Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina C, 9. kolo
16.11.2019 20:45 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Německo dalo Bělorusům lekci a postupuje na Euro

Německo předvedlo v Borussia-Parku parádní kanonádu, Bělorusku nastřílelo čtyři góly a protože v souběžně hraném utkání Severní Irové remizovali s Nizozemskem, jeho postup na EURO 2020 se stal realitou. Bělorusko inkasovalo první gól těsně před přestávkou, po změně stran pak domácí nastříleli další tři góly. Zmar hostů stvrdil neproměněný pokutový kop v podání Staseviće.

Trenér Joachim Löw postrádal celou řadu opor, takže příležitost museli dostat jiní a ti se předvedli v perfektním světle.

Němci se do svého soupeře zahryzli a Bělorusové od počátku jenom bránili. V 15. minutě pořádně prověřil brankáře Hutara Matthias Ginter a za dalších pět minut rozvlnil boční síť Toni Kroos. Územní převaha domácích byla drtivá, přesto mohl Borussia-Park v Monchengladbachu pořádně zmrazit Igor Stasević. Jeho povedená rána byla gólová a nejspíš by skončila v síti, kdyby fantastický zákrok nevytáhl Manuel Neuer. Brankář Bayernu dostal příležitost od první minuty, zatímco utkání se Severním Irskem bude chytat Marc-André ter Stegen. Bělorusové nedali a Německo trestalo. Gnabry na pravé straně hřiště poslal balón do malého vápna, kde Ginter efektivní patičkou překonal Hutara.

Branku do šaten Němci potřebovali jako sůl a po změně stran svého soupeře rychle dorazili. Nacvičený signál po rohovém kopu ze 49. minuty uklidil neomylně do sítě Leon Goretzka a v 55. minutě zvyšoval už na 3:0 nechytatelnou střelou k tyči Toni Kroos. Po hodině hry bylo rozhodnuto.

Hosté mohli alespoň korigovat, to by však nesměl Drahun z vyložené pozice hlavičkovat vedle. Bělorusové jakoby ztratili zábrany a dovolovali si víc a víc. Čtvrthodinu před koncem fauloval Robin Koch Ňachajčyka a sudí odpískal hostům pokutový kop. Igor Stasević však situaci nezvládl, Neuer vystihl směr a ukázal své špičkové kvality. Vysokou kvalitu předvedl i Toni Kroos, když se v 83. minutě obtočil s balónem kolem obránce a další povedenou střelou zvýšil na konečných 4:0.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4-0

Reagovat
Elmas

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele