Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina E
08.09.2015 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Slovinsko - Estonsko 1:0

Zatímco o lídrovi kvalifikační skupiny E je díky bezchybné jízdě Anglie rozhodnuto, souboj o zbylá dvě místa stále ani zdaleka nekončí. Ba naopak, i dvě kola před koncem jsou stále ve hře o postup na mistrovství Evropy hned čtyři národní týmy a přispěla k tomu výrazně i těsná výhra Slovinska nad Estonskem.

O jediný gól zápasu se postaral Robert Berić a Slovinci tak v tabulce předskočili právě svého úterního soka. Jelikož domácí celek stále musel mít v čerstvé paměti hrozivý kolaps zpřed pár dnů proti Švýcarsku, kdy ještě deset minut před koncem vedl 2:0 a i tak se nakonec z Basileje poroučel bez bodu, byl i zápas proti papírově slabším Estoncům z jejich strany značným trápením. Byli to právě hosté, kdo se jediný pořádně snažil o zakončení, byť povětšinou z uctivé vzdálenosti. Zaměstnanějším z obou gólmanů byl rozhodně Samir Handanović.

V třiašedesáté minutě však přece jen udeřil Berić a předzápasová očekávání začínala nabírat reálných obrysů. Přesto se ještě Estonsko zmohlo na mohutný závěrečný nápor a nebýt Handanovićova kvalitního zákroku proti Vassiljevovi, také by se jim to povedlo. Estonci tak smutně opouštějí Celje bez bodu a klesají zpět na čtvrtou příčku, a to si ještě musí dávat pozor na pátou Litvu, která zaostává jen o další bod. Zato Slovinci nadále živí naději na přímý postup v podobě místa druhého. Dvě kola před koncem totiž ztrácí na Švýcarsko rovné tři body.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
Tomtaf

0:2

Reagovat
HullCity

Dát 14 gólů,ale přesto být v tabulce za týmem,co jich dal jen 4...

Reagovat
veikko

Asi by to chtělo podívat se i za tu dvojtečku.

Reagovat
smazaný uživatel

Estonsko má ale na rozdíl od Slovinska záporné skóre.

Reagovat
veikko

Taky remizovali 0:0 se San Marinem, blbouni jedni. Pustili góy jen ve třech zápasech ze sedmi v poměrně těžké skupině, to není špatný výkon.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
veikko

Slovinci si za tu ostudu se Švýcary ME nezaslouží. 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
arsavin

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele