Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina F, 10. kolo
18.11.2019 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Švédsko se nadřelo, ale Faerské ostrovy nakonec porazilo o tři góly

Švédové zakončili kvalifikační cyklus povinnou výhrou nad Faerskými ostrovy, kterým nakonec nastříleli tři góly. V prvním poločase se prosadil "jen” Sebastian Andersson a až po změně stran zajistili větší klid výstavní trefou Mattias Svanberg a John Guidetti. Faeřané nakonec skončili ve skupině poslední.

Nejde o překvapivý výsledek. Výhra Švédska se samozřejmě očekávala, přesto vývoj zápasu trochu překvapivý byl. Faeřané se totiž v Solně statečně drželi a dokonce měli první velkou šanci. Ve 26. minutě si seběhl na zadní tyč Davidsen a jen skvělý Nordfeldtův zákrok zachránil Švédy od inkasovaného gólu. Trest za neproměněnou šanci byl pro hosty krutý. Tre Kronor o tři minuty později vstřelili gól, když si na přesný Danielssonův centr naskočil Sebastian Andersson a hlavou od země překonal hostujícího brankáře.

Domácí se mohli uvolnit a mnozí očekávali, že konečně spustí očekávaný brankostroj. Nic takového se však nestalo. Faeřané hráli velmi pečlivě a pozorně a Švédsko s nimi mělo dost práce i po změně stran. V 52. minutě neprostřelil Nielsena ani Isak a když o tři minuty později zaváhal brankář Nordfeldt, mohli Faeřané senzačně vyrovnat. Rólantsson byl sice bráněn a v tísni, přesto měl před sebou prázdnou branku, kterou netrefil.

Švédsko se dočkalo druhého gólu až v 72. minutě, kdy Mattias Svanberg vyprodukoval ze střední vzdálenosti fantastickou ránu, na kterou Nielsen neměl nárok. Faeřané to i za tohoto stavu zkoušeli, nevzdávali se a sympaticky usilovali o kontaktní gól. Jejich snahy však uťala třetí branka po rohovém kopu a hlavičce Johna Guidettiho. Švédsko nakonec porazilo Faerské ostrovy 3:0.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele