Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina G
08.09.2015 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Moldavsko - Černá Hora 0:2

Černá Hora zvládla i druhý zápas naděje na půdě Moldavska a po výhře 2:0 si ještě řekla alespoň o baráž, i když to bude mít nesmírně těžké. V tuto chvíli má na kontě 11 bodů a je čtvrtá o bod za Švédskem, to ale má na závěr kvalifikace papírově snazší los, utká se totiž s Moldavskem a Lichtenštejnskem. Černohorci ztrácejí tři body na Rusko a s ním se utkají v posledním zápase kvalifikace, předtím přivítají naprosto suverénní Rakousko.

Úterní duel nebyl nijak bohatý na vyložené příležitosti, hosté ale ukázali mnohem větší zkušenosti a svou výhru si zasloužili. Moldavsko je ve skupině stále poslední s pouhými dvěma body a tedy bez jediného vítězství. Zřejmě to tak bude i na konci kvalifikačních bojů, v posledních dvou duelech se totiž utká se silným Ruskem a Švédskem. Hosté se dostali do vedení za své první vážnější akce už v 9. minutě.

Po centru z levé strany a následné prodloužené hlavičce na vzdálenější tyčku tečoval ještě míč Stefan Savič, který balancoval na hranici ofsajdu. Až do konce úvodního dějství tvořila hru Černá Hora, nicméně diváci se další gólovky nedočkali. Teprve pět minut po změně stran se do zakončení dostával Marušic, ovšem dříve byl u míče gólman Cebanu. V 55. minutě si domácí gólman musel připsat na své konto další skvělý zákrok.

Z dvaceti metrů vypálil velmi tvrdě Jovetič a Cabanu brilantním zákrokem vyboxoval míč na rohový kop. Hosté se definitivně uklidnili v 65. minutě. Bećiraj prošel z pravé strany přes dva protihráče a vystřelil, míč trefil Petrua Racu a od něj se balón odrazil do sítě za bezmocného Cebana. Černohorci v dalších minutách pouze kontrolovali průběh a soupeře téměř k ničemu nepustili, ten zahrozil pouze v 83. minutě.

Do poslední velké příležitosti utkání se dostal Milinceanu, který po nádherné přihrávce na hranici pokutového území předvedl efektivní zasekávačku a vypálil k bližší tyči, avšak gólman Poleksič s velkou dávkou štěstí míč vyrazil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
EverlastD

1:0

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
veikko

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
arsavin

1:0. Moldavani vyhrajou asi po sto zápasech

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele