Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 3
09.09.2009 20:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Slovinsko - Polsko 3:0

Slovinsko jasně přehrálo Polsko 3:0 a stále živí naděje na postup na závěrečný šampionát do Jižní Afriky. Aktuálně Slovince dělí od prvního Slovenska pět bodů, přičemž do konce zbývají dva zápasy.

Hlavní postavou úvodních minut zápasu se stal domácí Zlatko Dedič. Ten nejprve v 10. minutě spadl v pokutovém území, za což byl odměněn žlutou kartou za filmování. O tři minuty později se však již stal hrdinou, když otevřel skóre. Pro 24letého Dediče to byla teprve druhá branka v národním dresu. Od té chvíle se stal první poločas pro diváka nudným, což částečně zachránila poslední minuta úvodní pětačtyřicetiminutovky, kdy Dedič vyslal Kirma, který nacentroval do pokutového území a na rozdíl dvou branek zvyšoval Milivoje Novakovič.

O výhře Slovinců definitivně rozhodl v 62. minutě Valter Birsa, jenž těžil z kombinace Kirma s Novakovičem a následně dokázal překonat brankáře Boruce. Poláci se snažili útočit, jenže už bylo příliš pozdě. Slovinsko si tak v pohodě dokráčelo pro důležité vítězství.

Autor: Ondřej Holzman / soccernet.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
vanGomm

Blíží se konec kvalifikace už se nedá taktizovat a oba už velmi dobře vědí,že remíza v této chvíli může být pro obě strany špatná až "smrtelná".Tady už není na co čekat, proto jak Slovinci tak Poláci musí riskovat tedy můj tip 12.O trochu víc ale věřím Slovincům.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 ale mírně favorizuji Slovince, páč na rozdíl od Poláků, většina jejich hvězd pravidelně nastupuje v těch top soutěžích....

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Marv

taky si myslim ze gol nepadne

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
Ligter

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Slovinci to doma neprohrajou. Spíš naopak

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Polsko vyhraje 3:2

Reagovat
Ligter

už 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele