Souhrn kvalifikace o postup na ME 2020 - sobota 23.3.

23.03.2019, 16:57, aktualizováno 23.03.2019, 22:39
Komentáře a souhrny
Švýcarsko vstoupilo do kvalifikace o postup na ME 2020 vítězně, když si na úvod připsalo tři body za výhru v Gruzii. O branky se postarali Steven Zuber s Denisem Zakariou. Irsko se natrápilo na výhru nad Gibraltarem, Švédsko přetlačilo Rumunsko, Španělsko se nadřelo na výhru nad Norskem a tři body bere i Itálie...
Skupina D

Gibraltar - Irsko 0:1

23.03.2019 18:00

Góly: 49. Jeffrey Hendrick

Irsko zvítězilo na půdě Gibraltaru 1:0 díky gólu Jeffa Hendricka ze 49. minuty. Irové tedy sice do kvalifikace o Euro vstoupili vítězně, jejich fanoušci však s výkonem, ani výhrou o pouhý jeden gól, určitě spokojení nebudou.

První poločas se nesl ve znamení nudné hry a oba týmy se snažily především bránit a udržet současné skóre, což je minimálně v případě Irska šokující. Irové hráli celou první půlhodinu na remízu a vůbec se do útoku neměli, do první šance se dostali až ve 40. minutě.

Tehdy střílel po přihrávce z pravé strany pokutového území domácích McGoldrick, jeho střelu však dokázal zastavit gibraltarský obránce Sergeant. Do kabin se šlo za bezbrankového stavu a Irové měli o přestávce určitě o čem přemýšlet.

A do druhého poločasu vstoupili aktivněji domácí, kteří mohli dvě minuty po jeho začátku skórovat. Roy Chapolina si naskočil na centr z rohového kopu a hlavičkoval přímo do odkryté části brány, kam však na poslední chvíli skočil a míč vyrazil gólman Randolph.

Následně se v praxi potvrdilo známé pravidlo "nedáš - dostaneš". Ve 49. minutě proběhl McGoldrick s míčem až do pokutového území hostů a posunul míč na Hendrickse, jenž zakončil z první, po zemi, k pravé tyči.

V 74. měl Gibraltar šanci na vyrovnání, Walker však z hranice vápna pouze přestřelil. Do konce zápasu se už nic zásadního nestalo a Irsko si na úvod kvalifikace připsalo tři body, podle průbehu zápasu by mu ale více slušela spíše remíza a v kvalifikační skupině D se musí s Gibraltarem určitě počítat.

Více informací k zápasu

Gruzie - Švýcarsko 0:2

23.03.2019 15:00

Góly: 57. Steven Zuber, 80. Denis Zakaria

Vítězně vstoupilo do nového kvalifikačního cyklu Švýcarsko. Svěřenci trenéra Vladimira Petkoviće porazili v Tbilisi domácí Gruzii 2:0, když se po změně stran prosadili Zuber a Zakaría. Gruzínci nesehráli špatné utkání, ale své příležitosti na konci prvního a na začátku druhého poločasu promarnili.

Dlouho to netrvalo a Švýcaři zahrozili jako první. V 5. minutě se dostal ke střele levý obránce AC Milán Riccardo Rodríguez a Loria musel vyrážet. Švýcarská převaha postupně rostla a ve 33. minutě byl Rodríguez znovu u nebezpečné akce. Po jeho standardce si málem vstřelil vlastní gól Kankava. Těsně před koncem prvního poločasu mohl přijít pro favorizované Švýcary šok, po přiťuknutí pálil zpoza šestnáctky volný Kazajšvili, ale naneštěstí pro Gruzínce jen do náruče Sommera.

Reprezentanti země helvétského kříže sice měli větší převahu, ale na branku Loríi vypálili jen jednou. Gruzie velkou příležitost před koncem prvního poločasu neproměnila a na začátku druhého dějství zahodila další gólovku. Kvilitaja dost možná i dostal balón za brankovou čáru, ale případná radost by byla zbytečná, neboť sudí domácím odpískal útočný faul. Každopádně pro Švýcarsko to bylo velké varování.

V 57. minutě se poprvé měnilo skóre. Embolo zády k bráně přiťukl balón na kopačku Stevena Zubera a ten přesnou střelou uklidil míč k tyči. O dvě minuty později měli hosté další velkou šanci, ale Embolo trefil jen brankovou konstrukci. Švýcaři měli několik možností navýšit vedení, jenomže se tak nestalo a to mohl v 72. minutě potrestat Gvilija, jehož technické ráně mnoho nescházelo.

Švýcarsko se mohlo definitivně uklidnit až deset minut před koncem zápasu, Ajeti ze samostatného úniku sice Loriu nepřekonal, ale z dorážky se to povedlo Denisu Zakariovi. Dvoubrankové vedení už Petkovićovi svěřenci nepustili a do kvalifikační skupiny získávají první tři body.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Švýcarsko11002:03
2.Irsko11001:03
3.Dánsko00000:00
4.Gibraltar10010:10
5.Gruzie10010:20
Skupina F

Španělsko - Norsko 2:1

23.03.2019 20:45

Góly: 16. Rodrigo, 71. Sergio Ramos (pen.) - 65. Joshua King (pen.)

Když už po čtvrthodině hry poslal Rodrigo do vedení národní tým Španělska v duelu s Norskem a domácí po průlomu skóre neupouštěli z ofenzivní dominance, nic nenasvědčovalo tomu, že se tento kvalifikační souboj ještě notně zdramatizuje. Svěřenci Luise Enriqueho však opakovaně pohořeli ve finální fázi a umožnili soupeři vrátit se do zápasu skrze proměněnou penaltu Joshuy Kinga, což k úlevě domácích příznivců vzápětí rovněž z pokutového kopu napravil Sergio Ramos.

Po dlouhých pěti letech se do základní sestavy Španělů vrátil nestárnoucí Jesús Navas, jenž zaujal post pravého beka a nutno dodat, že křídelní univerzál Sevilly aktivně přispíval k převaze svého týmu od úvodních minut. V šestnácté minutě ji La Roja dokázala přetavit i ve změnu skóre, když Albovu přihrávku do druhé vlny napálil z voleje do sítě Rodrigo a připsal si pátý zásah v reprezentačním dresu.

Pět minut nato měl španělský forvard na "své" domácí půdě ve Valencii skvělou možnost náskok zdvojnásobit, ovšem jeho pokus po šikovné patičce Navase zvládl zneškodnit brankář Rune Jarstein. Přestože i zbytek poločasu se odehrával takřka výhradně na norské obranné polovině hřiště, měli slušnou šanci i hosté. Rychlý brejk Henriksena po pravé straně mohl dotáhnout do gólového konce Tarik Elyounoussi, jenže ani z bezprostřední blízkosti ve skluzu nedokázal míč usměrnit mezi tři tyče. Poté, co Álvaro Morata dvakrát neuspěl ze vzduchu a trefa Alby nebyla uznána kvůli ofsajdu, šlo se do kabin za stavu 1:0.

Také po změně stran domácí mocně usilovali o navýšení hubeného vedení, jenže Sergio Ramos se přidal ke svým útočným kolegům a rovněž z blízky nezvládl zamířit přesně. Za neproměněné šance posléze domácí pykali, neboť v souboji s Iňigem Martínezem při rohovém kopu upadl střídající Johnsen a odměnou mu byla odpískaná penalta. Joshua King nabídnutou příležitostí nepohrdl a Norové tak zničehonic sahali po překvapivém bodu.

Nerozhodný stav však vydržel pouhých šest minut a hosté za takto brzy inkasovaný druhý gól mohou vinit jen a jen sebe. Nordtveitova zpětná přihrávka totiž postrádala razanci, čehož využil Morata a dostal se k míči před vyběhnuvším Jarsteinem, jenž chtě nechtě útočníka Atlética Madrid poslal ve vlastní šestnáctce k zemi. K exekuci pokutového kopu se postavil Sergio Ramos a svým pomalu již tradičním zakončením po vzoru Antonína Panenky vrátil Španělsku vedení, které již La Roja udržela až do konce.

Více informací k zápasu

Malta - Faerské ostrovy 2:1

23.03.2019 18:00

Góly: 13. Kyrian Nwoko, 77. Steve Borg (pen.) - 90+8. Jákup Ludvig Thomsen

Maltě se povedlo i v oslabení uhrát s Faerskými ostrovy cenné tři body. Hosté naopak padli i proto, že neproměnili nařízenou penaltu.

Malta se soupeře vůbec nezalekla a na domácí půdě se snažila od začátku určovat tempo hry. Po dvou rohových kopech zahrozil nepřesnou ránou Corbalan a trvalou hrozbou pro obránce Faerských ostrovů byl především útočník a kapitán Mifsud. Netrvalo dlouho a lépe hrající Malta se ujala vedení. Ve 13. minutě si na centr z levé strany naskočil Kyrian Nwoko a hlavou mířil přesně mimo dosah brankáře Nielsena - 1:0.

Stejný hráč se dostal do zakončení ve vápně o pár minut později, ale tentokrát úspěšný nebyl a poslal míč mimo tři tyče! Malta hrála sice velmi jednoduše, jenže na rozdíl od Faerských ostrovů kombinovala s velkým přehledem a beze ztrát. Hosté spíš hodně běhali, což jim úspěch samo o sobě zaručit nemohlo.

Změna stran nepřinesla nic nového, Faerské ostrovy měly obrovský problém s kombinací a dokonce se jim nedařilo dostat se ani za půlku. Malta mohla navýšit své vedení po další jednoduché kombinaci, kterou zakončil Juan Carlos Corbalan. Jeho ránu ale vyrazil do bezpečí brankář Nielsen.

Hostům to nešlo ani ze standardních situací. Brandur Hendriksson rozehrál rohový kop z pravé strany, ale míč po hodně mizerné hlavičce skončil v rukavicích brankáře Henryho Bonella. Po hodině hry se hosté ale přeci jen mohli alespoň na chvíli radovat. Andrei Agius totiž zahrál ve vlastním vápně rukou a byl vyloučen. Kromě toho samozřejmě sudí pískal pokutový kop. K němu se postavil Brandur Hendriksson a vypadal hodně soustředěně, jenže brankář Bonello jeho ránu perfektně vyrazil!

A to byl dost možná klíčový okamžik utkání. Od té doby se totiž viditelně frustrovaní hosté nedokázali dostat do tempa. Jejich naděje navíc zkazila minuta sedmašedesátá, ve které Gregersen zastavil pronikajícího Nwoka faulem a penaltu zahrávala také Malta. Steve Borg ukázal, jak se to dělá, a zvýšil. Nakonec to bylo pro domácí dobře, protože Jakup Thomsen v závěru aspoň snížil.

Více informací k zápasu

Švédsko - Rumunsko 2:1

23.03.2019 18:00

Góly: 33. Robin Quaison, 40. Victor Claesson - 58. Claudiu Keșerü

Švédsko může slavit, protože diváci v Solně byli svědky tří bodů. O ty se zasloužila především první půle, během které se domácí trefili dvakrát. I když Rumuni po změně stran přidali, stačili jen snížit na konečných 2:1.

Rumunsko přitom začalo utkání hodně aktivně a Švédi chvíli nevěděli, jak se bránit. Stanciu kolmou přihrávkou uvolňoval Chipciua, jenže u balonu byl dřív brankář Robin Olsen. Stejný duel se opakoval také o pár momentů později, když Chipciu zkoušel parádní ránu. Olsena ale nevylekal a brankář AS Řím míč ukryl do náruče.

Chipciův další centr byl později švédskou obranou odvrácen k Răzvanu Marinovi, který vyslal na Olsena povedený projektil. Zkušený strážce tří tyčí si ale poradil i s touto akcí. Ciprian Tătăruşanu sice tolik práce neměl, ale inkasoval jako první. Ve 33. minutě se pas ze strany dostal k Robinu Quisonovi, jehož nikdo pořádně nebránil. Záložník Mohuče si poradil a se štěstím prostřelil zkušeného brankáře - 1:0 pro domácí.

Aby se Rumunsko nestačilo z šoku po inkasování příliš vzpamatovat, Švédsko udeřilo ještě jednou. Preventivní útok pět minut před koncem první půle provedl Quaison, který obral o míč Stanciua. Přihrávka se po teči dostala až k Victoru Claessonovi, jenž parádním volejem uklidil míč k tyči!

Druhou půli začal místo Mitrity Claudiu Keșerü a jeho nasazení bylo pro konečnou podobu výsledku hodně důležité. Druhá půle celkově ukázala mnohem větší šance Rumunska. Jednu z nich spálil Răzvan Marin, ke kterému se odrazil špatně odvrácený centr. Marinova rána ale mířila nepochopitelně vysoko nad! Na opačné straně zase zakončoval mimo Berg, kterému dnešní utkání příliš nesedlo.

V 58. minutě se Rumuni dočkali alespoň snížení. Rychlou nahrávku do vápna vrátil Marin před bránu, kam si naběhl nikým neobsazený Claudiu Keșerü. Jeho pohotovou hlavičku k tyči nestihl nikdo zastavit a Rumunsko ucítilo šanci. Jenže od té doby se mu nic nedařilo a naopak mohlo samo inkasovat. V nastavení totiž po krásné individuální akci a otočce těsně minul bránu mladík Isak.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Španělsko11002:13
 Švédsko11002:13
 Malta11002:13
4.Norsko10011:20
 Rumunsko10011:20
 Faerské ostrovy10011:20
Skupina J

Bosna a Hercegovina - Arménie 2:1

23.03.2019 20:45

Góly: 33. Rade Krunić, 80. Deni Milošević - 90+3. Henrich Mchitarjan (pen.)

Bosňané vstoupili do kvalifikačního cyklu o Euro, na němž nikdy nebyli, výhrou 2:1 nad podceňovanou Arménií. Góly domácích vsřelili Krunić a Milošević, v nastaveném čase druhé půle snižoval z penalty kapitán Arménců Mkhitaryan.

Bosna byla jasným favoritem zápasu, do něhož trenér Prosinečki nasadil i hvězdy ze Serie A Džeka a Pjaniče. Od začátku zápasu diktovali domácí tempo hry a do první výrazné šance se dostali ve 12. minutě. Tehdy se dostal ke slibné přihrávce Višća, jehož následnou střelu však solidním zákrokem vykryl hostující gólman Airapetyan.

Ve 33. minutě se už ale skóre zápasu měnilo. Kmenový hráč Juventusu Miralem Pjanić zahrával rohový kop centrem, jenž hlavou prodloužil Rade Krunić přímo ke vzdálenější tyči. Brankář Airapetyan byl bez šance.

Po vstřeleném gólu se hra uklidnila a Bosňané se začali více soustředit na obranu. To se však změnilo se začátkem druhé půle, do které domácí vlétli ještě ve vyšším tempu, než do té první. Svědky prvního skutečně zajímavého okamžiku jsme ale byli až v 80. minutě.

Z pravé strany centroval domácí Višća na malé vápno, kde si balón našel Deni Milošević a bez váhání zakončil z první přímo do odkryté části brány. O bodech bylo téměř rozhodnuto a bosenští fanoušci byli u vytržení.

Jejich brankář Sehić ale čisté konto přesto neudržel. Střelec druhého gólu Milošević zahrál v nastaveném čase druhé půle ve vlastním pokutovém území rukou a dánský sudí Kehlet bez váhání nařídil pokutový kop pro Arménii, který následně proměnila jejich největší hvězda, Henrikh Mkhitaryan. Zápas výsledkem 2:1 i skončil.

Více informací k zápasu

Itálie - Finsko 2:0

23.03.2019 20:45

Góly: 7. Nicoló Barella, 74. Moise Kean

Brzký gól Nicola Barelly se z velké části postaral o vítězný vstup Itálie do kvalifikace mistrovství Evropy proti Finsku, které si nakonec z Udine odváží prohru 0:2. Na vůbec první trefu záložníka Cagliari v reprezentačním dresu ještě po změně stran navázal Moise Kean a Roberto Mancini tak může být spokojen, že proti potenciálně nebezpečnému soupeři jeho tým dokázal potvrdit roli favorita.

Finové v loňském roce ukázali dobrou formu v Lize národů, kde si výhrou skupiny v třetím výkonnostním patře soutěže zaručili postup výše, a navzdory inkasované brance již v sedmé minutě dokázali soupeři zdatně vzdorovat. Barellův zásah potřeboval k úspěchu i jistou dávku štěstí, neboť jeho rána zpoza šestnáctky po nedůrazně odvráceném přímém kopu potřebovala v cestě do sítě výraznou teč.

Po zbytek první půle se hostům podařilo hru zcela vyrovnat a Italové se uchýlili k taktice přímočarých útoků do vytažené obrany, v čemž exceloval především Moise Kean, ovšem finální fáze Azurri opakovaně nevycházela podle představ a pokusy Picciniho s Bernardeschim mířily vedle.

Finsko svou vlastní první střelu zaznamenalo až po změně stran, kdy se do zakončení snažil procpat Teemu Pukki, ovšem jeho pokus dokázala italská obrana zablokovat. Aktuální lídr v tabulce střelců druhé anglické lize se po hodině hry dostal ještě do jedné příležitosti ke srovnání, avšak Lodův centr se mu v slibné pozici nepodařilo adekvátně usměrnit.

Sotva deset minut nato udeřilo na druhé straně. Aktivního Keana vybídl povedenou kolmicí k zakončení Ciro Immobile a křídelník Juventusu se trefil levačkou neomylně dolů k tyči. Od té chvíle již bylo o vítězi rozhodnuto a zbývalo jen zodpovědět, zda ještě domácí svůj náskok navýší. Hlavní slovo si vzal v závěrečných minutách střídající Fabio Quagliarella, jehož nejprve brilantně vychytal finský gólman Lukáš Hradecký a poté nestárnoucí forvard vyvedenou ranou orazítkoval břevno.

Zatímco Italy čeká v úterý další domácí vystoupení proti trpaslíkovi z Lichtenštejnska, Finsko čeká výjezd do Arménie.

Více informací k zápasu

Lichtenštejnsko - Řecko 0:2

23.03.2019 20:45

Góly: 45. Konstantinos Fortounis, 80. Anastasios Donis

Řecku se kvalifikace o EURO 2016 a o MS 2018 vůbec nepovedla, nyní načalo svou cestu za účastí na velké akci po šesti letech v Lichtenštejnsku a díky perfektně zvolené taktice na půdě outsidera skupiny J zvítězilo bez problémů v poměru 2:0. Do vedení se dostalo v nastavení úvodního dějství a náskok pojistilo necelou čtvrthodinu před závěrečným hvizdem. Domácí byli v ofenzívě naprosto bezzubí a po celý průběh se v podstatě jen bránili.

Výběr z Balkánského poloostrova vládl ve všech statistických ohledech, míč držel ze sedmdesáti procent a dohromady vyprodukoval více jak třicet střeleckých pokusů směrem k lichtenštejnské brance. Naopak svěřenci trenéra Helgieho Kolviðssona ohrozili branku protivníka čtyřikrát a mezi tři tyče nezamířili dokonce ani jednou. Přitom v úvodním poločase jim až téměř do konce fungovala připravená strategie v defenzívě.

Domácí strážce sice čelil jednomu nebezpečnému útoku za druhým a musel si na konto připsat několik dobrých zákroků po ranách ze střední vzdálenosti, nicméně proti stoprocentní gólové možnosti nezasahoval ani jednou. Necelých pět minut před přestávkou mohl otevřít skóre sobotního střetnutí Anastasios Donis, jenž mimochodem v polovině otevírací části vystřídal zraněného kanonýra Mitrogloua, ale v rozhodující chvíli mířil hodně vysoko.

Řecko se dostalo do vedení v první nastavené minutě, kdy si Konstantinos Fortounis seběhl za obranu protivníka na načechraný centr Kourmpelise téměř z poloviny hřiště a pak volejem z osmi metrů obstřelil naprosto bezmocného gólmana Büchela. Po změně stran se Lichtenštejnsko snažilo tlačit za vyrovnáním, avšak na útočnou polovinu se dostávalo pouze sporadicky a ke skórování mělo vskutku daleko.

O osudu toto zápasu bylo definitivně rozhodnuto v 80. minutě. Donis si sklepl dlouhý nákop Masourase na prsa, přelstil ofsajdovou past a poté z ostrého úhlu zavěsil přesně do vzdálenější šibenice, Büchel i přes dotyk nezabránil balónu v cestě do sítě. Ve zbývajícím průběhu již k ničemu nebezpečnému nedošlo. Řecko se v úterý představí na půdě konkurenční Bosny, Lichtenštejnsko se tentýž den pokusí šokovat v Parmě proti vysoce favorizované Itálii.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Itálie11002:03
 Řecko11002:03
3.Bosna a Hercegovina11002:13
4.Arménie10011:20
5.Finsko10010:20
 Lichtenštejnsko10010:20

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Švýcarsko je pod Petkovičem pěkný stroj na výhry

Reagovat
Seydou Doumbia

Přitom zase tak brutálně silný kádr nemají...ale všechny duely se slabšími i stejně silnými dokážou vyhrát bez zaváhani....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

Paneboze, to Svedsko si vzdy musi ten zaver tak skomplikovat. Pod Anderssonom uz celkom pravidelne si vytvori naskok, aby potom stiahli hraca do utoku, dali defenzivneho hraca a cakali na koniec. Nastastie boli rumuni marni dnes, najviac v tomto smere vynikal Chipciu. Tak 4x totalne zbytocne stratil loptu ci prevahal spravny moment na prihravku ci strelu. Takze hrali o desiatich s nim v zostave. Stanciu bol vidiet len v prvom polcase, potom uz tiez nic neprevdiedol. Asi najlepsi rumun bol Marin, ten jeho center na Keserua bol fantasticky. Svedi mali vyhrat tak 4-2, lenze posobili ofenzive ako uplne kopyta. No ale aj tak to zvladli za tri body, hlavneho konkurenta obrali o tri body a mozu hrat dalsi zapas v klude.

Reagovat
Kixi Syhimour

Nortdveit, to byl stoper ve FIFě 09

Reagovat
smazaný uživatel

Matne si pamatuju, ze mi hral CDM nebo snad i CM v United.

Reagovat
Pride

V Arsenalu, ne v United.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja myslim v kariere. Kupoval jsem si ho. Pak jeste McGeadyho, to byl vynikajici hrac. Do utoku James Vaughan a Jose Baxter z Evertonu - docela husty, jak oba dopadli...tenkrat ohromni talenti.

Reagovat
smazaný uživatel

Nepamatuju, přitom FIFU 09 jsem hrál ještě předminulý rok.

Reagovat
smazaný uživatel

Malta vyhrála po šesti letech a kurz na ni byl jenom 3,5? Tak to jo

Reagovat
Shevchenko

Víš s kým hráli vůbec?

Reagovat
smazaný uživatel

To je irelevantní. Za 6 let hráli se soupeřem typu Faerských ostrovů určitě mnohem víckrát než třikrát a stejně to k výhře nevedlo, takže kurz by měl být logicky mnohem vyšší.

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
Shevchenko

To nezní moc logicky

Reagovat
smazaný uživatel

Mancini palec za to ze neni posera.

Reagovat
Pride

Jak se čte to přijmení Kean? Měl jsem za to, že normálně jako u angličanů Kín, ale komentátoři mu říkají Ken, tak jak to je?

Reagovat
smazaný uživatel

Moize Ken.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak když si nejseš jistej s výslovností nějakého jména, tak doporučuju stránku toho hráče na anglické wikipedii, kde to často je na začátku napsaný. Stačí pak jenom umět přečíst ty fonetické znaky.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych to četl německy - Kýn

Reagovat
Seydou Doumbia

Chorvati ukončují mou sérii úspěšných sázek...no co jsem mohl čekat, když sázím na labilní balkán

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele