Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 2
09.09.2009 20:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Moldavsko - Řecko 1:1

Řekové sice živili před zápasem v Moldávii své naděje na přímý postup, po závěrečném hvizdu však výběru kouče Rehhagela zbyly pouze oči pro pláč. Konečná remíza 1:1 tak výrazně posouvá do Jižní Afriky celek Švýcarska.

Do utkání přitom nastupovali i se středopolařem Karagounisem, který se na trávník vrátil po zranění. Zamotaný vývoj ve skupině hře Řeků v první půli rozhodně neprospěl. Hosté totiž kupili příliš mnoho chyb v rozehrávce, čehož bezstarostní Moldavané využívali k rychlým přechodům do útoku. Přesto to byli právě mistři Evropy z roku 2004, kteří si vypracovali první vážnější příležitost.

Už ve 12. minutě našel vytáhlý forvard Angelos Charisteas svým dlouhým centrem naběhnutého Gekase, jehož hlavičku ale bez větších potíží lapil moldavský gólman Namasco. O pár chvil později se do role zakončovatele převtělil sám Charisteas, tentokrát však jeho pokusu chybělo pár centimetrů.

Gólově tak Řekové vyjádřili svou snahu až ve 33. minutě. Centr Samarase sice ještě domácí brankář vyrazil, jenže odražený míč se dostal přímo na kopačku Spiropoulose, jehož ránu dorazil za Namascova záda nikým nehlídaný Theofanis Gekas. Moldavané sice vzápětí odpověděli pěkným pokusem Calincova, ten ale skončil těsně vedle.

Jihoevropané i nadále působili aktivnějším dojmem a nechtěli si připustit zbytečné drama. Divákům na stadionu v Kišiněvě zatrnulo po přímém kopu Karagounise, nicméně prudký míč o kousek minul levou tyč Namascovy klece. Tentýž hráč zanedlouho poté posadil načechraný míč přímo na hlavu liverpoolského obránce Kyrgiakose, kterého však opět vychytal skvělý moldavský gólman.

S přibývajícím časem tlak Řeků uvadal, čehož využívali také domácí reprezentanti. Poprvé měli blízko ke gólu v 74. minutě, kdy hlavičku Catinsuse zastavila až pravá tyč hostující branky. Rehhagelovy ovečky ale toto varování nebraly příliš vážně, a tak přišel zákonitý trest. V první minutě nastaveného času se totiž kolem nevýrazného Papadopoulose protáhl Bulat a jeho krásný centr přetavil ve vytoužené vyrovnání nádherným volejem střídající Andronic.

A jelikož si také Lotyšsko v souboji se Švýcarskem připsalo cennou remízu, je nyní situace ve skupině č. 2 pořádně zamotaná. Řekové totiž mají stejně jako Lotyši stejný počet bodů a rozhodovat tak může vzájemný duel obou mužstev, který se uskuteční v sobotu 10. října v Aténách. Vývoj naopak zcela jasně nahrává do karet Švýcarům, jež by mohl o postup připravit už pouze malý zázrak.

Autor: Radek Barkman / www.sportinglife.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Ligter

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

a zápas vyrovnal andronic ze střížkova 3 gol za poslední dobu

Reagovat
smazaný uživatel

a zápas vyrovnal andronic ze střížkova 3 gol za poslední dobu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele