Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina F, 10. kolo
18.11.2019 20:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Třetí místo ve skupině F obsadili po výhře na Maltě Norové.

Norsko ještě na poslední chvíli poskočilo na třetí místo kvalifikační skupiny F a vzhledem ke svému vítězství ve skupině Ligy národů se může těšit na play-off. Seveřané v boji o třetí příčku na dálku porazili Rumuny, kteří nezvládli zápase ve Španělsku. Do sítě Malty skórovali Joshua King a Alexander Sørloth.

Norsko čeká play-off o evropský šampionát a vzhledem k tomu, že ve své kvalifikační skupině obsadilo třetí místo, není bez šance.

Seveřané si v utkání zajistili velice rychlý náskok. V 7. minutě postupoval ze strany do šestnáctky Daehli a jeho pobídku před branku doslova dotlačil za brankovou čáru Joshua King. Lepší začátek si Norové přát nemohli, avšak kdo čekal, že se hra Malty sesype, ten byl na omylu. King byl sice druhému gólu blízko, ke štěstí mu však chyběl kousek přesnosti. Přesně po půlhodině hry se ukázali i domácí a Nwoko z úhlu rozvlnil boční síť.

Norové maltského varování nedbali a pět minut před přestávkou inkasovali vyrovnávací gól. Paula Fenecha nechala obrana Norů bez povšimnutí a domácí hráč krásný centr Mifsuda přetavil v gól. Malta skórovala po neuvěřitelných 773 minutách!

Druhou půli zahájili zase lépe Norové a svou převahu beze zbytku využili v 62. minutě, kdy na malém vápně zakončil pohlednou akci Alexander Sørloth. A mohlo být hůře, protože o chvíli později sudí odpískal Norům pokutový kop za faul Muscata na Sørlotha. Joshua King ho ale neproměnil a Norsko tak stále vedlo jen o jeden gól.

Závěr utkání nabídl šance na obou stranách a hostující příznivci si museli pořádně oddechnout, když Agius hlavou trefil jen boční síť. Tak jako tak Malta vyrovnat nedokázala a Norům podlehla 1:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele