Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina I, 9. kolo
16.11.2019 15:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Skotsko vítězí nad Kyprem díky trefě McGinna

Skotsko se na duel připravovalo stejně jako jeho soupeř. Ani jeden z týmů, pokud by spoléhal čistě na své účinkování v základní skupině, nemohl postoupit. Přesto se dal očekávat velmi náročný a atraktivní duel.

Papoulis zapracoval ve středu hrací plochy, načež se do první vyložené šance dostal Efrem. Jeho rána se od horní konstrukce odrazila na brankovou čáru, nicméně chyběly milimetry k tomu, aby míč skončil celým objemem v brance.

První branka utkání přišla velmi brzy, fanoušci nemuseli čekat dlouho. Skotsko se bleskovým způsobem dostalo na útočnou polovinu, kde k pokutovému území postupoval Ryan Christie, který měl hodně času na zakončení, jeho rána pak zaplula přesně ke vzdálenější tyči.

Christie byl všeobecně velmi aktivním hráčem a často se mu dařilo zpracovávat dlouhé míče na svoji osobu. Větší šanci z toho zkusil vytřískat Naismith, jenže ani jeho schopnosti hostům nestačily. Za obranu se o chvíli později dostával Naismith, jenomže v roli posledního obránce riskantně zakročil Kousoulos.

Kypr začal první půli mnohem lépe než jeho soupeř. Domácí celek se ve 47. minutě dostal ke standardní situaci, po které se míč dostal přesně na kopačku Georgiose Efrema. Ten zvolil ránu nártem a jeho dělovka nemohla skončit jinde, než v šibenici hostující obrany. Skotsko muselo nějak reagovat, ale chvíli mu trvalo, než se dostalo k pořádné šanci. Polovysoký centr doputoval až do vápna na kopačku Johna McGinna, jehož zakončení levou nohou putovalo mimo dosah brankáře - 2:1.

A domácí mohli velmi brzy odpovědět. Do vyložené šance si seběhl Kosti, který se do padajícího míče vrhl rybičkou, avšak toto zakončení skončil kousek vedle branky. Papoulis podpořil útočnou snahu svých spoluhráčů, jenomže byl nakonec zastaven čistým způsobem. Kypru nevyšel ani další rohový kop a jeho šance na zisk bodů se s každou další vteřinou snižovaly. Nakonec se hostům povedlo ubránit tři body.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele