Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina C
08.09.2015 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Bělorusko - Lucembursko 2:0

Bělorusko zvládlo roli favorita a v domácím prostředí přehrálo Lucembursko v poměru 2:0. Autorem obou branek se stal Michail Hardzjajčuk, díky němuž viděli diváci v Borisov Aréně teprve druhé běloruské kvalifikační vítězství.

Záložník místního BATE Borisov poslal svůj národní tým do vedení ve čtyřiatřicáté minutě a sedmnáct minut po změně stran potvrdil hubený náskok gólem číslo dvě. Rozdíl mezi oběma celky tak vyrostl právě na tři body, Bělorusové drží čtvrté místo, Lucemburčané zůstávají pátí.

Oba celky již šly do zápasu se čtyřmi body na kontě a tady bez jakékoli šance podívat se na finálový turnaj pořádaný Francií. Skupinu C totiž jasně ovládlo trio Španělsko, Slovensko a Ukrajina. Hosté však byli na koni po nedávném vítězství nad Makedonií a dělali si chutě na další překvapení. To však nepřišlo - jedenáct minut před koncem první půle totiž k Hardzjajčukovi propadl míč po zablokované ráně Kornilenka a domácí záložník pohotově napálil míč do pravého koutu brány mimo dosah marně plachtícího brankáře Jouberta.

Po změně stran měli hosté vyrovnání na dosah v šestapadesáté minutě, ovšem hlavička Toma Schnella z Mutschova centru skončila nakonec mimo běloruskou branku. Záhy přišel trest v podobě druhého gólu. Znovu to byl Hardzjajčuk, kdo využil poněkud chaotického postavení lucemburské obrany, namířil si to přímo k Joubertovi a přesnou přízemní ranou na přední tyč pojistil vedení domácích, jež si už do konce zápasu bezpečně pohlídali.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
EverlastD

3:1

Reagovat
Manau

1:1

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
veikko

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele