Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina D, 1. kolo
23.03.2019 18:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Irsko hubeně vyhrálo v Gibraltaru, rozhodl Hendrick

Irsko zvítězilo na půdě Gibraltaru 1:0 díky gólu Jeffa Hendricka ze 49. minuty. Irové tedy sice do kvalifikace o Euro vstoupili vítězně, jejich fanoušci však s výkonem, ani výhrou o pouhý jeden gól, určitě spokojení nebudou.

První poločas se nesl ve znamení nudné hry a oba týmy se snažily především bránit a udržet současné skóre, což je minimálně v případě Irska šokující. Irové hráli celou první půlhodinu na remízu a vůbec se do útoku neměli, do první šance se dostali až ve 40. minutě.

Tehdy střílel po přihrávce z pravé strany pokutového území domácích McGoldrick, jeho střelu však dokázal zastavit gibraltarský obránce Sergeant. Do kabin se šlo za bezbrankového stavu a Irové měli o přestávce určitě o čem přemýšlet.

A do druhého poločasu vstoupili aktivněji domácí, kteří mohli dvě minuty po jeho začátku skórovat. Roy Chapolina si naskočil na centr z rohového kopu a hlavičkoval přímo do odkryté části brány, kam však na poslední chvíli skočil a míč vyrazil gólman Randolph.

Následně se v praxi potvrdilo známé pravidlo "nedáš - dostaneš". Ve 49. minutě proběhl McGoldrick s míčem až do pokutového území hostů a posunul míč na Hendrickse, jenž zakončil z první, po zemi, k pravé tyči.

V 74. měl Gibraltar šanci na vyrovnání, Walker však z hranice vápna pouze přestřelil. Do konce zápasu se už nic zásadního nestalo a Irsko si na úvod kvalifikace připsalo tři body, podle průbehu zápasu by mu ale více slušela spíše remíza a v kvalifikační skupině D se musí s Gibraltarem určitě počítat.

Autor: Lukáš Hrneček / uefa.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele