tabulce zřejmě na posledním místě, narozdíl od evropských fotbalových trpaslíku se může pyšnit alespoň jedním vítězstvím. Litva naopak ztratila definitivně teoretickou naději na postup do Jižní Afriky.

Všechny branky padly už v prvním poločase. Už po 15 minutách hry otevřel skóre domácí Súni Olsen, o pár minut později ale hosté zásluhou Tomase Danileviče vyrovnali. Poslední slovo udělal ve 35. minutě Hansen, jenž irskému kouči Brianu Kerrovi určitě udělal premiérovou výhrou pod jeho velením velkou radost.

Více informací k zápasu

Rumunsko - Rakousko 1:1

09.09.2009 19:45

Góly: 54. Gheorghe Bucur - 83. Franz Schiemer

Rakouská šance na mistrovství světa žije, ačkoliv je už moc malá. Naši jižní sousedé nezvládli utkání v Bukurešti, odkud si díky Schiemerově trefě odvezli bod.

Velmi mladý rakouský výběr se zapotil poprvé už po deseti minutách, kdy Radoiova hlavička skončila jen těsně vedle branky. Podobně si počínal v devatenácté minutě i Marica, jeho rána byla taktéž vychýlená. Jenomže to bylo z obou stran pro první poločas vše, do druhého poločasu pak poslal rakouský vůdce Didi Konstantini obrovitého Maierhofera.

A právě anglický legionář mohl rozesmutnit bukurešťské publikum, sedm minut po nástupu ze šaten oklamal posledního vzadu Radoie, pohrál si s brankářem Comanem a měl otevřenou cestu do prázdné branky, jenomže trefil pouze boční síť. Odplata přišla rychle. Běžela 54. minuta, když Cristeův rohový kop umístil hlavou do sítě Bucur.

Rakušané museli najednou převzít iniciativu hry a to se mu povedlo zúročit deset minut před koncem. Po vybojovaném rohu náhradníka Wallnera se míč snesl na nohu obránce Schiemera, jenž levačkou srovnal na konečných 1:1.

Více informací k zápasu

Srbsko - Francie 1:1

09.09.2009 21:00

Góly: 12. Nenad Milijaš (pen.) - 36. Thierry Henry

Očekávaný šlágr sedmé skupiny skončil nerozhodně 1:1. Otázkou je, kdo může být s bodem více spokojen. Srbové skupinu nadále vedou se čtyřbodovým náskokem před dnešním soupeřem, po katastrofálním začátku zápasu však musí remízu všemi deseti brát i hráči země galského kohouta.

Srbové hnaní vpřed beznadějně vyprodaným hledištěm na stadioně Crvene Zvezdy v Bělehradě na soupeře vlétli, jak se patří. Ve čtvrté minutě vypálil Kačar, hostující brankář Lloris si ale s jeho nepříjemnou ranou poradil. Oba dva hráči ovšem byli v centru dění i o pět minut později. Kačar vyhrál hlavičkový souboj pro Žigiće, který využil Gallasova zaváhání a s chutí si to pelášil vstříc soupeřově svatyni.

Při pokusu udělat Llorisovi kličku se rukavice hostujícího brankáře a noha domácího útočníka letmo dotkly a Žigić šel k zemi, přičemž sudí Rossetti nařídil pokutový kop a chudáka Llorise navíc vyloučil. K penaltě proti náhradnímu brankáři Mandandovi si stoupl Milijaš a suverénně ji proměnil - 1:0.

Stejný hráč o několik minut později zakombinoval s Kačarem a hostující defenziva v čele s Mandandou se měla co ohánět. Francouzi se postupně probírali z šoku a v tom jim významně pomohla 30. minuta. To z dálky vystřelil Anelka, jehož nepříliš prudkou střelu brankář Stojković trestuhodně neudržel a dobíhající Henry to již měl snadné - 1:1.

Chvíli nato se snažil vrátit domácím vedení Kačar, ale v souboji s Mandandou a Gallasem neuspěl a navíc si zřejmě přivodil menší zranění, kvůli němuž už nevyběhl do druhé půle. Než však přišla přestávka, vzali si slovo hosté. Ve 41. minutě pálil nad branku Anelka, v poslední minutě první půle pak Gourcuff překvapivě zahrál přímý kop rovnou na bránu a Stojković se měl co ohánět, aby míč vyrazil nad břevno.

I první akci po změně stran měli na svědomí hosté, Anelka ovšem pálil stejně jako při svém předešlém pokusu příliš vysoko. V 56. minutě to na bělehradském stadionu mocně zahučelo. Důvodem byla parádní pumelice v podání Ivanoviće, jehož výstavní ránu dokázal Mandanda vyškrábnout na břevno, od něhož se míč vrátil zpět do pole. Tři minuty nato se na druhé straně probíjel Henry, stopku mu musel vystavit až Stojković.

Ve třetí, poslední půlhodině hry už se toho mnoho neudálo. Francouzi, byť o jednoho muže oslabeni, měli míč více na kopačkách, většinou toho ale směrem dopředu moc nevymysleli. Jedinou výjimkou budiž střela dobře hrajícího Henryho, jehož poslední obstojný pokus skončil v boční síti. Na straně domácích měli mírné náznaky šancí Mirković a Ivanović, ale ani jeden se k důslednému zakončení nedostal.

V poslední minutě základní hrací doby se ještě síly na hrací ploše vyrovnali, když červenou kartu z Rossettiho rukou viděl také střídající Lazović. Pokud se některý z diváků vydal domů ještě před koncem zápasu, o nic nepřišel, v posledních minutách a vteřinách se již nic nestalo, a tak blíže k finálovému turnaji na černém kontinentě mají stále srbští reprezentanti.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Srbsko861116:619
2.Francie843110:815
3.Rakousko832311:1111
4.Litva83057:89
5.Rumunsko82339:129
6.Faerské ostrovy81164:124
Skupina 8

Černá Hora - Kypr 1:1

09.09.2009 20:15

Góly: 56. Mirko Vučinić (pen.) - 63. Ioannis Okkas

Reprezentanti Černé Hory zůstávají i po dnešních kvalifikačních zápasech bez výhry. Doma si nedokázali poradit s Kyprem, s kterým remizovali 1:1.

Oba výběry přišly o možnost kvalifikovat se na závěrečný šampionát již před dlouhými měsící, a proto dnes hráli pouze o čest. První poločas skončil bezbrankovou remízou a diváci se nudili. Ty ale zvedl ze sedaček deset minut po přestávce průnik Stevana Jovetiče, jehož v pokutovém území fauloval Satsias a hlavní sudí Cyril Zimmermann nařídil pokutový kop. Ten proměnil zkušený útočník z AS Řím Mirko Vučinič a strhl vedení na domácí stranu.

V tu chvíli Černohorci věřili, že by snad mohli ukořistit své první kvalifikační vítězství, avšak příliš dlouho jejich naděje netrvaly. V 63. minutě totiž vyrovnal Okkas a stanovil konečný výsledek na 1:1. Černá Hora sice v závěru měla velký tlak, ale ten kyperská obrana ustála.

Více informací k zápasu

Itálie - Bulharsko 2:0

09.09.2009 20:50

Góly: 11. Fabio Grosso, 40. Vincenzo Iaquinta

Velký krok k postupu na světový šampionát udělali v Turíně také domácí Italové, kteří nedali Bulharům sebemenší šanci a po výhře 2:0 mají už čtyřbodový náskok před druhým Irskem. Zato Bulhaři se mohou s vidinou postupu pomalu loučit.

Squadrra Azzura začala utkání ve velkém stylu a hned ve čtvrté minutě se před Ivankova dostal Claudio Marchisio, jenže bulharský gólman v tomto případě obstál na výbornou. Tolik štěstí už neměl v 11. minutě, kdy si Fabio Grosso elegantně vyměnil míč s Andreou Pirlem a čerstvá posila Juventusu Turín tak okořenila svůj příchod na domovský stadion Staré dámy vedoucí brankou.

Neuběhlo ani pět minut a vedení domácích mohlo být dvojnásobné. To by však musel Iaquinta naložit se Zambrottovým centrem o poznání lépe. Bulhaři pak málem udeřili jako blesk z čistého nebe, jenže s razantní hlavičkou Petrova si bravurně poradil Buffon. Po půlhodině hry zahrozil Iaquinta, ale jeho hlavička po Pirlově centru skončila těsně nad.

Oba dva si pak stejnou situaci zopakovali také o pár minut později, opět neúspěšně. Nápor domácích sílil a pět minut před koncem první půle se diváci dočkali také druhé branky. Po pohledné kombinaci s Gilardinem na jeden dotek se s přehledem trefil aktivní Iaquinta a de facto rozhodl o vítězi.

Poté se sice osmělili rovněž Bulhaři, jenže pokusům Yankova a Stiliana Petrova chyběla vždy trocha přesnosti. Po šedesáti minutách vystřídal unaveného Gilardina Rossi, který se hned po svém příchodu na trávník uvedl pěknou střelou, s níž měl Ivankov nemalé starosti. Hosté však tušili, že pouze bodový zisk jim může dát alespoň teoretickou naději, ale přímý kop Georgieva hravě pokryl Buffon. Proti průniku Berbatova pak zasahovat vůbec nemusel, neboť bulharský forvard mířil vysoko nad. Zbytek utkání už si Lippiho svěřenci s přehledem pohlídali a po zásluze tak jsou jednou nohou v Jižní Africe.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Itálie862013:320
2.Irsko844010:616
3.Bulharsko825110:711
4.Kypr81348:126
5.Černá Hora80537:135
6.Gruzie80354:113
Skupina 9

Norsko - Makedonie 2:1

09.09.2009 20:30

Góly: 2. Thorstein Helstad, 25. John Arne Riise - 79. Boban Grnčarov

Norsko na závěr kvalifikace porazilo doma Makedonii a posunulo se na druhé místo před Skotsko, které doma nestačilo na Nizozemsko. Na severu Evropy ale z tohoto faktu zase tak velkou radost zřejmě mít nebudou, šance na baráž je totiž hodně malá.

Norové po většinu hrací doby kontrolovali zápas a jejich výhra byla zasloužená. Hodně jim přitom pomohla již druhá minuta, ve které se k odraženému míči dostal Helstad a poslal ho do sítě.

Domácí se po první brance neuspokojili a i nadále svého soupeře přehrávali. Odměnou jim byla 25. minuta, v ní se k trestnému kopu postavil Riise a zvýšil na 2:0.

Makedonie byla v útoku bezzubá a se stavem se něco pokusila udělat až v poslední patnáctiminutovce. Hostům se dokonce podařilo dát kontaktní branku, v 79. minutě se po přihrávce Ibraimiho trefil pod břevno Grncarov a dal svůj vůbec první reprezentační gól. To ovšem bylo z makedonské strany vše.

Více informací k zápasu

Skotsko - Nizozemsko 0:1

09.09.2009 20:30

Góly: 82. Eljero Elia

Skotské naděje skončily společně s holandským gólem. I přes odvážnou hru svěřenců Georgu Burleyho se reprezentace britské země na MS nepodívá.

Oba týmy se museli obejít bez svých brankářských jedniček, nutno však dodat, že oba suplenti své kolegy zastoupili přímo znamenitě. Ačkoliv je třeba přiznat, že David Marshall v domácí brance měl při střele Dirka Kuyta v úvodu utkání pořádné štěstí, vždyť tento gólman inkasoval jedenáct branek ve svých třech reprezentačních vystoupeních.

Skotové, pokud chtěli postoupit, museli hrát na vítězství a šli si za ním od prvních minut. Již v deváté minutě našel centr Browna Alana Huttona, ale z osmi metrů se skotský záložník prosadit nedokázal. Na druhé straně kontroval ve 24. minutě Wesley Sneijder, ale jeho rána z 22 metrů orazítkovala tyč.

Holanďané byli už od samého úvodu utkání nebezpečnější, jenomže v zakončení často nedůslední. Vypovídá o tom i Robbenův pokus ze čtrnácti metrů, s nímž si se vší bravurou poradil Marshall. Holandský gólman Michael Vorm se pro změnu zaskvěl v 38. minutě. Naismithova dalekonosná dělovka mu sice nadělala nemalé potíže, ale jeho zákrok pro dorážce Kennyho Millera jakoby vše smazal.

Po změně stran obě mužstva opět hledala správné rozpoložení a patovou situaci mohl rozluštit až v 69. minutě sám Kenny Miller, jenomže Vorm šťastným zákrokem zaúřadoval. O to více to mohlo Millera mrzet za chvíli.

V 81. minutě totiž dlouhý nákop z vlastní poloviny přeskočil nedůsledného Weira, čehož využil Elia, který si obešel Marshalla a poslal míč do brány i s vracejícím se zadákem. Náhradník Garry O’Connor se sice v závěru mohl postarat o jisté zděšení, ale jeho lob Vorma nepřekonal. Holanďané tak prožili nejúspěšnější kvalifikaci na MS za posledních 28 let, neprohráli ani jedno utkání.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Nizozemsko880017:224
2.Norsko82429:710
3.Skotsko83146:1110
4.Makedonie82155:117
5.Island81257:135

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (393)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ešte aby nesplnili proti sm

Reagovat
smazaný uživatel

Nic moc, takovým lůzám jsem měli dát víc...

Reagovat
smazaný uživatel

Jen polákům se podařilo dát víc než 7 golů v téhle kvalifikaci.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky že jsme lepší jak nějací Poláci...

Reagovat
domingo

Reagovat
domingo

Vyrovnanej rekord ČR, co bys chtěl víc od repre v rozkladu?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak 7:0 bysme měli dávat takovým týmum jako je Německo,Nizozemsko atd ale takovým nekopům jako je San Marino alespoň 15-20 gólů....

Reagovat
smazaný uživatel

To je tak trapný až je to vtipný...

Reagovat
domingo

Teď to zamlouváš, ale z toho, že ses projevil jako věčně nespokojený brblavý pivní kritik, se už nevyvlečeš.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo no co se týče naší reprezentace jsem věčnej pesimista

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby kluci nesolovali posledních 20 minut, mohli dát ještě další 3-4 goly... Na Barošovi bylo vidět, že chce dát pátej, 2x si vedl míč a nenahrál spoluhráči v lepší pozici. Každopádně slušný zápas

Reagovat
frank

kdyby chtěl dát mermomocí pátej tak se asi nenechá odstavit od penalty každopádně solidní výsledek

Reagovat
smazaný uživatel

Potom vychladl, ale těsně po čtvrtém golu na něm bylo vidět, že chce dát prostě ten pátej. Proto si prošel a vystřelil z úhlu, i když tam byli 2 hráči lépe postavení a podruhé šel podél celého pokutového území s tím, že nakonec to přeloboval, i když měl dost šancí to poslat dopředu(či přiklepnout záložníkovi na střelu) mnohem dřív.

Každopádně tu neshazuji jeho kvality a výkon v utkání, bylo jednoznačně jeho a útočník musí být odvážnej zakončit sám. Na druhou stranu musí také vědět, kdy nahrát.

Reagovat
M11

jj.. porad cucel na branu a ne na spoluhrace..

Reagovat
VojtovaChelsea

škoda,mohlo to byt víc,a taky škoda té neproměněné penalty

Reagovat
Benesse

a Baroš bude najlepší strelec kvalifikácie :D

Reagovat
smazaný uživatel

to je Džeko

Reagovat
smazaný uživatel

Učili jste se už časování?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

netrapči ..

Reagovat
smazaný uživatel

1) Mele blbosti, protože nejlepší střelec kvalifikace je Rooney.

2) Baroš je jen o 3 góly za ním a o 2 góly za Džekem, takže pokud tedy opravdu vyhrajeme všechny zápasy, tak se může stát, že ho ještě dostihne

3) Když někdo napíše "bude" a ten druhej mu noktruje s "je", tak je dost velký předpoklad, že neumí časování

Reagovat
smazaný uživatel

*kontruje

Reagovat
Godwinson

teď jsem pominul ty faktický chyby ... kolik lidí tu píše spisovně? já narazil asi na čtyři ... a že nebuzeruješ všechny ostatní, nehledě na to, že je tohle dost laciný ... neřeknu, když někdo napíše vydět .. slišet ... fodbal ... ale tohle ... to může bazírovat na každý čárce a špatně bude 99,99% příspěvků ...

Reagovat
smazaný uživatel

Já ale nebuzeruju pravopis, taky píšu hovorově.. Já buzeruju výměnu slova "je" za "bude"...

Reagovat
domingo

Asi budu nařknut z učitelského komplexu, ale já vážně nechápu, co je tak těžkého na tom ty čárky se prostě a jednoduše naučit. Přijde mi, že v životě to stejně bude (skoro) každej potřebovat a když už to jednou umí, tak snad nemá žádnej "switch button" mezi "píšu esej=umím" a "píšu na fórum=neumím"... prostě píšu a dělám čárky tak, jak jsou správně, ne? To je středoškolský vzdělání :)

Reagovat
herbage

Spíš základní, ne? A Godwinson nepochopil ani martyho pointu, ale v tomhle mu nepomůže žádné vzdělání...

Reagovat
domingo

No dobře, řekněme, že základní znalost toho, kam čárky psát a kam ne, je skutečně, vezmeme-li to tak, produktem, a to bych chtěl zdůraznit, základního, tudíž elementárního, vzdělání, nicméně, a to vezměme, prosím, v potaz, i zdánlivě složitá větná konstrukce, tedy konstrukce zatížená, řekněme, enormním množstvím čárek, se řídí velice, ale opravdu velice jednoduchými pravidly, která se učí nejpozději na střední škole.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vůbec, pánové, neberete v potaz někoho, kdo propluje základku se čtyřkami..

Reagovat
herbage

pokudsesaletrebaprogramatortakseresnahackycarkyteckymezeryajinypicovinypactosetricas

Reagovat
herbage

á, sorry všem Čekal jsem to kratší

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si s těma dvaceticentimetrovejma příspěvkama nedáš pokoj.

Reagovat
herbage

Nj, někdo je holt nepoučitelný

Reagovat
domingo

bratr_dela_netovy_stranky_a_ma_obsesi_psat_takhle

Reagovat
Shevchenko

Vidím že se to nerozjelo. Třeba s tím PJ už něco udělal.

Reagovat
herbage

PJ je holt šikulka(Kdo za tím hledá trapné šplhání, tak má recht )

Reagovat
smazaný uživatel

Bez přírazu - PJ je móóc šikovnej, chytrej a spolehlivej.

Reagovat
smazaný uživatel

Fuj.

Reagovat
Godwinson

martyho pointa neni, ale tobě to vysvětlovat nemá cenu, bav se s volem bez klacku, jak se u nás řiká ...

Reagovat
smazaný uživatel

Co na tom nechápeš?

Reagovat
Godwinson

mrkni trošku níž, ať nemusim půlku příspěvku psát znova ..

Reagovat
smazaný uživatel

Já takhle přepínám - podle toho s kým se bavím.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře, dobře - podle toho, /čárka/ s kým se bavím.

Reagovat
centos

Tihle dva lidi byly kdo? :)

Reagovat
centos

BLEH, byli.

Reagovat
smazaný uživatel

Ortodoxní čárkopisové.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na druhou stranu já si taky většinou nekontroluju co napíšu. Píšu hovorově, tak jak to slyšim. Nechápu proč bych měl používat spisovnou češtinu, když jí v podstatě už nikdo nepoužívá. Dost lidí píše i bez háčků a čárek, což mě třeba dělá problémy, protože si text musím přečíst minimálně dvakrát, abych ho pochopil. Tady se ale jedná spíš o to, že jeden napíše "bude" a druhej mu kontruje tím co je právě teď..

Reagovat
domingo

Však jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Já nekoukám na klávesnici, ale na psaný text... Takže pokud je náhodou chyba v tom, co napíšu, tak si toho většinou hned všimnu a opravím to. A znovu to po sobě nečtu, pokud to není sloh na 20 řádků. A tam spíše zjištuju srozumitelnost, popřípadě souvislost textu.

Reagovat
smazaný uživatel

Já koukám pořád na klávesnici.. Občas napíšu něco v rychlosti, a pak si to přečtu až když to vidím na fóru. Což je sice blbost, ale většinou nad tím moc nepřemýšlím, protože si myslím, že základy "tak nějak" mám a Čeština určitě nebyla vymyšlená k tomu, aby zdržovala tím, že si všechno musíme dvakrát kontrolovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždycky jsem předpokládal, že čeština je komunikační prostředek. Je fakt, že mě štve, když zmastím i/y, ale z komunikačního hlediska je fšechno jedno úplně stejně, jako všechno.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, akorát to nasere.

Reagovat
smazaný uživatel

Já na klávesnici nekoukám, respektive pokud neposílám příspěvek z telefonu.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky se o to snažím, ale vždycky tam aspoň po očku mrknu

Reagovat
smazaný uživatel

Já jen pokud mám důvod - tj anglická/slovenská klávesnice...

Reagovat
smazaný uživatel

Jéžiš, tak dlouhá konverzace kvůli jedný chybě

Reagovat
Godwinson

nebudeš nařknut z učitelskýho komplexu, taky nesnášim hrubky, ale takový to, že někdo cosi napíše, druhej mu odpoví:"nauč se česky vole" či něco obdobnýho mám fakt nejradši ... nehledě na to, že tady je blbě každej druhej příspěvek, takže z toho usuzuju, že když je pán nahoře tak pečlivej, tak obepíše všechny ...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já se ho slušně zeptal.. Kdyby totiž časování nebral, tak jeho reakci chápu

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tady fakt nešlo o nějakej pravopis, to měla být elegantní narážka na příspěvek, který v podstatě popíral to, že Bary by v budoucnu mohl být nejlepší střelec, přičemž skutečnost, že v současnosti je to Džeko (i když navíc není), je naprosto irelevantní, neboť původní komentář byl vysloven v čase budoucím, zatímco popírající komentář byl v čase přítomném, čili jednoduché, ba dokonce geniální zavrtání do autora příspěvku, jenž byl v pořadí druhý, jelikož byl opravdu, ale opravdu mimo mísu. Jasný?

Reagovat
Godwinson

oukej, tak děkuji za osvětu .. očividně mé chápání má užší rozsah :))

Reagovat
cubinho

...nechápu, co je tak těžkého na tom ty čárky se prostě...

...nechápu, co je tak těžkého na tom, ty čárky se prostě...

Reagovat
Shevchenko

Poslední gól dal Necid, že?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, tečoval. Ale spíš bych to nechal Vencovi, ta teč byla asi nepodstatná.

Reagovat
smazaný uživatel

na livescore je napsanej Serky

Reagovat
smazaný uživatel

*Sverky

Reagovat
smazaný uživatel

dali jsme stejně golu jak nemecko, víc dali jenom angláni(myslim bosnu)

Reagovat
smazaný uživatel

Necid tam chodil otrhanej jak vandrák, Svěrkoš zakup penaltu a SMáci sou hrozní komedianti:)

Reagovat
miezto

hlavne jak tam jednomu donesli nositka a on z nich vyskocil :D:D:D

Reagovat
smazaný uživatel

mělo ho naložit a odnýst přímo do sprch:)

Reagovat
smazaný uživatel

Já se docela divil, že mu to nikdo z realizačního týmu neřekl. Ani spoluhráči ne a Ti si toho museli určitě všimnout. Co já vím, tak za tohle může následovat úplně!!! zbytečná žlutá.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to nevim, pravidla týkající se poškození dresu neznám, ale možný to je

Reagovat
smazaný uživatel

Oni dali 7 gólů a hráli dobře a některým se to furt nelíbí, no jděte do tý prdele fakt

Reagovat
smazaný uživatel

někomu se hold nezavděčí...

Reagovat
frank

moje řeč

Reagovat
smazaný uživatel

proti SM moze hrat aj celá druhá česká liga aj tak by ste ich nabili rozdielom triedy

Reagovat
Swarley

bohužel San Marino neberu jako měřítko...

Reagovat
centos

Mno. Co budeš říkat, až postoupí Slovinsko kvůli o gól lepšímu skóre? Které si v posledním zápase může celkem jednoduše kontrolovat?

Reagovat
Godwinson

já se taky hrozně divim, že nevyhráli 18:0, máme nejlepší repre na světě a oni vyhrajou 7:0, skandální ...

Reagovat
erudovanyodbornik

Hmm Kompany,Van Buyten,Fellaini a spol. tečou 2:0 v Armenii .

Reagovat
M11

uz na to dlabou.. jsou v palu..

Reagovat
smazaný uživatel

Až na to že Fellaini ani Kompany a třeba ani Vermaelen nehrajou

Reagovat
erudovanyodbornik

Nj ale i tak treba i 5:0 dostat u španělů je příliš.

Reagovat
10

ty rohy, to bych se vážně poblil Plašila bych k tomu vůbec nepouštěl...

Reagovat
M11

kolik ze 15 ?? 16 ?? a nic z toho..

Reagovat
10

jako může se to stát, že tam prostě nic nespadne...ale kdyby to aspoň kopal pořádně...nevím proč se pořád snaží hrát to nakrátko, z toho nám 2x SM vzalo balon to samý proti Slovensku, kolik tam bylo standardek kolem vápna a rohů

Reagovat
M11

jj.. meli by to pilovat..

Reagovat
miezto

To měli dresy od Ťiňťonů? Že na nich po zápase sotva drželi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
božský John

Ach jo, židovská Belgie...zas mam tiket v háji..

Reagovat
božský John

Jinak jsme hráli fajn..

Reagovat
cubinho

Reagovat
božský John

No co, židé mi zkazili tiket už o víkendu,tak na ně mam pifku...

Reagovat
centos

Reagovat
sosna

Jo,mě taky. Ale Belgie a židi, to nevim jestli má něco společného...

Reagovat
božský John

Tenhle tejden platí heslo židi=špatný ...takže teď jsou de facto židi i hokejisti Třince,protože vedou nad Slávií

Reagovat
herbage

Pošli mi někdy tipy, na co vsazíš. Že bych vsadil opačně

Reagovat
sosna

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
božský John

To Ti pošlu...co se pamatuju,tak v sobotu mi to pokazili židé-tim pádem nesázet na ně. Na druhym tiketu mi to zkazil Ibrahimovič(měl jsem neprohru Maďarska)-na to taky majzla..ale budu Ti to hlásit předem

Reagovat
herbage

No tak ten Ibrův halz gól v nastavení asi dost naštval, co?

Reagovat
božský John

Mě to ani tak nenaštvalo jako spíš nasralo

Reagovat
herbage

Já zase nechtěl naštval admina

Reagovat
božský John

To já ho klidně naštvu,stejně už mam nachystanej další nick: AHOJ CENSORE

Reagovat
herbage

Ale ty se stejně prořekneš, že jseš to ty a on ti dá ban přesto. Admin není hlupák

Reagovat
božský John

Vždyť mě nejde o to abych byl nenápadnej...spíš ho pipíchnout

Reagovat
božský John

Aktualizace mejch zápasů. Pardubice hrajou prodloužení,tim pádem druhej tiket v loji..

Reagovat
Staenly10

Dám ti radu k nezaplacení... Jak to tak čtu,tak by ses měl an to sázení v*****...

Reagovat
božský John

Když já neměl odpoledne do čeho píchnout...a když člověk má to i-konto...

Navíc to bejvá tak,že mi nevyjde 1. zápas ale zbytek jo..což je k pokakání taky

Reagovat
Staenly10

Tak já takjy nejsem bůh ví jakej sázkař... Všeho všudy jsem vyhrál ai jenom tak 5x...

Reagovat
božský John

Tak to seš oproti mě ještě hvězda:D

Reagovat
smazaný uživatel

Pěticípá.

Reagovat
božský John

To se sem docela hodí mno..5x vyhrál a je to Slávista

Reagovat
Staenly10

Už jsem teda na to pčišel,já jsme vlastně ani skrytě v duši po 6 vyhrát nechtěl...

Reagovat
božský John

JEstli je ta poslední výhra stará tak 2 roky,tak je to potom jasný..

Reagovat
Staenly10

Tak to už přesně nevim hele...

Reagovat
smazaný uživatel

Až bude tipovačka, tak se domluvte - na ty zápasy bejvají vysoký kursy.

Reagovat
domingo

Tys vsadil na Belgii? neřeknu, kdyby tě podělali třeba Švédové, ale Belgie...

Reagovat
božský John

Kurs byl fajn a co si budem povídat, Arménie-žádná sláva

Reagovat
sosna

No tady se nabízí spíš Jude-Slavie...

Reagovat
domingo

Spíš Jude Liberec :)))

Reagovat
sosna

Proč Liberec? Mimoto smajlíky jsou dole ... :)

Reagovat
domingo

Já mám radši normální smajlíky než ty barevnosti dole :)) pokud mě teda něco vyloženě nepobaví, hele:

Reagovat
božský John

Kdyby jenom jude..tam má každej ocásek,růžky a kopýtka...prostě jako správnej žid..

Reagovat
smazaný uživatel

Hele kamaráde, začni si dávat bacha na ústa! Přestává se mi líbit, co tu poslední dobou vykřikuješ o Liberci. Do jistý doby to byla jen rivalita, v mezích slušnosti a normálnosti, ale tohle už dost přeháníš, nezdá se Ti?

Reagovat
božský John

Ne.

Reagovat
cubinho

Idiote

Reagovat
božský John

Jakmile nemam na jarmulkáře vsazeno,tak vyhrávaj...šmejdi

Reagovat
herbage

Vole, Jusy Benajůn, Ben Sahar, Gáj Ašulín, Ben Hajm, no nevsaď si na ně

Reagovat
božský John

Vole...to sem si říkal taky a pak tam Lotyši vyhráli..

Reagovat
herbage

A hrál Gáj?

Reagovat
božský John

Tak to fakt nevim...já je až tak detajjjlně neznám. Ale Žosi a spol hráli,co se tak pamatuju

Reagovat
herbage

Bez něj to fakt nepůjde

Reagovat
božský John

Acha, děkuju za obohacení...

Reagovat
smazaný uživatel

U mě spokojenost, trefili se všichni tři útočníci

Reagovat
miguel bain

Milan Baroš se svým dnešním střeleckým představením zařadil mezi elitu. Je sedmým českým či československým fotbalistou, který dal čtyři góly v jednom utkání. Před ním se to podařilo také Janu Kollerovi, Jiřímu Feureislovi, Josefu Bicanovi, Františku Klozovi, Josefu Silnému a Janu Vaníkovi.

Pamatuji, že jednou se trefil 4x i Lokvenc.

Reagovat
smazaný uživatel

Utočne trio uradovalo

Reagovat
Pipo123

inak nepatrí to sem ale..

Franta Straka sa stal novým trenerom Ružomberku

Reagovat
smazaný uživatel

Proc tam leze Jezisi Franto

Reagovat
smazaný uživatel

Na 6 zápasů dobrá volba, ale druhýho Komňackýho nečekejte

Reagovat
smazaný uživatel

JJ vidim ze prvni zapasy poblazni Slovensko a pak se tradicne tise odebere

Reagovat
cubinho

coo?

Reagovat
smazaný uživatel

Na Slovensku se očekává nedostatek tataráků, cena prudce letí nahoru...

Reagovat
herbage

...také olivový olej jde nadračku, stejně jako podomní prodavači česneku si mnou ruce

Reagovat
VojtovaChelsea

kolik bylo střel na bránu,myslim ČR - San Marino?

Reagovat
smazaný uživatel

No Svedi uz skoro koniec a este stale 0:0 na Malte.

Reagovat
sosna

0:1 81.min.-vlastní gól

Reagovat
sosna

Faery vyhrály Bohužel vedou Turci.

Reagovat
božský John

Zaplaťpámbu,že sem tu Litvu nedal..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Faeřani nejsou marní, poslední dobou...

Reagovat
Shevchenko

Skotsko-Nizozemsko někde v TV?

Reagovat
Shevchenko

Nebo Srbsko-Francie? Nechce se mi na to čučet na netu.

Reagovat
Shevchenko

Sejaaad SALIIIIIHOVIIIIIC !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Proboha na co si ten Svěrkoš hraje omg,Necida málem umlátil před tou penaltou at mu dá laskavě balon a pak to nedá,aby se nepo. dat gola San Marinu,kdyby nahraval tak je to tak 9,hrdina..

Reagovat
smazaný uživatel

Hehe švédové se asi pěkně natrápili

Reagovat
vanGomm

Když jsme u těch počtů co takhle když Slovensko vyhraje v Sev.Irsku a Skotsko doma s Holandskem bude se ještě "živit" šance.

Reagovat
herbage

Bosňáci hrají vážně parádně

Reagovat
smazaný uživatel

Stará /kvalifikačná/ známá...

Reagovat
smazaný uživatel

hej tak teď sem dojel z hradišťa.. ode dneška se ze mě stal zastánce toho,že takové týmy jako sou SM si nezaslouží hrát kvalifikaci.. ať si hrajou tam někde nějakou předkvalifikaci nebo něco,protože tak ku.vit fotbal.. od první minuty jenom zdržovali,při každé sebemenší pi.ovině.. jestli je pro ně čest hrát proti top týmům(tím nemyslím vyloženě nás,ale např. anglie,itálie,španělsko..),tak ať hrají fotbal a nezdržují od první minuty.. prostě sem z toho znechucený.. jinak výkon dobrý,atmosféra taky..

Reagovat
smazaný uživatel

to ny se pak nám mohlo stát (tak jako v basketu) že budeme hrát tu předkvalifikaci taky

Reagovat
smazaný uživatel

tak to zas jako doufám nee..

Reagovat
panca

koller se vykakal na repre a ja ho dnes potkal na tenise. jsem myslel ze povali rychle zpatky do ruska ale jak koukam tak si tu uziva! ten to mel v planu se na tu repre hned po slovenksu vykaslat a udelat si tyden volno

Reagovat
centos

Jsem jediný, komu ty naše červené dresy přijdou hnusné?

Reagovat
smazaný uživatel

Mě ne, já jsem býk (3.5.1973).

Reagovat
Shevchenko

Asi jo. Mi přijdou odporné ty bílé.

Reagovat
smazaný uživatel

GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Tak jsem v PJovi šeredně zmýlil.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hmmm, dlouhá oslava... Slováci Poláci by mohli dorovnat.

Reagovat
smazaný uživatel

Ďakujem všetkým Čechom,ktorí nám držia palce...

Reagovat
Godwinson

já myslim, že vám musí všichni Češi držet palce ... i kdyby nechtěli :))))

Reagovat
smazaný uživatel

U muzajsa a martyho to nehrozí( )... že ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Zrovna dnešní výhra by nám moc nepomohla.

Reagovat
Arne

Hlavně budem ke Slovákům vzhlížet za měsíc, aby udělali Slovince, jak to tak vypadá.

Reagovat
herbage

Já vám klidně přeju, ať se na to MS/ME taky jednou podíváte

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

Navíc si ot za ty výkony zasloužíte a když nebudete moct prudit na diskusích, pokud se tam my nedostanem, tak vám to bude ze srdce přát

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Proč bychom nedrželi? Když ne my, tak aspon vy... A nejlépe ještě výpomoc x Slovinsku, abychom tam byli dohromady...

Reagovat
smazaný uživatel

To by bola mágia...

Reagovat
smazaný uživatel

Finále Česko-Slovensko. Komunisti by zlato slavili dřív, dodneška se nesmířili s rozdělením a je jim jedno, jestli by šly zlatý placky do Prahy nebo do Blavy.

Reagovat
smazaný uživatel

Ách,ako by sme žili bez fantázie...

Reagovat
smazaný uživatel

Junior+Senior

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ten slovensky komentator prej: snad se rozhodci nebude snazit postavit soupere na nohy to me po.ser

Reagovat
centos

Zrovna ve chvíli, kdy tam ležel Ir po kopanci do držky. Skvělý výrok :)

Reagovat
smazaný uživatel

tak oba ostatní zápasy špatně...

Reagovat
smazaný uživatel

No, to bude zas rozhodca...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cubinho

Holanďani mají neuvěřitelné štěstí...a my tím pádem taky.

Reagovat
smazaný uživatel

ti slovaci fakt komentujou jak totalni pi.e takhle zaujaty komentar vypusti jen oni

Reagovat
Jollae

no že to hovorí práve Čech

Reagovat
smazaný uživatel

Prosím ťa ,nechytaj sa na toto ,"my tu chceme žiť v mieri" ...

Reagovat
cubinho

Lloris červená v 9. minutě!

Reagovat
cubinho

...a 1:0 z penalty pro Srby...nádherný kurz 3,05 na 1 ve Fortuně

Reagovat
Tsigi

nevíš za co to dostal ?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že Jovanovič šel sám na bránu dal si balon od nohy zrovna, když mu tam skočil Hugo.. Taková ta klasika.

Reagovat
Tsigi

já si tom myslel jen že penalta se kopala o 4 minuty pozdějc

Reagovat
cubinho

nee...

Reagovat
smazaný uživatel

Do pi..pytle.

Reagovat
Tsigi

golman srbů se právě ted taky dobře znemožnil

Reagovat
smazaný uživatel

Lloris Se ho skoro ani nedotknul..

Reagovat
Arne

Co jsem viděl, tak jasná pentle.

Reagovat
smazaný uživatel

No Trochu ho štrejchnul...

Reagovat
Arne

Tak teda beru zpět... Teď jsem viděl ještě jednou opáčko v přestávkovým programu a skutečně - Hugo se Žigiće možná ani nedotkl, a pokud jo, rozhodně to nebylo na pád a penaltu.

Reagovat
herbage

Viděls, jak Gojko ustál ten souboj? To je zkrátka pan hráč

Reagovat
Arne

Já nemám až tak dobrej přenos, pamatuju si jen ten souboj o pravý lajny s Evrou - poprvý ten souboj ustál, pak až jak to skosil a stáhnul za dres, tak teprve šel dolů.

Reagovat
herbage

Jj, ten mám na mysli

Reagovat
herbage

Jak to ustál, posadil ho na prdel a uvolnil se. Ten přehled, ta lehkost, ta síla

Reagovat
Arne

Jj To mi udělalo radost.

Pak myslim, že tam měl zezačátku střelu a pak ještě asi jednu nebo dvě zajímavý situace... Mohl by se trefit.

Reagovat
herbage

Mně udělalo radost to tvé video A snad se trefí, protože Frantíci si za tenhle výkon nezaslouží ani bod

Reagovat
Arne

Jj, je pěkný. Dát jsem ho sem prostě musel, ačkoliv jsem dopředu počítal, že ho zase kdosi bude posílat do Arsenalu.

Reagovat
Arne

No, už se netrefí... Byl vystřídanej, vzhledem k tomu, že patřil k nejlepším na hřišti, tak se hodně bojim, aby jsme o něj nepřišli.

Reagovat
smazaný uživatel

PREJ RUKA

Reagovat
smazaný uživatel

Ten rozhodca fakt, stále ,stále....

Reagovat
smazaný uživatel

Lichtnštejnsko.

Reagovat
Shevchenko

Polsko Finsko

Reagovat
Tsigi

tak ono když Slováci nevemou pak Slovincům body, tak je to v prdeli jesttli se nepletu

Reagovat
Shevchenko

Nepleteš, pokud bude remíza, tak bude rozhodovat skóre (Pokud všechno vyhrajem).

Reagovat
Tsigi

představa, že na mistrovství místo nás pojede tým s Alešem Kokotem je fakt hrozná

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

weissinho

Reagovat
smazaný uživatel

dobre si žrobil stanko dobre si žrobil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Swarley

jak sleduju ty slováky, tak si ten postup asi i zaslouží...nalijme si čistého vína, předvádí lepší fotbal než my...

Reagovat
smazaný uživatel

Rakušáci nakonec dorovnali, to zase bude zítra silnejch řečí. Ale přebíjím výsledkem 7-0.

Reagovat
smazaný uživatel

Postup mají v prdeli, ani obrduo Maierhofer - Janco jim jej už nevystřílí...

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, ale zítra v práci o tom bude dvouhodinová debata.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to má byt...

Reagovat
smazaný uživatel

Kto tu pozera FRANCUZOV???...neviete nahodou ako hra Patrice Evra?????????

Reagovat
smazaný uživatel

Kto tu pozera FRANCUZOV???...neviete nahodou ako hra Patrice Evra?????????

Reagovat
smazaný uživatel

nechcel som to 2x do riti

Reagovat
Swarley

tak to ses s tím chlapíkem měl před tím domluvit

Reagovat
Navodar

Reagovat
cubinho

Nee, Robbene, to musíš dávat!

Reagovat
smazaný uživatel

Holanďani zatím drží. Uf, doufám, že vydrží. Musí...

Reagovat
smazaný uživatel

To sú teda j*bovia tí traja v červenom, ja na to nenachádzam iných slov...

Reagovat
irik

Supr Miro .

Reagovat
cubinho

Super Holandsko....škoda, že nám to Poláci ta drbou...

Reagovat
cubinho

*tak

Reagovat
domingo

Birso, Birso, kdybys dával góly v klubu, udělal bys stokrát líp. Takhle jsem na tebe akorát dvakrát nasranej.

Reagovat
smazaný uživatel

FILIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIp

Reagovat
cubinho

Takže Slováci jsou na MS. Gratuluju

Reagovat
Tsigi

já taky, ale ať to oslaí výhrou nad Slovinci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Irové hrajou dobře, otázka času, kdy vyrovnaj ...

Reagovat
smazaný uživatel

kto?severne? ak severne hra dobre,tak potom pozeram uplne inych severnych irov

Reagovat
Godwinson

už na tu nějakou dobu nekoukám, ale od začátku druhého poločasu jste se dostali za půlku asi dvakrát, než sem odešel .... pěknej tlak .... ale jen dvě šance z toho dostali, tak ti nevim ..

Reagovat
smazaný uživatel

Hološko... Neuveriteľné. Bože to bola chyba, keď Filip nemôže a nemôže a nemôže a nemôže, aj šťastena pomôže Oplatí sa vôbec ešte dnes fandiť Poliakom?

Reagovat
Shevchenko

Poláci jděte do hajzlu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, Nizozemci dali gól. Takže dvakrát vyhrát, a spolehnout se na Slováky, že podělají Slovince, když my jsme tam s Radou uhráli ten "dobrý bod zvenku ". No ještě není konec. Poláci defitivně 3-0 odešli a Slováci 2-0

Reagovat
Shevchenko

Jestli Slovinci remizují se Slovákama, tak budou mít skóre před San Marinem +9, my před Irama a Polákama +9.

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím, proto píšu "podělají", plichta by nejspíš byla málo.

Reagovat
smazaný uživatel

V San Marinu nikdo nevyhrál o více než 3 goly tuhle kvaldu. Takže pokud vyhrajeme 2x a aspon jednou o 2 goly, tak postupujeme my

Reagovat
smazaný uživatel

Slovinci jsou dost nevyzpytatelní, takže se může stát cokoliv. Dědič-Novakovič je taky dobrá dvojka.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mohlo padnout vice golu.... ale chtel jsem se zeptat, kdyz budou na konci kvalifikace dva tymy se stejnym poctem bodu tak co rozhoduje prvni? Skore nebo vzajemne utkani?

Reagovat
smazaný uživatel

Právěže celkové skóre, proto jsme se dneska tak honili za gólama.

Reagovat
Swarley

Anglie-Chorvatsko zatím 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

V Anglii se zvedla spotřeba cukru, pomsta je sladká.

Reagovat
Swarley

přesně tak když už to ti naši tak serou, tak aspoň ta Anglie mi dělá radost...nádherná odplata

Reagovat
smazaný uživatel

Poláci ,ty dáme

Reagovat
smazaný uživatel

bylo by dobre polaky aspon o dva a iry tak 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme, spero, dum spiro.

Reagovat
Swarley

gratulace na Slovensko

Reagovat
Pipo123

teraz musíme porazit SLovinsko a pomôct vám

Reagovat
M11

gratulace SVK

Reagovat
centos

Slovensko hezky pěkně! Ale ne že ztratíte se Slovinci..

Reagovat
smazaný uživatel

Slováci forma jako hrom.. Když už to vypadalo, že to s nima jde z kopce, tak přijde Hološko a dá gól A kromě tý formy vám úplně nejvíc závidím komentátory, protože ti co teď komentovali na STV byli skvělí

Reagovat
centos

Většinou co jsem viděl, tak byli Slováci i Poláci za mikrofonem lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

V dnesnom zapase Weiss prevysoval spoluhracov minimalne o 1 triedu...techniku a zmyslanie ake predvadza je neskutocne.Moderator v britskejj televizii ho dokonca okomentoval ako jeden z najvacsich sucasnych europskych talentov.

Reagovat
Swarley

uvidíme co z něj bude, talent rozhodně má...

Reagovat
Pipo123

a ne malý

ked ho v anglicku považujú za budúcu hviezdu

Reagovat
Swarley

to je pěkný a možná to je i pravda, ale takových podobných případů už bylo...a jak dopadli...

Reagovat
Pipo123

Reagovat
Godwinson

tak talent rozhodně má, jak tu někdo napsal, ale říct jeden z největších evropskejch talentů, to je až moc ... zase tak bych ho nepřeceňoval ...

Reagovat
Pipo123

ono ide o to že u nás o nom moc nevieme ale fakt v anglicku ho berú ako budúcu star

ale takých bolo bud sa to naplní alebo ne

Reagovat
Godwinson

přesně tak

Reagovat
smazaný uživatel

Dúfam,že nepríde uspokojenie,talent má ale nepredceňoval by som ho a neznervózňoval Vladka s takýmito hlúposťami...Aj keď tvoj komentár pochopiteľne nevidí ,ale média mu to určite "hodia pred oči..."

Reagovat
smazaný uživatel

Ja len som rad ,ze v tej ciernej buducnosti sloveskeho futbalu zacinam vidiet aj niejake tie svetielka

Reagovat
smazaný uživatel

ono je to celkovo zvastny pocit ktory slovaci zazivali tam maximalne pri hokeji. Kto by pred par rokmi povedal ze sa takto karta otoci.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Chvalabohu ,v hokeji je to momentalne katastrofa.Mame problem vyhrat s Madarmi...Kdezto fotbalova buducnost by mohla byt svetlejsia.Dost slevenskemu fotbalu pomaha, ze hraci ako Weiss alebo Stoch maju sancu dorast v kluboch ako Cukotka alebo City, aj ked s urcitimy vyhradami

Reagovat
smazaný uživatel

...ma tak napadlo...nepísal tu minule nejaký zakomplexovaný český fanda o detských pseudohviezdach??... P.S: narážam len na tých, čo to písali.... inak Weiss ml. , Weiss st. Hološko Slovenskooo

Reagovat
smazaný uživatel

no o triedu? ... to je velmi odvazne tvrdenie. V prvom rade sme hrali skvele tymovo a to mu davalo kridla. Fantasticka bola opat obranna cinnost muzstva a potom aj hraci ako Vittek ktory svojou bojovnostou pomahal aj prave Weissovi k skvelemu vykonu. Inak samozrejme Weiss

Reagovat
smazaný uživatel

Inak Holsko ma nasral jak namiesto prihravky na volneho spoluhraca to zadrbal do brankara.Inak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tiez som si zchuti zanadaval. Keby sa potom nieco dosralo a zapas by sme nevyhrali bol by vsade za sebeckeho kokota , nic take sa vsak nestalo a je za hrdinu. Holt aka je to tenka hranica

Reagovat
smazaný uživatel

No neviem ci narodny hrdina, tak zas hatrick nezabil, ale koncovka bola dobra.Inak tie protiutoky ,co sme mali sme mohli aj lepsie vyuzit.

Reagovat
smazaný uživatel

pardon hrdina.

Reagovat
smazaný uživatel

tak je to samozrejme relativne ale dal gol ktory zlomil zapas a to mu uz nik nezoberie

Reagovat
smazaný uživatel

Tam bola chyba Jendriška, ktorý zle nabiehal ...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale zadrbal to aj tak sám. Protichodná kľučka v momente keď obiehal obrancu naľavo a je tam sám, iný by to stihol.

Reagovat
Pipo123

taky zápas ktorý nebol moc zaujímavy Risko sa snažilo ale nič nehralo do šestnáskty sa nedostali....... a my sme dobre bránili

Reagovat
smazaný uživatel

Tož Slováci zatím dobrý. Gratulovat budu po Slovinsku. Doufám...

Reagovat
smazaný uživatel

uz aby to bolo

Reagovat
smazaný uživatel

Sme borci so Slovinskom na x-ku

Reagovat
smazaný uživatel

Angláni jsou prostě borci miluju je....podle mě je Anglie velkej favorit na vítězství MS a nikdo mi to nevyvrátí

Reagovat
Tsigi

když se dostanou za čtvrtfinále budu se hodně divit

Reagovat
Shevchenko

Já myslím, že ti to vyvrátí samá Anglie.

Reagovat
Godwinson

přál bych jim to, ale kolikrát už byli a jak vždy dopadli ...

Reagovat
smazaný uživatel

Weiss je megatalent!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

co mega? ultrasupertalent,a to minimalne

Reagovat
smazaný uživatel

Slovenská repre sa môže kľudne premenovať na Fi. Weiss & syn s.r.o.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladis271

konecne mozem byt hrdy aj na nasich futbalistov.v irsku nevyhral nikto tusim 3 roky.taki spanieli tam v minulej kvalifikacii prehrali 3:2 a my tam vyhrame

inak musim trocha rypnut.este pred zapasom s cechmi som sa tu parkrat hadal o tom,ze z weissa jr. robime nieco co nie je no pani odbornici.

ale musim sa priznat,ze nieco taketo som ani ja neocakaval.ked odchadzal z ihriska tlieskal mu cely stadion.

teraz porazit slovincov aby sme tam isli spolocne

Reagovat
Godwinson

no, pokud bereš to, že je to megatalent, tak ano, děláte z něj to, co neni ... pokud ho bereš jako talent, tak to ne, to je pravda ...

Reagovat
vladis271

mam skvelu naladu,hadat sa s tebou nebudem

Reagovat
Pipo123

to je ako ked vy robíte zo súčasnej 21 talentov a pri tom nikdy nevieš čo s toho bude

Reagovat
Godwinson

my z nich děláme talenty ... netvrdíme, že to jsou megahvězdy největší možný svítivosti ..

Reagovat
Pipo123

to nikto nepovedal ale Weiss je asi viac ako Stoch alebo tý chlapci vo vašej alebo našej 21

má velký talent a je iba na nom kam to dotiahne

Reagovat
Godwinson

s tou poslední větou naprosto souhlasim

Reagovat
KnoxXx

weiss nie je viacej ako stoch, stoch ma iny styl, dokaze podrzat loptu, kvalitne rozohrat, upokojit hru, pomoct obrane a tiez ma aj silne stranky smerom dopredu, nie je az taky drzy ako weiss, ale nestane sa mu, ze pri stredovom kruhu strati zbytocne loptu ci ju len tak nezmyselne kopne superovi

Reagovat
smazaný uživatel

my máme tiež silnú 21-ku ...

Reagovat
smazaný uživatel

Tady se nikdo nehádal, že je Weiss obrovský talent... My jen konstatovali, že za sezonu pokud v City odehraje 500 minut, tak bude rád. Tak zase neplácej blbosti

Reagovat
smazaný uživatel

Ktože to tu odpisoval Vitteka? Ajajáj, takých tu bolo.

Reagovat
Pipo123

no Vittek prekvapil ale v minulosti nehral moc dobre tak snad sa mu začne darit

Reagovat
Swarley

Vittek zahrál parádně

Reagovat
smazaný uživatel

Tak veru

Reagovat
Swarley

dnes jeden z nejlepších hráčů na hřišti...byl silný v osobních soubojích, výborně vždy když bylo potřeba podržel balón, parádně rozehrával některé akce, pořád se nabízel do kombinace, nebál se jít do více hráčů a pral se jako lev...dělal to, co všem našim reprezentantům chybí

Reagovat
smazaný uživatel

Proste tak, ako si to my predstavujeme. A že nevymyslel center ako proti vám? Načo, to čo dnes predviedol bolo presne to, čo sme potrebovali a o ostatné sa postarali iní.

Reagovat
smazaný uživatel

čo sa týka defenzívy paráda, dopredu nič-moc

Reagovat
smazaný uživatel

To bolo ale dnes o to dôležitejšie a to, že tomu tak bude bolo (mne) jasné už pred zápasom

Reagovat
vanGomm

Tak co? Ještě nedávno jste tu někteří nadávali Slovákům do čobolů atp.Teď najednou chcete aby porazili Slovince!Já být Slovákoma tak těm Slovincům bod nechám už kvůli těmto našim "fanouškům".Slovincům by ten bod stačil,protože San Marino přejedou a mají skóre lepší než my.Já to furt říkám,že ten vzájemný zápas je spravedlivější,než dát o gól víc San Marinu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Jinak Bahrajn postoupil do baráže o MS proti Zélandu Máčala

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Gabon kixol, že?

Reagovat
domingo

Jojo, 1:2 venku...ale ještě to nemají úplně marný, hele:

http://www.fifa.com/worldcup/preliminaries/africa/matches/group=252305/index.html

potřebujou o bod víc než Kamerun, to není nereálný

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Italiaa,tak kucí good a sme tam jen Cassano mi tam chybí místo Gilardina,ten na to podle mě nemá už..no doladíme,je čas..jinak k tý anglii,podle mě to bude favorit na MS,ale jen kvuli jednomu pánovi kterej ty jejich hvězdy dal do kupy,takže líbejte ruce Fabiovy,jinak by tpo byla zas bída zas jako vždycky..holt italský trenéři to sou kucí šikovný,ale radši bych ho u Azzury,podle mě Lippi po druhé už do stejné řeky nevstoupí..i když doufám

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je vidět že i průměrný tým slovenska může díky některým individualitám a dobrému trenérovi dávat špičkové výsledky. naproti tomu náš hvězdný tým primadon posra*l kvalifikaci už na začátku a teď zase nadšením lepíme šanci na baráž. Jak už tady bylo řečeno, pokud slovinci nerupnou na slovensku tak se můžeme jít klouzat. Poláci? Po dnešku počítám končí Benhaker, takže se budeme muset potýkat s novým trenérem polska, což je vždycky na Dneska nebýt prvních 20minut tak jim dáme desítku, ale obávám se že i kdybychom se dostali do baráže a přešli tam tak nás v africe nebudou čekat takoví nazdárci jako sanmariňáci. No naděje umírá poslední, ale je mi někdy trapně s těch astro matematických výpočtů možných variant z nichž vždycky stejně vyjde a nejblbější.

Reagovat
domingo

Ale ňo.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ňo co?

Reagovat
smazaný uživatel

Slovensko neni priemer ale lepsi priemer a cesko uz davno neni hvezdny tym. moj nazor

Reagovat
Alessandro24

Dnes neskutocny Weiss skvele Slovensko

Reagovat
smazaný uživatel

A ještě něco....na mém sázecím kontu šušním výhry z lig abych to pak pro* na takových zápasech kvalifikace které bych nikdy neřekl, že můžou být. Např. Finsko, Belgie (té sem se teda vyhnul) nemáte ten pocit?

Reagovat
Shevchenko

No já měl Finy, Rumuny, Řeky a Dány.

Reagovat
rossoneri89

SLOVENSKOOOOOOOOO paradaaaa.....WEiss ml. zase prekvapil....aj Stoch mal dobre momenty....este doma potvrdit a sme na MS oleeee

a samozrejme Cesko do baraze

Reagovat
vanGomm

Kdo by to na začátku kvalifikace řekl,že si to dají Slovensko se Slovinskem o první flek.No Slovákům stačí ta plichta.Myslím,že se s ní možná i spokojí.Jak se říká lepší vrabec v hrsti než holub na střeše.Můžou se Slovinskem sice i prohrát,pak by museli ale porazit Polsko.Těch variant je ještě mnoho i Poláci,když 2x vyhrají tak je tam malá teorie i na baráž.

Reagovat
smazaný uživatel

Poláci jsou v háji a do tří dnů odvolají trenéra

Reagovat
vanGomm

S tím trenérem je to možné,ale tu malou teorii na baráž stále mají.My počítáme tu naši.Tak musíme tu Polskou byť je malá také respektovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Vlado Weiss senior po zápase "....... Aj proti Slovinsku budeme hrať na víťazstvo. Nielen preto, aby sme definitívne postúpili, ale aj preto, aby sme pomohli Čechom a môjmu priateľovi Ivanovi Hašekovi do baráže."

Reagovat
Swarley

Vlado Weiss

Reagovat
Jollae

Reagovat
rossoneri89

presne tak Vladko....pomozeme Cechom a mozno pojdeme spolu do Afriky.....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

v to doufáme

Reagovat
smazaný uživatel

Skotové ukázali jaký mají velké srdce. To byl krásný výkon. Zasloužili si výhru. Bohužel rozhodčí byl proti. Ale co si budeme povídat, Miller tam měl jasný dvě tutovky...Jinak Persie opět ukázal, jaký je to zmrd.

Reagovat
10

Miller je hrozný kopyto...ty šance co měl se musí dávat...ale jinak výkon fakt super

Reagovat
smazaný uživatel

co spravil Robin?

Reagovat
smazaný uživatel

Udělal dost hnusný zákrok. Měl dostat červenou. Kdyby to byl Barton, tak by ho už všichni posílali do pekel a byl by za největšího fotbalového zmrda :)

Reagovat
smazaný uživatel

Udělal dost hnusný zákrok. Měl dostat červenou. Kdyby to byl Barton, tak by ho už všichni posílali do pekel a byl by za největšího fotbalového zmrda :)

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je uz Bartonova povest ktorej sa tazko niekedy zbavi. Ale tak Persie nie je nejaky zakerak skor vyplakavac no

Reagovat
smazaný uživatel

Snad nechces porovnavat Bartona s Persiem?To ze mozno spravil niejaky zakernejsi faul Persie (neviem nevidel som) neznamena , ze je zmrd.Taky Barton to ma uz v rodnom liste.Proste on tie fauly opakuje pravidelne.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo ho porovnává?...Jen říkám, že Persie je zmrd...ale u něj je to vlastně známo. Jen má štěstí, že hraje za Arsenal, protože by jinak těžko mohl mít fanoušky...Ale jak řekl Sejber( asi jeden z mála objektivních fans Goons), je to spíš ubrečenec, simulant..no prostě unfair hráč...ne zákeřník..i když včera ten zákrok byl fakt hnus.

Reagovat
smazaný uživatel

Když má možnost, je zákeřný...

Reagovat
Tsigi

Persie je uberprasák a pro mě jeden z nejmín sympatických fotbalistů

Reagovat
smazaný uživatel

Narovinu, je to hajzl (že herbage).

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Doufám že po tomhle už Maradonu vykopnou od reprezentace, a bude to trénovat někdo, kdo má mozek. Zápas jsem sice neviděl, ale že na MS pravděpodobně nebude Messi mně mrzí

Reagovat
smazaný uživatel

To je super

Reagovat
smazaný uživatel

No jestli nepostoupí C.Ronaldo a Messi na MS´ tak budu štastný.... ...a nemusí,že?

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle přece nemůže fanoušek dobrýho fotbalu říct......

Reagovat
smazaný uživatel

proč? Kdo si nezaslouží at nejede...viz.Anglie minule( ta byla tragická).

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže Anglie hrála hnusnej fotbal....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Další zabedněnej fanoušek anglickýho fotbalu? Já vám neberu, že teď hrajou pěknej fotbal, ale tehdy podle mně nehráli....

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

ta Argentina by ma fakt mrzela ale MS bez portugalskych pliev ... co viac si priat

Reagovat
smazaný uživatel

Už se nemůžu dočkat odvety Rusko - Německo, to bude zápas o první místo jak víno.

Reagovat
smazaný uživatel

Už se nemůžu dočkat odvety Rusko - Německo, to bude zápas o první místo jak víno.

Reagovat
smazaný uživatel

Portugalci podle mě zabrali až příliš pozdě.

Reagovat
smazaný uživatel

A co říkáš na Argentinu, sleduješ to? To to fakt tak hnojí Maradona, nebo co?

Reagovat
stas87

tak dneska paradny den slovensko na mjastrovstvach sveta konecne...teraz porazit slovincov a do polska poslat bckovu zostavu a nasadit dalsich mladych skoda marekovej strele do tyce 0:3 by bolo este krajsie ale aj tak maximalna spokojnost!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Chucho Benitez

Reagovat
smazaný uživatel

Hmn tak do baráže bych viděl Slovince.... Chorvatí si to pěkně zkomplikovali... a Slováci

Reagovat
smazaný uživatel

Polsko má takú šancu, že musí všetko vyhrať a čakať na zápas San Maríno so Slovinskom a dúfať v jedničku. čiže

Reagovat
smazaný uživatel

Proc nam nestaci kdyz slovaci remizujou se slovincema ??? Mame lepsi zapasy se Slovincema ne ???

Reagovat
10

rozhoduje skóre

Reagovat
smazaný uživatel

Včera jsem se díval na Slovensko a zakřičel sem si gol, prožival sem každou akci, přál sem jim a fandil.....dnes jsem vůbec necítil to, že už nejsme jedna republika....Teď by nám mohli kluci pomoct se Slovincama a bylo by to skvělé....

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak

slovensko slovensko

Reagovat
smazaný uživatel

včera:BIH-TUR 1:1

Goly:Emre,Salihovič

Reagovat
smazaný uživatel

A?

Reagovat
smazaný uživatel

co a

Reagovat
smazaný uživatel

NO TO JE HNUS ted si muj prispevek nectete jako od fanouska baniku....

kdyz se tak divam po netu a na snad kazde sportovni strance vidim clanky s nazvem napr.: CHRT SVERKOS UKRADL BAROSOVI REKORD nebo PRIPRAVIL NAS HAMOUN SVERKOS O MS??? tak se me chce blit kurva kde sme??? kteri kokoti to pisu??? kdyz dal venca gol na euro08 proti svycarum tak ho vsichni libali a tak a ted pisu takove sracky!!! kdyby to dal tak se o zadnem ''ukradenem rekordu'' ani necekne, a kde beru jistotu ze baros by to dal??? fakt humus

nekteri sportovni redaktori v teto zemi by si meli radne nafackovat!!! a radsi delat normalni veci (treba se zajit podivat na fotbal a az potom znamkovat hrace, protoze kdyz se dozvim ze napr. nejlepsim stoperem baniku v budejovicach byl tomasak tak se musim - nic samozrejme proti nemu....)

Reagovat
smazaný uživatel

*nejlepsim obrancem

Reagovat
smazaný uživatel

SLOVKIAAA uz len porazit Slovincov a pomoc bratom Cechom to by bolo keby sme postupili obaja a chudaci Poliaci to sa asi ani nedalo tak pokazit ako to pokazili

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele