Souhrn kvalifikace o postup na ME 2020 - sobota 16.11.

16.11.2019, 16:55, aktualizováno 16.11.2019, 22:42
Komentáře a souhrny
Německo nemělo problémy s Běloruskem a postupuje, slavit mohou i Nizozemci, Rakušané a Chorvati, ti otočili duel se Slovenskem. Belgie vyhrála v Rusku a stále platí, že neztratila ani bod, Wales si odvezl všechny body z Ázerbájdžánu...
Skupina C

Německo - Bělorusko 4:0

16.11.2019 20:45

Góly: 41. Matthias Ginter, 49. Leon Goretzka, 55. Toni Kroos, 83. Toni Kroos

Německo předvedlo v Borussia-Parku parádní kanonádu, Bělorusku nastřílelo čtyři góly a protože v souběžně hraném utkání Severní Irové remizovali s Nizozemskem, jeho postup na EURO 2020 se stal realitou. Bělorusko inkasovalo první gól těsně před přestávkou, po změně stran pak domácí nastříleli další tři góly. Zmar hostů stvrdil neproměněný pokutový kop v podání Staseviće.

Trenér Joachim Löw postrádal celou řadu opor, takže příležitost museli dostat jiní a ti se předvedli v perfektním světle.

Němci se do svého soupeře zahryzli a Bělorusové od počátku jenom bránili. V 15. minutě pořádně prověřil brankáře Hutara Matthias Ginter a za dalších pět minut rozvlnil boční síť Toni Kroos. Územní převaha domácích byla drtivá, přesto mohl Borussia-Park v Monchengladbachu pořádně zmrazit Igor Stasević. Jeho povedená rána byla gólová a nejspíš by skončila v síti, kdyby fantastický zákrok nevytáhl Manuel Neuer. Brankář Bayernu dostal příležitost od první minuty, zatímco utkání se Severním Irskem bude chytat Marc-André ter Stegen. Bělorusové nedali a Německo trestalo. Gnabry na pravé straně hřiště poslal balón do malého vápna, kde Ginter efektivní patičkou překonal Hutara.

Branku do šaten Němci potřebovali jako sůl a po změně stran svého soupeře rychle dorazili. Nacvičený signál po rohovém kopu ze 49. minuty uklidil neomylně do sítě Leon Goretzka a v 55. minutě zvyšoval už na 3:0 nechytatelnou střelou k tyči Toni Kroos. Po hodině hry bylo rozhodnuto.

Hosté mohli alespoň korigovat, to by však nesměl Drahun z vyložené pozice hlavičkovat vedle. Bělorusové jakoby ztratili zábrany a dovolovali si víc a víc. Čtvrthodinu před koncem fauloval Robin Koch Ňachajčyka a sudí odpískal hostům pokutový kop. Igor Stasević však situaci nezvládl, Neuer vystihl směr a ukázal své špičkové kvality. Vysokou kvalitu předvedl i Toni Kroos, když se v 83. minutě obtočil s balónem kolem obránce a další povedenou střelou zvýšil na konečných 4:0.

Více informací k zápasu

Severní Irsko - Nizozemsko 0:0

16.11.2019 20:45

Góly: -

Kvalifikační skupina C již má o postupujících rozhodnuto. Vedle Německa, které si zajistilo účast na evropském šampionátu výhrou s Běloruskem, zvládl totéž i národní tým Nizozemska díky bezbrankové remíze proti Severnímu Irsku. Hosté sice byli ve Windsor Parku lepším týmem, a především druhý poločas bezpečně kontrolovali, ovšem v první půli museli přestát neproměněný pokutový kop soupeře.

Po prohře 1:3 z předešlého vzájemného zápasu potřebovali Severní Irové soupeři v oranžových barvách porážku uštědřit zpátky, jestliže chtěli udržet své postupové šance naživu. Kromě zahozené penalty kapitána Davise si však domácí nezvládli vytvořit žádnou větší příležitost a budou se tak muset připravit na březnové play-off v boji o poslední místa na Euro.

Domácí do zápasu vlétli a hned v úvodní desetiminutovce si vytvořili dvě slibné příležitosti. Nejprve málem využil nedůrazu v nizozemské rozehrávce Corry Evans, jenž stihl zablokovat odkop brankáře Cillessena a míč skončil nedaleko vedle branky. Poté se díky výbornému centru McNaira procpal k hlavičce John Maggenis, avšak minul. Hosté záhy kontrovali vlastní šanci a mohli jít snadno do vedení, kdyby Berghuisova rána po výtečné práci Promese neskončila jen na břevně.

Na přelomu půlhodiny hry se Severní Irové dočkali vůbec největší šance večera. Další kvalitní McNairův centr pro změnu našel v pokutovém území George Savilla, jenž míč špičkou kopačky nasměroval vstříc brance, ovšem místo toho trefil ruku bránícího Joela Veltmana a odrazil se od tyče do zámezí. Sudí Marciniak k nelibosti hostujících hráčů ukázal na značku pokutového kopu, avšak Steven Davis klíčový okamžik nezvládl a vypálil příliš vysoko.

Ze zahozené penalty se již domácí nebyli schopní probrat znovu k životu a totéž platilo i po změně stran, kdy Nizozemci s přehledem kontrolovali hru s míčem na kopačkách. Přestože s výjimkou hlavičky Ryana Babela neměli hosté sami žádné větší možnosti ke skórování, i bezbranková remíza z Windsor Parku jim k jistotě postupu vystačila.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Německo760124:618
2.Nizozemsko751119:716
3.Severní Irsko74128:713
4.Bělorusko81164:164
5.Estonsko70162:211
Skupina E

Chorvatsko - Slovensko 3:1

16.11.2019 20:45

Góly: 56. Nikola Vlašić, 60. Bruno Petković, 74. Ivan Perišić - 32. Róbert Boženík

Chorvatsko nemělo klíčový souboj se Slovenskem rozehraný dobře, dokázalo však otočit po přestávce nepříznivý stav, uzmulo vítězství a zajistilo si s definitivou účast na hlavním turnaji. Hosté stále mohou na EURO 2020 postoupit přímo, situaci ale nemají ve svých rukou. Musejí bezpodmínečně porazit Ázerbájdžán a doufat, že Wales remizuje s Maďarskem.

Domácím, kterým k uzmutí první příčky stačilo uhrát i bod, se museli obejít bez několika hráčů. Ivan Rakitič si přivodil zranění achilovky, disciplinární tresty postihly také zkušené obránce Domagoje Vidu a Dejana Lovrena, mimo hru byli i Matej Mitrovič, Andrej Kramarič nebo Marko Pjaca. I v okleštěné sestavě však nakonec duel se Slováky zvládli.

Svěřenci trenéra Pavla Hapala odehráli slušně první půli. Ujali se zásluhou Róberta Boženíka vedení, které udrželi až do konce, jenže ve druhém dějství jeho soupeř přitlačil na pilu. Nikola Vlašič vyrovnal, o chvilku později skóroval Bruno Petkovič, pak následovala červená karta pro slovenského záložníka Róberta Maka, jehož vyloučení ještě potrestal Ivan Perišič.

Ačkoli v úvodních pasážích zápasu byli o něco aktivnější Chorvaté, své odměny se, na rozdíl od svého protivníka, nedočkali. Nejprve se snažil o změnu bezbrankového skóre Modrič, jenže se svým zakončením neuspěl, poté pálil Petkovič, avšak ani on neuspěl. K hlavičce se pak propracoval Čaleta-Car, nicméně hostujícího gólmana Dúbravku nepřekonal.

Slovensko se začalo poprvé výrazněji osmělovat až po půlhodině hry. Ve 30. minutě se mu ještě nepodařilo prosadit se po úniku z pravého křídla zásluhou Pekaríka, nicméně o dvě minuty později se již radovalo ze vstřeleného gólu. Lobotka svou přihrávkou našel ve slušné pozici Boženíka, který lehkou tečí dopravil míč za domácího brankáře Livakoviče.

Mužstvo kouče Zlatka Daliče na špatnou situaci parádně zareagovalo. V 56. minutě Perič vybojoval balón ve skluzu pro Vlašiče, ten si seběhl až těsně za pokutové území a odtud zamířil na bližší tyčku. V 60. minutě se do sítě trefil taktéž důrazný Petkovič, který svou hlavičku po centru z rohového čtvrtkruhu od Modriče usměrnil rovněž přesně.

Možná že definitivní zlom v utkání nastal o šest minut později, to když Mak zbytečně zatahal za dres pronikajícího Brekala, uviděl za svůj přestupek žlutou kartu, a protože už jednou napomínán byl, musel se předčasně poroučet ze hřiště. Vítězství pak Chorvatům ještě pojistil Perišič po akci Barišiče, který nasměroval svou dělovku nechytatelně za Dúbravku.

Více informací k zápasu

Ázerbájdžán - Wales 0:2

16.11.2019 18:00

Góly: 10. Kieffer Moore, 34. Harry Wilson

Ázerbájdžán nedokázal Walesu vstřelit ani jednu branku, takže se se loučí bez bodů. Tři naopak bere Wales, který vyhrál díky trefám Moorea s Wilsonem, což hostům bez potíží stačilo. Velšané si tak dál drží naději na postup.

Ázerbájdžán už neměl žádnou šanci postoupit, ale přesto hodlal před vlastními fanoušky odehrát solidní utkání. Velšané se potřebovali vzchopit a ukázat, že si svou účast na mistrovství Evropy zaslouží. Proti domácímu Ázerbájdžánu ale jeho úloha rozhodně nebyla snadná. Wales dobře věděl, že ho dnes večer čeká velmi náročný soupeř, který umí překvapit.

Už v 10. minutě ale ukázal, že ho jen tak něco z rovnováhy nevyvede. K rozehrávce rohového kopu z pravé strany se totiž postavil Wilson, který ho rozehrál fantastickým způsobem. Míč se totiž kroutil ke vzdálenější konstrukci, kde nejvýše do vzduchu vyšplhal Kieffer Moore, jehož přesnou hlavičku nikdo v dresu soupeře nezachytil.

Jinak se hra odvíjela v režii hostujícího celku, který jasně ukazoval své kvality. Jamesovi se ve 33. minutě povedlo do vyložené šance vysunout Moorea, jenže brankář Balajev jeho ránu zneškodnil.

S tou další si už ale neporadil. O pouhou minutu později totiž James táhl celou akci hostí a nakonec ji i zakončil. Jeho tvrdou ránu sice zastavila tyč za zády brankáře Balajeva, jenže nejrychleji zareagoval pohotový Harry Wilson, který dokopl míč do prázdné brány - 2:0 pro Wales.

Wales nehodlal nic ponechat náhodě a jeho ataky se i po změně stran neustále množily. O další pokus se zasloužil Morell, jenže ani jeho zakončení nemělo gólové parametry. Ty naopak nepostrádala šance Wilsona třicet minut před koncem. Tady ale brankář Balajev zakročil bez potíží. Na opačné straně se k zakončení protlačil Šejdajev, jehož ránu ještě lehce srazil vedle branky Lockyer. O pár minut později se Garajevovi ještě povedlo udržet míč na hrací ploše, díky čemuž ho mohl přenést k levé autové lajně, kde si Husejnov dokráčel pro zisk standardní situace. Rahimov ale pálil těsně mimo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Chorvatsko852117:717
2.Maďarsko74038:912
3.Wales73228:611
4.Slovensko731311:1110
5.Ázerbájdžán70165:161
Skupina G

Rakousko - Severní Makedonie 2:1

16.11.2019 20:45

Góly: 7. David Alaba, 48. Stefan Lainer - 90+3. Vlatko Stojanovski

Rakousko zvládlo klíčový duel se Severní Makedonií, pojistilo si druhou pozici v tabulce a stalo se dalším účastníkem nadcházejícího evropského šampionátu v roce 2020. K zisku vstupenky na turnaj mu stačilo uhrát bod, nakonec však svého soupeře stejně porazilo. Branky vsítili David Alaba a Stefan Lainer, následně jen skóre upravil Vlatko Stojanovski.

Zuby si ještě na postup ve skupině G brousily Slovinsko, Izrael i právě Severní Makedonie, jejich šance byla ovšem minimální. A především závisela pouze a jen na tom, jak si povede právě Rakousko. To však nyní udělalo poslední důležitý krok. Už v říjnu mimochodem úspěšné oslavilo kvalifikaci vedoucí Polsko, kterému první příčku nikdo nesebere.

Domácí vstoupili do tohoto klání znamenitě. Již v 7. minutě vyslal Lainer z pravé strany perfektní přihrávku za obranu, a protože defenzíva balkánského celku přestala hrát, neboť se domnívala, že situace skončí ofsajdem, vyřítil se za míčem z ničeho nic Alaba, vnikl do šestnáctky, obehrál gólmana Dimitrievského a zacílil do poloodkryté brány.

Navýšit náskok se snažil po čtvrthodině hry Arnautovic, ocitl se však v ofsajdové pozici, a tak z jeho akce nezbylo Rakušanům nic. V 19. minutě ohrozil Hinteregger napřímo Dimitrievského, avšak severomakedonský brankář si poradil. Ve 34. minutě se zase ozval Arnautovic, neseřídil však svá mířidla správně a zamířil pouze mimo tři tyče.

Podobně jako Burschen zazářili na začátku dějství prvního, podařilo se jim výtečně uvést i do poločasu druhého. A ve 48. minutě svoje vedení navýšili. Lazaro vyslal z rohového čtvrtkruhu centr do vápna, balón se dostal ke kopačkám Sabitzera, který ještě Dimitrievského nepřekonal, z dorážky však již zakončoval za protivníkova záda pohotový Lainer.

Hosté nepůsobili ve Vídni tak mizerným dojmem, jak by mohli napovídat někteří škarohlídi. Vyslali dokonce hned čtyři přímé střely na bránu, míč na svých kopačkách drželi prakticky stejně dlouhou dobu jako jejich sok, nicméně dostat ho pod nějaký soustavnější tlak, to už se v jejich podání nedařilo. Přesto se dočkali alespoň jednoho přesného zásahu.

Už v 71. minutě nebezpečně hlavičkoval Zajkov, ovšem připraveného brankáře Schlagera nepřekvapil. V 74. a v 76. minutě střílel ze slušných pozic Stojanovski, v těchto případech ale ani on síť nerozvolnil. Stojanovskému se to podařilo až v nastavení, tedy v době, kdy snížení přišlo na řadu příliš pozdě, to když zužitkoval hlavou pas Bardhiho ze standardky.

Více informací k zápasu

Izrael - Polsko 1:2

16.11.2019 20:45

Góly: 88. Munas Dabbur - 4. Grzegorz Krychowiak, 54. Krzysztof Piątek

Polský reprezentační výběr obsadil ve skupině první místo a to už mu nikdo nevezme. Definitivně o tom rozhodla výhra v Jeruzalémě nad domácím Izraelem. Hosty poslal do rychlého vedení Grzegorz Krychowiak a krátce po změně stran zvýšil Krzysztof Piatek. Izraelci už jen stihli snížit, dvě minuty před koncem se o to zasadil Munas Dabbur.

Izrael ještě živil šance na postup, ty však byly před tímto zápasem opravdu miniaturní. Aby se tak stalo, musel své dva zbývající zápasy vyhrát, zatímco Rakousko prohrát. Podmínka se nakonec nesplnila ani jedna.

Polsko těžilo z povedeného vstupu do utkání. Brankáře Marciana prověřili už ve 3. minutě střílející Zielinski i dorážející Szymanski a z následného rohového kopu ho překonal Grzegorz Krychowiak. Ten si naběhl na zadní tyč, kde k němu propadl balón a Marciana pak neměl problém zblízka překonat. Rychlý polský gól hru zásadně ovlivnil. Izrael se sice snažil, ale Poláci měli zápas pevně pod svojí kontrolou. Po malé domů navíc rozehrávali velice slibnou standardku, ale Piotr Zielinski zeď i s brankou přestřelil. Ještě do konce prvního poločasu si hosté vypracovali další příležitosti a Izrael měl štěstí, že šel do šaten jen s jednobrankovou ztrátou.

Každopádně hosté nechtěli ponechat nic náhodě a na začátku druhého poločasu utkání rozhodli. Centrovaný balón po rohovém kopu nadělal Marcianovi pořádnou paseku a Krzysztof Piatek bezprostřední dorážkou zvýšil na 2:0. Až po dvou inkasovaných brankách začal Izrael něco předvádět dopředu a Dabbur poprvé výrazněji zaměstnal Szczesnyho. V 68. minutě se opora Juventusu vytáhla i po střele Zahaviho, ovšem čistý štít nakonec neudržela. Dvě minuty před koncem dokázal za Szczesnyho záda dostat balón Munas Dabbur a utkání tím ještě zdramatizoval.

Závěrečné minuty sice tlak Izraele nepřinesly, zato však vtrhl na hrací plochu fanoušek a nějakou dobu se nehrálo. Výsledek se však už nezměnil.

Více informací k zápasu

Slovinsko - Lotyšsko 1:0

16.11.2019 18:00

Góly: 53. Igors Tarasovs (vl.)

I po devíti kolech zůstává Lotyšsko bez zisku jediného bodu. Ve Slovinsku hrálo až do závěrečného hvizdu o body, ale nakonec nedokázalo napravit selhání z 53. minuty, kdy si vlastní gól vstřelil Igors Tarasovs. Slovinsko získalo tři body a ještě vytvořilo tlak na Rakušany, kteří však mají postupové karty ve svých rukou.

Slovinsko bylo horkým favoritem, aby také ne, když Lotyšsko dosud neuhrálo ani bod a navíc domácí museli bezpodmínečně zvítězit, aby si uchovali šanci na postup. Ta je ale i přes nejtěsnější vítězství stále mizivá.

Na první gólovku se nemuselo čekat dlouho, v 6. minutě pálil od země Šporar a Steinbors musel reflexivně vyrážet. O několik minut později zase střílel Jasmin Kurtić a hosty tentokrát zachránilo břevno. Do třetice pak pohořel na Steinborsovi Vukčić, brankář mu výběhem zmenšil střelecký úhel a to byl klíčové. Slovincům se nepodařilo vstřelit rychlý gól a přestože v prvním poločase visel gól ve vzduchu, šly se oba celky do šaten za stavu 0:0.

Po přestávce už bezbrankový výsledek dlouho nevydržel. Slovinci začali opět lépe a v 53. minutě si srazil do vlastní sítě Iličićovu přihrávku Igors Tarasovs. Lotyšsko muselo dohánět a to se ukázalo být velkým problémem, dál bylo totiž lepší Slovinsko. Proti Zajcově střele se znovu vyznamenal Steinbors.

Lotyšsko bylo v celém utkání horším týmem, přesto si při troše štěstí mohlo odvézt cenný bod. Deset minut před koncem nebezpečně vypálil Fjodorovs a jen zákrok Oblaka zachránil domácí před inkasovaným gólem. Slovinci měli možnosti výsledek pojistit, ale Iličić jen zavinil další zákrok lotyšského brankáře. Skóre zápasu se až do závěrečného hvizdu nezměnilo, takže Slovinsko zvítězilo nejtěsnějším rozdílem.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Polsko971115:322
2.Rakousko961219:819
3.Slovinsko942314:814
4.Izrael932416:1711
5.Severní Makedonie932411:1311
6.Lotyšsko90092:280
Skupina I

Rusko - Belgie 1:4

16.11.2019 18:00

Góly: 79. Giorgij Džikia - 19. Thorgan Hazard, 33. Eden Hazard, 40. Eden Hazard, 72. Romelu Lukaku

Rusko na Belgii podle očekávání nestačilo a dostalo od ní na vlastní půdě hned čtyři branky. O ty se postarali oba bratři Hazardové a Romelu Lukaku.

Belgičané na prvním místě v tabulce toužili prodloužit perfektní sérii, kterou proti ruskému soupeři měli. Rusové toužili vyhrát, což je něco, co se jim proti belgickému soupeři ani jednou v historii nepovedlo. Domácí celek hrál i proti sázkovým kancelářím, kterým bylo jasné, že favoritem budou hosté. I proto domácí nasadili opory jako Dzjuba, Mirančuk, Ionov, Zobnin nebo Žiřkov s Petrovem.

Belgie se neobešla bez opor jako bratři Hazardové, dále pak Lukaku, Mertens, Alderweireld, Castagne nebo De Bruyne. Nejprve se však do práce musel dát hostující brankář Courtois. Žirkov se dostal za obranu a parádním centrem vyzval Dzjubu k hlavičce. Domácí útočník bránu těsně minul. Belgičané dnes nehráli svůj nejlepší zápas a velmi často o míč přicházeli i nevynucenými chybami.

Efektivita ale byla na jejich kopačkách. Hosté parádně přenesli hru na pravou stranu, odkud přišel přízemní centr na malé vápno. Útočník Interu Milán ale neuspěl. O pouhou minutu později se jim ale povedlo vstřelit první gól. Ve spolupráci dvou bratrů Hazardů nahrával Eden Thorganovi, který si navedl míč na pravou nohu a parádní pumelicí k bližší tyči zavěsil pod břevno - 1:0.

Belgie měla mnohem víc ze hry a Rusové útoky kvalitnějšího soupeře nestíhali pokrýt. Eden Hazard se protančil až do vápna, odkud z poměrně velkého úhlu vyslal razantní ránu. Guilherme jeho tvrdý pokus vyrazil nad břevno. Na druhé straně pálil Mirančuk, ale tyč minul o pár potřebných centimetrů.

A právě tehdy Belgie přidala další cenný gól. Romelu Lukaku přistrčil zády k bráně míč k nabíhajícímu Edenu Hazardovi, který zcela neobtěžován pálil bez přípravy naprosto přesně a nedal Guilhermemu šanci zasáhnout - 2:0.

Ani brankář Thibaut Courtois se zcela nenudil. Do akce musel deset minut před koncem první půle po tvrdé ráně Mirančuka, ale se složitější situací si poradil. Třetí trefu Belgičanům vlastně přidali Rusové sami. Po jejich chybě v rozehrávce se k míči dostal Kevin De Bruyne, který pohodlně nahrál na nabíhajícího Edena Hazarda. Útočník Realu Madrid pak už jen doklepl míč do prázdné brány - 3:0.

Já být Rusy, asi bych to v poločase za stavu 0:3 zabalil. Navíc musel pár minut po změně stran brankář Guilherme likvidovat další tvrdou ránu, kterou si pro něj nachystal pohotový Thorgan Hazard.

Belgičané nadále kontrolovali průběh utkání a nedovolovali Rusům jakkoli zdramatizovat zápas. A povedlo se jim dát ještě jednu branku. Romelu Lukaku se jako tank vřítil na hranici šestnáctky, odkud levačkou zamířil bezpečně k přední tyči - 4:0.

Snížení na 4:1 pak zaznamenal Georgij Džikija, ale víc už Rusové nestačili.

Více informací k zápasu

San Marino - Kazachstán 1:3

16.11.2019 18:00

Góly: 77. Marco Bernardi - 6. Baktyor Zajnutdinov, 23. Gafurzhan Sujumbajev, 27. Aleksej Ščetkin

San Marino ani ve svém devátém kvalifikačním zápase o EURO 2020 nedokázalo bodovat, nicméně i přesto nebude úplně zklamáno. Po hrůzostrašném vstupu do zápasu se mu totiž povedlo vsítit vůbec svou první branku této kvalifikace zhruba čtvrthodiny před koncem sobotního střetnutí. V tabulce zůstává na poslední šesté pozici s nulovým bodovým ziskem, Kazachstánu patří páté místo s deseti body a může ještě poskočit o dvě příčky vzhůru.

Za čtvrtým Kyprem zaostává jen o skóre a na třetí Skotsko ztrácí body dva, v závěrečném úterním vystoupení se tak pokusí právě na skotské půdě vylepšit své současné postavení. San Marino uzavře kvalifikaci doma proti již postupujícímu Rusku. Svěřenci českého trenéra Michala Bílka začali naprosto fantasticky a do vedení se dostali ze své první vážnější akce po šesti odehraných minutách zásluhou Baktyora Zajnutdinova.

Jednadvacetiletý útočník ruského Rostova využil chytré zpětné přihrávky z pravé strany od Vorogovského a z hranice brankového území pokořil prudkou hlavičkou s pomocí země naprosto bezmocného brankáře Benedettiniho. Přesně v polovině úvodního dějství vedl jasný favority o dvě trefy, tentokráte si po pasu z pravé strany a následné prodloužené hlavičce zpracoval míč elegantně na prsa Gafurzhan Sujumbajev.

V zakončení následně nezaváhal a míč po zemi usměrnil přímo do pravého spodního rohu, Benedettini se natahoval marně. Za další čtyři minuty obdržel na hranici ofsajdu přesně načasovanou přihrávku Islamkhan a pak krásným centrem našel hlavičkujícího Alekseja Ščetkina, který dokázal umístit balón k přední tyči mimo dosah domácího strážce. V následujícím průběhu tempo hry výrazně opadlo.

Kazachstán s přehledem kontroloval dostatečný náskok a protivníka téměř k ničemu nepouštěl, domácí se snažili alespoň korigovat skóre a to se jim nakonec povedlo v 77. minutě. Marco Bernardi si seběhl za obranu protivníka na geniální kolmici od střídajícího Lunadeie, na hranici pokutového území obešel vyběhnutého gólmana Nepogodova a z mírného úhlu zamířil přesně doprostřed prázdné branky, pak se už nic zajímavého neudálo.

Více informací k zápasu

Kypr - Skotsko 1:2

16.11.2019 15:00

Góly: 47. Giorgos Efrem - 12. Ryan Christie, 53. John McGinn

Skotsko se na duel připravovalo stejně jako jeho soupeř. Ani jeden z týmů, pokud by spoléhal čistě na své účinkování v základní skupině, nemohl postoupit. Přesto se dal očekávat velmi náročný a atraktivní duel.

Papoulis zapracoval ve středu hrací plochy, načež se do první vyložené šance dostal Efrem. Jeho rána se od horní konstrukce odrazila na brankovou čáru, nicméně chyběly milimetry k tomu, aby míč skončil celým objemem v brance.

První branka utkání přišla velmi brzy, fanoušci nemuseli čekat dlouho. Skotsko se bleskovým způsobem dostalo na útočnou polovinu, kde k pokutovému území postupoval Ryan Christie, který měl hodně času na zakončení, jeho rána pak zaplula přesně ke vzdálenější tyči.

Christie byl všeobecně velmi aktivním hráčem a často se mu dařilo zpracovávat dlouhé míče na svoji osobu. Větší šanci z toho zkusil vytřískat Naismith, jenže ani jeho schopnosti hostům nestačily. Za obranu se o chvíli později dostával Naismith, jenomže v roli posledního obránce riskantně zakročil Kousoulos.

Kypr začal první půli mnohem lépe než jeho soupeř. Domácí celek se ve 47. minutě dostal ke standardní situaci, po které se míč dostal přesně na kopačku Georgiose Efrema. Ten zvolil ránu nártem a jeho dělovka nemohla skončit jinde, než v šibenici hostující obrany. Skotsko muselo nějak reagovat, ale chvíli mu trvalo, než se dostalo k pořádné šanci. Polovysoký centr doputoval až do vápna na kopačku Johna McGinna, jehož zakončení levou nohou putovalo mimo dosah brankáře - 2:1.

A domácí mohli velmi brzy odpovědět. Do vyložené šance si seběhl Kosti, který se do padajícího míče vrhl rybičkou, avšak toto zakončení skončil kousek vedle branky. Papoulis podpořil útočnou snahu svých spoluhráčů, jenomže byl nakonec zastaven čistým způsobem. Kypru nevyšel ani další rohový kop a jeho šance na zisk bodů se s každou další vteřinou snižovaly. Nakonec se hostům povedlo ubránit tři body.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Belgie990034:227
2.Rusko970228:821
3.Skotsko940513:1812
4.Kypr931514:1410
5.Kazachstán931512:1410
6.San Marino90091:460

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (142)

Přidat komentář
Pablos

u 6.členné skupiny se anulují body z posledním ? Resp. koukám tak poočku jen kdo jako by mohl případně padnout do toho 4.koše při losování na Euru a můžou tam být i celkem silný týmy...

Reagovat
PaYaB

Ano odečtou se body i skóre s poslední týmem tabulky.

Zatím mi tam vychází Finsko a 2. ze skupiny E

Reagovat
smazaný uživatel

https://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Euro_2020_qualifying#Overall_ranking

Jsme na tom celkem dobře, ale na 2. koš to asi nebude.

Reagovat
PaYaB

UEFA bude nejspíš někoho přesouvat, protože 2 pořadatelské země v jedné skupině nemůžou být ve stejném koši.

Na 99 % 3. koš, museli by jsme porazit Bulhary o 5 gólů, aby jsme byli před Ruskem nebo stačí vyhrát, ale to by muselo Nizozemsko ztratit body doma s Estonskem nebo by Němci museli prohrát doma se S.Irskem obrovským rozdílem.

Reagovat
PaYaB

Tak spíš na 99,5 Museli by jsme je porazit o 8 gólů, trošku jsme se přepočítal

Reagovat
oli9

Belgie celkem válec celou kvaldu

Reagovat
smazaný uživatel

Celkem dobrý výkon, Rusové hodně drželi míč, postupně si vypracovávali i pěkné gólové šance, no do zatažené belgické obrany to šlo těžko.

Pochválil bych především Ozdojeva, ten se mi opravdu líbil. Zle nezahráli ani Mirančuk a Ionov. No a pak samozřejmě kluci že Spartaku.

Džikija podal docela spolehlivý výkon, ani za jeden gól vyloženě nemohl, Zobnin se mi v 1. poločase taky docela líbil, často vyvážel míč a jako jeden z mála byl agilní, moc jsem nechápal jeho stažení ve druhé půli. (I když Kuzjajev taky nebyl špatný.) Bakajev hru po svém příchodu hodně oživil, byl hodně namotivovaný, a řekl bych, že se mu povedlo přenést výkony ze Spartaku (kde hraje perfektně) i do národního týmu, což je super.

Guilherme nic nechytil, nevím proč je Maksimenko povoláván k U21, když by mohl v pohodě chytat i za A-tým. I když dnešní obdržené góly jsou asi vina celého týmu, alespoň jeden chytit mohl. Dzjuba to měl mezi 3 stopery těžké, byl to spíš takový zápas, a celkově hrála Belgie hodně přehuštěně a zataženě, asi velký respekt...

V tomhle zápase o nic nešlo, takže ani výsledek není moc směrodatný, no ve druhém poločase se Rusové chválihodně zvedli...

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
PP

z tvého komentáře jsem nabyl dojmu, že Rusové minimálně remizovali.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem si toho vědom, no ten výsledek není úplně zasloužený, 1:3 nebo 2:4 by tomu slušelo víc. Nicméně Belgie hrála taky dobře, respektive proměňovala šance, to byl ten hlavní rozdíl.

Reagovat
smazaný uživatel

čobola nakonec z tý lehounky skupiny nepostoupí co?

Reagovat
mimi_united

Keď nás vedie chrobák truhlík

Reagovat
smazaný uživatel

Chlpaty asocial.

Reagovat
zgeroTT

* brouk pytlik, aby boli domaci zorientovani.

Reagovat
didosh

Chrobak vreco?

Reagovat
Modroočko

Hapal von, bez srandy a bez preháňania.

Reagovat
mimi_united

Chce to skutočne zahraničného trénera

Reagovat
Modroočko

Chcelo by to návrat Kozáka, ale v to ani sám neverím.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo lepší hráče.

Reagovat
Losinho

Však to on je.

Reagovat
smazaný uživatel

Zkusit Zsolta Hornyaka. To je maďar ne?

Reagovat
Modroočko

Nebudem sa zaoberať zostavou na Azerbajdžan, ale skôr na rok 2020, pretože pre nás má teraz zmysel len postupné budovanie tímu - a je veľká škoda, že sme pod Hapalom premrhali dva roky. Vôbec by som sa nebál popri Dúbravkovi dávať šancu pravidelne aj Greifovi, ten chlapec je jeden z našich najväčších talentov a budúci reprezentačný kapitán.

Dúbravka - Pekarík, Valjent, Škriniar, Hancko - Kucka - Lobotka, Bénes, Haraslín - Boženík, Strelec.

Reagovat
Greny

Jahha reporter na Slovensku :

Marku je to tezke ted po prohre hovorit ale jake mate ze zapasu pocity ?

Reagovat
Kixi Syhimour

Severní Irsko si ten postup slušně pokazilo, vedou v Nizozemsku ale neudrží a teď nedají penaltu.

Reagovat
Greny

noo po ocku jsem to sledoval.. nechapu proc hrali dneska na remizu

Reagovat
PaYaB

Vsadil sem, že padnou 2 góly a ti klauni hrajou beton, když potřebujou vyhrát

Reagovat
Seydou Doumbia

vyhra Oranje a 2 a více golu...RIP

Reagovat
Mönchengladbach

Můžou Slováci postoupit nějak z té Ligy nádorů?

Reagovat
Greny

muzou ale pokud se nepletu budou tam mit Severni Irsko, Wales a Bosnu ?

Reagovat
Greny

tak Irsko, Wales a Bosnu*

Reagovat
Mönchengladbach

Zase Bales?

Díky za info.

Reagovat
Greny

jo

Reagovat
Whitemedia

*Ampadules

Reagovat
Hiko

Ten systém play-off mi připadá dost zamotaný, takže možná budu mlít nesmysly, ale neměl by někdo jít k Islandu do 1. ligy? Vítězové skupin ze 2. ligy nemohou být přiřazeni k vyšším ligám, tudíž mi vychází, že Slovensko půjde právě k Islandu, společně s Walesem a Irskem.

Reagovat
Greny
Reagovat
RadekVonCZE

Skvělá stránka

Reagovat
smazaný uživatel

autor si s tím dává hodně práce, je to fakt super

Reagovat
Jackmaker1989

Chápem to správne, že niekto z tímov Belorusko, Kosovo, Makedonie a Gruzínsko bude na ME?

Reagovat
uff

Reagovat
smazaný uživatel

Zasloužíš Nobelovku

Reagovat
uff

Wales postupi. Madari by tam museli vyhrat, keby bola remiza postupujeme my.

Reagovat
smazaný uživatel

No ale este musime porazit Azerbajdzan...

Reagovat
smazaný uživatel

neskutecnej odpad tento holandskej tym od trenera az po posledniho hrace de jong de ligt kolik stali novi rijkaardi a van basteni juventus a barcu?? totalni odpadi jak v klubech tak v reprezentaci, horsi zapas jsem nevidel naposledy kdyz sigma hrala s pribrami nastoupit bez utocnika a hazet si 90 minut balon na pulce tzv tiki taka po koemanovsku to jestli fans barcy chcou misto valverdeho tak rychle vystrizlivi horsiho trenera jsem nevidel kazdej bude blit na slovensko ale pan nejlepsi stoper na svete dijk a nejtalentovanejsi stoper na svete de ligt vykony horsi jak hancko s tim druhym chudakem vavrem nebo jak se menuje fakt dojebali mi sice druhej tiket ale jenom o tom to neni nechutnej hype co kolem tech holandanu je je az neskutecnej protoze ajax se dostal daleko v lm a liverpool ju vyhral clap clap kazdej jeden hrac tam je totalni odpad.

Reagovat
Mönchengladbach

Kolik jsi vsadil?

Reagovat
smazaný uživatel

2500 na toto a 5ku proti slovakum, solidne v plusu ale nasranej jsem uz principu protoze jak si nekdo proboha muze dovolit tvrdit o techto hracich ze jsou buhvi jaci rijkaardi van bastenove a ja nevim co vsechno opravdu horsi fotbal za celej svuj zivot jsem videl akorat spartu pod hapalem, sigmu letos a pak slavonin a novy sady v divizich, neco tak nechutnyho ze mi je na bliti, a rad bych byl aby se mi tady vyjadril nejakej fanda barcelony ohledne koemana.

Reagovat
smazaný uživatel

a toho kokota de jonga jdu okamzite prodat do futka, strela 65 nebo kolik neni jen tak, maji pravdu kluci usati vyvojari, po kazdy kdyz mi vystreli tak to leti jak balon od galaska do nebe za mimozemstanem z alzy.

Reagovat
Hokaido

To asi moc v plusu nejsi, pokud jsi to takhle vsadil.

Reagovat
Coutinho10

proti slovakum jsem taky dal...na livku byl kurz 2,80 na otočku

Reagovat
eder

Ať se ti to líbí nebo ne, tulipáni přijeli do Belfastu hlavně neprohrát a neriskovat, což se jim ve výsledku povedlo. Statistiky zápasu svědčí i o tom, že to prostě měli pod kontrolou, takže ryze pragmatický přístup.

Reagovat
Seydou Doumbia

Statistiky jsou k hovnu...já viděl první poločas, kde měl tutovku Berghuis, který dal břevno a předtím domácí hodně zatápěli a Oranje měli co v obraně dělat, aby se ubránili...druhý poločas jsem celý prospal

Reagovat
DieryVonry

Nojo přišel Mráz. Kdo dá hlavu na Špalek. Žádný Rusnák, ale každý Rodák z těch výkonů Kucká. Když je chyb jak Máku nepomůże, tak ani Boženík. Ten tým tošku Hapal.

Reagovat
RadekVonCZE

Očekávej hate....

Reagovat
Modroočko

Neviem, prečo by mal, za prvú polovicu dávam palec hore, lebo ani väčšina rodených Slovákov by sa tak nevedela pohrať so svojím jazykom.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč? Je trapnej ale hravej. Ten tady zapadne, jak prdel do gatí.

Reagovat
smazaný uživatel

Pekny

Reagovat
mayday

Ale solidní

Reagovat
FuckT

Reagovat
smazaný uživatel

Na incestneho pepíka celkom dobre

Reagovat
DieryVonry

Ale, teď jsi mé překvapil.. jsem myslel, že takový východňár z Popradu a ještě hloub vraví iba "Jožo", ale ono to zná aj Pepíka. Hezky Lilek vejcoplodý, chválím

Reagovat
smazaný uživatel

Aaaale,to nestoji za rec Pepo.Rad ti rozsirim obzory.Sice si kraj netrafil,poet z teba tiez nebude ale aspon si sa pochvalil cim obstastnoval tvoj otec svoju sestru,chvalim

Reagovat
DieryVonry

Veď, ty si hovoríš Baklažán, to robkal tvoj Oci možno aj tebe tym lilkom. Do role poety sa tu nikto nepasuje. To jen ty si hráš na Slováka a pritom si Magyar ty drblý vreco :D

Reagovat
smazaný uživatel

Skoro som na teba zabudol,to asi preto ze si obycajny nezaujimavy Pepa z depa Najskor som vychodnar, potom Magyar( nie madar ale ok). vreco? to ma ma akoze urazit? Keby sa spon trochu posnazis... Olizni si blany medzi prstami,vytiahni ponozky az po kolena,obuj zabky nahod ladvinku a bez do vietnamskeho obchodu P.S. stavim sa o cokolvek ze mas uces: v predu biznis,v zadu party

Reagovat
DieryVonry

Boha jeho, ty si ale pičinka Teď se mam urazit ja? jako ty si mě urazil ledvinkou a muletí holodekou? Tak teď už mi je fuk co napíšeš. seš prostě vyšoustaná malá kurvička už mě nekomentuj!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Thimpu25

hotovo, S. Makedonie versus Kosovo v baráži... Na ten zápas se maximálně těším, bude asi hustá atmosféra...

Reagovat
PaYaB

Tak a ubrečení Kosovci potom budou rádi vzpomínat, jak nás náhodou porazili v jednom zápase. .

Reagovat
Pyroman

Spíš tam bude mít Kosovo domácí atmosféru. A jak budou hrát Makedonci, když půlka z nich má albánské kořeny, je taky otázka.

Reagovat
smazaný uživatel

Se divím, že jim UEFA nezakáže spolu hrát.

Reagovat
stas87

Polial ma ten bulo sebareflexiu, tak to položí sám. Ale necakam to, on sa bude držať ako kliešť. Zahodených dvojročný cyklus totálne. Keby sa aspoň dokázal poučiť z chýb..nemáme bohvie akých hráčov, v rámci Európy priemer ale kurva, veď na ti euro sa dostane ešte horšia repre ako naša a my to nezvládneme. Čechov k repre už fakt nie, výnimka by bol len Vŕba. Hapal skončil a pôjde do česká trénovať nejakú dieru typu Brno alebo Jihlava. Ba viac tento brouk pytlik fakt nemá.

Reagovat
Modroočko

Potrebujeme Janyho.

Reagovat
stas87

Nooo..výsledky mal ale tiež žiadna výhra smerom k budúcnosti a toho, aby hrali hráči s najlepšiu formou v daný moment. Benes mal hrať v základe už pol roka. Lobotka sa v klube trápi, v repre by si zaslúžil tiež posadiť a hra všetko. Mal by Kozák odvahu ho posadiť? To si istý nie som.

Reagovat
flamengo

Diera typu Brno ? Ty si fakt kkt.

Reagovat
zgeroTT

Brno po futbalovej stranke diera momentálne je a nevyzera, ze by sa to malo menit.

Reagovat
flamengo

Neviem ako sú na tom so štadiónom, ale v podstate sú v hre o postup. A čo sa týka hlavne diváckeho potenciálu, tak také srandy ako Liberec, Jablonec, Boleslav, Příbram, Karviná, Zlín a pod. sa nemajú na rozdiel od Brna kam posunúť. A to ich mám samozrejme v péčku, ale je otázka krátkeho času keď budú v lige a po diváckej stránke budú hore.

Reagovat
zgeroTT

Na srbske nikdy nebudu divacky hore. Mozno tak jednorazovo na vacsie zapasy. Pendlovanie medzi ligami a stadion s dusou pasienkov nedokaze dlhodobo udrzat zaujimavejsie navstevy.

Reagovat
flamengo

Štadión Za Lužánkami je v nedohľadne? Na nás tam bolo kedysi 40 tisíc V každom prípade tam potenciál je, čo v mnou spomínaných mestách nie je.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta generace srdcařů už pomalu vymírá, klub přišel o většinu aktivních fans, kdyby byly bez stadionu třeba čtyři pět let, tak se to dá ještě nějak vypiplat zpátky, ale teď už budou navždy uvězněni ve sračkoidních vodách českého průměru, doby, kdy chodilo 20K+ jsou nenávratně pryč, nová generace si radši zahraje Fifu, virtuální realitu nebo hru o tom kdo je větší píča na instagramu, než aby šla na Srbskou. Obrovská škoda, přitom ten demografický potenciál tam opravdu schovaný je, ale tak všichni víme, kdo za to může. Fotbalovej klub mají řídit lidi s odpovídajícím vzděláním, ne senilní idiot bez mozku, to možná funguje u těch diskoték.

Reagovat
stas87

Viest debatu s raným trotlom sa mi nechce..ale skúsim to. Plácajú sa v druhej lige, nemajú sponzora, majiteľ je pochybný a sú proti nemu protesty. Keby podtupili, rak môžu o rok či dva zas hneď padnúť dole. Prachy v brne ma len kometa. A na tom sa nič výrazne meniť nebude. Sracky k diváckemu potenciálu sú smiešne, štadión nový mat nebudú dalších x rokov. Už to ta tvoja tupá hlava chápe? Dúfam že áno.

Reagovat
smazaný uživatel

Prvy riadok - “skusim viest debatu”

Posledny riadok - “uz to tvoja tupa hlava chape?”

Reagovat
stas87

Tak s ním to inak nejde. Raz niečo napíšeš a on ti to bude mlátiť o hlavu ďalšie dva roky. On len rýpe do ostatnych ľudí a k téme píše minimalne. Už som sa ho pýtal, aký zmysel ma jeho existencia tu a už si nepamätám čo odpísal.

Reagovat
flamengo

Človek si odskočí na dve zdravotné české pivečká a už ma tu ohováraš Nuž ešte ty mi budeš určovať, či tu budem, alebo nebudem písať. Tú tvoju otázku si nepamätám, lebo je hlúpa. Ale pamätám si ako zmysluplne si sa svojho času rozpísal ako nenávidíš Trnavu. Ja také silné slová nepíšem ani na Slovan. Pri otázke prečo si dal odpoveď, lebo sú kkti. Ale treba povedať, že top v histórii tejto diskusie máš ty, keď si chcel ísť s tými nenávidenými Trnavčanmi do Varšavy na Legiu do ich sektora, lebo bola dobrá cena zájazdu Vraj by si sa tam vedel pretvarovať. Na toto nemá nikto, "gastarbeitře".

Reagovat
stas87

Tradične za blba,cením. Mohol si si ušetriť tuto kopu sraciek, keďže to dokola pises už štvrtýkrát. Uvedomuješ si to vôbec ty chumaj? Žij z toho ešte dvadsať rokov.. ja už s tebou diskutovať nebudem, nestojíš mi za to.

Reagovat
flamengo

Veď to bola nebetyčná blbosť, takže si bol tradične za blba.

Reagovat
stas87

Tak to ešte 10x zopakuj, ty bulo. Si taký trotl že toho si schopný. Napíšem ti reakciu na to Brno a ty sa klasicky nevyjadris, pretože sa ti to nehodí a radšej sa natahujes na týchto srackach. Ale označiť niekoho za kkta, to ti ide.

Reagovat
flamengo

Ja som reakciu na Brno napísal celkom jasne. Keďže futbal je pre divákov, tak píšem o tomto potenciále, ktorý v polovici mužstiev prvej ligy nie je. A pretože sú v hre o postup, tak je to možné, že po prípadnom postupe budú divácky vysoko. Aj Kometa sa dlhé roky motala v druhej lige, dokonca rok aj v tretej a nedávno tuším bola majstrom a som presvedčený, že máva vysoké návštevy. Tým chcem povedať, že Brno má šancu, lebo je to druhé najväčšie mesto, len si musia svoje sračky vyriešiť.

Mimochodom v týchto príspevkoch si vyhral na nadávky 6:2, gratulujem

Reagovat
stas87

Ok, tak stale citam a pocujem o nejakom potenciale. V prvom rade je ale dolezite, aby po pripadnom postupe sa o rok zasa nevratili do druhej ligy. Novy stadion nebude, ak sa nedohodnu s tym clovekom, co vlastni pozemok na ktorom ma ten stadion stat. Je mozne, ze na Srbsku pridu na prve styri timy v tabulke ludia a vypredaju to. Ale na Karvinu, Pribram ci CB to bude zufalost. V sucasnosti je futbalove Brno diera, ktora vela ludi nezaujima. Tak velmi nechapem tvoju reakciu ale nedalo ti, vsak?

Reagovat
flamengo

Za tou klávesnicou si nejaký hustý Navyše ju máš asi " zaflusanú " a potom vytváraš novotvary. Si už nejaký otupený, že keby podtupili ..

Reagovat
stas87

Klasik, zasa reaguje na preklep len. No čo už, môžem si za to sám. Nabudúce sa na teba vyseriem a nebudem reagovať.

Reagovat
Hokaido

Zase za to může jen Čech. Větší zakomplexovanec než ty tady fakt není.

Reagovat
uff

Čo to má spoločné s tým, že je Čech? Jarolím keď na piču trénoval bolo tým, že je Čech? Vrbu by som bral ja osobne hneď.

Reagovat
TopinB

Čechov k repre už fakt nie

Ba viac tento brouk pytlik fakt nemá

No já nevím, přijde mi, že se stas na to trošku fixoval

Reagovat
stas87

Už by som Čecha k repre nechcel. Okrem práve Vrbu. Nižšie mas jeho nekompetentnosť dobre popísanú. Hapal bol totálny omyl, vôbec na takú úroveň nemá a mal ostať len u mládeže. V minulosti českí tréneri mali úspech, hrali lepší futbal so svojim tímom a vyhrali titul. Od tej doby ale ubehlo už dosť času a príde mi, že teraz si prídu len zarobiť a nemajú žiadnu pridanú hodnotu. Nič čo by nemali aj slovenskí tréneri.

Reagovat
TopinB

Takže třeba Šilhavého nebo Trpišovského bys nechtěl protože jsou Češi? Protože to mi přijde jako stejná zakomplexovanost jako ti idioti co tu nadávají Slovákům do čoboláků a maďarů

Reagovat
Hokaido

Reagovat
stas87

Trpisovsky nikdy našu repre trénovať nebude. Silhavy je druhý Kozák, hral by proti papierovo silnejšiemu tímu defenzívu na brejky a zabíjal by potenciál zálohy. Navyše ja ho za kvalitného trénera nepovažujem, nie v tom zmysle že by dokázal hrať to čo Vrba a Trpisovsky. Hapal hral so Žilinou jeden čas dobre, potom bol u U21 ale inak si fakt nemyslím, že na kvalitu viest seniorskú repre. Tie jeho zostavy sú smiešne, alibistické výhovorky tiež. To nech nás na to euro dostane fakt radšej Kozák a Hapal rezignuje.

Reagovat
TopinB

Proč by nikdy netrénoval repre? A teda kdyby trénoval, tak si řekneš "nechci ho, protože je to Čech"?

Reagovat
stas87

V akej rovine sa bavime? Ja si myslim, ze pre Trpisovskeho nie je trenovat slovensku repre atraktivne. Ak by prisiel, tak narozdiel od Hapala by som mu ten cas doprial. A ak by nerobil to co Hapal. verim ze by mu nikto nendaval ze je cech. Za poslednu roky co sa tyka cechov-trenerov to nie je vobec dobre, Hapal je taka ta povestna ceresnicka na torte. Jarolim bol k hovnu, Holoubek nic svetove nepredviedol. Hapala casom po prvotnom uspechu hnali zo Ziliny.. Samozrejme to plati aj naopak, netusim co si Karvina slubuje od Jarabka, Hrncar tiez vybuchol.

Reagovat
stas87

Ondřeji prosím. Okrem Vrbu a kedysi dávno Komňackého boli českí tréneri väčšinou katastrofa. Ak mi teda ešte niekto nevypadol..jasne, postup do CL so Spartou na Hapal na triku, následne ho ale Žilina hneď vyhodila. Zrejme bol Hapal lacná varianta, tak dostal zmluvu a trénuje repre. Vôbec na to nemá, ale že to bude až take zle, to nikto netušil.

Reagovat
zgeroTT

Za Mazuru sa hral u nas výborný futbal. Vtedy bola posledna klasická euforia.

Reagovat
The Krupy

Ty si neuveriteľný dement

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Emmett Brown

Reagovat
Kluivert9

Kvůli vám to Euro budou muset rozšířit minimálně na 48 týmů, ať máte aspoň nějakou šanci.

Reagovat
smazaný uživatel

No, Slováci musí doufat v remízu

Reagovat
mickey mouse

Při rovnosti bodů s Maďary postupujou Slováci?

Reagovat
Modroočko

Áno, dvakrát sme ich porazili.

Reagovat
BaggioRoberto

Tak to bych hrál radši posledních 5 minut powerplay na obou stranách, než skončit takovej zápas remízou. To ti trenéři nemůžou dopustit.

Reagovat
smazaný uživatel

Róbert Mak sa po druhý krát nezmazateľne zapísal do Slovenskej futbalovej histórie. Fakt Ďakujeme, a teraz už choď odkiaľ si prišiel... Musím sa priznať že ja som výrazne proti návratu Kozáka, futbal ktorý praktizuje vo vonkajších zápasoch, a v zápasoch proti silnejším tímom vo všeobecnosti patrí niekam do 90-tych rokov, jeho správanie takisto. Počas svojho pôsobenia na lavičke národného tímu mal k dispozícii lepší materiál, a s výnimkou začiatku jeho pôsobenia, s ním nehral lepší futbal.

Reagovat
vladino10

"futbal ktorý praktizuje vo vonkajších zápasoch, a v zápasoch proti silnejším tímom vo všeobecnosti patrí niekam do 90-tych rokov"

Aha..lenže my sme pod ním v zápasoch proti silnejším súperom dokázali pobrať nejaké body, ja ako neviem, čo iné chces hrať s priemerným tímom proti top reprezentáciam ako betón?

Reagovat
vladino10

Resp fajn, dajme tomu, že nám Kozák prekaucoval zapas s Walesom na eure, prvý zápas so slovincami v kvalde na ms (to nás zrejme stalo postup) a potom jeden zápas s cechmi v lige národov..ale ako neviem, to je podľa mňa tak všetko čo sa mu dá výsledkovo vyčítať a aj ta kvalda na ms bola dobrá aj napriek tomu že sme nešli ďalej..

U Hapala by sme tých zlých zápisov za oveľa kratšie pôsobenie našli oveľa viac- skús si pozrieť zápas proti cechom v lige národov pod Kozákom a pod Hapalom..v oboch sme hrali sračku, ale v tom pod Kozákom aspoň existoval nejaký plán a malo to hlavu a pätu..

Reagovat
smazaný uživatel

Oveľa viac? No ja neviem, ja si tam toho oveľa viac nevybavujem. Prehry s Chorvátmi sa dali čakať a zrejme by prišli, nech už by bol na tej lavičke ktokoľvek, tam je proste rozdiel v kvalite enormný. Okrem toho už prehral Hapal len v Česku a Walese a to sú tímy, ktoré sú v súčasnosti na o niečo vyššej úrovni, ako naša repre. Doma tie zápasy väčšinou zvládal, až na tých Chorvátov. Ale dokázal poraziť silnú Ukrajinu, s prehľadom Maďarov, jediných slabších súperov sme prešli o triedu (Azerbajďzan, Jordánsko).

Kozák mal tých výbuchov viac, akurát sa to za tie roky pri repre dosť rozložilo a ľudia si už na to ani nepamätajú. Domáca prehra s Bosnou, remíza v Lotyšsku, dokonca remíza s Gibraltarom (aj keď to bol len prípravný zápas), prehra doma s Bieloruskom, debakel 6-0 od Švédov, plus tie zápasy, čo si spomenul ty. Samozrejme, že Kozák tam mal aj skvelé zápasy, ale celkovo medzi ním a Hapalom až taký veľký rozdiel nevidím, keďže Kozák mal podľa mňa k dispozícii o dosť lepší káder.

Ja sa Hapala nezastávam a som toho názoru, že na našu seniorskú repre nemá kvalitu (pri 21 bol ale skvelý), ale zase mal 11 zápasov, z toho len 2 vyslovene ľahké a minimálne 7 veľmi ťažkých so súpermi na vyššej alebo aspoň zrovnateľnej úrovni. Ani tie zvyšné 2 s Maďarmi rozhodne neboli nejaká prechádzka, Maďari išli za posledné roky dosť hore v porovnaní s našou repre...

Reagovat
vladino10

Ja neviem, ideme mu vyčítať prehru doma s bosnou ktorá vtedy slapala trochu inak ako teraz? Ibisevic a Dzeko v top forme, Pjanic, Emira Spahica asi poznáš, Salihovicovi tiež vtedy slo.. a tuším sme tu bosnu aj tak.vonku porazili..

Proti Lotyšom vtedy už o nič nešlo, rovnako ako proti svedom (to hral ten ligový výber?) a gibraltaru, bielorusov beriem..

S chorvatmi sme prehrali dvojzápas 7:1, pod Janom nám dvojzápasy s Anglickom dopadli 2:4 a so španielskom 2:3 (z toho jedna výhra)..vedeli sme sa nejak tým betónom držať aj proti top súperom aj keď sa na to nedalo pozerať, pod týmto expertom nemáme návrat dozadu a toľko prečíslení na našu kasu ako v posledných zápasoch si pod Janom tiež nepamätám.

Takže v skratke- za mňa sme pod.kozakom aspoň mali šancu niečo uhrať aj proti top súperom ak by motyka vystrelila, s týmto hurá futbalom kde hráči strácajú lopty len tak v strede poľa s top súperom neuhrame nikdy nič..

A horší zápas ako v lige národov proti cechom sme pod Janom v súťažnom zápase snad ani neodohrali.

A napadla mi ešte jedna vec- tým čarovným chorvatom na ktorých nemáme zobrali body madari, wales aj azerbajdžan. My sme s nimi dostali 1:7.

Reagovat
smazaný uživatel

S Lotyšmi o nič nešlo práve preto, že predtým prehral ako s Bosnou, tak aj s Grékmi, ale tam beriem, že tú kvaldu už dobabrali tí pred ním.

On mal to skvelé obdobie na začiatku kvaldy na ME2016, keď vyhral na Ukrajine a doma so Španielmi, nestratil body so slabými tímami z tej tabuľky a to stačilo na postup, objektívne ale treba povedať, že vtedajšia Ukrajina nebola nejako extra kvalitná a my sme mali vtedy lepší káder. Na Eure ešte ubetónoval tú remízu s Anglickom, ale to bolo tak všetko z jeho strany. Ďalšia kvalda už bola ako herne, tak aj výsledkovo ešte väčšia slabota, ako teraz pod Hapalom a to mal k dispozícii stále relatívne silný káder s Hamšíkom na vrchole či Škrteľom.

S tými Chorvátmi sa to dá otočiť aj naopak, trebárs, že tímy, ktoré im dokázali zobrať body, sme relatívne v pohode zdolali. A tá Ukrajina, ktorú Hapal dal 4-1, ťahala pred tým sériu 9 zápasov bez prehry a po tom dokonca 10 zápasov. Hapal je vlastne jediný, kto Ukrajinu porazil za posledných 20 zápasov!. A to hrali 2x s Portugalskom, s Talianmi, Srbmi, Čechmi či Turkami... Ale to je jedno, ja by som Hapala tiež vymenil, keby bolo za koho, akurát si myslím, že schytáva väčší hejt, aký si zaslúži.

Reagovat
vladino10

neviem, nebolo uz po prehre s bosnou jasne, ze na MS nejdeme?

Greci a Lotysi boli az potom...

suhlasim, ze euro nebolo dobre zvladnute, ale to, ze dalsia kvalda bola herne a dokonca vysledkovo? tragedia..tragedia bol prvy zapas so slovincami, ktory sme prehrali 0:1. V odvete sme boli lepsi, vyhrali sme 1:0 po dobrom vykone a gole Nemca.

Proti anglicanom sme prvy zapas prehrali 0:1 golom z 95. minuty po cervenej skrtela ktoru dostal okolo 60. minuty, vykon nebol dobry, ale vysledok nejako hanit nemozno..

Druhy zapas proti anglicku sme prehrali 1:2 po najkrajsom vykone za posledne roky, kde sme s nimi hrali vyrovnany a vcelku otvoreny...

Skotov sme doma porazili 3:0, vonku dostal Mak v 18.? minute cervenu kartu, napriek tomu sme sa do nejakej 60. minuty dobre drzali a skotov do nicoho nepustali, od 60. minuty nam dosli sily a skoti si zacali vypracovavat sance, co korunovali golom v 88. minute.

Maltu sme 2x porazili (3:0 a 3:1), litvu 4:0 a 2:1 (a aj to bol celkom na pohodu zapas, litovci znizili az v 93. minute).

Takze neviem, kde je ten vysledkovy aj herny marazmus o ktorom pises?

Vyslovene nahovno bol iba zapas so slovincami, slaby bol zapas s anglickom doma (kde nas paradoxne delila minuta do remizy)..

Skoncili sme v tabulke druhi, to je vysledkova bieda?

Pokial ide o ukrajincov - nemali vtedy ked sme ich porazili 4:1 uz iste prve miesto v skupine?

Ja k tomu v skratke viem povedat len tolko - pod kozakom som sa na repre zapasy tesil, teraz sa nemam na co tesit..ked mas priemerny tim a chces nieco uhrat, musi ti fungovat obranna cast hry, co mal kozak premakane..Hapal to premakane nema - a ano, mena v tej defenzive ma slabsie, ale to, ze hraci sa pravidelne nestihaju vratit z utoku dozadu ked treba branit uz s tymi menami vzadu az tolko spolocne nema..Jano sa aspon ako tak vedel prisposobit superovi...

Reagovat
vladino10

..ja nevravim, ze 2x prehrat s chorvatmi je zle, zle je to, ze sme nemali absolutne ziadnu sancu bodovat, chorvati mali milion sanci a my jednu, proste sanca na body z toho zapasu bola 0% - a to by sa s kozakovym skaredym betonom nestalo.

A ako som uz niekde pisal, 7:1 v dvojzapase sme dostali naposledy v roku 2012...

Reagovat
smazaný uživatel

V súčasnosti fakt nemáme veľmi na výber, okrem 4-5 hráčov je zvyšok kádra na európske pomery podpriemer a s tým ťažko uhrávať lepšie výsledky. Určite je treba rozmýšľať, ako ďalej a hľadať čo najlepšieho kandidáta, ale popravde, na českej a slovenskej scéne ťažko nájsť človeka, ktorý by s tým materiálom dokázal hrať dobrý futbal a mať aj výsledky. Trpišovský je nereálny, Vrba už podľa môjho názoru trochu vyhorený a kto ďalší by s tým urobil nejaký väčší rozdiel oproti Hapalovi? Fakt netuším...

Reagovat
smazaný uživatel

Či mali Ukrajinci isté prvé miesto, to netuším, ale fakt je, že pod Shevchenkom hrajú skvelý futbal, sú parádne zohratí a je jedno, či je to prípravný alebo ostrý zápas, z 32 zápasov nedostali ani raz viac, ako 2 góly, akurát od nás, ten zápas sme odohrali skvele proti mimoriadne silnému súperovi vo forme a za to si Hapal zaslúži uznanie.

Vtedy v tej skupine sme (ak nerátam automatické výhry s Maltou, čo je súper navyše a z tej najslabšej kategórie, akého teraz nemáme) napriek druhému miestu uhrali ešte menej bodov, ako v tejto súčasnej (za predpokladu, že porazíme v poslednom zápase Azerbajdžan) a to Škóti boli vtedy slabší ako Wales a Slovinci maximálne na úrovni Maďarov, pritom sme mali káder silnejší a z tej skupiny sa dalo a malo postúpiť minimálne do baráže.

To, že Kozák takmer ubetónoval 0-0 proti Anglicku je mi celkom jedno, v tom zápase boli Angličania niekde úplne inde a tá remíza by bola absolútne nezaslúžená.

Netreba zabúdať na to, že momentálne je naša repre v prestavbe, v akej nebola dlhé roky. Kozák mal k dispozícii tím na vrchole, s niekoľkými silnými lídrami. Dnes je obrana minimálne o triedu slabšia, v zálohe je Hamšík úplne za zenitom a hrá už len pre svoje meno a zásluhy a v útoku chýba ako kvalita, tak kvantita. Nemáme krajných obrancov, nemáme krídla. Mak v klube nehráva, Duda tiež vypadol zo zostavy Herthy a Rusnák na krídle je len záplata. Hapal aspoň vytiahol Boženíka a dáva mu šance, čo môže byť do budúcna pre jeho kariéru kľúčový ťah. Na druhej strane, už dávno mal zapracovať Benesa do základu, viac stavať Haraslína a už aj Valjenta namiesto Vavra.

Proste si myslím, že momentálne sme kvalitatívne dosť dole a s tým kádrom je strašne ťažké opakovať výsledky z minulých období, Hapal nie je žiadna výhra, ale s týmto by to mal ťažké hocijaký top tréner.

Reagovat
vladino10

Ja nevyvraciam to, že sme dole, len otázka je či sme tomu, že sme dole prispôsobili aj futbal čo hráme..podľa mňa nie a snažíme sa hrať nieco na čo nemáme..

Áno, anglicania v tom zápase boli úplne inde, ale aj tak sme ich nepúšťali do toľkých šancí ako teraz chorvatov..

Inak sa asi nedohodneme a asi to je aj jedno, každopádne hneď na toho hamšíka za zenitom som ti chcel napísať, že to je skôr problém Hapala keď máme benesa, len si ma predbehol

A takisto ani jeden nedokázal zapracovať dudu, najmä teda pred rokom v tej top forme hral v BL prím a u nás sedel na lavičke..

Môj záver je každopádne ten, že radšej sa budem nudiť s Kozákom a mať šancu na výsledok aj proti silnejším tímom ako pozerať zábavné harakiri s Hapalom..

Reagovat
twelwer

Harakiri to je ale zabavne mi to nepride

Reagovat
vladino10

Prečo, chorvati a nezávislý divák sa musel baviť

Reagovat
twelwer

Tak ano, ale ja co by som chcel aby aj nasi daco hrali. Takto som sa davno nenudil pri futbale. Neni tam nic extra

Reagovat
smazaný uživatel

Vlado dpč...

Reagovat
vladino10

Neotravuj tu sme na diakusii

Reagovat
vladino10

*diskusii pči

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Acrocephalus

Ted jsem se podival na zaznam Slovaku vs Chorvatu. Slovakum fandim, ale po cely zapas, krome konce prvni pule, mi pripadali jen jako komparz. Chorvati vubec nepustili Slovaky ke hre. A Mak... nepochopitelnej faul v pulce hriste, nevim, co si jako myslel. Skoda no, tak jeste bude sance pres play-off.

Reagovat
smazaný uživatel

Ešte k tomu Makovi radšej by som bol keby na krídlach hrali Weiss so Stochom, ktorým sa síce vyčítajú mimo futbalové veci, ale sú futbalovejší, a tak vymaštený aby 2 krát dostali červenú v kľúčovom zápase fakt nie sú ani oni dvaja.

Reagovat
Modroočko

Stoch dostal šancu v jednom zápase na jeseň a bola to katastrofa...radšej na jeho miesto postaviť Haraslína a druhé krídlo doriešiť iným spôsobom.

Reagovat
smazaný uživatel

Hapal síce na repre úroveň tímov nášho ranku nemá, ale nás by som nezávidel trénovať asi žiadnemu trénerovi. Ten tím je kvalitatívne neskutočne nerovnomerne rozložený. Stred nabitý kvalitou a kraje v žalostnom stave, či už obrana, alebo krídla. Jediný schopný útočník je neskúsený mladík z Fortuna ligy. Celkovo je do budúcna kľúčová úloha vyriešiť tie kraje, pretože okrem pomaly končiaceho Pekaríka tam nie je jediný aspoň trochu kvalitný krajný obranca a Mak s Rusnákom na krajoch ofenzívy tiež absolútne nie sú riešenie. Nepostup z tejto skupiny by nebol hanbou, Wales má najsilnejší káder v histórii a Maďari tiež išli posledné roky dosť hore, ale Hapal by mal napriek tomu skončiť, pretože to je totálny neutrál, ktorý ten tím nemá kde posunúť, akurát tie zápasy nejak odkoučuje, slabších porazí a so silnejšími si neškrtne.

Reagovat
2miguel1

ten tím išiel kvalitatívne dole. Kým predtým sme mali na stoperoch Skrtela s Duricom, za Neapol hrajuceho Hamsika a na kridlach Weissa s Makom ktorí vtedy este vedeli nieco vymysliet, teraz je to smerom dopredu velmi slabe. Vavro spravi za zapas vzdy jednu dve chyby, Hancko po prestupe zo Ziliny je mi to luto ze poviem, ale totalne nema na repre, v strede pola Hamsik uz nevyrazny ale hlavne tie kridla Mak, Rusnak, to je nulovy prinos do utoku. Mozno by uz bolo vhodne podakovat niektorym hracom a zacat to budovat nanovo.

Duda,Bero,Benes,(asi aj Weiss), Haraslin, Zrelak, Satka by podla mna mali zacat dostavat priestor a postupne odpajat Hamsika,Maka,Rusnaka

Reagovat
uff

Možností by mal dosť. No musel by ich hladať. Vyskúšať. Najlepšieho záložníka čo potencionálne má a ani raz ho v kvalifikácii nepostaví. Vavro hrá tri zápasy piču a postaví ho na štvrtý. Však to ani dement nespraví.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že Davis nedal tu penaltu

Reagovat
Seydou Doumbia

Čím více týmů na Euru jako je S.Irsko tím větší odpad ten turnaj bude

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Trápne bolo ako sa pred novinármi vykrúcal, prečo zase postavil tú istú zostavu aj s Vavrom a Rusnákom a nechal na lavici Valjenta a Haraslína. Ved nikto nemôže zaručiť,že by hrali lepšie. No jasné, nikto nemá internet nevidí ako hrajú v kluboch.

Reagovat
Emmett Brown

Valjent má najlepšiu formu z našich stopérov, dokonca z nich hrá aj najlepšiu súťaž a henten tragéd ho ignoruje. Celkovo je tá skladba obrany ako zlý vtip. Hancko a Pekarík nemajú čo hľadať v reprezentácii.

Reagovat
smazaný uživatel

Hapal jednoznačne von.

Hamšík, Mak musia hrávať menej, a ak to ich egá nezvládnu, kľudne nech skončia. Ďakujeme im za skvelé zápasy, Marek bol top, ale aktuálne je tieňom hráča, ktorým bol v minulosti.

Vavro nemá formu, nemôže hrávať v základe.

Reagovat
smazaný uživatel

Mak umí s míčem věci, co třeba naši borci v záloze neumí. Akorát potřebuje proplesknout a začít používat ten kokos co má na krku.

Reagovat
smazaný uživatel

Neumí

Reagovat
Selänne

A k čemu to je, když jeho herní inteligence je na bodu mrazu?

Reagovat
twelwer

bez toho herní je to správne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele