Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina F, 1. kolo
23.03.2019 18:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Malta v oslabení ubránila tři body s Faerskými ostrovy

Maltě se povedlo i v oslabení uhrát s Faerskými ostrovy cenné tři body. Hosté naopak padli i proto, že neproměnili nařízenou penaltu.

Malta se soupeře vůbec nezalekla a na domácí půdě se snažila od začátku určovat tempo hry. Po dvou rohových kopech zahrozil nepřesnou ránou Corbalan a trvalou hrozbou pro obránce Faerských ostrovů byl především útočník a kapitán Mifsud. Netrvalo dlouho a lépe hrající Malta se ujala vedení. Ve 13. minutě si na centr z levé strany naskočil Kyrian Nwoko a hlavou mířil přesně mimo dosah brankáře Nielsena - 1:0.

Stejný hráč se dostal do zakončení ve vápně o pár minut později, ale tentokrát úspěšný nebyl a poslal míč mimo tři tyče! Malta hrála sice velmi jednoduše, jenže na rozdíl od Faerských ostrovů kombinovala s velkým přehledem a beze ztrát. Hosté spíš hodně běhali, což jim úspěch samo o sobě zaručit nemohlo.

Změna stran nepřinesla nic nového, Faerské ostrovy měly obrovský problém s kombinací a dokonce se jim nedařilo dostat se ani za půlku. Malta mohla navýšit své vedení po další jednoduché kombinaci, kterou zakončil Juan Carlos Corbalan. Jeho ránu ale vyrazil do bezpečí brankář Nielsen.

Hostům to nešlo ani ze standardních situací. Brandur Hendriksson rozehrál rohový kop z pravé strany, ale míč po hodně mizerné hlavičce skončil v rukavicích brankáře Henryho Bonella. Po hodině hry se hosté ale přeci jen mohli alespoň na chvíli radovat. Andrei Agius totiž zahrál ve vlastním vápně rukou a byl vyloučen. Kromě toho samozřejmě sudí pískal pokutový kop. K němu se postavil Brandur Hendriksson a vypadal hodně soustředěně, jenže brankář Bonello jeho ránu perfektně vyrazil!

A to byl dost možná klíčový okamžik utkání. Od té doby se totiž viditelně frustrovaní hosté nedokázali dostat do tempa. Jejich naděje navíc zkazila minuta sedmašedesátá, ve které Gregersen zastavil pronikajícího Nwoka faulem a penaltu zahrávala také Malta. Steve Borg ukázal, jak se to dělá, a zvýšil. Nakonec to bylo pro domácí dobře, protože Jakup Thomsen v závěru aspoň snížil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tříkrát jsem si zakřičel na stadionu. Když dala Malta oba góly, a když Faeřan nedal penaltu

Byla tam super atmosféra, fandilo se celý zápas...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele