Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina J, 10. kolo
18.11.2019 20:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Řecko otočilo zápas s Finskem, soupeři však postupovou radost nezkazilo

Řecko zvládlo svůj závěrečný zápas tohoto kvalifikačního cyklu a otočilo vývoj s již postupujícím Finskem, díky zlepšenému výkonu v druhém poločase zvítězilo nejtěsnějším poměrem 2:1. Na konto si připsalo svou třetí výhru za sebou a v tabulce skupiny J nakonec obsadilo třetí místo se čtrnácti body, na svého pondělního protivníka ztratilo v celkovém účtování čtyři body. I přesto si na největším evropském fotbalovém svátku nezahraje.

Dodatečná baráž mu totiž unikla o jediné místo a mistři Evropy z roku 2004 proto budou na nadcházejícím šampionátu chybět. Seveřany závěrečná prohra příliš mrzet nemusí, jejich historicky premiérovou účast na ME jim už nikdo nevezme. Řekové měli v tomto souboji jasně navrch a svého soupeře přehrávali ve všech ohledech, avšak Finové jim dali lekci z produktivity a o poločasové přestávce odcházeli do kabin s jednobrankovým náskokem.

Domácí si v úvodních pětadvaceti minutách vytvořili několik možností, nicméně většinu z nich zlikvidoval skvělý brankář Joronen, Hosté z ničeho nic udeřili ve 27. minutě. Kanonýr prvoligového anglického Norwiche City Teemu Pukki využil obrovského nedorozumění dvou bránících protihráčů v rozehrávce a následné samostatné sólo zakončil s noblesou, svou střelu ze středu pokutového území usměrnil přímo do pravého spodního rohu.

Řekové se snažili srovnat stav ještě do přestávky, jenomže nejprve mířil těsně vedle levé tyče Bakasetas a pak neměli přesnou mušku ani Konstantinos Galanopoulos s Pavlidisem. Řecko se dočkalo zaslouženého srovnání stavu ani ne dvě minuty po výměně stran. Po centru z pravé strany od Limniose se odrazil míč na kopačku Bakasetase, který ještě stihl poslat přihrávku před branku k osamocenému Petrosovi Mantalosovi.

Osmadvacetiletý záložník klubu AEK Atény na nic nečekal a zblízka překonal naprosto bezmocného Joronena. V následujícím průběhu se po vyložených příležitostech slehla zem, domácí nakonec rozhodli o svém úspěchu v 70. minutě. Hrdinou se stal Galanopoulos, jenž po pasu z levého křídla, ráně střídajícího Koulourise z bezprostřední blízkosti a fantastickém zákroku Joronena dorazil balón ze tří metrů do poloprázdné branky.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele