Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina J, 10. kolo
18.11.2019 20:45 CET
9 : 1
(4:0)

Reportáž

Historicky třetí nejvyšší výhru Italů odnesla Arménie

Italové si vynahradili slova o tom, že jsou málo produktivní, a Arménii doslova zdemolovali. Do sítě hostí totiž nasázeli nemilosrdných devět branek a skupinu končí jako její lídři.

Na stadionu Renza Barbery v Palermu se utkala domácí skvadra azzurra s Arménií a nebylo pochyb o tom, kdo že bude jasným favoritem klání. Arménie se navíc musela obejít bez lídra ofenzivy a celého týmu, Henryka Mchitarjana. Místo něj hosté spoléhali na hrotového útočníka Alexandera Karapetjana. Toho strážili hráči jako Di Lorenzo, Bonucci nebo Biraghi, šanci dostali Immobile s Tonalim či Zaniolem.

Trochu překvapivě si ale první větší šanci utkání vypracovali hosté. Už v páté minutě se do zakončení dostal Edgar Babajan, proti jehož ráně musel zkušený brankář Salvatore Sirigu zakročit. Se štěstím uspěl a sledoval, jak jen o tři minuty později jdou jeho spoluhráči do vedení. Federico Chiesa totiž nacentroval z pravé strany na vzdálenější tyč, kam si naběhl Ciro Immobile a přesnou hlavičkou nedal brankáři Hajrapetjanovi šanci zasáhnout - 1:0.

Italové měli sice jistý postup, ale protože dal trenér Mancini šanci novým tvářím, hráli domácí pořád hladově a aktivně. O pouhou minutu později sehrála svou roli bezchybná římská spolupráce Immobileho se Zaniolem. Zkušený bomber Lazia naservíroval míč do uličky na nabíhajícího mladíka konkurenčního AS a ten se střelou mezi nohama brankáře Hajrapetjana prosadil. Jednalo se o premiérový zásah Zaniola v seniorech.

V rozmezí dvou minut hosté prohrávali o dvě branky, což byl poměrně velký šok. Přesto se i hosté dostali do velké šance. Alexander Karapetjan sprintoval za dlouhým míčem a povedlo se mu ho dostihnout, načež se rozhodl pro lob. Brankář Sirigu byl totiž hodně daleko z brány, takže se Karapetjanovi naskýtala ideální šance. Jenže za brankáře turínského FC zasáhlo břevno!

A to byla voda na mlýn Itálie. Povodněmi sužovaná země mohla jásat ve 29. minutě, kdy obrana soupeře opět zcela propadla. Kapitán týmu Leonardo Bonucci poslal excelentní pas za obranu Arménie, kam si naběhl Nicoló Barella. Mladý hráč Interu sám před brankářem nezazmatkoval a v klidu jej překonal - 3:0.

Vlastně obdobnou akci založil po delší kombinaci Jorginho, který nastartoval toskánského miláčka Federica Chiesu. Jeho rána ale zamířila těsně vedle tyče. Italové byli maximálně produktivní a po půlhodině hry vedli už o čtyři branky. Za obranu Arménie si zaběhl Ciro Immobile, který si dlouhý míč zpracoval, obešel brankáře Hajrapetjana a zakončil do opuštěné brány.

Noční můra hostující obrany pokračovala a to se psala teprve 40. minuta. Arménie byla v troskách a ještě horší to s ní mohlo být poté, co ve 45. minutě zakončil delší kombinaci Ciro Immobile jen do tyče!

Arménie to sice zkoušela kombinačně, ale na hřišti vládlo jen jedno mužstvo. A po změně stran to nebylo lepší. S Arménií mohlo být mnohem hůř, ale Federico Chiesa i s přispěním teče trefil tyč. Gólový účet si však o pár chvil později rozšířil dnes již jednou úspěšný Nicolò Zaniolo. K němu se dostal míč za hranicí vápna a římský talent krásnou ranou překonal bezmocného Hajrapetjana - 5:0.

Pokud si Arménie myslela, že tohle by snad Italům mohlo stačit, hrozně se mýlila. Izzovu hlavičku odrazil brankář Hajrapetjan jen k Romagnolimu a ten už nemohl minout. O dvě minuty později fauloval Hovhannisjan Orsoliniho a Jorginho s přehledem proměnil pokutový kop.

Arménie hrála v módu beginnera, zatímco Italové vyučovali. Chiesa si dělal s obranou, co se mu zachtělo, a parádním centrem našel hlavu Riccarda Orsoliniho. Edgar Babajan sice střídajícímu Meretovi nedopřál čisté konto, ale poslední slovo měli opět Italové. Demolici Arménie připomínající skoro až bezcitnou genocidu uzavřel atak Orsoliniho, který vrátil pozornost Chiesovi a ten se hlavou nepletl - 9:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
Elmas

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele