Souhrn kvalifikace o postup na ME 2020 - pondělí 18. 11.

18.11.2019, 22:45
Komentáře a souhrny
Ze skupiny D si zajistily postup na Euro Švýcaři, kteří vyhráli v Gibraltaru a také Dánové, kteří uhájili postupovou remízu v Irsku. Italové zostudili devítigólovým debaklem Arménii. Finové prohráli v Řecku a dali českému týmu naději na lepší nasazení při losování závěrečného turnaje. Španělé nasázeli pět branek bezmocným Rumunům...
Skupina D

Gibraltar - Švýcarsko 1:6

18.11.2019 20:45

Góly: 74. Reece Styche - 10. Cédric Itten, 50. Rubén Vargas, 57. Christian Fassnacht, 75. Loris Benito, 84. Cédric Itten, 86. Granit Xhaka

Švýcarsku stačilo na Gibraltaru remizovat a stejně by se na EURO 2020 kvalifikovalo, na jihu Pyrenejského poloostrova ale nenechalo nikoho na pochybách, potvrdilo roli jasného favorita střetnutí, uzmulo vítězství a radovalo se ze zaslouženého úspěchu. Ačkoli hosté po poločase vedli jen o branku, po přestávce skórovali ještě pětkrát. Domácí se trefili jednou.

Mužstvo kouče Julia Césara Ribase už nemohlo poskočit ze dna tabulky, chtělo aspoň svého soupeře co nejvíce potrápit, a to se mu, hlavně v prvním dějství, docela slušně dařilo. Pak však Rossocrociati přišlápli plyn a evropského trpaslíka zašlapali do země. Spolu s nimi mimochodem na hlavní turnaj postoupilo ze skupiny Dánsko, které plichtilo v Irsku.

Svěřence trenéra Vladimira Petkoviče určitě hodně uklidnila úvodní branka Ittena, který mimo jiné v předchozím klání proti Gruzii prožil svůj reprezentační debut a hned svou trefou rozhodl o nejtěsnějším možném vítězství. Na Gibraltaru zužitkoval už v 10. minutě snadno dlouhou přihrávku Vargase, kterou trestuhodně nezachytil gólman Coleing.

Své vedení hosté navýšili až krátce po přestávce, do té doby se proti houževnatému sokovi neprosadili, byť za první pětačtyřicetiminutovku vyprodukovali dohromady jedenáct střel. V 50. minutě Benito z levé strany poslal centr do šestnáctky, kam si naběhl Vargas, a ten, zcela nikým nehlídaný a neatakovaný, svou hlavou pohotově překonal Coleinga.

O sedm minut později Švýcaři přidali třetí přesný zásah. Lang poslal pas zprava do pokutového území, kde vznikl slušný závar, od Benita se balón dostal na kopačky Fassnachta, jenž ho krkolomným obloučkem protlačil za brankovou čáru. V 74. minutě se poprvé, a vlastně také naposledy, ozval Gibraltar, který zaznamenal svůj čestný úspěch.

Joseph Chipolina vhodil dlouhý aut do vápna, Švýcarům se merunu nepodařilo dostat do bezpečí, a tak se najednou zjevil sám před brankářem Sommerem střídající Styche, jemuž nedělalo problém zacílit přesně z bezprostřední blízkosti. Radost však domácím nevydržela příliš dlouho, jen o minutu později totiž po spolupráci s Fassnachtem úřadoval Benito.

Vítězství ve skupině hosté ještě v závěrečných minutách stvrdili dvěma góly. Podruhé na střeleckou listinu se zapsal Itten, jemuž se podařilo předskočit v hlavičkovém souboji bránícího Mouelhiho, a využil tak úspěšně centr Langa. Itten pak ještě u jedné branky asistoval, hezky totiž svou přihrávkou uvolnil levačkou zakončujícího Xhaku.

Více informací k zápasu

Irsko - Dánsko 1:1

18.11.2019 20:45

Góly: 85. Matt Doherty - 73. Martin Braithwaite

Dánsko se otřásá v základech. Jeho reprezentace totiž zvládla poslední krok a raduje se z postupu přímo ze skupiny! Stačila jí k tomu remíza v Irsku, které bylo před utkáním také ve hře o druhé místo. Nakonec na něj zbývá jen dodatečné play-off.

Karty byly rozdány jasně. Ve hře bylo druhé postupové místo a pokud by Irové doma vyhráli, slavili by oni. Dánsku pak k jistotě postupu stačila remíza, za krajních okolností a pomoci dalších týmů také porážka. Pro Dány se utkání nevyvíjelo úplně nejlépe, protože už ve 13. minutě musel střídat vážně zraněný záložník Thomas Delaney. Byl to od úvodu zápasu velký boj, neboť první střelu na bránu jsme registrovali až ve 24. minutě.

Ani jeden z brankářů se zrovna nezapotil a když už musel do akce, pak to bylo nejčastěji formou rozehrávky po malé domů. Dánský lídr Christian Eriksen se do míče opřel ve 26. minutě a celá akce vypadala hodně nebezpečně, jenže před brankářem Randolphem zakročil obránce Shane Duffy. Dánům zranění komplikovala celou hru a po třiceti minutách musel ze hry také hrot Cornelius. Irové věděli, že musí vyhrát, ale dlouho se jim nedařilo dostat soupeře pod souvislejší tlak.

Až ve 34. minutě Conor Hourihane využil nedorozumění dánské obrany a dostal se na pravé straně sám před brankáře, jenže pálil jen do středu brány. Pozornost brankáře Kaspera Schmeichela si vysloužila také dělovka Alana Browneho, která zamířila těsně vedle.

První poločas jinak nic zajímavého nenabídl a druhý nebyl o moc lepší. Iry svazovala povinnost vyhrát, Dánsko, ač kvalitnější a sehranější tým, nedokázal překonat obětavou hru domácího celku.

Irové obléhali vápno Dánska a zahrávali jeden roh za druhým, ale ani to jim nepomáhalo. Všechno jim navíc zkomplikovala 73. minuta. V ní totiž celý stadion zmrazil Martin Braithwaite, kterého našel perfektním centrem Dalsgaard. Randolph nevyběhl a důrazný Braithwaite ho překonal. V tom Irové zapnuli na plný plyn a hnali se za vyrovnáním. Dočkali se až v 85. minutě, když centr Stevense usměrnil do brány hlavičkující Matt Doherty.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Švýcarsko852119:617
2.Dánsko844023:616
3.Irsko83417:513
4.Gruzie82247:118
5.Gibraltar80083:310
Skupina F

Malta - Norsko 1:2

18.11.2019 20:45

Góly: 40. Paul Fenech - 7. Joshua King, 62. Alexander Sørloth

Norsko ještě na poslední chvíli poskočilo na třetí místo kvalifikační skupiny F a vzhledem ke svému vítězství ve skupině Ligy národů se může těšit na play-off. Seveřané v boji o třetí příčku na dálku porazili Rumuny, kteří nezvládli zápase ve Španělsku. Do sítě Malty skórovali Joshua King a Alexander Sørloth.

Norsko čeká play-off o evropský šampionát a vzhledem k tomu, že ve své kvalifikační skupině obsadilo třetí místo, není bez šance.

Seveřané si v utkání zajistili velice rychlý náskok. V 7. minutě postupoval ze strany do šestnáctky Daehli a jeho pobídku před branku doslova dotlačil za brankovou čáru Joshua King. Lepší začátek si Norové přát nemohli, avšak kdo čekal, že se hra Malty sesype, ten byl na omylu. King byl sice druhému gólu blízko, ke štěstí mu však chyběl kousek přesnosti. Přesně po půlhodině hry se ukázali i domácí a Nwoko z úhlu rozvlnil boční síť.

Norové maltského varování nedbali a pět minut před přestávkou inkasovali vyrovnávací gól. Paula Fenecha nechala obrana Norů bez povšimnutí a domácí hráč krásný centr Mifsuda přetavil v gól. Malta skórovala po neuvěřitelných 773 minutách!

Druhou půli zahájili zase lépe Norové a svou převahu beze zbytku využili v 62. minutě, kdy na malém vápně zakončil pohlednou akci Alexander Sørloth. A mohlo být hůře, protože o chvíli později sudí odpískal Norům pokutový kop za faul Muscata na Sørlotha. Joshua King ho ale neproměnil a Norsko tak stále vedlo jen o jeden gól.

Závěr utkání nabídl šance na obou stranách a hostující příznivci si museli pořádně oddechnout, když Agius hlavou trefil jen boční síť. Tak jako tak Malta vyrovnat nedokázala a Norům podlehla 1:2.

Více informací k zápasu

Španělsko - Rumunsko 5:0

18.11.2019 20:45

Góly: 8. Fabián Ruiz, 33. Gerard Moreno, 43. Gerard Moreno, 45. Adrián Rus (vl.), 90+2. Mikel Oyarzabal

Španělsko si snadno poradilo s Rumunskem, které brankáře Kepu nepřekonalo ani jednou. Domácím se stejný úkol na druhé straně povedl hned pětkrát, přičemž hlavní podíl na tom měl dvougólový útočník Gerard Moreno.

Španělům o nic nešlo, ale čest a reputace je v sázce vždycky, takže ani La Furia Roja si nemohla dovolit klopýtnout na domácí půdě. Trenér Moreno dal jasně najevo, že hodlá hrát na plný plyn, takže do hry vyslal Ramose, Carvajala, Saúla, Morena nebo Moratu s Cazorlou. Hosté se spoléhali především na ofenzivní trio v podání Comana, Hagiho a Stanciua.

Moc dlouho to ale netrvalo a hned začalo být jasné, že tohle nebude pro brankáře Tătăruşanua žádná ulejvárna. Domácí publikum se první branky dočkalo už po šesti minutách, ale to sudí Kulbakov ještě dobře viděl faul Gayy a gól neuznal. Rumunsku se kombinace nedařila a spíš působilo pasivním dojmem týmu, který přijel hlavně neudělat ostudu. Už v osmé minutě se ale plán začal hroutit.

Po efektivní zasekávačce si Santi Cazorla připravil míč na pravačku a nádhernou ranou otestoval pevnost břevna! Španělé v porovnání s Rumuny na hřišti alespoň opticky létali a jejich kombinace musela lahodit oku diváka. Po další takové akci pálil Saúl a jeho ránu vyrazil brankář Tătăruşanu jen k nohám talentovaného Fabiána Ruíze. Mladý záložník Neapole v pohodě doklepl míč do sítě a Španělsko vedlo o gól.

Brankář Kepa Arrizabalaga mohl přesto velmi brzy kapitulovat. Ve 13. minutě ho totiž obránci nechali na holičkách a do šance se prodíral mladý útočník Puşcaş. S jeho zakončením si pak musel Kepa poradit nadvakrát. Santi Cazorla i přes svůj poměrně pokročilý věk neztratil nic z elegance a lehkosti, což bylo proti toporným rumunským soupeřům obzvláště vidět.

Po třiceti minutách se skóre měnilo opět a znovu u toho byl Cazorla. Zkušený záložník totiž rozehrál rohový kop nakrátko a míč s k němu dostal znovu. Na jeho centr si naskočil zkušený kanonýr Gerard Moreno, který i přes těžkou pozici dokázal míč hlavou posunout k tyči - 2:0.

Dnešní večer patřil Cazorlovi a spolu s ním také Morenovi, který svému jmenovci na lavičce Španělska poděkoval tím nejlepším způsobem. Cazorla spolupracoval s nabíhajícím bekem Gayou, který jemným centrem posunul míč na špatně obsazeného Gerarda Morena a pro něj bylo zakončení už spíš bonbonkem.

Bohatý první poločas se chýlil ke konci, ale ještě před odchodem hráčů do kabiny se Španělsko mohlo radovat znovu. Rychlou kombinaci od brankáře Kepy zakončoval nabíhající Moreno, který zřejmě nahrával na zadní tyč. Ve snaze odvrátit míč šel do skluzu Adrian Rus, který si však vstřelil vlastní branku - 4:0.

Rus chtěl odčinit svou minelu a deset minut po změně stran se natlačil do zakončení. Ve skórování mu ale zabránil pohotový Carvajal. Druhá půle zůstávala zcela ve španělské režii, byť přirozeně gólový apetit domácích opadával. Středem hrací plochy se dokázal prokousat střídající Paco Alcácer, který poté ještě přeposlal do tandemu na dobře postaveného Oyarzabala, jehož rána vyletěla vysoko nad.

Jinak to ale byla spíš nuda, minimálně ve srovnání s prvním poločasem. Vlastně se diváci dočkali už jen jedné branky a to v samém závěru. Prudká nahrávka Busquetse oslovila nabíhajícího Mikela Oyarzabala, který přesnou trefou k tyči pečetil výsledek na 5:0 pro Španěly.

Více informací k zápasu

Švédsko - Faerské ostrovy 3:0

18.11.2019 20:45

Góly: 29. Sebastian Andersson, 72. Mattias Svanberg, 80. John Guidetti

Švédové zakončili kvalifikační cyklus povinnou výhrou nad Faerskými ostrovy, kterým nakonec nastříleli tři góly. V prvním poločase se prosadil "jen” Sebastian Andersson a až po změně stran zajistili větší klid výstavní trefou Mattias Svanberg a John Guidetti. Faeřané nakonec skončili ve skupině poslední.

Nejde o překvapivý výsledek. Výhra Švédska se samozřejmě očekávala, přesto vývoj zápasu trochu překvapivý byl. Faeřané se totiž v Solně statečně drželi a dokonce měli první velkou šanci. Ve 26. minutě si seběhl na zadní tyč Davidsen a jen skvělý Nordfeldtův zákrok zachránil Švédy od inkasovaného gólu. Trest za neproměněnou šanci byl pro hosty krutý. Tre Kronor o tři minuty později vstřelili gól, když si na přesný Danielssonův centr naskočil Sebastian Andersson a hlavou od země překonal hostujícího brankáře.

Domácí se mohli uvolnit a mnozí očekávali, že konečně spustí očekávaný brankostroj. Nic takového se však nestalo. Faeřané hráli velmi pečlivě a pozorně a Švédsko s nimi mělo dost práce i po změně stran. V 52. minutě neprostřelil Nielsena ani Isak a když o tři minuty později zaváhal brankář Nordfeldt, mohli Faeřané senzačně vyrovnat. Rólantsson byl sice bráněn a v tísni, přesto měl před sebou prázdnou branku, kterou netrefil.

Švédsko se dočkalo druhého gólu až v 72. minutě, kdy Mattias Svanberg vyprodukoval ze střední vzdálenosti fantastickou ránu, na kterou Nielsen neměl nárok. Faeřané to i za tohoto stavu zkoušeli, nevzdávali se a sympaticky usilovali o kontaktní gól. Jejich snahy však uťala třetí branka po rohovém kopu a hlavičce Johna Guidettiho. Švédsko nakonec porazilo Faerské ostrovy 3:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Španělsko1082031:526
2.Švédsko1063123:921
3.Norsko1045119:1117
4.Rumunsko1042417:1514
5.Malta101093:273
6.Faerské ostrovy101094:303
Skupina J

Řecko - Finsko 2:1

18.11.2019 20:45

Góly: 47. Petros Mantalos, 70. Konstantinos Galanopoulos - 27. Teemu Pukki

Řecko zvládlo svůj závěrečný zápas tohoto kvalifikačního cyklu a otočilo vývoj s již postupujícím Finskem, díky zlepšenému výkonu v druhém poločase zvítězilo nejtěsnějším poměrem 2:1. Na konto si připsalo svou třetí výhru za sebou a v tabulce skupiny J nakonec obsadilo třetí místo se čtrnácti body, na svého pondělního protivníka ztratilo v celkovém účtování čtyři body. I přesto si na největším evropském fotbalovém svátku nezahraje.

Dodatečná baráž mu totiž unikla o jediné místo a mistři Evropy z roku 2004 proto budou na nadcházejícím šampionátu chybět. Seveřany závěrečná prohra příliš mrzet nemusí, jejich historicky premiérovou účast na ME jim už nikdo nevezme. Řekové měli v tomto souboji jasně navrch a svého soupeře přehrávali ve všech ohledech, avšak Finové jim dali lekci z produktivity a o poločasové přestávce odcházeli do kabin s jednobrankovým náskokem.

Domácí si v úvodních pětadvaceti minutách vytvořili několik možností, nicméně většinu z nich zlikvidoval skvělý brankář Joronen, Hosté z ničeho nic udeřili ve 27. minutě. Kanonýr prvoligového anglického Norwiche City Teemu Pukki využil obrovského nedorozumění dvou bránících protihráčů v rozehrávce a následné samostatné sólo zakončil s noblesou, svou střelu ze středu pokutového území usměrnil přímo do pravého spodního rohu.

Řekové se snažili srovnat stav ještě do přestávky, jenomže nejprve mířil těsně vedle levé tyče Bakasetas a pak neměli přesnou mušku ani Konstantinos Galanopoulos s Pavlidisem. Řecko se dočkalo zaslouženého srovnání stavu ani ne dvě minuty po výměně stran. Po centru z pravé strany od Limniose se odrazil míč na kopačku Bakasetase, který ještě stihl poslat přihrávku před branku k osamocenému Petrosovi Mantalosovi.

Osmadvacetiletý záložník klubu AEK Atény na nic nečekal a zblízka překonal naprosto bezmocného Joronena. V následujícím průběhu se po vyložených příležitostech slehla zem, domácí nakonec rozhodli o svém úspěchu v 70. minutě. Hrdinou se stal Galanopoulos, jenž po pasu z levého křídla, ráně střídajícího Koulourise z bezprostřední blízkosti a fantastickém zákroku Joronena dorazil balón ze tří metrů do poloprázdné branky.

Více informací k zápasu

Itálie - Arménie 9:1

18.11.2019 20:45

Góly: 8. Ciro Immobile, 9. Nicolò Zaniolo, 29. Nicoló Barella, 33. Ciro Immobile, 64. Nicolò Zaniolo, 72. Alessio Romagnoli, 75. Jorginho (pen.), 77. Riccardo Orsolini, 81. Federico Chiesa - 79. Edgar Babajan

Italové si vynahradili slova o tom, že jsou málo produktivní, a Arménii doslova zdemolovali. Do sítě hostí totiž nasázeli nemilosrdných devět branek a skupinu končí jako její lídři.

Na stadionu Renza Barbery v Palermu se utkala domácí skvadra azzurra s Arménií a nebylo pochyb o tom, kdo že bude jasným favoritem klání. Arménie se navíc musela obejít bez lídra ofenzivy a celého týmu, Henryka Mchitarjana. Místo něj hosté spoléhali na hrotového útočníka Alexandera Karapetjana. Toho strážili hráči jako Di Lorenzo, Bonucci nebo Biraghi, šanci dostali Immobile s Tonalim či Zaniolem.

Trochu překvapivě si ale první větší šanci utkání vypracovali hosté. Už v páté minutě se do zakončení dostal Edgar Babajan, proti jehož ráně musel zkušený brankář Salvatore Sirigu zakročit. Se štěstím uspěl a sledoval, jak jen o tři minuty později jdou jeho spoluhráči do vedení. Federico Chiesa totiž nacentroval z pravé strany na vzdálenější tyč, kam si naběhl Ciro Immobile a přesnou hlavičkou nedal brankáři Hajrapetjanovi šanci zasáhnout - 1:0.

Italové měli sice jistý postup, ale protože dal trenér Mancini šanci novým tvářím, hráli domácí pořád hladově a aktivně. O pouhou minutu později sehrála svou roli bezchybná římská spolupráce Immobileho se Zaniolem. Zkušený bomber Lazia naservíroval míč do uličky na nabíhajícího mladíka konkurenčního AS a ten se střelou mezi nohama brankáře Hajrapetjana prosadil. Jednalo se o premiérový zásah Zaniola v seniorech.

V rozmezí dvou minut hosté prohrávali o dvě branky, což byl poměrně velký šok. Přesto se i hosté dostali do velké šance. Alexander Karapetjan sprintoval za dlouhým míčem a povedlo se mu ho dostihnout, načež se rozhodl pro lob. Brankář Sirigu byl totiž hodně daleko z brány, takže se Karapetjanovi naskýtala ideální šance. Jenže za brankáře turínského FC zasáhlo břevno!

A to byla voda na mlýn Itálie. Povodněmi sužovaná země mohla jásat ve 29. minutě, kdy obrana soupeře opět zcela propadla. Kapitán týmu Leonardo Bonucci poslal excelentní pas za obranu Arménie, kam si naběhl Nicoló Barella. Mladý hráč Interu sám před brankářem nezazmatkoval a v klidu jej překonal - 3:0.

Vlastně obdobnou akci založil po delší kombinaci Jorginho, který nastartoval toskánského miláčka Federica Chiesu. Jeho rána ale zamířila těsně vedle tyče. Italové byli maximálně produktivní a po půlhodině hry vedli už o čtyři branky. Za obranu Arménie si zaběhl Ciro Immobile, který si dlouhý míč zpracoval, obešel brankáře Hajrapetjana a zakončil do opuštěné brány.

Noční můra hostující obrany pokračovala a to se psala teprve 40. minuta. Arménie byla v troskách a ještě horší to s ní mohlo být poté, co ve 45. minutě zakončil delší kombinaci Ciro Immobile jen do tyče!

Arménie to sice zkoušela kombinačně, ale na hřišti vládlo jen jedno mužstvo. A po změně stran to nebylo lepší. S Arménií mohlo být mnohem hůř, ale Federico Chiesa i s přispěním teče trefil tyč. Gólový účet si však o pár chvil později rozšířil dnes již jednou úspěšný Nicolò Zaniolo. K němu se dostal míč za hranicí vápna a římský talent krásnou ranou překonal bezmocného Hajrapetjana - 5:0.

Pokud si Arménie myslela, že tohle by snad Italům mohlo stačit, hrozně se mýlila. Izzovu hlavičku odrazil brankář Hajrapetjan jen k Romagnolimu a ten už nemohl minout. O dvě minuty později fauloval Hovhannisjan Orsoliniho a Jorginho s přehledem proměnil pokutový kop.

Arménie hrála v módu beginnera, zatímco Italové vyučovali. Chiesa si dělal s obranou, co se mu zachtělo, a parádním centrem našel hlavu Riccarda Orsoliniho. Edgar Babajan sice střídajícímu Meretovi nedopřál čisté konto, ale poslední slovo měli opět Italové. Demolici Arménie připomínající skoro až bezcitnou genocidu uzavřel atak Orsoliniho, který vrátil pozornost Chiesovi a ten se hlavou nepletl - 9:1.

Více informací k zápasu

Lichtenštejnsko - Bosna a Hercegovina 0:3

18.11.2019 20:45

Góly: 57. Eldar Čivič, 64. Armin Hodžić, 72. Armin Hodžić

Aspoň částečně si Bosna a Hercegovina napravila svůj dojem z celkově hodně nepovedeného kvalifikačního cyklu a v jeho závěru venku skolila o tři góly poslední Lichtenštejnsko. Ve Vaduzu ještě bojovala o konečnou třetí příčku v tabulce, a přestože splnila ke svému cíli povinnost vyhrát, nebylo jí to nic platné, neboť její konkurent z Řecka skolil Finsko.

Domácí tak nerozšířili svůj souhrnný dvoubodový stav, přestože se chtěl především kapitán týmu Michele Polverino rozloučit nějakým dobrým výsledkem. Pro pětatřicetiletého záložníka byl tenhle zápas vůbec posledním, jelikož už před ním avizoval konec své bohaté reprezentační kariéry. Za Lichtenštejnsko zaznamenal dohromady 79 startů.

Hosté naposledy neodvedli vůbec dobrou práci v utkání proti Itálii. Dokonce se po třígólové porážce údajně mluvilo o odchodu trenéra Roberta Prosinečkiho, a to by se přitom mohl jeho konec u bosensko-hercegovského nároďáku uskutečnit ještě před samotnou březnovou baráží Ligy národů, přes kterou se jeho svěřenci na Euro 2020 pořád mohou kvalifikovat.

Každopádně v tomhle souboji si Zlatni ljiljani, i přes nejistou atmosféru v kabině, přece jenom poradili s outsiderem tohoto duelu, a to hlavně díky zlepšenému výkonu ve druhém poločase. V tom prvním se do dvou větších šancí propracoval Hodžić až ve 38. minutě a ve 45. minutě, jenže ani v jednom případě na připraveného gólmana Büchela nevyzrál.

Po obrátce hledala Bosna a Hercegovina, která mimochodem nechala na lavičce svou největší hvězdu Edina Džeka, cestu za úvodním gólem. V 55. minutě ještě neskóroval Hotić, který ze slušné pozice pouze přestřelil bránu, nicméně o dvě minuty později již přesně zacílil Čivić, jemuž na zadní tyč centr zprava od Hajroviče prodloužil chytře hlavou Hajradinović.

O sedm minut později hosté svoje vedení navýšili. Hodžić přebral přihrávku od Jajala, seběhl si s míčem těsně za šestnáctku a následně ho usměrnil na bližší tyčku podél marně se natahujícího Büchela. Skóre pak definitivně uzavřel v 72. minutě již podruhé úspěšně zakončující Hodžić, kterého perfektním způsobem uvolnil svým pasem Bešić.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Itálie10100037:430
2.Finsko1060416:1018
3.Řecko1042412:1414
4.Bosna a Hercegovina1041520:1713
5.Arménie1031614:2510
6.Lichtenštejnsko100282:312

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (31)

Přidat komentář
stas87

Dánsko. Z kopacov tam bude len Anglicko, s tým sa ale rátalo. Snáď obe Írska vypadnú definitívne.

Reagovat
smazaný uživatel

Ešte môže postúpiť Wales, aj keď dúfam že nepostúpi.

Reagovat
Shevchenko

A Skotsko taky.

Reagovat
stas87

Verím feferonom. aspoň by bola sranda, ak by z tej skupiny išli oni a nie my.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
popltak

Rakousko tam je

Reagovat
Majk91

Ak Wales vyhrá nad Maďarmi, tam my budeme mať v baráži s takmer istotou Írov, s ktorými budeme hrať doma. Čiže Íri budú mať ešte dosť veľkú šancu postúpiť

Reagovat
fenixLFC

omg to je zas co za system... slovaci skoncia posledni v skupine a aj tak budu hrat play off LN alebo ako to je?

Reagovat
frankiefcb

Až na to, že momentální Anglie nejsou kopáči.

Reagovat
smazaný uživatel

slovák něco říká o kopáčích.

Reagovat
The Krupy

čím menej kopáčov, tým lepšie

Reagovat
Shevchenko

Itálie se za ten rok solidně spravila Takovou ofenzívu u nich nepamatuju.

A malý kvíz: Víte kdy naposledy Itálie prohrála domácí soutěžní zápas?

Reagovat
raduinho

Možná někdy 2013/2014 se Španělskem?

Reagovat
Shevchenko

V roce 1999 (!!!) s Dánskem neuvěřitelná série, 52 zápasů a na Euru budou v prvním koši a všechny zápasy ve skupině hrajou v Římě, no pěkné to mají rozjeté.

Reagovat
PaYaB

Naši je porazí v prvním zápase podobně jako švýcary v roce 2008 (ale teď vážně, do té skupiny naše fakt nechcu)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FORZAMILAN

20 let, to je neskutečná série...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Losinho

to zas budeme muset utnout my

Reagovat
Zark

jsme obrobijci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Já takhle ofenzivni italii nepamatuju.A to jim fandím přes 20 let.Je to strasne nezvykle az na to cumim z otevřenou hubou.Hlavne se zda ze prestavba se povedla a mají mraky talentu.I lavka je nadupana hodne kvalitnima hracema.

Reagovat
smazaný uživatel

A to je trénuje Mancini, kterého jsem měl spíše za na obranu sázícího trenéra.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli se vrátí Enrique na lávku ESP, tak budou pro me hlavni favorite Eura

Reagovat
john334

Ještě že Finsko nevyhrálo, takže nakonec fakt asi budeme v 3. koši při losování. Pokud teda teď nevyhraje Maďarsko o 4 a víc gólů (jestli dobře počítám).

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
8lampard8

Reagovat
naheCZ

Reagovat
FORZAMILAN

Itálie

Reagovat
smazaný uživatel

Tady některý blbové furt řešej ty koše

Reagovat
Stannis Baratheon

Strašně houmlesáci no

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele