Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina F, 1. kolo
23.03.2019 20:45 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Španělé si proti Norům zahrávali, přesto slaví výhru 2:1

Když už po čtvrthodině hry poslal Rodrigo do vedení národní tým Španělska v duelu s Norskem a domácí po průlomu skóre neupouštěli z ofenzivní dominance, nic nenasvědčovalo tomu, že se tento kvalifikační souboj ještě notně zdramatizuje. Svěřenci Luise Enriqueho však opakovaně pohořeli ve finální fázi a umožnili soupeři vrátit se do zápasu skrze proměněnou penaltu Joshuy Kinga, což k úlevě domácích příznivců vzápětí rovněž z pokutového kopu napravil Sergio Ramos.

Po dlouhých pěti letech se do základní sestavy Španělů vrátil nestárnoucí Jesús Navas, jenž zaujal post pravého beka a nutno dodat, že křídelní univerzál Sevilly aktivně přispíval k převaze svého týmu od úvodních minut. V šestnácté minutě ji La Roja dokázala přetavit i ve změnu skóre, když Albovu přihrávku do druhé vlny napálil z voleje do sítě Rodrigo a připsal si pátý zásah v reprezentačním dresu.

Pět minut nato měl španělský forvard na "své" domácí půdě ve Valencii skvělou možnost náskok zdvojnásobit, ovšem jeho pokus po šikovné patičce Navase zvládl zneškodnit brankář Rune Jarstein. Přestože i zbytek poločasu se odehrával takřka výhradně na norské obranné polovině hřiště, měli slušnou šanci i hosté. Rychlý brejk Henriksena po pravé straně mohl dotáhnout do gólového konce Tarik Elyounoussi, jenže ani z bezprostřední blízkosti ve skluzu nedokázal míč usměrnit mezi tři tyče. Poté, co Álvaro Morata dvakrát neuspěl ze vzduchu a trefa Alby nebyla uznána kvůli ofsajdu, šlo se do kabin za stavu 1:0.

Také po změně stran domácí mocně usilovali o navýšení hubeného vedení, jenže Sergio Ramos se přidal ke svým útočným kolegům a rovněž z blízky nezvládl zamířit přesně. Za neproměněné šance posléze domácí pykali, neboť v souboji s Iňigem Martínezem při rohovém kopu upadl střídající Johnsen a odměnou mu byla odpískaná penalta. Joshua King nabídnutou příležitostí nepohrdl a Norové tak zničehonic sahali po překvapivém bodu.

Nerozhodný stav však vydržel pouhých šest minut a hosté za takto brzy inkasovaný druhý gól mohou vinit jen a jen sebe. Nordtveitova zpětná přihrávka totiž postrádala razanci, čehož využil Morata a dostal se k míči před vyběhnuvším Jarsteinem, jenž chtě nechtě útočníka Atlética Madrid poslal ve vlastní šestnáctce k zemi. K exekuci pokutového kopu se postavil Sergio Ramos a svým pomalu již tradičním zakončením po vzoru Antonína Panenky vrátil Španělsku vedení, které již La Roja udržela až do konce.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele