Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina G
08.09.2015 20:45 CET
0 : 7
(0:3)

Reportáž

Lichtenštejnsko - Rusko 0:7

Rusové zdemolovali bezmocné Lichtenštejnsko a naprosto pokořili jeho obranu. Brankář Jehle sice chytal skvěle, ale přesto za jeho zády skončilo sedm branek! Dokonce čtyři z nich si připsala hvězda dnešního duelu, útočník Artjom Dzjuba. Domácí hráli více než poločas v oslabení.

Rusové chtěli ukázat, že vyhrávat umí i pod trenérem Leonidem Sluckym. Při návštěvě Lichtenštejnska byli jasnými favority a měli to dokázat také na hřišti. Sestava tomu odpovídala, protože nastoupila v poměrně ofenzivní formaci. Posuďte sami - o střílení branek se dnes starali Dzagojev, Širokov, Kokorin, Šatov a jediný hrotový útočník Dzjuba. Svůj potenciál začali Rusové plnit téměř ihned. Už ve čtvrté minutě se do útočení pustil Kombarov, který se ve vápně dostal k odraženému balonu a tvrdě vypálil. První minuty se nesly v tlaku ruského celku, kterému se ale nedařilo dostat se blíže k bráně domácích.

Dobíhající Kokorin se sice dostal ve vápně k odraženému míči, jenže pálil hodně nepřesně. V 19. minutě se Rusové opět dostali blíže k bráně Jehleho a ten musel zasahovat po krásné ráně Širokova. Nakonec však svou úlohu zvládl a s vypětím všech sil poslal míč na rohový kop. Širokov měl prsty také v další akci, která už byla gólová. Artjom Dzjuba ve vápně našel právě Širokova, který mu míč efektně patičkou vrátil. Pro Dzjubu už nebylo problémem odstavit si protihráče a překonat Jehleho!

Další rána pro ambice domácího týmu nastala krátce před poločasovou pauzou, když Kaufmann ve vápně fauloval a sudí Madden nařídil pokutový kop. Kaufmann navíc obdržel červenou kartu a putoval do sprch. Míč na penaltu položil Alexandr Kokorin a i když brankář Jehle vystihl směr střely, zasáhnout již nedokázal a kapituloval podruhé v utkání. Rozhodně však ne naposledy, protože v tu chvíli se ruské ofenzivní zbraně otevřely naplno.

Ještě před koncem první půle se brankář Jehle musel vracet pro míč znovu. Po nahrávce a skvělé akci Širokova si za obranu naběhl Artjom Dzjuba a brankáře pohodlně prostřelil. Tím uzavřel gólový účet prvního dějství a oslabení domácí museli s hrůzou očekávat druhý poločas.

Neblahé představy domácích se začaly zhmotňovat krátce po přestávce. Rusko zahrávalo rohový kop, na jehož konci byl Alexandr Kokorin. Jeho přesnou hlavičku však obrana domácích vykopla z brankové čáry! Brankář Jehle si rozhodně na nedostatek práce nemohl stěžovat. To už spíše na nedostatek vlastních obránců. Šatov zahrával volný přímý kop a na jeho konci byl Berezuckij. Jeho hlavičku vyrazil výtečný Jehle stejně jako další dorážku od Ignaševiče. Po další ráně Smolnikova se Jehle jen otáčel a kontroloval, zda opravdu neskončila v síti.

Jehle se vyznamenal také proti ráně Alexandra Kokorina, který pálil velmi dobře a tvrdě. Nestačil však na další ránu Artjoma Dzjuby, který se dostal přes dva bránící hráče v pokutovém území a vstřelil třetí branku v utkání! Po pouhých třech minutách se skóre opět měnilo, když se o to zasloužil Fjodor Smolov. Po standardní situaci Kombarova se k míči dostal Dzjuba, ale jeho hlavičku Jehle vyrazil. Na dorážku Smolova však už nestačil.

Pět minut před koncem Rusové vstřelili další branku, když sek míči ze standardní situace postavil Alan Dzagojev a zkusil to přímo. A dobře udělal, protože balon zamířil přesně do sítě! Velký večer útočníka Artjoma Dzjuby pak skončil v 90. minutě, kdy se za pomoci velkého štěstí dostal i napodruhé k míči a stanovil konečné skóre na 7:0 pro Rusy!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, uefa.com, onlajny.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
veikko

0:2, Sluckij není Capello

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně, takže čekám ofenzivně ladenou hru se spoustou krásných kombinaci a Dzagou v hloubi pole. Goly se jistě dostaví

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele