Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina J, 10. kolo
18.11.2019 20:45 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Bosna a Hercegovina na závěr kvalifikace skolila Lichtenštejnsko

Aspoň částečně si Bosna a Hercegovina napravila svůj dojem z celkově hodně nepovedeného kvalifikačního cyklu a v jeho závěru venku skolila o tři góly poslední Lichtenštejnsko. Ve Vaduzu ještě bojovala o konečnou třetí příčku v tabulce, a přestože splnila ke svému cíli povinnost vyhrát, nebylo jí to nic platné, neboť její konkurent z Řecka skolil Finsko.

Domácí tak nerozšířili svůj souhrnný dvoubodový stav, přestože se chtěl především kapitán týmu Michele Polverino rozloučit nějakým dobrým výsledkem. Pro pětatřicetiletého záložníka byl tenhle zápas vůbec posledním, jelikož už před ním avizoval konec své bohaté reprezentační kariéry. Za Lichtenštejnsko zaznamenal dohromady 79 startů.

Hosté naposledy neodvedli vůbec dobrou práci v utkání proti Itálii. Dokonce se po třígólové porážce údajně mluvilo o odchodu trenéra Roberta Prosinečkiho, a to by se přitom mohl jeho konec u bosensko-hercegovského nároďáku uskutečnit ještě před samotnou březnovou baráží Ligy národů, přes kterou se jeho svěřenci na Euro 2020 pořád mohou kvalifikovat.

Každopádně v tomhle souboji si Zlatni ljiljani, i přes nejistou atmosféru v kabině, přece jenom poradili s outsiderem tohoto duelu, a to hlavně díky zlepšenému výkonu ve druhém poločase. V tom prvním se do dvou větších šancí propracoval Hodžić až ve 38. minutě a ve 45. minutě, jenže ani v jednom případě na připraveného gólmana Büchela nevyzrál.

Po obrátce hledala Bosna a Hercegovina, která mimochodem nechala na lavičce svou největší hvězdu Edina Džeka, cestu za úvodním gólem. V 55. minutě ještě neskóroval Hotić, který ze slušné pozice pouze přestřelil bránu, nicméně o dvě minuty později již přesně zacílil Čivić, jemuž na zadní tyč centr zprava od Hajroviče prodloužil chytře hlavou Hajradinović.

O sedm minut později hosté svoje vedení navýšili. Hodžić přebral přihrávku od Jajala, seběhl si s míčem těsně za šestnáctku a následně ho usměrnil na bližší tyčku podél marně se natahujícího Büchela. Skóre pak definitivně uzavřel v 72. minutě již podruhé úspěšně zakončující Hodžić, kterého perfektním způsobem uvolnil svým pasem Bešić.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele