Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina J, 1. kolo
23.03.2019 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Bosna a Hercegovina vstoupila do kvalifikace výhrou nad Arménií, v závěru snižoval Mkhitaryan

Bosňané vstoupili do kvalifikačního cyklu o Euro, na němž nikdy nebyli, výhrou 2:1 nad podceňovanou Arménií. Góly domácích vsřelili Krunić a Milošević, v nastaveném čase druhé půle snižoval z penalty kapitán Arménců Mkhitaryan.

Bosna byla jasným favoritem zápasu, do něhož trenér Prosinečki nasadil i hvězdy ze Serie A Džeka a Pjaniče. Od začátku zápasu diktovali domácí tempo hry a do první výrazné šance se dostali ve 12. minutě. Tehdy se dostal ke slibné přihrávce Višća, jehož následnou střelu však solidním zákrokem vykryl hostující gólman Airapetyan.

Ve 33. minutě se už ale skóre zápasu měnilo. Kmenový hráč Juventusu Miralem Pjanić zahrával rohový kop centrem, jenž hlavou prodloužil Rade Krunić přímo ke vzdálenější tyči. Brankář Airapetyan byl bez šance.

Po vstřeleném gólu se hra uklidnila a Bosňané se začali více soustředit na obranu. To se však změnilo se začátkem druhé půle, do které domácí vlétli ještě ve vyšším tempu, než do té první. Svědky prvního skutečně zajímavého okamžiku jsme ale byli až v 80. minutě.

Z pravé strany centroval domácí Višća na malé vápno, kde si balón našel Deni Milošević a bez váhání zakončil z první přímo do odkryté části brány. O bodech bylo téměř rozhodnuto a bosenští fanoušci byli u vytržení.

Jejich brankář Sehić ale čisté konto přesto neudržel. Střelec druhého gólu Milošević zahrál v nastaveném čase druhé půle ve vlastním pokutovém území rukou a dánský sudí Kehlet bez váhání nařídil pokutový kop pro Arménii, který následně proměnila jejich největší hvězda, Henrikh Mkhitaryan. Zápas výsledkem 2:1 i skončil.

Autor: Lukáš Hrneček / uefa.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele