Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina G, 9. kolo
16.11.2019 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Slovinsko přichystalo Lotyšům devátou porážku ve skupině

I po devíti kolech zůstává Lotyšsko bez zisku jediného bodu. Ve Slovinsku hrálo až do závěrečného hvizdu o body, ale nakonec nedokázalo napravit selhání z 53. minuty, kdy si vlastní gól vstřelil Igors Tarasovs. Slovinsko získalo tři body a ještě vytvořilo tlak na Rakušany, kteří však mají postupové karty ve svých rukou.

Slovinsko bylo horkým favoritem, aby také ne, když Lotyšsko dosud neuhrálo ani bod a navíc domácí museli bezpodmínečně zvítězit, aby si uchovali šanci na postup. Ta je ale i přes nejtěsnější vítězství stále mizivá.

Na první gólovku se nemuselo čekat dlouho, v 6. minutě pálil od země Šporar a Steinbors musel reflexivně vyrážet. O několik minut později zase střílel Jasmin Kurtić a hosty tentokrát zachránilo břevno. Do třetice pak pohořel na Steinborsovi Vukčić, brankář mu výběhem zmenšil střelecký úhel a to byl klíčové. Slovincům se nepodařilo vstřelit rychlý gól a přestože v prvním poločase visel gól ve vzduchu, šly se oba celky do šaten za stavu 0:0.

Po přestávce už bezbrankový výsledek dlouho nevydržel. Slovinci začali opět lépe a v 53. minutě si srazil do vlastní sítě Iličićovu přihrávku Igors Tarasovs. Lotyšsko muselo dohánět a to se ukázalo být velkým problémem, dál bylo totiž lepší Slovinsko. Proti Zajcově střele se znovu vyznamenal Steinbors.

Lotyšsko bylo v celém utkání horším týmem, přesto si při troše štěstí mohlo odvézt cenný bod. Deset minut před koncem nebezpečně vypálil Fjodorovs a jen zákrok Oblaka zachránil domácí před inkasovaným gólem. Slovinci měli možnosti výsledek pojistit, ale Iličić jen zavinil další zákrok lotyšského brankáře. Skóre zápasu se až do závěrečného hvizdu nezměnilo, takže Slovinsko zvítězilo nejtěsnějším rozdílem.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele