Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina D, 1. kolo
23.03.2019 15:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Švýcarsko vyhrálo v Tbilisi 2:0

Vítězně vstoupilo do nového kvalifikačního cyklu Švýcarsko. Svěřenci trenéra Vladimira Petkoviće porazili v Tbilisi domácí Gruzii 2:0, když se po změně stran prosadili Zuber a Zakaría. Gruzínci nesehráli špatné utkání, ale své příležitosti na konci prvního a na začátku druhého poločasu promarnili.

Dlouho to netrvalo a Švýcaři zahrozili jako první. V 5. minutě se dostal ke střele levý obránce AC Milán Riccardo Rodríguez a Loria musel vyrážet. Švýcarská převaha postupně rostla a ve 33. minutě byl Rodríguez znovu u nebezpečné akce. Po jeho standardce si málem vstřelil vlastní gól Kankava. Těsně před koncem prvního poločasu mohl přijít pro favorizované Švýcary šok, po přiťuknutí pálil zpoza šestnáctky volný Kazajšvili, ale naneštěstí pro Gruzínce jen do náruče Sommera.

Reprezentanti země helvétského kříže sice měli větší převahu, ale na branku Loríi vypálili jen jednou. Gruzie velkou příležitost před koncem prvního poločasu neproměnila a na začátku druhého dějství zahodila další gólovku. Kvilitaja dost možná i dostal balón za brankovou čáru, ale případná radost by byla zbytečná, neboť sudí domácím odpískal útočný faul. Každopádně pro Švýcarsko to bylo velké varování.

V 57. minutě se poprvé měnilo skóre. Embolo zády k bráně přiťukl balón na kopačku Stevena Zubera a ten přesnou střelou uklidil míč k tyči. O dvě minuty později měli hosté další velkou šanci, ale Embolo trefil jen brankovou konstrukci. Švýcaři měli několik možností navýšit vedení, jenomže se tak nestalo a to mohl v 72. minutě potrestat Gvilija, jehož technické ráně mnoho nescházelo.

Švýcarsko se mohlo definitivně uklidnit až deset minut před koncem zápasu, Ajeti ze samostatného úniku sice Loriu nepřekonal, ale z dorážky se to povedlo Denisu Zakariovi. Dvoubrankové vedení už Petkovićovi svěřenci nepustili a do kvalifikační skupiny získávají první tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele