Souhrn kvalifikace o ME 2016 - úterý 8.9.

08.09.2015, 22:40, aktualizováno 08.09.2015, 22:40
Komentáře a souhrny
Další várka zápasů evropské kvalifikace o postup na ME 2016 je za námi. Postup si jednoznačným vítězstvím ve Švédsku zajistilo Rakousko. Slováci se rozešli smírně s Ukrajinozu a ještě nemají jistotu, což platí i pro Švýcarsko, které pro změnu padlo ve Wembley...
Skupina C

Bělorusko - Lucembursko 2:0

08.09.2015 20:45

Góly: 34. Michail Hardzjajčuk, 62. Michail Hardzjajčuk

Bělorusko zvládlo roli favorita a v domácím prostředí přehrálo Lucembursko v poměru 2:0. Autorem obou branek se stal Michail Hardzjajčuk, díky němuž viděli diváci v Borisov Aréně teprve druhé běloruské kvalifikační vítězství.

Záložník místního BATE Borisov poslal svůj národní tým do vedení ve čtyřiatřicáté minutě a sedmnáct minut po změně stran potvrdil hubený náskok gólem číslo dvě. Rozdíl mezi oběma celky tak vyrostl právě na tři body, Bělorusové drží čtvrté místo, Lucemburčané zůstávají pátí.

Oba celky již šly do zápasu se čtyřmi body na kontě a tady bez jakékoli šance podívat se na finálový turnaj pořádaný Francií. Skupinu C totiž jasně ovládlo trio Španělsko, Slovensko a Ukrajina. Hosté však byli na koni po nedávném vítězství nad Makedonií a dělali si chutě na další překvapení. To však nepřišlo - jedenáct minut před koncem první půle totiž k Hardzjajčukovi propadl míč po zablokované ráně Kornilenka a domácí záložník pohotově napálil míč do pravého koutu brány mimo dosah marně plachtícího brankáře Jouberta.

Po změně stran měli hosté vyrovnání na dosah v šestapadesáté minutě, ovšem hlavička Toma Schnella z Mutschova centru skončila nakonec mimo běloruskou branku. Záhy přišel trest v podobě druhého gólu. Znovu to byl Hardzjajčuk, kdo využil poněkud chaotického postavení lucemburské obrany, namířil si to přímo k Joubertovi a přesnou přízemní ranou na přední tyč pojistil vedení domácích, jež si už do konce zápasu bezpečně pohlídali.

Více informací k zápasu

Makedonie - Španělsko 0:1

08.09.2015 20:45

Góly: 8. Tomislav Pačovski (vl.)

Španělsko udělalo výrazný krok k postupu na závěrečný šampionát ve Francii. V Makedonii ovšem jako jednoznačný favorit nijak výrazně nedominovalo, o jediný gól utkání se postaral Juan Manuel Mata. Hosté mají na čele v současné chvíli pětibodový náskok na třetí Ukrajinu, domácí naopak jen s třemi body na kontě zůstávají poslední.

Byla to přitom jen taková pološance, po níž byl v 8. minutě zásah připsán na konto Maty. Ten původně z pravé strany chtěl pouze centrovat, nicméně míč se nečekaně obloučkem na zadní tyči snesl až do sítě, kde gólman Pačovski už situaci nezachránil. Svěřenci Vicenteho del Bosqueho od té chvíle hodně polevili.

A některých naprosto zbytečných chyb soupeře mohli Makedonci jednoznačně využít. V dobré možnosti se například ocitl Petrovič, ovšem svůj pokus nedokázal usměrnit o něco níže, než by bylo třeba. Před přestávkou na druhé straně zahrozil Daniel Carvajal, avšak jeho střela, možná spíše centr, skončila na břevně.

Ani druhý poločase nenabídl žádnou ofenzivní podívanou. Španělsku jako by bohatě stačilo těsné vedení a byli to překvapivě spíše domácí, kdo mohl skórovat. V největší příležitosti ale z přímého kopu selhal Hasani, který zamířil jen nad. Brankář de Gea jinak neřešil složitější situaci, mimochodem si na své konto nepřipsal jediný zákrok.

Více informací k zápasu

Slovensko - Ukrajina 0:0

08.09.2015 20:45

Góly: -

Poněkud rozporuplně budou na letošní zářijové kvalifikační okno vzpomínat fanoušci na Slovensku. Jejich tým totiž po šesti zápasech poprvé ztratil, když prohrál na půdě Španělska, a dnešní bezbrankovou domácí remízou s Ukrajinou přepustil 'pole position' právě Del Bosqueho mužům. Na druhou stranu však stále platí, že Slováci mají vše ve svých rukou..

Bezstarostná stoprocentní jízda sice skončila, ale kouč Ján Kozák se po závěrečném hvizdu v Žilině přesto radoval. Matematika totiž hovoří jasně: jeho svěřenci si připsali svůj v pořadí devatenáctý bod, což je o tři více, než má na kontě dotírající Ukrajina. Slováci navíc disponují lepší bilancí vzájemných zápasů a už je čekají pouze Bělorusové a Lucemburčané, zatímco jejich dnešní soupeř ještě v říjnu přivítá Španělsko. Fanoušci si tak dnes zakřičet nemohli, vše ale nasvědčuje tomu, že je postupová radost nakonec přece jen nemine.

Úvodní minuty se nesly spíše v opatrném duchu, jak se ostatně dalo očekávat - zbytečné chyby mohly na jedné straně dokonale zničit výhodnou slovenskou výchozí pozici, na druhé zase definitivně 'odstřelit' Ukrajinu z boje o přímý postup. Dlouho se však diváci nudit nemuseli. Už v desáté minutě na sebe totiž poprvé upozornil hostující Jevhen Konopljanka, jehož rána zpoza vápna prolétla těsně kolem Kozáčikovy tyče. Slovenská obrana v této situaci trochu zaspala.

Domácí se nicméně rychle srovnali a krátce nato už si sami připsali první velkou šanci: Škrtel si narazil s Hubočanem a vyslal dlouhý míč na levé křídlo, odkud jej Róbert Mak připravil na střelu pro Marka Hamšíka. Hvězdný záložník také bez okolků vypálil, ukrajinský veterán Pjatov se však vytáhl a perfektním zákrokem vyrazil míč nad břevno.

To byla bohužel také poslední zajímavá situace prvního dějství, jehož zbytek hráči strávili bojem o místo mezi oběma vápny. Krátce po změně stran navíc dostali Slováci nepříjemnou ránu, když musel kvůli zraněný střídat zkušený bek Peter Pekarík; na hřišti ho nahradila další známá tvář, slovanista Kornel Saláta. Domácí ambice vynucenou změnou nijak neutrpěly a po hodině hry našel Mak opět volného Hamšíka; ten vypálil bez přípravy, Pjatovovu klec však přestřelil.

S blížícím se koncem zápasu začali Ukrajinci cítit šanci: kdyby teď vstřelili první gól, bylo by pro domácí už hodně těžké najít odpověď, zvlášť když míč se větší část zápasu pohyboval u hostujících kopaček. V 75. minutě žilinské publikum málem zmrazil Kravec, který se probil mezi dvojicí bránících soupeřů a až Salátova včasná intervence jej vyvedla ze střelecké rovnováhy. Konopljanka to zase pro změnu zkoušel pádem ve vápně, sudí Atkinson se však obalamutit nenechal a místo penalty obdaroval šikovného křídelníka žlutou kartou za filmování.

Slováci už v závěru věděli, že jim remíza vzhledem k programu závěrečných dvou kol bude ke spokojenosti stačit; zbývalo už jen přežít poslední nebezpečnou situaci, jedovatý přímý kop Jaroslava Rakyckého. Matúš Kozáčik však ukázal svoji spolehlivost a zajistil, že do finálních zápasů půjde slovenský tým se dvěma postupovými mečboly.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Španělsko870118:321
2.Slovensko861113:519
3.Ukrajina851212:316
4.Bělorusko82157:147
5.Lucembursko81164:194
6.Makedonie81076:163
Skupina E

Anglie - Švýcarsko 2:0

08.09.2015 20:45

Góly: 67. Harry Kane, 84. Wayne Rooney (pen.)

Asi takhle nějak vypadal z pohledu Angličanů ideální scénář jejich domácího zápasu se Švýcary: zvítězit a nejlépe díky gólu Wayna Rooneyho. Tento plán se Albionu podařilo do puntíku splnit, jejich výhru navíc gólově podpořil i Harry Kane a po výhře 2:0 zůstává Anglie v kvalifikaci stoprocentní i po osmi zápasech.

Od úvodního hvizdu neuplynulo ani třicet vteřin a zápas nešťastně skončil pro Fabiana Delpha. Ten si totiž v prvním pořádném sprintu natáhl zadní stehenní sval a okamžitě signalizoval směrem k anglické lavičce, že bude nutno střídat. Místo záložníka Manchesteru City tak na hřiště vyběhl Ross Barkley. První půle příliš oku lahodících akcí nenabídla, za zmínku stojí snad jen průnik Milnera po Rooneyho prostrkávačce, ovšem brankář Sommer si nedůraznou střelu v poklidu pohlídal.

Švýcaři si na premiérovou kloudnou akci museli počkat do jednatřicáté minuty, kdy se po rychlé kombinaci na jeden dotek zničehonic Shaqiri řítil vstříc Hartovi. Domácí brankář však stihnul včas vyběhnout a vrhnout se záložníkovi Stoke pod nohy, ještě než stihnul sáhnout k zakončení. Deset minut nato se již Drmič po dobré práci Shaqiriho ke střele dostal, ovšem zamířil hrubě nepřesně. Do kabin tak hráči o poločasové přestávce odcházeli za bezbrankového stavu.

Doposud mdlí Angličané po změně stran přece jen ožili a začali se dostávat i do zakončení. Barkleyho ránu však zablokovala švýcarská defenziva a aktivní Rooney sice zahrozil hned dvakrát, jenže míč pokaždé skončil jako přilepený v rukavicích Yanna Sommera. Na opačné straně pro změnu prověřil pozornost Harta hlavičkovým pokusem Xhaka, ovšem skóre zůstávalo stále stejné. Od osmapadesáté minuty se s tím pokoušel něco udělat také Harry Kane, jenž na hřišti nahradil dost možná nejslabšího hráče na trávníku Jonja Shelveyho.

A byl to právě mladý forvard Tottenhamu, kdo záhy posunul Anglii za osmým vítězstvím v řadě. Přízemní centr Shawa prosvištěl celým pokutovým územím až k osamocenému Kaneovi, jenž zachoval chladnou hlavu a umístěnou ranou na přední tyč nedal zkamenělému Sommerovi šanci zasáhnout. Tento tah se Royi Hodgsonovi opravdu vydařil.

Nastalou herní dominanci Anglie posléze narušil srdnatý průnik stopera Kloseho, jemuž však domácí obrana znemožnila pořádně zakončit. S blížícím se závěrem utkání Švýcaři jakoby procitli ze zimního spánku a zničehonic jich bylo plné hřiště. Ani série rohových kopů, ani několik střeleckých pokusů Shaqiriho však k vyrovnání nevedly. Angličané zareagovali tím nejlepším možným způsobem - přidali druhý gól.

Strůjcem druhé branky se stal Raheem Sterling, jenž si chytrou stahovačkou vymodlil na Xhakovi pokutový kop, k jehož zahrání se podle očekávání postavil Wayne Rooney. Kapitán Albionu neponechal nic náhodě a prudkou ranou propálil Sommera, přestože si hostující gólman na míč sáhl. Rooney se tak osamostatnil na prvním místě historických statistik - jako první dosáhl na jubilejních 50 vstřelených branek a definitivně tak překonal Sira Bobbyho Charltona.

Více informací k zápasu

Litva - San Marino 2:1

08.09.2015 20:45

Góly: 7. Fedor Černych, 90+2. Lukas Spalvis - 55. Matteo Vitaioli

Fotbalisté San Marina zažívají nejlepší kvalifikační období za posledních patnáct let a po historické remíze s Estonskem dnes sahali na bod i proti Litvě. S tou hráli až do samého závěru nerozhodně 1:1, ovšem ve druhé nastavené minutě inkasovali a přišli tak o další historický milník. I tak ale smutnit nemusí, poprvé od roku 2001 dokázali venku skórovat a za svůj výkon se rozhodně stydět nemusí.

Domácí byli po celý zápas jasně lepším výběrem a promarnili několik vyložených příležitostí, nakonec je v samém závěru spasil Lukas Spalvis. Utkání okořenily hned dvě červené karty. Litva se mohla dostat do vedení už ve 4. minutě po přímém volném kopu Novikovase, ovšem brankář Benedettini dokázal balón fantastickým způsobem odvrátit na rohový kop. Nicméně o tři minuty později už dokázali domácí skórovat.

Po rohovém kopu z levé strany od Novikovase se dostal ke střele na bližší tyč Fedor Černych a propálil vše před sebou ze šesti metrů. V následujících minutách nejprve hlavičkoval těsně nad horní tyčku Novikovas z bezprostřední blízkosti, poté mířil Černych těsně vedle po nádherném pasu na vzdálenější tyčku. Zhruba pět minut před koncem se dostal do obrovské šance Spalvis, ale z jasné pozice neprostřelil Benedettiniho.

Ještě do poločase vyrazil hostující strážce bombu Černycha, poté pálil z hranice pokutového území vedle pravé tyče aktivní Novikovas. Hostům svitla naděje v 50. minutě, kdy si na kolmici za obranu naběhl Rinaldi a gólman Arlauskis ho doslova sestřelil, za zmaření vyložené brankové příležitosti byl vyloučen. A o pět minut později se San Marino prosadilo poprvé po čtrnácti letech na venkovním stánku.

K přímému volnému kopu z osmnácti metrů se postavil Matteo Vitaioli a zamířil přímo pod břevno, v hostujícím táboře okamžitě propukla obrovská radost. Po hodině hry mohl domácím vrátit vedení Spalvis, který po standardní situaci Novikovase hlavičkoval těsně vedle. Hosté v dalším průběhu drželi nadějný výsledek, nicméně v 88. minutě přišla komplikace, když byl po druhé žluté kartě vyloučen Chiaruzzi.

O minutu později vytáhl Benedettini famózně ránu Novikovase, nicméně ve druhé nastavené minutě rozjásal stadion ve Vilniusu Spalvis. Z pravé strany odcentroval nadvakrát nejlepší hráč na hřišti Novikovas a Spalvis jemnou tečí umístil balón do sítě.

Více informací k zápasu

Slovinsko - Estonsko 1:0

08.09.2015 20:45

Góly: 63. Robert Berić

Zatímco o lídrovi kvalifikační skupiny E je díky bezchybné jízdě Anglie rozhodnuto, souboj o zbylá dvě místa stále ani zdaleka nekončí. Ba naopak, i dvě kola před koncem jsou stále ve hře o postup na mistrovství Evropy hned čtyři národní týmy a přispěla k tomu výrazně i těsná výhra Slovinska nad Estonskem.

O jediný gól zápasu se postaral Robert Berić a Slovinci tak v tabulce předskočili právě svého úterního soka. Jelikož domácí celek stále musel mít v čerstvé paměti hrozivý kolaps zpřed pár dnů proti Švýcarsku, kdy ještě deset minut před koncem vedl 2:0 a i tak se nakonec z Basileje poroučel bez bodu, byl i zápas proti papírově slabším Estoncům z jejich strany značným trápením. Byli to právě hosté, kdo se jediný pořádně snažil o zakončení, byť povětšinou z uctivé vzdálenosti. Zaměstnanějším z obou gólmanů byl rozhodně Samir Handanović.

V třiašedesáté minutě však přece jen udeřil Berić a předzápasová očekávání začínala nabírat reálných obrysů. Přesto se ještě Estonsko zmohlo na mohutný závěrečný nápor a nebýt Handanovićova kvalitního zákroku proti Vassiljevovi, také by se jim to povedlo. Estonci tak smutně opouštějí Celje bez bodu a klesají zpět na čtvrtou příčku, a to si ještě musí dávat pozor na pátou Litvu, která zaostává jen o další bod. Zato Slovinci nadále živí naději na přímý postup v podobě místa druhého. Dvě kola před koncem totiž ztrácí na Švýcarsko rovné tři body.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Anglie880026:324
2.Švýcarsko850316:815
3.Slovinsko840415:1012
4.Estonsko83144:610
5.Litva83056:149
6.San Marino80171:271
Skupina G

Lichtenštejnsko - Rusko 0:7

08.09.2015 20:45

Góly: 21. Artjom Dzjuba, 40. Aleksandr Kokorin (pen.), 45. Artjom Dzjuba, 73. Artjom Dzjuba, 77. Fjodor Smolov, 85. Alan Dzagojev, 90. Artjom Dzjuba

Rusové zdemolovali bezmocné Lichtenštejnsko a naprosto pokořili jeho obranu. Brankář Jehle sice chytal skvěle, ale přesto za jeho zády skončilo sedm branek! Dokonce čtyři z nich si připsala hvězda dnešního duelu, útočník Artjom Dzjuba. Domácí hráli více než poločas v oslabení.

Rusové chtěli ukázat, že vyhrávat umí i pod trenérem Leonidem Sluckym. Při návštěvě Lichtenštejnska byli jasnými favority a měli to dokázat také na hřišti. Sestava tomu odpovídala, protože nastoupila v poměrně ofenzivní formaci. Posuďte sami - o střílení branek se dnes starali Dzagojev, Širokov, Kokorin, Šatov a jediný hrotový útočník Dzjuba. Svůj potenciál začali Rusové plnit téměř ihned. Už ve čtvrté minutě se do útočení pustil Kombarov, který se ve vápně dostal k odraženému balonu a tvrdě vypálil. První minuty se nesly v tlaku ruského celku, kterému se ale nedařilo dostat se blíže k bráně domácích.

Dobíhající Kokorin se sice dostal ve vápně k odraženému míči, jenže pálil hodně nepřesně. V 19. minutě se Rusové opět dostali blíže k bráně Jehleho a ten musel zasahovat po krásné ráně Širokova. Nakonec však svou úlohu zvládl a s vypětím všech sil poslal míč na rohový kop. Širokov měl prsty také v další akci, která už byla gólová. Artjom Dzjuba ve vápně našel právě Širokova, který mu míč efektně patičkou vrátil. Pro Dzjubu už nebylo problémem odstavit si protihráče a překonat Jehleho!

Další rána pro ambice domácího týmu nastala krátce před poločasovou pauzou, když Kaufmann ve vápně fauloval a sudí Madden nařídil pokutový kop. Kaufmann navíc obdržel červenou kartu a putoval do sprch. Míč na penaltu položil Alexandr Kokorin a i když brankář Jehle vystihl směr střely, zasáhnout již nedokázal a kapituloval podruhé v utkání. Rozhodně však ne naposledy, protože v tu chvíli se ruské ofenzivní zbraně otevřely naplno.

Ještě před koncem první půle se brankář Jehle musel vracet pro míč znovu. Po nahrávce a skvělé akci Širokova si za obranu naběhl Artjom Dzjuba a brankáře pohodlně prostřelil. Tím uzavřel gólový účet prvního dějství a oslabení domácí museli s hrůzou očekávat druhý poločas.

Neblahé představy domácích se začaly zhmotňovat krátce po přestávce. Rusko zahrávalo rohový kop, na jehož konci byl Alexandr Kokorin. Jeho přesnou hlavičku však obrana domácích vykopla z brankové čáry! Brankář Jehle si rozhodně na nedostatek práce nemohl stěžovat. To už spíše na nedostatek vlastních obránců. Šatov zahrával volný přímý kop a na jeho konci byl Berezuckij. Jeho hlavičku vyrazil výtečný Jehle stejně jako další dorážku od Ignaševiče. Po další ráně Smolnikova se Jehle jen otáčel a kontroloval, zda opravdu neskončila v síti.

Jehle se vyznamenal také proti ráně Alexandra Kokorina, který pálil velmi dobře a tvrdě. Nestačil však na další ránu Artjoma Dzjuby, který se dostal přes dva bránící hráče v pokutovém území a vstřelil třetí branku v utkání! Po pouhých třech minutách se skóre opět měnilo, když se o to zasloužil Fjodor Smolov. Po standardní situaci Kombarova se k míči dostal Dzjuba, ale jeho hlavičku Jehle vyrazil. Na dorážku Smolova však už nestačil.

Pět minut před koncem Rusové vstřelili další branku, když sek míči ze standardní situace postavil Alan Dzagojev a zkusil to přímo. A dobře udělal, protože balon zamířil přesně do sítě! Velký večer útočníka Artjoma Dzjuby pak skončil v 90. minutě, kdy se za pomoci velkého štěstí dostal i napodruhé k míči a stanovil konečné skóre na 7:0 pro Rusy!

Více informací k zápasu

Moldavsko - Černá Hora 0:2

08.09.2015 20:45

Góly: 9. Stefan Savić, 65. Petru Racu (vl.)

Černá Hora zvládla i druhý zápas naděje na půdě Moldavska a po výhře 2:0 si ještě řekla alespoň o baráž, i když to bude mít nesmírně těžké. V tuto chvíli má na kontě 11 bodů a je čtvrtá o bod za Švédskem, to ale má na závěr kvalifikace papírově snazší los, utká se totiž s Moldavskem a Lichtenštejnskem. Černohorci ztrácejí tři body na Rusko a s ním se utkají v posledním zápase kvalifikace, předtím přivítají naprosto suverénní Rakousko.

Úterní duel nebyl nijak bohatý na vyložené příležitosti, hosté ale ukázali mnohem větší zkušenosti a svou výhru si zasloužili. Moldavsko je ve skupině stále poslední s pouhými dvěma body a tedy bez jediného vítězství. Zřejmě to tak bude i na konci kvalifikačních bojů, v posledních dvou duelech se totiž utká se silným Ruskem a Švédskem. Hosté se dostali do vedení za své první vážnější akce už v 9. minutě.

Po centru z levé strany a následné prodloužené hlavičce na vzdálenější tyčku tečoval ještě míč Stefan Savič, který balancoval na hranici ofsajdu. Až do konce úvodního dějství tvořila hru Černá Hora, nicméně diváci se další gólovky nedočkali. Teprve pět minut po změně stran se do zakončení dostával Marušic, ovšem dříve byl u míče gólman Cebanu. V 55. minutě si domácí gólman musel připsat na své konto další skvělý zákrok.

Z dvaceti metrů vypálil velmi tvrdě Jovetič a Cabanu brilantním zákrokem vyboxoval míč na rohový kop. Hosté se definitivně uklidnili v 65. minutě. Bećiraj prošel z pravé strany přes dva protihráče a vystřelil, míč trefil Petrua Racu a od něj se balón odrazil do sítě za bezmocného Cebana. Černohorci v dalších minutách pouze kontrolovali průběh a soupeře téměř k ničemu nepustili, ten zahrozil pouze v 83. minutě.

Do poslední velké příležitosti utkání se dostal Milinceanu, který po nádherné přihrávce na hranici pokutového území předvedl efektivní zasekávačku a vypálil k bližší tyči, avšak gólman Poleksič s velkou dávkou štěstí míč vyrazil.

Více informací k zápasu

Švédsko - Rakousko 1:4

08.09.2015 20:45

Góly: 90+1. Zlatan Ibrahimović - 9. David Alaba (pen.), 38. Martin Harnik, 77. Marc Janko, 88. Martin Harnik

Švédští hráči si výrazně zkomplikovali postup na evropský šampionát, když v domácím prostředí utrpěli debakl od suverénního Rakouska a jejich cesta do Francie ještě rozhodně nebude snadná. V tuto chvíli jsou na třetí pozici s dvanácti body a na druhé Rusko ztrácejí body dva, před čtvrtou Černou Horou mají náskok pouhého bodu. Naopak Rakušané potvrdili kvalifikační dominaci a s dvaadvaceti body předčasně vyhráli skupinu G.

Švédsko se na závěr kvalifikace utká s největšímu outsidery skupiny s Moldavskem a Lichtenštejnskem. Pokud dokáže v obou případech zvítězit, zajistí si minimálně baráž. V prvním poločase byli Švédové herně lepší, ovšem mnohem produktivnější byli hosté a vedli o dvě branky. Po změně stran spíše tlačilo Rakousko a výhru 4:1 si zcela zasloužilo, domácí výběr pouze snížil v nastaveném čase zásluhou hvězdného Zlatana Ibrahimoviče.

Rakousku hodně pomohl moment už z 8. minuty. V pokutovém území byl totiž faulován Arnautovič a byla nařízená penalta. K té s postavil David Alaba a poslal brankáře Isakssona na druhou stranu, zamířil přesně k tyči. O pár minut později vypálil z přímého volného kopu z hranice šestnáctky Ibrahimovič a gólman Almer musel předvést brilantní zákrok. Švédsko poté tlačilo, nicméně ve 38. minutě nešťastně inkasovalo.

Po dlouhém autovém vhazování prodlužoval Marc Janko hlavou míč na zadní tyč a tam se před obránce natlačil Martin Harnik, který taktéž skóroval hlavou. Ihned na to mohl zvýšit vedení Rakouska Arnautovič, ovšem po přihrávce Fuchse byl u míče o krok dříve brankář Isaksson. V samém závěru mohl Harnik přidat svůj druhý gól v utkání, po centru Januzoviče na zadní tyč zlikvidoval jeho hlavičku brilantním zákrokem domácí strážce.

Zhruba po hodině hry pálil z osmi metrů z první Alaba a švédský gólman znovu podržel svůj výběr, o pár minut později si na druhé straně zpracoval míč u pravé tyče Berg a mířil pod břevno, famózní zákrok musel vytáhnout Almer. Definitivní hřebík do rakve přidal Švédsku v 76. minutě Janko. Ten se po krásném přiťuknutí dostal za domácí defenzívu a pohotově rozvlnil síť. Švédsko mohlo snížit necelých pět minut před koncem, nicméně Forsberg ani Berg ve stoprocentních možnostech na Amlera nevyzráli.

V 89. minutě vsítil svůj druhý gól v zápase Harnik. Ten využil nádherné nahrávky Jantschera z levé strany a bez větších problémů uklidil balón do prázdné branky. V první nastavené minutě si zpracoval balón na prsa Ibrahimovič a okamžitou střelou obstřelil Amlera, avšak vysokou porážku Švédska již neodvrátil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Rakousko871016:322
2.Rusko842217:414
3.Švédsko833211:912
4.Černá Hora83238:811
5.Lichtenštejnsko81252:215
6.Moldavsko80263:122

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (343)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele