Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 7
09.09.2009 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Srbsko - Francie 1:1

Očekávaný šlágr sedmé skupiny skončil nerozhodně 1:1. Otázkou je, kdo může být s bodem více spokojen. Srbové skupinu nadále vedou se čtyřbodovým náskokem před dnešním soupeřem, po katastrofálním začátku zápasu však musí remízu všemi deseti brát i hráči země galského kohouta.

Srbové hnaní vpřed beznadějně vyprodaným hledištěm na stadioně Crvene Zvezdy v Bělehradě na soupeře vlétli, jak se patří. Ve čtvrté minutě vypálil Kačar, hostující brankář Lloris si ale s jeho nepříjemnou ranou poradil. Oba dva hráči ovšem byli v centru dění i o pět minut později. Kačar vyhrál hlavičkový souboj pro Žigiće, který využil Gallasova zaváhání a s chutí si to pelášil vstříc soupeřově svatyni.

Při pokusu udělat Llorisovi kličku se rukavice hostujícího brankáře a noha domácího útočníka letmo dotkly a Žigić šel k zemi, přičemž sudí Rossetti nařídil pokutový kop a chudáka Llorise navíc vyloučil. K penaltě proti náhradnímu brankáři Mandandovi si stoupl Milijaš a suverénně ji proměnil - 1:0.

Stejný hráč o několik minut později zakombinoval s Kačarem a hostující defenziva v čele s Mandandou se měla co ohánět. Francouzi se postupně probírali z šoku a v tom jim významně pomohla 30. minuta. To z dálky vystřelil Anelka, jehož nepříliš prudkou střelu brankář Stojković trestuhodně neudržel a dobíhající Henry to již měl snadné - 1:1.

Chvíli nato se snažil vrátit domácím vedení Kačar, ale v souboji s Mandandou a Gallasem neuspěl a navíc si zřejmě přivodil menší zranění, kvůli němuž už nevyběhl do druhé půle. Než však přišla přestávka, vzali si slovo hosté. Ve 41. minutě pálil nad branku Anelka, v poslední minutě první půle pak Gourcuff překvapivě zahrál přímý kop rovnou na bránu a Stojković se měl co ohánět, aby míč vyrazil nad břevno.

I první akci po změně stran měli na svědomí hosté, Anelka ovšem pálil stejně jako při svém předešlém pokusu příliš vysoko. V 56. minutě to na bělehradském stadionu mocně zahučelo. Důvodem byla parádní pumelice v podání Ivanoviće, jehož výstavní ránu dokázal Mandanda vyškrábnout na břevno, od něhož se míč vrátil zpět do pole. Tři minuty nato se na druhé straně probíjel Henry, stopku mu musel vystavit až Stojković.

Ve třetí, poslední půlhodině hry už se toho mnoho neudálo. Francouzi, byť o jednoho muže oslabeni, měli míč více na kopačkách, většinou toho ale směrem dopředu moc nevymysleli. Jedinou výjimkou budiž střela dobře hrajícího Henryho, jehož poslední obstojný pokus skončil v boční síti. Na straně domácích měli mírné náznaky šancí Mirković a Ivanović, ale ani jeden se k důslednému zakončení nedostal.

V poslední minutě základní hrací doby se ještě síly na hrací ploše vyrovnali, když červenou kartu z Rossettiho rukou viděl také střídající Lazović. Pokud se některý z diváků vydal domů ještě před koncem zápasu, o nic nepřišel, v posledních minutách a vteřinách se již nic nestalo, a tak blíže k finálovému turnaji na černém kontinentě mají stále srbští reprezentanti.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
onze

ALLEZ FRANCE ! Verim Vam ! Allez Les Blues !

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

francii to nejak nejde,v belehradskem pekle neuspeje 2-1

Reagovat
Ligter

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
onze

ALLEZ FRANCE ! ! !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele