Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina G, 9. kolo
16.11.2019 20:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Polsko si zajistilo prvenství ve skupině, v Izraeli vyhrálo 2:1

Polský reprezentační výběr obsadil ve skupině první místo a to už mu nikdo nevezme. Definitivně o tom rozhodla výhra v Jeruzalémě nad domácím Izraelem. Hosty poslal do rychlého vedení Grzegorz Krychowiak a krátce po změně stran zvýšil Krzysztof Piatek. Izraelci už jen stihli snížit, dvě minuty před koncem se o to zasadil Munas Dabbur.

Izrael ještě živil šance na postup, ty však byly před tímto zápasem opravdu miniaturní. Aby se tak stalo, musel své dva zbývající zápasy vyhrát, zatímco Rakousko prohrát. Podmínka se nakonec nesplnila ani jedna.

Polsko těžilo z povedeného vstupu do utkání. Brankáře Marciana prověřili už ve 3. minutě střílející Zielinski i dorážející Szymanski a z následného rohového kopu ho překonal Grzegorz Krychowiak. Ten si naběhl na zadní tyč, kde k němu propadl balón a Marciana pak neměl problém zblízka překonat. Rychlý polský gól hru zásadně ovlivnil. Izrael se sice snažil, ale Poláci měli zápas pevně pod svojí kontrolou. Po malé domů navíc rozehrávali velice slibnou standardku, ale Piotr Zielinski zeď i s brankou přestřelil. Ještě do konce prvního poločasu si hosté vypracovali další příležitosti a Izrael měl štěstí, že šel do šaten jen s jednobrankovou ztrátou.

Každopádně hosté nechtěli ponechat nic náhodě a na začátku druhého poločasu utkání rozhodli. Centrovaný balón po rohovém kopu nadělal Marcianovi pořádnou paseku a Krzysztof Piatek bezprostřední dorážkou zvýšil na 2:0. Až po dvou inkasovaných brankách začal Izrael něco předvádět dopředu a Dabbur poprvé výrazněji zaměstnal Szczesnyho. V 68. minutě se opora Juventusu vytáhla i po střele Zahaviho, ovšem čistý štít nakonec neudržela. Dvě minuty před koncem dokázal za Szczesnyho záda dostat balón Munas Dabbur a utkání tím ještě zdramatizoval.

Závěrečné minuty sice tlak Izraele nepřinesly, zato však vtrhl na hrací plochu fanoušek a nějakou dobu se nehrálo. Výsledek se však už nezměnil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele