Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 5
09.09.2009 22:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Španělsko - Estonsko 3:0

Španělé dotáhli i osmé kvalifikační utkání k vítěznému konci, a stále tak mohou pomýšlet na triumf ve skupině bez ztráty kytičky. Při nejmenším mají již jisté místo na mistrovství světa. Estonsko je již nějaký čas bez teoretických šancí na baráž, přesto podalo sympatický výkon, který bohužel gólem neozdobilo.

Estonci hráli až překvapivě vyrovnanou partii, naprosto dali zapomenout na belgické fiasko z před pár dnů. Rychlé útočné výpady dělaly domácím favoritům až nečekaně velké problémy. Ten největší měl na svědomí Oper, který střílenou přihrávkou vybídl k teči těsně před Casillasem Zenjova, míč ale skončil těsně vedle domácí branky.

Poté se konečně začala projevovat i ofenzivní mysl Španělů. Prvně střílel nad z hranice penalty Villa, poté přišla série pálení Torrese. Nejprve měl před sebou v hloubi vápna pouze brankáře, ale přestřelil jeho břevno. Po přiťuknutí od Xaviho v další šanci ztroskotal na dobrém vyběhnutí brankáře a do třetice měl možná až moc času čtrnáct metrů od branky, prováhal okamžik pro střelu a tečovaný míč pak skončil mimo.

První gól tak vzal na svá bedra Fabregas, který získal před soupeřovým vápnem míč, narazil si se Silvou a přesným pokusem ke vzdálenější tyči konečně rozvlnil síť. Poslední čtvrthodinka první půle byla pak o mírném snažení domácích pojistit náskok. Nejblíže k tomu měl v první minutě nastavení Villa, který zpoza vápna protáhl Pareika, ten s potížemi vyrážel na roh.

Prakticky na bod přesně to útočník Valencie zkoušel i na začátku druhé půle, ale i tentokrát si hostující brankář dokázal poradit. V poklidném pokračování zápasu došlo na další zajímavou střelu až po dvaceti minutách od změny stran. Opět se k ní dostal útočník aktivnějšího týmu. Villa tentokrát rozehrával přímý kop z dobrých osmadvaceti metrů, a i když mířil přesně do míst, kde stál Pareika, nebylo od gólu daleko.

Na druhé straně zkoušel domácí fanoušky zaskočit Vunk, který z velké dálky protáhl Casillase. Ten si mohl oddechnout, když míč branku minul. Za domácí zkoušel rozhodnout střelou přes obránce střídající Cazorla, nicméně nemířil dostatečně přesně.

Favorizovaným Jihoevropanům tak muselo pomoci trochu štěstíčka, když se Fabregasovu příhru špatně zpracoval Cazorla. Míč se k němu ale nadvakrát vrátil, a posléze v pádu propálil estonského brankáře.

Zbytek zápasu tak byl již opravdu pouze povinným zakončením povinného zápasu. Přesto v nastaveném čase dolétl přetažený centr Cazorly na Matu, který po zpracování překvapil brankáře střelou k bližší tyči a vsítil tak třetí gól. Španělé tak dali adios i teoretickým vizím na druhé místo a mohou objednávat letenky do Jihoafrické republiky.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

9:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4-0

Reagovat
smazaný uživatel

4-0

Reagovat
Ligter

búra

Reagovat
Ligter

ne, bude to 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

bude to 6:3, bláznivá zápas

Reagovat
smazaný uživatel

správná čecha :D

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele