Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina J, 1. kolo
23.03.2019 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Řecko si na úvod kvalifikace ME veze povinné tři body z Vaduzu

Řecku se kvalifikace o EURO 2016 a o MS 2018 vůbec nepovedla, nyní načalo svou cestu za účastí na velké akci po šesti letech v Lichtenštejnsku a díky perfektně zvolené taktice na půdě outsidera skupiny J zvítězilo bez problémů v poměru 2:0. Do vedení se dostalo v nastavení úvodního dějství a náskok pojistilo necelou čtvrthodinu před závěrečným hvizdem. Domácí byli v ofenzívě naprosto bezzubí a po celý průběh se v podstatě jen bránili.

Výběr z Balkánského poloostrova vládl ve všech statistických ohledech, míč držel ze sedmdesáti procent a dohromady vyprodukoval více jak třicet střeleckých pokusů směrem k lichtenštejnské brance. Naopak svěřenci trenéra Helgieho Kolviðssona ohrozili branku protivníka čtyřikrát a mezi tři tyče nezamířili dokonce ani jednou. Přitom v úvodním poločase jim až téměř do konce fungovala připravená strategie v defenzívě.

Domácí strážce sice čelil jednomu nebezpečnému útoku za druhým a musel si na konto připsat několik dobrých zákroků po ranách ze střední vzdálenosti, nicméně proti stoprocentní gólové možnosti nezasahoval ani jednou. Necelých pět minut před přestávkou mohl otevřít skóre sobotního střetnutí Anastasios Donis, jenž mimochodem v polovině otevírací části vystřídal zraněného kanonýra Mitrogloua, ale v rozhodující chvíli mířil hodně vysoko.

Řecko se dostalo do vedení v první nastavené minutě, kdy si Konstantinos Fortounis seběhl za obranu protivníka na načechraný centr Kourmpelise téměř z poloviny hřiště a pak volejem z osmi metrů obstřelil naprosto bezmocného gólmana Büchela. Po změně stran se Lichtenštejnsko snažilo tlačit za vyrovnáním, avšak na útočnou polovinu se dostávalo pouze sporadicky a ke skórování mělo vskutku daleko.

O osudu toto zápasu bylo definitivně rozhodnuto v 80. minutě. Donis si sklepl dlouhý nákop Masourase na prsa, přelstil ofsajdovou past a poté z ostrého úhlu zavěsil přesně do vzdálenější šibenice, Büchel i přes dotyk nezabránil balónu v cestě do sítě. Ve zbývajícím průběhu již k ničemu nebezpečnému nedošlo. Řecko se v úterý představí na půdě konkurenční Bosny, Lichtenštejnsko se tentýž den pokusí šokovat v Parmě proti vysoce favorizované Itálii.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele