Souhrn kvalifikace o ME 2016 - úterý 8.9.

08.09.2015, 22:40, aktualizováno 08.09.2015, 22:40
Komentáře a souhrny
Další várka zápasů evropské kvalifikace o postup na ME 2016 je za námi. Postup si jednoznačným vítězstvím ve Švédsku zajistilo Rakousko. Slováci se rozešli smírně s Ukrajinozu a ještě nemají jistotu, což platí i pro Švýcarsko, které pro změnu padlo ve Wembley...
Skupina C

Bělorusko - Lucembursko 2:0

08.09.2015 20:45

Góly: 34. Michail Hardzjajčuk, 62. Michail Hardzjajčuk

Bělorusko zvládlo roli favorita a v domácím prostředí přehrálo Lucembursko v poměru 2:0. Autorem obou branek se stal Michail Hardzjajčuk, díky němuž viděli diváci v Borisov Aréně teprve druhé běloruské kvalifikační vítězství.

Záložník místního BATE Borisov poslal svůj národní tým do vedení ve čtyřiatřicáté minutě a sedmnáct minut po změně stran potvrdil hubený náskok gólem číslo dvě. Rozdíl mezi oběma celky tak vyrostl právě na tři body, Bělorusové drží čtvrté místo, Lucemburčané zůstávají pátí.

Oba celky již šly do zápasu se čtyřmi body na kontě a tady bez jakékoli šance podívat se na finálový turnaj pořádaný Francií. Skupinu C totiž jasně ovládlo trio Španělsko, Slovensko a Ukrajina. Hosté však byli na koni po nedávném vítězství nad Makedonií a dělali si chutě na další překvapení. To však nepřišlo - jedenáct minut před koncem první půle totiž k Hardzjajčukovi propadl míč po zablokované ráně Kornilenka a domácí záložník pohotově napálil míč do pravého koutu brány mimo dosah marně plachtícího brankáře Jouberta.

Po změně stran měli hosté vyrovnání na dosah v šestapadesáté minutě, ovšem hlavička Toma Schnella z Mutschova centru skončila nakonec mimo běloruskou branku. Záhy přišel trest v podobě druhého gólu. Znovu to byl Hardzjajčuk, kdo využil poněkud chaotického postavení lucemburské obrany, namířil si to přímo k Joubertovi a přesnou přízemní ranou na přední tyč pojistil vedení domácích, jež si už do konce zápasu bezpečně pohlídali.

Více informací k zápasu

Makedonie - Španělsko 0:1

08.09.2015 20:45

Góly: 8. Tomislav Pačovski (vl.)

Španělsko udělalo výrazný krok k postupu na závěrečný šampionát ve Francii. V Makedonii ovšem jako jednoznačný favorit nijak výrazně nedominovalo, o jediný gól utkání se postaral Juan Manuel Mata. Hosté mají na čele v současné chvíli pětibodový náskok na třetí Ukrajinu, domácí naopak jen s třemi body na kontě zůstávají poslední.

Byla to přitom jen taková pološance, po níž byl v 8. minutě zásah připsán na konto Maty. Ten původně z pravé strany chtěl pouze centrovat, nicméně míč se nečekaně obloučkem na zadní tyči snesl až do sítě, kde gólman Pačovski už situaci nezachránil. Svěřenci Vicenteho del Bosqueho od té chvíle hodně polevili.

A některých naprosto zbytečných chyb soupeře mohli Makedonci jednoznačně využít. V dobré možnosti se například ocitl Petrovič, ovšem svůj pokus nedokázal usměrnit o něco níže, než by bylo třeba. Před přestávkou na druhé straně zahrozil Daniel Carvajal, avšak jeho střela, možná spíše centr, skončila na břevně.

Ani druhý poločase nenabídl žádnou ofenzivní podívanou. Španělsku jako by bohatě stačilo těsné vedení a byli to překvapivě spíše domácí, kdo mohl skórovat. V největší příležitosti ale z přímého kopu selhal Hasani, který zamířil jen nad. Brankář de Gea jinak neřešil složitější situaci, mimochodem si na své konto nepřipsal jediný zákrok.

Více informací k zápasu

Slovensko - Ukrajina 0:0

08.09.2015 20:45

Góly: -

Poněkud rozporuplně budou na letošní zářijové kvalifikační okno vzpomínat fanoušci na Slovensku. Jejich tým totiž po šesti zápasech poprvé ztratil, když prohrál na půdě Španělska, a dnešní bezbrankovou domácí remízou s Ukrajinou přepustil 'pole position' právě Del Bosqueho mužům. Na druhou stranu však stále platí, že Slováci mají vše ve svých rukou..

Bezstarostná stoprocentní jízda sice skončila, ale kouč Ján Kozák se po závěrečném hvizdu v Žilině přesto radoval. Matematika totiž hovoří jasně: jeho svěřenci si připsali svůj v pořadí devatenáctý bod, což je o tři více, než má na kontě dotírající Ukrajina. Slováci navíc disponují lepší bilancí vzájemných zápasů a už je čekají pouze Bělorusové a Lucemburčané, zatímco jejich dnešní soupeř ještě v říjnu přivítá Španělsko. Fanoušci si tak dnes zakřičet nemohli, vše ale nasvědčuje tomu, že je postupová radost nakonec přece jen nemine.

Úvodní minuty se nesly spíše v opatrném duchu, jak se ostatně dalo očekávat - zbytečné chyby mohly na jedné straně dokonale zničit výhodnou slovenskou výchozí pozici, na druhé zase definitivně 'odstřelit' Ukrajinu z boje o přímý postup. Dlouho se však diváci nudit nemuseli. Už v desáté minutě na sebe totiž poprvé upozornil hostující Jevhen Konopljanka, jehož rána zpoza vápna prolétla těsně kolem Kozáčikovy tyče. Slovenská obrana v této situaci trochu zaspala.

Domácí se nicméně rychle srovnali a krátce nato už si sami připsali první velkou šanci: Škrtel si narazil s Hubočanem a vyslal dlouhý míč na levé křídlo, odkud jej Róbert Mak připravil na střelu pro Marka Hamšíka. Hvězdný záložník také bez okolků vypálil, ukrajinský veterán Pjatov se však vytáhl a perfektním zákrokem vyrazil míč nad břevno.

To byla bohužel také poslední zajímavá situace prvního dějství, jehož zbytek hráči strávili bojem o místo mezi oběma vápny. Krátce po změně stran navíc dostali Slováci nepříjemnou ránu, když musel kvůli zraněný střídat zkušený bek Peter Pekarík; na hřišti ho nahradila další známá tvář, slovanista Kornel Saláta. Domácí ambice vynucenou změnou nijak neutrpěly a po hodině hry našel Mak opět volného Hamšíka; ten vypálil bez přípravy, Pjatovovu klec však přestřelil.

S blížícím se koncem zápasu začali Ukrajinci cítit šanci: kdyby teď vstřelili první gól, bylo by pro domácí už hodně těžké najít odpověď, zvlášť když míč se větší část zápasu pohyboval u hostujících kopaček. V 75. minutě žilinské publikum málem zmrazil Kravec, který se probil mezi dvojicí bránících soupeřů a až Salátova včasná intervence jej vyvedla ze střelecké rovnováhy. Konopljanka to zase pro změnu zkoušel pádem ve vápně, sudí Atkinson se však obalamutit nenechal a místo penalty obdaroval šikovného křídelníka žlutou kartou za filmování.

Slováci už v závěru věděli, že jim remíza vzhledem k programu závěrečných dvou kol bude ke spokojenosti stačit; zbývalo už jen přežít poslední nebezpečnou situaci, jedovatý přímý kop Jaroslava Rakyckého. Matúš Kozáčik však ukázal svoji spolehlivost a zajistil, že do finálních zápasů půjde slovenský tým se dvěma postupovými mečboly.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Španělsko870118:321
2.Slovensko861113:519
3.Ukrajina851212:316
4.Bělorusko82157:147
5.Lucembursko81164:194
6.Makedonie81076:163
Skupina E

Anglie - Švýcarsko 2:0

08.09.2015 20:45

Góly: 67. Harry Kane, 84. Wayne Rooney (pen.)

Asi takhle nějak vypadal z pohledu Angličanů ideální scénář jejich domácího zápasu se Švýcary: zvítězit a nejlépe díky gólu Wayna Rooneyho. Tento plán se Albionu podařilo do puntíku splnit, jejich výhru navíc gólově podpořil i Harry Kane a po výhře 2:0 zůstává Anglie v kvalifikaci stoprocentní i po osmi zápasech.

Od úvodního hvizdu neuplynulo ani třicet vteřin a zápas nešťastně skončil pro Fabiana Delpha. Ten si totiž v prvním pořádném sprintu natáhl zadní stehenní sval a okamžitě signalizoval směrem k anglické lavičce, že bude nutno střídat. Místo záložníka Manchesteru City tak na hřiště vyběhl Ross Barkley. První půle příliš oku lahodících akcí nenabídla, za zmínku stojí snad jen průnik Milnera po Rooneyho prostrkávačce, ovšem brankář Sommer si nedůraznou střelu v poklidu pohlídal.

Švýcaři si na premiérovou kloudnou akci museli počkat do jednatřicáté minuty, kdy se po rychlé kombinaci na jeden dotek zničehonic Shaqiri řítil vstříc Hartovi. Domácí brankář však stihnul včas vyběhnout a vrhnout se záložníkovi Stoke pod nohy, ještě než stihnul sáhnout k zakončení. Deset minut nato se již Drmič po dobré práci Shaqiriho ke střele dostal, ovšem zamířil hrubě nepřesně. Do kabin tak hráči o poločasové přestávce odcházeli za bezbrankového stavu.

Doposud mdlí Angličané po změně stran přece jen ožili a začali se dostávat i do zakončení. Barkleyho ránu však zablokovala švýcarská defenziva a aktivní Rooney sice zahrozil hned dvakrát, jenže míč pokaždé skončil jako přilepený v rukavicích Yanna Sommera. Na opačné straně pro změnu prověřil pozornost Harta hlavičkovým pokusem Xhaka, ovšem skóre zůstávalo stále stejné. Od osmapadesáté minuty se s tím pokoušel něco udělat také Harry Kane, jenž na hřišti nahradil dost možná nejslabšího hráče na trávníku Jonja Shelveyho.

A byl to právě mladý forvard Tottenhamu, kdo záhy posunul Anglii za osmým vítězstvím v řadě. Přízemní centr Shawa prosvištěl celým pokutovým územím až k osamocenému Kaneovi, jenž zachoval chladnou hlavu a umístěnou ranou na přední tyč nedal zkamenělému Sommerovi šanci zasáhnout. Tento tah se Royi Hodgsonovi opravdu vydařil.

Nastalou herní dominanci Anglie posléze narušil srdnatý průnik stopera Kloseho, jemuž však domácí obrana znemožnila pořádně zakončit. S blížícím se závěrem utkání Švýcaři jakoby procitli ze zimního spánku a zničehonic jich bylo plné hřiště. Ani série rohových kopů, ani několik střeleckých pokusů Shaqiriho však k vyrovnání nevedly. Angličané zareagovali tím nejlepším možným způsobem - přidali druhý gól.

Strůjcem druhé branky se stal Raheem Sterling, jenž si chytrou stahovačkou vymodlil na Xhakovi pokutový kop, k jehož zahrání se podle očekávání postavil Wayne Rooney. Kapitán Albionu neponechal nic náhodě a prudkou ranou propálil Sommera, přestože si hostující gólman na míč sáhl. Rooney se tak osamostatnil na prvním místě historických statistik - jako první dosáhl na jubilejních 50 vstřelených branek a definitivně tak překonal Sira Bobbyho Charltona.

Více informací k zápasu

Litva - San Marino 2:1

08.09.2015 20:45

Góly: 7. Fedor Černych, 90+2. Lukas Spalvis - 55. Matteo Vitaioli

Fotbalisté San Marina zažívají nejlepší kvalifikační období za posledních patnáct let a po historické remíze s Estonskem dnes sahali na bod i proti Litvě. S tou hráli až do samého závěru nerozhodně 1:1, ovšem ve druhé nastavené minutě inkasovali a přišli tak o další historický milník. I tak ale smutnit nemusí, poprvé od roku 2001 dokázali venku skórovat a za svůj výkon se rozhodně stydět nemusí.

Domácí byli po celý zápas jasně lepším výběrem a promarnili několik vyložených příležitostí, nakonec je v samém závěru spasil Lukas Spalvis. Utkání okořenily hned dvě červené karty. Litva se mohla dostat do vedení už ve 4. minutě po přímém volném kopu Novikovase, ovšem brankář Benedettini dokázal balón fantastickým způsobem odvrátit na rohový kop. Nicméně o tři minuty později už dokázali domácí skórovat.

Po rohovém kopu z levé strany od Novikovase se dostal ke střele na bližší tyč Fedor Černych a propálil vše před sebou ze šesti metrů. V následujících minutách nejprve hlavičkoval těsně nad horní tyčku Novikovas z bezprostřední blízkosti, poté mířil Černych těsně vedle po nádherném pasu na vzdálenější tyčku. Zhruba pět minut před koncem se dostal do obrovské šance Spalvis, ale z jasné pozice neprostřelil Benedettiniho.

Ještě do poločase vyrazil hostující strážce bombu Černycha, poté pálil z hranice pokutového území vedle pravé tyče aktivní Novikovas. Hostům svitla naděje v 50. minutě, kdy si na kolmici za obranu naběhl Rinaldi a gólman Arlauskis ho doslova sestřelil, za zmaření vyložené brankové příležitosti byl vyloučen. A o pět minut později se San Marino prosadilo poprvé po čtrnácti letech na venkovním stánku.

K přímému volnému kopu z osmnácti metrů se postavil Matteo Vitaioli a zamířil přímo pod břevno, v hostujícím táboře okamžitě propukla obrovská radost. Po hodině hry mohl domácím vrátit vedení Spalvis, který po standardní situaci Novikovase hlavičkoval těsně vedle. Hosté v dalším průběhu drželi nadějný výsledek, nicméně v 88. minutě přišla komplikace, když byl po druhé žluté kartě vyloučen Chiaruzzi.

O minutu později vytáhl Benedettini famózně ránu Novikovase, nicméně ve druhé nastavené minutě rozjásal stadion ve Vilniusu Spalvis. Z pravé strany odcentroval nadvakrát nejlepší hráč na hřišti Novikovas a Spalvis jemnou tečí umístil balón do sítě.

Více informací k zápasu

Slovinsko - Estonsko 1:0

08.09.2015 20:45

Góly: 63. Robert Berić

Zatímco o lídrovi kvalifikační skupiny E je díky bezchybné jízdě Anglie rozhodnuto, souboj o zbylá dvě místa stále ani zdaleka nekončí. Ba naopak, i dvě kola před koncem jsou stále ve hře o postup na mistrovství Evropy hned čtyři národní týmy a přispěla k tomu výrazně i těsná výhra Slovinska nad Estonskem.

O jediný gól zápasu se postaral Robert Berić a Slovinci tak v tabulce předskočili právě svého úterního soka. Jelikož domácí celek stále musel mít v čerstvé paměti hrozivý kolaps zpřed pár dnů proti Švýcarsku, kdy ještě deset minut před koncem vedl 2:0 a i tak se nakonec z Basileje poroučel bez bodu, byl i zápas proti papírově slabším Estoncům z jejich strany značným trápením. Byli to právě hosté, kdo se jediný pořádně snažil o zakončení, byť povětšinou z uctivé vzdálenosti. Zaměstnanějším z obou gólmanů byl rozhodně Samir Handanović.

V třiašedesáté minutě však přece jen udeřil Berić a předzápasová očekávání začínala nabírat reálných obrysů. Přesto se ještě Estonsko zmohlo na mohutný závěrečný nápor a nebýt Handanovićova kvalitního zákroku proti Vassiljevovi, také by se jim to povedlo. Estonci tak smutně opouštějí Celje bez bodu a klesají zpět na čtvrtou příčku, a to si ještě musí dávat pozor na pátou Litvu, která zaostává jen o další bod. Zato Slovinci nadále živí naději na přímý postup v podobě místa druhého. Dvě kola před koncem totiž ztrácí na Švýcarsko rovné tři body.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Anglie880026:324
2.Švýcarsko850316:815
3.Slovinsko840415:1012
4.Estonsko83144:610
5.Litva83056:149
6.San Marino80171:271
Skupina G

Lichtenštejnsko - Rusko 0:7

08.09.2015 20:45

Góly: 21. Artjom Dzjuba, 40. Aleksandr Kokorin (pen.), 45. Artjom Dzjuba, 73. Artjom Dzjuba, 77. Fjodor Smolov, 85. Alan Dzagojev, 90. Artjom Dzjuba

Rusové zdemolovali bezmocné Lichtenštejnsko a naprosto pokořili jeho obranu. Brankář Jehle sice chytal skvěle, ale přesto za jeho zády skončilo sedm branek! Dokonce čtyři z nich si připsala hvězda dnešního duelu, útočník Artjom Dzjuba. Domácí hráli více než poločas v oslabení.

Rusové chtěli ukázat, že vyhrávat umí i pod trenérem Leonidem Sluckym. Při návštěvě Lichtenštejnska byli jasnými favority a měli to dokázat také na hřišti. Sestava tomu odpovídala, protože nastoupila v poměrně ofenzivní formaci. Posuďte sami - o střílení branek se dnes starali Dzagojev, Širokov, Kokorin, Šatov a jediný hrotový útočník Dzjuba. Svůj potenciál začali Rusové plnit téměř ihned. Už ve čtvrté minutě se do útočení pustil Kombarov, který se ve vápně dostal k odraženému balonu a tvrdě vypálil. První minuty se nesly v tlaku ruského celku, kterému se ale nedařilo dostat se blíže k bráně domácích.

Dobíhající Kokorin se sice dostal ve vápně k odraženému míči, jenže pálil hodně nepřesně. V 19. minutě se Rusové opět dostali blíže k bráně Jehleho a ten musel zasahovat po krásné ráně Širokova. Nakonec však svou úlohu zvládl a s vypětím všech sil poslal míč na rohový kop. Širokov měl prsty také v další akci, která už byla gólová. Artjom Dzjuba ve vápně našel právě Širokova, který mu míč efektně patičkou vrátil. Pro Dzjubu už nebylo problémem odstavit si protihráče a překonat Jehleho!

Další rána pro ambice domácího týmu nastala krátce před poločasovou pauzou, když Kaufmann ve vápně fauloval a sudí Madden nařídil pokutový kop. Kaufmann navíc obdržel červenou kartu a putoval do sprch. Míč na penaltu položil Alexandr Kokorin a i když brankář Jehle vystihl směr střely, zasáhnout již nedokázal a kapituloval podruhé v utkání. Rozhodně však ne naposledy, protože v tu chvíli se ruské ofenzivní zbraně otevřely naplno.

Ještě před koncem první půle se brankář Jehle musel vracet pro míč znovu. Po nahrávce a skvělé akci Širokova si za obranu naběhl Artjom Dzjuba a brankáře pohodlně prostřelil. Tím uzavřel gólový účet prvního dějství a oslabení domácí museli s hrůzou očekávat druhý poločas.

Neblahé představy domácích se začaly zhmotňovat krátce po přestávce. Rusko zahrávalo rohový kop, na jehož konci byl Alexandr Kokorin. Jeho přesnou hlavičku však obrana domácích vykopla z brankové čáry! Brankář Jehle si rozhodně na nedostatek práce nemohl stěžovat. To už spíše na nedostatek vlastních obránců. Šatov zahrával volný přímý kop a na jeho konci byl Berezuckij. Jeho hlavičku vyrazil výtečný Jehle stejně jako další dorážku od Ignaševiče. Po další ráně Smolnikova se Jehle jen otáčel a kontroloval, zda opravdu neskončila v síti.

Jehle se vyznamenal také proti ráně Alexandra Kokorina, který pálil velmi dobře a tvrdě. Nestačil však na další ránu Artjoma Dzjuby, který se dostal přes dva bránící hráče v pokutovém území a vstřelil třetí branku v utkání! Po pouhých třech minutách se skóre opět měnilo, když se o to zasloužil Fjodor Smolov. Po standardní situaci Kombarova se k míči dostal Dzjuba, ale jeho hlavičku Jehle vyrazil. Na dorážku Smolova však už nestačil.

Pět minut před koncem Rusové vstřelili další branku, když sek míči ze standardní situace postavil Alan Dzagojev a zkusil to přímo. A dobře udělal, protože balon zamířil přesně do sítě! Velký večer útočníka Artjoma Dzjuby pak skončil v 90. minutě, kdy se za pomoci velkého štěstí dostal i napodruhé k míči a stanovil konečné skóre na 7:0 pro Rusy!

Více informací k zápasu

Moldavsko - Černá Hora 0:2

08.09.2015 20:45

Góly: 9. Stefan Savić, 65. Petru Racu (vl.)

Černá Hora zvládla i druhý zápas naděje na půdě Moldavska a po výhře 2:0 si ještě řekla alespoň o baráž, i když to bude mít nesmírně těžké. V tuto chvíli má na kontě 11 bodů a je čtvrtá o bod za Švédskem, to ale má na závěr kvalifikace papírově snazší los, utká se totiž s Moldavskem a Lichtenštejnskem. Černohorci ztrácejí tři body na Rusko a s ním se utkají v posledním zápase kvalifikace, předtím přivítají naprosto suverénní Rakousko.

Úterní duel nebyl nijak bohatý na vyložené příležitosti, hosté ale ukázali mnohem větší zkušenosti a svou výhru si zasloužili. Moldavsko je ve skupině stále poslední s pouhými dvěma body a tedy bez jediného vítězství. Zřejmě to tak bude i na konci kvalifikačních bojů, v posledních dvou duelech se totiž utká se silným Ruskem a Švédskem. Hosté se dostali do vedení za své první vážnější akce už v 9. minutě.

Po centru z levé strany a následné prodloužené hlavičce na vzdálenější tyčku tečoval ještě míč Stefan Savič, který balancoval na hranici ofsajdu. Až do konce úvodního dějství tvořila hru Černá Hora, nicméně diváci se další gólovky nedočkali. Teprve pět minut po změně stran se do zakončení dostával Marušic, ovšem dříve byl u míče gólman Cebanu. V 55. minutě si domácí gólman musel připsat na své konto další skvělý zákrok.

Z dvaceti metrů vypálil velmi tvrdě Jovetič a Cabanu brilantním zákrokem vyboxoval míč na rohový kop. Hosté se definitivně uklidnili v 65. minutě. Bećiraj prošel z pravé strany přes dva protihráče a vystřelil, míč trefil Petrua Racu a od něj se balón odrazil do sítě za bezmocného Cebana. Černohorci v dalších minutách pouze kontrolovali průběh a soupeře téměř k ničemu nepustili, ten zahrozil pouze v 83. minutě.

Do poslední velké příležitosti utkání se dostal Milinceanu, který po nádherné přihrávce na hranici pokutového území předvedl efektivní zasekávačku a vypálil k bližší tyči, avšak gólman Poleksič s velkou dávkou štěstí míč vyrazil.

Více informací k zápasu

Švédsko - Rakousko 1:4

08.09.2015 20:45

Góly: 90+1. Zlatan Ibrahimović - 9. David Alaba (pen.), 38. Martin Harnik, 77. Marc Janko, 88. Martin Harnik

Švédští hráči si výrazně zkomplikovali postup na evropský šampionát, když v domácím prostředí utrpěli debakl od suverénního Rakouska a jejich cesta do Francie ještě rozhodně nebude snadná. V tuto chvíli jsou na třetí pozici s dvanácti body a na druhé Rusko ztrácejí body dva, před čtvrtou Černou Horou mají náskok pouhého bodu. Naopak Rakušané potvrdili kvalifikační dominaci a s dvaadvaceti body předčasně vyhráli skupinu G.

Švédsko se na závěr kvalifikace utká s největšímu outsidery skupiny s Moldavskem a Lichtenštejnskem. Pokud dokáže v obou případech zvítězit, zajistí si minimálně baráž. V prvním poločase byli Švédové herně lepší, ovšem mnohem produktivnější byli hosté a vedli o dvě branky. Po změně stran spíše tlačilo Rakousko a výhru 4:1 si zcela zasloužilo, domácí výběr pouze snížil v nastaveném čase zásluhou hvězdného Zlatana Ibrahimoviče.

Rakousku hodně pomohl moment už z 8. minuty. V pokutovém území byl totiž faulován Arnautovič a byla nařízená penalta. K té s postavil David Alaba a poslal brankáře Isakssona na druhou stranu, zamířil přesně k tyči. O pár minut později vypálil z přímého volného kopu z hranice šestnáctky Ibrahimovič a gólman Almer musel předvést brilantní zákrok. Švédsko poté tlačilo, nicméně ve 38. minutě nešťastně inkasovalo.

Po dlouhém autovém vhazování prodlužoval Marc Janko hlavou míč na zadní tyč a tam se před obránce natlačil Martin Harnik, který taktéž skóroval hlavou. Ihned na to mohl zvýšit vedení Rakouska Arnautovič, ovšem po přihrávce Fuchse byl u míče o krok dříve brankář Isaksson. V samém závěru mohl Harnik přidat svůj druhý gól v utkání, po centru Januzoviče na zadní tyč zlikvidoval jeho hlavičku brilantním zákrokem domácí strážce.

Zhruba po hodině hry pálil z osmi metrů z první Alaba a švédský gólman znovu podržel svůj výběr, o pár minut později si na druhé straně zpracoval míč u pravé tyče Berg a mířil pod břevno, famózní zákrok musel vytáhnout Almer. Definitivní hřebík do rakve přidal Švédsku v 76. minutě Janko. Ten se po krásném přiťuknutí dostal za domácí defenzívu a pohotově rozvlnil síť. Švédsko mohlo snížit necelých pět minut před koncem, nicméně Forsberg ani Berg ve stoprocentních možnostech na Amlera nevyzráli.

V 89. minutě vsítil svůj druhý gól v zápase Harnik. Ten využil nádherné nahrávky Jantschera z levé strany a bez větších problémů uklidil balón do prázdné branky. V první nastavené minutě si zpracoval balón na prsa Ibrahimovič a okamžitou střelou obstřelil Amlera, avšak vysokou porážku Švédska již neodvrátil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Rakousko871016:322
2.Rusko842217:414
3.Švédsko833211:912
4.Černá Hora83238:811
5.Lichtenštejnsko81252:215
6.Moldavsko80263:122

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (343)

Přidat komentář
Dufan

Rakousko

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Rarášek

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
jenculko

Österreich

Reagovat
celeb

Stacia nam 3 body z 2 zapasou s Bieloruskom (doma) a Luxemburskom, pripadne staci prehra Ukrajiny proti Spanielsku

Reagovat
celeb

*zapasov

Reagovat
Dufan

To dáte

Reagovat
kiwwi

na uplnu istotu 4 body, ale radsej by som bol, keby sme ziskali bodov 6 a Ukrajina by vyhrala so Spanielskom

Reagovat
Shevchenko

3 body vám stačí

Reagovat
Marv

Buďte trošku pokorní, v kterékoli jiné skupině by to byl pro vás těžký boj o postup, někde i o baráž

Reagovat
vladis271

ukáž mi ťažšiu skupinu než našu.

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne v tej vašej by sme uz mali istý postup a to v 3/4 skupinach s hentým poctom bodov :D

Reagovat
smazaný uživatel

Jenze v jinych skupinach byste tolik bodu nemeli. Z prvniho kose Spanelsko,co neda gol Makedonii,i kdyz my taky "jen" Nizozemsko. Z druhyho slaba Ukrajina,kde,si kopne i Rybalka. A zbytek je jen plebs.

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Gryphonheart

Tak to zase prr, Rybalka byl ten posledni rok dost mozna nejlepsi hrac v cesky lize, nastrilel spoustu golu, po odchodu z Liberce odehral v Kyjeve pomalu vsechno co slo.. je to skvelej hrac.

Reagovat
vladis271

Reagovat
jany kozak

vies sa vobec podpisat alebo to musia robit za teba?

Reagovat
smazaný uživatel

Slaba Ukrajina a slabe Španielsko ... už to neber ;)

Reagovat
Uwe háže buly

Krom Chorvatska nebyl v druhém koši lepší tým, než Ukrajina..

Reagovat
Uwe háže buly

Aha, teď koukam, že tam byla i Belgie, tak to je tak něco mezi Chorvatama a Ukrajinou no.

Reagovat
vladis271

Reagovat
Counter

Reagovat
raduinho

Reagovat
smazaný uživatel

tak v podstate skoro kazda Belorusko, Lucembursko, Makedonie jsou o dost horsi nez Kazachstan, Lotyssko a Island, tak se vykurte, hlavne ten retard kiwwi jinak postoupite na 100%, takze gratulace

Reagovat
Emmett Brown

Bielorusko a Macedonsko sa vyrovnaju Kazachstanu s Lotysskom.

Reagovat
Gryphonheart

I kdyz Kazachstan ted sype do fotbalu velky penize.. mozna uz pristi kvalifikaci to zadny outsider ani byt nemusi

Reagovat
kiwwi

Ukrajina Islandu a Spanieli v krize >> Holandania v krize

Reagovat
Shevchenko

A my k tomu máme ještě Turecko, vy Lux

Reagovat
kiwwi

to je pravda, ale Emmett napisal kravinu, pretoze Bielorusi a Macedonci su rozhodne silnejsi superi ako Kazasi a Lotysi, hlavne Macedonci, strasne neprijemny super....kazdopadne debata o hovne

Reagovat
Shevchenko

Týmy ze 4. a 5. koše se vyrovnají týmům z 5. a 6. koše, super

Reagovat
BílíAndelDrcKo

tak si treba uvedomit že ani my sme neboli v rovnakých košoch takže to porovnávanie na tejto urovni je dost blbé.... pretože dnes už my nepatríme do 3. koša ale ani Island rozhodne nepatrí do 4. koša takže je to dost ošemetné.... ja som toho názoru že máte tažšiu skupinu, no mi dvoch tažších superov...

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Island bol dokonca v 5. koši no tak to je moc... aj Severné Irsko a nakoniecmožno obaja vyhraju skupiny

Reagovat
vladis271

aha.

Reagovat
F.Torres

tvl, už zase

Reagovat
stas87

Rakuska?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladis271

Inak viete o tom, že to, že 3. najlepší tím postupujúci priamo nie je len tak zo srandy? Ono to mám svoj zmysel.

Reagovat
smazaný uživatel

to su snad prijebani ludia co na teba reaguju

Reagovat
smazaný uživatel

COze?

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš ukázat na lehčí, to by bylo jednodušší, nemusel by ukazovat nikam.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
kiwwi

vsak mame tazsiu skupinu ako vy, o com tocis?

Reagovat
Shevchenko

To těžko, ale my i vy máme asi nejtěžší skupiny, oproti takovým skupinám F nebo G, což jsou úplný výsměch.

Reagovat
jany kozak

aha a co konkretne je tazsie na vasej skupine

Reagovat
smazaný uživatel

Asi to,ze Ukrajina je v soucasnosti na stejny urovni jako nejslabsi,tymy z nasi skupiny: Lotyssko a,Kazachstan. Pak Spanelsko,ktere je v soucasnosti zase na urovni Islandu,Nizozemska a,Turecka. Asi tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Joke of the day :D ... Dúfam, že budete na eure hrať proti jednemu z dvojice španielsko/ukrajina aby som si potom prečítal tvoje výhovorky ...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak hlavne Spanelsko se nahecuju vzdy ma,ME,a,budou to brat vice vazne a nic nepodceni. A ty fasouni ukrajinsky? S tema jsme minule hrali jak? Ted nejak nevim. Jo,vlastne uz si vzpominam. 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Dvaja hráči Ukrajiny proti ktorej sme dnes hrali majú väčšiu trhovú hodnotu jak celá vaša repre ty šašo ...

Reagovat
Beči

A než vaše ne?

Reagovat
smazaný uživatel

no ja hovorim o tom, že ukrajina je slabý súper, ktorý by bol podla toho pána vo vašej skupine posledný ...

Reagovat
stas87

Chod spat,spravis lepsie ak by si tu mal pisat taketo veci.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladis271

kokot, toto ne

Reagovat
jany kozak

nemal si vysadit tie lieky

Reagovat
Elliasson

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Shevchenko

Máme tak zhruba podobně těžkou skupinu, v té naší jsou ale 4 týmy s ambicemi na Euro, ve vaší jen 3.

Reagovat
kiwwi

ano, tie skupiny su podobne tazke, resp. boli na zaciatku, ale tym, ze Holandsko je v megakrize sa ta vasa trochu "znehodnotila"

Reagovat
Shevchenko

Na druhou stranu je Island jeden z nejlepších týmů kvalifikace.

Reagovat
F.Torres

až na to, že i Španělsko je ve sračkách, koukni na to jak hrají...navíc v přáteláku je holandani dali

Reagovat
jany kozak

pratelak ok

Reagovat
F.Torres

vy prostě smetete jakýkoliv argument který se vám nehodí pod stůl

Reagovat
jany kozak

tak zrovna na takuto picovinu sa nedalo nereagovat, aj ked je mi to jedno len nechapem o co vam ide vlastne

Reagovat
F.Torres

Spíš o co vám jde, proč prostě neuznáte, že tu skupinu máte lehčí. Pokud sleduješ fotbal alespoň z části, tak tady není o čem diskutovat.

Vy prostě vše je okecáváte a neberete v potaz žádný argumet a melete pořád ty vaše sračky. To že Holandani jsou bronzový medajlisti neuznáváte, jelikož není už MS. To, že Holandsko nedávno porazilo Španěle v přáteláku neberete, jelikož šlo o přátelák. Prostě jen ze sebe děláš šaška

Reagovat
jany kozak

Reagovat
F.Torres

Reagovat
jany kozak

ty si taky jednoduchsi vsakze

Reagovat
F.Torres

pro jednoduchýho každý jednoduchý

Reagovat
fenixLFC

odrazu sa uz priatelak rata? ved ked ste vy prehrali s nami tak to nemalo ziadnu vypovednu hodnotu..

Reagovat
F.Torres

to má být jako co? Argument MS nebereta, argument přátelák neberete. Na co si tu teda hrajete?

Reagovat
fenixLFC

ja sa pytam cosi ine. Teraz sa tu ohanas priatelakom, ale ked cesko prehralo so slovenskom tak to nemalo ziadnu hodnotu ved to bol len priatelak.

A inak, tie tvoje slavne MS su uz viac ako rok spat, za tu dobu sa ti toho zmeni vela. Ked si aspon trochu objektivny, musis uznat ze odvtedy holandania proste sli enormne dole

Reagovat
F.Torres

I přátelák ti něco ukáže, samozřejmě ne vše a záleží v jakým rozpoložení tým nastoupí, ale to Holandsku se nezměnila tak extra soupiska, navíc španělé vyhořeli.

Já uznávám, že mají krizi, ale to i Španělsko což zase musíš uznat ty. Obě skupiny jsou dosti vyrovnané, ale u nás je ten Island, který dělá z naší skupiny rozhodně těžší skupinu, jelikož u nás bojují 4 celky o postup, za to u vás to je jen o 3. To je prostě holý fakt, který musíš uznat ať se ti to líbí a nebo ne, což z naši skupiny prostě dělá tu těžší skupinu.

Reagovat
F.Torres

jak už píše kolega, u nás jsou 4 týmy na postup + Kazachstán, který je nejlepší celek z posledního koše. Navíc nezapomeň, že Holandani jsou medajlisti z MS, zato SPA jsou kopáči z MS

Reagovat
smazaný uživatel

hej akurát že MS hral úplne iný tím holandska ako túto kvalifikáciu ...

Reagovat
F.Torres

jo? a kde je tak velký rozdíl, vždyť mají téměř totožný kádr

Reagovat
Uwe háže buly

Až na to, že Holandani na MS byla jedna velká haluz, z který se ty zoufalci vůbec nepoučili a pokračuje propad, naopak Španělé ten obměnili a suveréně si zas vedou kvalifikaci.

Reagovat
F.Torres

no ruku na srdce, suverenitu si představuju trochu jinak. Ano, body mají, ovšem ne plný počet a ty výsledky nejsou moc jednoznačný.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gryphonheart

E

Reagovat
smazaný uživatel

Delas si prdel? Jen proto, ze se CR dostala na Euro si ted budou lidi vymyslet, ze to byla nejtezsi skupina a G je vysmech? Island jako vitez skupiny je naprosto stejny prekvapeni jako Rakousko. Chces mi tvrdit, ze je Island silnejsi nez Rakousko? Ja na rozdil od tebe sledoval obe skupiny. Cesko a Rusko jsou stejne silny. Slaby Nizozemsko je na stejny urovni jako Svedsko se Zlatanem. A Turecko od Eura 2008 hraje totalni hovno. A rozhodne nejsou lepsi nez Cernohorci. (kvalifikace na Euro 2012 oba vypadli v barazi, kvalifikace na MS - Turecko 4 misto, Cerna Hora 3. V cem je teda skupina A nejtezsi?

Reagovat
stas87

Rakusania aj herne najlepsi v tej skupine ci v nejakom zapase neoslnili ale dokazali vyhrat?Ja im prajem,su tam hraci co hraju alebo hrali v Bremach ci nastupuju v BL.Nemali

Reagovat
Shevchenko

Jako nejslabší jsem myslel E a F, sorry. O Géčku si nemyslím, že by byla nějak slabá.

Reagovat
smazaný uživatel

ok v poradku

Reagovat
smazaný uživatel

jinak skupina F je fakt sranda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Klidně se rozepiš, nemusíš se jen tupě smát

Reagovat
F.Torres

kiwwi pls

Reagovat
smazaný uživatel

To fakt nemůžeš myslet ani ze srandy.

Reagovat
smazaný uživatel

lol?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jany kozak

Reagovat
Darren Fletcher

mohla by ukrajina porazit spanielov a my pekne na celo

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
Ranoth

4 krat zasebou mi utekel 1 zapas to je tazko v kokote toto

Reagovat
smazaný uživatel

tak se už konečně pouč ty degeš zkadesi z piče

Reagovat
SunFells

Rakousko válec

Reagovat
Gryphonheart

Hrál Rybalka

Reagovat
fantomas

To je taková škoda pro Almera přijít o rekord v neprůstřelnosti takovym zbytečnym způsobem. Cca 600 minut ale, krása.

Reagovat
Ferguson6

Vraťo dobre povedal. Vittek nemôže za to, že ho tam tréner povolala aj keď vedel, že je slabý a už na to nemá

Reagovat
smazaný uživatel

Cobolacci se nam smali,ze prej na EURO nemame co delat. Oni ne jenom ze hrajou hrozne,to si to ani radsi nechci predstavit bez Hamsika se Skrtelem,ale maji i lehouckou skupinu. Spanelsko ani neni schopny dat gol Makedonii. Ta si ho radsi musi dat sama. Takze pro priste slovaci,kdyz se vam podari o jeden zapas vic nez nam,neznamena to ze jste favorit ME a my tam nemame co delat.

Reagovat
Ferguson6

lol, zobuď sa

Reagovat
smazaný uživatel

Dobre,dobre. Slovaci dnes,predvedli famozni vykon. Hlavne Vittek a Gyomber. S,takovymhle vykonem urcite muzou pomyslet minimalne na semifinale. Dekuji,ze jsi mi ukazal spravnou stranu mince

Reagovat
smazaný uživatel

no hej lebo vaše výkony proti Islandu a Lotyšsku boli okulahodiace ako finále MS ...

Reagovat
smazaný uživatel

Island je první ve skupině. To jsme ho měli přejet, nebo co to tu vymýšlíš? Kopeš kolem sebe..

Reagovat
jany kozak

no a prave to je na tom to smutne, svedci to o kvalite vasej skupiny nemyslis?

Reagovat
Ferguson6

A čo Lotyšsko?

Reagovat
stas87

V Plzni Island celkom prehravali a 2:1 bolo pre Island este malo.Na Islande ale boli trapny.

Reagovat
Ferguson6

Ja nehovorím o dnešnom zápase, ale o tých sračkách čo si tam napísal

Reagovat
smazaný uživatel

Gymber je čistokrvný stoper, ked hrá inde, tak len zo zúfalstva trénera, na stoperovi je dosť obstojný.Vittek to na to už nemá, to je jasné.

Reagovat
jany kozak

Reagovat
Darren Fletcher

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Timhle vysledkem budete zit jak dlouho? :) to je toco rikam

Mimochodem,taky se muzu zeptat,kolik jste prohrali predtim? :) no,1:0 to nebylo

Reagovat
Emmett Brown

Ty si videl vsetky nase zapasy v kvalifikácii? Toto bol nas suverenne najhorsi vykon v nej, tych 19 bodov nemame nahodou.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Miesto Škrteľa Ďuricu(ten dneska hodne chýbal) a miesto Hamšíka Duda.

Reagovat
smazaný uživatel

Tebe by som najradšel zopálil 1-2 na nos a čobol ti akurát tak obúva tvoju matku každé ráno

Reagovat
Counter

Last time San Marino scored an away goal, Twitter didn't even exist. #2001

Reagovat
Counter

A teď to zmínili i na Sportu, beztak to maj odsud.

Reagovat
Shevchenko

Taky mě to napadlo

Reagovat
kiwwi

https://streamable.com/7f3t

Sterling

ale dopomohol k Wazzovmu rekordu tak mu tentokrat odpustime

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ako najlepsi z 3.miesta prinajhorsom urcite

Reagovat
smazaný uživatel

Španělsko opět předvedlo velkou sračku.

Reagovat
stas87

Ako zahral Juno?

Reagovat
Emmett Brown

Remiza v pohode, ale vykon az na par výnimiek zufaly, bol to boj, nie futbal

Reagovat
Godwinson

Slušně Rakušáci

Reagovat
fantomas

Docela brutální, že kluk, co ještě v červnu odehrál všechny zápas MS "20" za zlatý Srbsko, je ode dneška seniorskym reprezentantem Černý Hory.

Reagovat
Darren Fletcher

nerieš, to nik nesleduje

Reagovat
fantomas

Ok

Reagovat
Furia Ceca

Kdo?

Reagovat
fantomas

Staniša Mandić. Dával gól i ve finále.

Reagovat
Furia Ceca

Tak co tak koukám na Wiki, tak je rodák z Černý Hory, ale jako hodně mladej se dostal do Vojvodiny... Tak ho asi v Srbsku mylně považovali za Srba. On si za Srbsko zahrál MS dvacítek, ale asi sám už předtím tušil, že se za Áčko vrátí k Černý hoře. Každopádně hádám, že tohle mu v Srbsku jen tak neodpustěj - a to tam ještě teď hraje.

Reagovat
raduinho

Být ním tak z tama utíkám co nejdál a do Srbska už nikdy nepáchnu.

Reagovat
Furia Ceca

To asi dost těžko, když přestupy jsou do ledna zastavený...

Reagovat
raduinho

Tak to si užije.

Reagovat
Furia Ceca

To je asi dost pravděpodobný.

Reagovat
fantomas

To si nemyslim, že tušil. Co tak koukám, dělala se docela věda z toho, že ho nepovolali na "21" teď. Tak asi malinko hořkost zapracovala a pozvánku prostě přijal no. Nepochybuju o tom, že srbský autority sou teď zlostí bez sebe.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak si zrátal konkurenciu doma.

Reagovat
fantomas

No vzhledem ke stavu srbský repre, a útok nevyjímaje, bych neřek, že byl uplně bez šance

Reagovat
smazaný uživatel

Mitrović...

Reagovat
fantomas

... je debílek.

Reagovat
smazaný uživatel

!...

Reagovat
SunFells

Správně, je debílek!

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hmm

Reagovat
raduinho

To je trochu kurvička ne ?

Reagovat
Shevchenko

Nuda, kdyby aspoň reprezentoval Kosovo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elliasson

Postřeh

Hráč

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Ta Ukrajina mě dost zklamala, však to vypadalo, že na bod hrajou oni. Střed zálohy jim skoro neexistoval a dva krajní, Konopljanka s Jarmolemkem to hrozně drbali. Jinak Rybalka hrál pěknou tužku.

Reagovat
fenixLFC

juan mata, hrac londýnskej chelsea.... bravo komentator

Reagovat
9augi9

Možno je len sentimentálny...

Reagovat
smazaný uživatel

Ako moze byt Spanielsko uz istym postupujucim, ked maju 21 bodov a Ukrajina 16? ... cisto teoreticky prehraju oba posledne a Ukrajinci ich vyhraju tak budu mat 22 a Spanieli 21, ci ako sa to dpc pocita? A mam dost liznute, tak bez zbytocnych pripicnutych komentov ... Dakujem

Reagovat
Darren Fletcher

asi by sli ako najlepsi z tretieho miesta

Reagovat
smazaný uživatel

Španělsku přidali 3 body za držení míče bez střely na bránu.

Reagovat
Petrinho17

potom by postúpili určite ako najlepší tím z 3.miesta aj keby dva krát prehrali

Reagovat
Furia Ceca

Ty jo, první repre, který si letos zajistily postup - Anglie, ČR, Island, Rakousko... To EURO bude vypadat!

Reagovat
9augi9

Je dosť možné, že aj prvé tímy, ktoré sa z tade budú pakovať domov...

Reagovat
Furia Ceca

BTW ty máš mezi hlavní favorite kluby Sassuolo?!

Reagovat
jany kozak

SR, Severne Irsko, Wales

Reagovat
Furia Ceca

Já chci, aby ještě postoupilo Irsko a hrálo se Severním Irskem ve skupině! To by bylo jak na MS 1978 v Německu, kde ve skupině byli spolu Východní a Západní Německo. Tenkrát k dokonalosti už chybělo jenom, aby se vzájemný zápas hrál v Západním Berlíně... Jinak to je taky mazec, že Severní Irsko je leadrem skupiny!

Reagovat
smazaný uživatel

Polovica Sev.Irska-katolíci, by fandili Irsku.

Reagovat
Ferguson6

Chudáci Škóti jediní z Británie nepostúpia asi

Reagovat
Uwe háže buly

Ani Irové

Reagovat
smazaný uživatel

no skus v dubline povedat, ze irsko je sucastou velkej britanie.......

Reagovat
eL

Uvážou ti lano za gule a budou tě vláčet po městě..

Reagovat
Uwe háže buly

blablabla

Reagovat
The Krupy

OT: Jeden môj známy, legendárny wrestler z UK a veľký fanúšik Arsenalu ohodnotil anglickú repre asi najlepšie, ako mohol: "I stop worrying about England years ago they win a piss poor group all the silly pundits start saying we can we it, we get to a tournament we can't win a game we are shite bottom line".

To len tu človek napíše niečo negatívne a hneď je zle

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
raduinho

Však to je úplně jasné San Marino, Litva a Estonsko = 18 bodů jistých a k tomu průměrní Slovinci a Švýcaři. Na Euru zase skončí ve čtvrtfinále na penaltách.

Reagovat
The Krupy

Reagovat
Counter

Patřit do osmičky nejlepších evropských zemí není k zahození

Reagovat
smazaný uživatel

Bratia, niektorí sa zobuďte. Schválne píšem niektorí, lebo to platí len na niektorých a hádam sa v tom nájdu. Asi ste zabudli, ako váš tím hral na Islande, s Lotyšskom atď. Holý fakt, že vám priala situácia a Turci s Holanďanmi stratili body v každom druhom zápase, vám ešte nedáva právo cítiť sa nad všetkých ostatných a ponižovať slovenský mančaft, ktorý hrá v jednoznačne najťažšej skupine, čo sa týka konzistencie výkonov a výsledkov tímov, ktoré hrajú o postup. Španieli, Ukrajinci ani Slováci ešte v žiadnom zápase vyslovene nezaváhali a ešte aj po ôsmich zápasoch sú veľmi vyrovaní. Takže tiež trochu pokory.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže tiež trochu pokory

dál už ani nečtu

Reagovat
smazaný uživatel

rozumne riesenie

Reagovat
fenixLFC

ani sa necudujem, ked musis ist hladat vyznam slova pokora...

Reagovat
smazaný uživatel

prirodzene.

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
F.Torres

Nejtěžší skupina? 3 týmy na úrovni, zbytek nic moc.

Děláš jak kdyby v naší skupině jsme ztráceli s outsidery Prostě vyrovnaná skupina kde se ty 4 nejlepší týmy navzájem obírali o body.

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně laciný..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Slovensku postup přeji a chci ho do skupiny. O to sladší pak bude, až je sejmeme my, Wales a Island...pak skončí v létě Šatan s hokejem a slovenský sport usne věčným spánkem

Reagovat
9augi9

Ale dosť bolo tých komplexov...

Reagovat
smazaný uživatel

tak ako keď sme hrali proti sebe kvalifikaciu do SA? tam ste nam to teda riadne "nandali" chlape !

Reagovat
smazaný uživatel

do San Antonia se kvalifikace nehrála

Reagovat
smazaný uživatel

ano ano zahovor to hanebné 3 miesto za slovincami :) kecálek

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo rok předtím, oh wait..

Reagovat
smazaný uživatel

sa zobuď chlapec, my tam máme aspoň pár mien ( škrtel, hamšik, kucka) zatial čo vy no name

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tím lépe...až tohle no name vynesou hamšíka v zubech (ačkoliv předpoklady k tomu má spíše on)

Reagovat
8lampard8

Reagovat
avicii

som sa zasmial, dakujem

Reagovat
smazaný uživatel

Je možné že nás sejmete, ale len ked bude zdravý Rosický, čo nebýva často, tiež už bude mať o mesiac 35 rokov.

Reagovat
smazaný uživatel

Ahoj lidi, mám po státnicích...

Reagovat
el Principito

a výsledek?

Reagovat
smazaný uživatel

nedal jsem

Reagovat
smazaný uživatel

super

Reagovat
eliskafan

Povyšovat se zda jsme lepší nebo horší než naší vychodní bratři je nesmysl. Obě země hrají totální hovínko, takže do Francie jedeme se slováky zcela zbytečně

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
celeb

Neskutocne, namiesto toho, aby sme tu oslavovali postup (nas uz je 99%) oboch krajin, tak si to polovica zucastnenych porovnava bimbasa, kto ho ma o ten 1 mm dlhsi, hrubsi, lepsie zahnuty. Pripadne ktora vagina mala viac zubov a ktore boli ostrejsie, ci mimo formy.

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne dufam ze sa nestretneme v skupine to by zas bolo nenavisti a urazok.

Reagovat
smazaný uživatel

No čo, dostali by jednoducho napču a vyhovárali sa, že im chýbal malý Mozart. Úplná klasika ...

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
eliskafan

Reagovat
smazaný uživatel

solidní komplex z rosy

Reagovat
stas87

Reagovat
jany kozak

Reagovat
CubONE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
uff

Reagovat
uff

Reagovat
eL

Reagovat
smazaný uživatel

WAYNE

Reagovat
smazaný uživatel

Remiza dobra, hlavne ze sme neprehrali, stale mame 3 body navrch, ale ten Vittek, Jakubko a i Duris boli dost slabi. Os Skrtel, Kucka, Hamsik, Weiss a Stoch je nasa silna stranka a musia hrat spolu, vtedy sme silni, ak chybaju dvaja, ako v dnesnom zapase, tak je to velmi citelne.

Reagovat
smazaný uživatel

Duriš bol dneska slabý? Ty si ktorý zápas pozeral?

Reagovat
smazaný uživatel

dnes som na to pozeral

Reagovat
smazaný uživatel

chapem to, ak si sa zamiloval do sebca Durisa, i taky su ludia, akceptujem to

Reagovat
smazaný uživatel

Scotia by som medzi nich vôbec neradil ale inak súhlas.

Reagovat
smazaný uživatel

oprava : Stocha

Reagovat
smazaný uživatel

Stoch dnes hral len par minut (bol zraneny), ked hraje od zaciatku, tak na hre nasho muzstva je to vidiet

Reagovat
smazaný uživatel

Napisal by som nieco

Reagovat
fenixLFC

nemusis ale suhlasim s tebou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
nani92

nemusíš, ale viem že

Reagovat
Ragazzo d'oro

Reagovat
smazaný uživatel

za sebereflexi

Reagovat
smazaný uživatel

švédsko

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
fenixLFC

neskutocne ako tu cesi neunasaju ze sme skoro urcite na eure

Reagovat
smazaný uživatel

sa zobuď chlapec, my tam máme aspoň pár mien ( škrtel, hamšik, kucka) zatial čo vy no name

Reagovat
Darren Fletcher

reakcia

Reagovat
smazaný uživatel

Nechce se mi to pocitat, ale z vasi skupiny asi stejne bude postupovat i treti ne?

Reagovat
smazaný uživatel

to vis, suverenne nejtězsi skupina

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
raduinho

Reagovat
fantomas

Reagovat
naheCZ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mimalu

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

tiez sa mi to nechce pocitat ale podla toho co vsade recnia by to tak malo byt

Reagovat
Counter

To je to, co si z téhle diskuze odneseš?

Reagovat
fenixLFC

bohuzial

Reagovat
smazaný uživatel

O rly?

Reagovat
smazaný uživatel

tak me je to uplne u prdele, jen se smeju tomu jak pisete, ze mate daleko tezsi skupinu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jany kozak

aha a neni to nahodou tak ze vy pisete ze mame slabu skupinu

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, my píšeme, že máte slabší skupinu, než jak jí tady prezentujete. To je rozdíl.

Reagovat
Godwinson

Nezvládáš

Reagovat
jany kozak

srsly?

Reagovat
smazaný uživatel

Však nejvíc reakcí tady vzbudil tenhle výblitek do tmy:

kiwwi

08.09.2015 22:57

vsak mame tazsiu skupinu ako vy, o com tocis?

Srsly.

Reagovat
jany kozak

cele to tu zacal Marv a JerryGrey nikto z nas tu nezacal rozpravat aku silnu skupinu mame

Reagovat
smazaný uživatel

To že jsou skupiny, kde byste byli rádi za baráž je podle mýho teda fakt. Zatímco vladisovo "ukaž mi těžší skupinu" a kiwwiho okamžitý zatáhnutí Čechů (žádnej komplex, samozřejmě) do tý roztržky je vysloveně komický.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Emmett Brown

Skupina je takmer porovnateľná, samozrejme s tým rozdielom, že tam máte Turecko a my tam tretí tak silný tím nemáme, teda vaša je ťažšia. Ale na margo nášho postavenia v našej skupine by som rád pripomenul, ako nás pred začiatkom kvaldy veľa ľudí na EF tipovalo na štvrté miesto a nám čo sme tipovali druhé miesto ste písali, že staviame vzdušné zámky, že sa zase staviame do pozície na ktorú nemáme.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ďuriLFC

Ja som veľmi spokojný.Nebol to bohvieaký výkon ale základný cieľ sme splnili s prehľadom, proti veľmi solídnej Ukrajine sme v dvoch zápasoch nedostali gól, nieje o čom. Na postup nám prakticky stačí bod, doma o mesiac to bude super už sa teším.

Celú tú kvalifikáciu tak nejak symbolizoval ten Pekyho moment ked daval hlavu Kozáčikovi. Nakoniec to vyznelo strašne smiešne, riskantne a hlúpo kedže tam mohol pisknut aj ruku ale zas proste chcel urobit maximum a nič nepodceniť, a tak hral každý jeden hráč každú minutu kvalifikácie a preto sme kde sme. Len tak ďalej.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Přesně tohle chybí třeba Nizozemsku, ta jejich profesorská hra se jim nevyplácí. Ono se stačí podívat na Sneijdra, ten jeho klasickej kyselej ksicht nešel v těch zápasech přehlídnout.

Reagovat
jany kozak

jj ved ono ten tym je skoro rovnaky ako aj pred tym hlavna zmena pod Kozakom je ta ze hraci bojuju a nechaju na ihrisku vsetko a vdaka tomu sme ziskali vela bodov

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
uff

Reagovat
cristiano.K.

Černá Hora s Jovetiem dál pls

Reagovat
smazaný uživatel

Existuji zaslepenejsi fans, nez cobolaci? A Zaschrona se nepocita..

Reagovat
fantomas

V takovym případě bys ale neměl počítat ani kiwwiho.

Reagovat
smazaný uživatel

řekl bych, že patří pod čoboláky (i s Palikem mj.)

Reagovat
fantomas

No myslim jakože kiwwi je taky taková samostatná skupina trochu.

Reagovat
smazaný uživatel

No ja je prave pocital mezi cobolaky..

Reagovat
fantomas

Ale vyčlenil si Zaschronu

Reagovat
j_mrazik

To není Slovák.

Reagovat
jany kozak

hmm jedine potom uz len fans toho modreho cukotkarskeho hnusu z londyna

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to bych vubec nerekl.. V globalu ani nahodou, predevsim fanousci Arsenalu a MU jsou na tom daleko hur.. U Chelsea je to max Arbiter..

Reagovat
smazaný uživatel

V jakým globalu pls? Však i tady (když teda nebudu počítat extrémní dementy typu habinityho) tak je mezi Mufanama zaslepenejch fanatiků fakt pár. A to je vzhledem k počtu aktivních uživatelů, který fanděj United docela slušnej počin.

A co se týká Arsenalu, tak mi to příjde docela podobně (až teda možná na to, že mají méně aktivních fanoušků?)

Reagovat
fenixLFC

vseobecne som sa s tak zaslepenou bandou fanusikov ako su fans United nestretol, 90% proste neuzna ze by v niecom neboli najlepsi (a do velkej miery to vidis aj tu, aj ked sa tu uz objavili prve zmeny ked niektori fans United kritizuju vlastny klub...a dostavaju za to celkom sadu).

Co sa tyka fans arsenalu, tak ti prave svoj klub kritizuju celkom casto, castejsie nadavaju na vlastny klub uz asi len fans liverpoolu

Reagovat
smazaný uživatel

90% - to jako tady na EF? Já se bavím totiž o současný situaci a z těch nejvýraznějších zde, bych mezi zaslepený počítal v podstatě jen Palikeho a kiwwiho (+ MUfC4ever, který skončil), co mi paměť sahá. Však třeba Busby babes, Yusif nebo Swarley jsou úplně v pohodě a dokážou i často kritizovat. No a pak je tady ten druhej extrém Mancuniana a naniho, kteří taky nejsou úplně v pohodě, ale určitě se podle mě nevejdou do tý "zaslepenosti", kterou měl na mysli dolar.

Reagovat
fenixLFC

nie len tu, vseobecne co stretavam alebo citam atd

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, to je dost možný. Mně teda globálně (jak třeba z FB ale i z normálního života) přijdou v ČR nejvíc mimo fanoušci Chelsea a pak je dlouho nic. Tady na EF je dost možný, že vedeme my (nepočítaje fanoušky Realu a Barcelony), ale pořád mi příjde, že to dělá prostě jen pár lidí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Emmett Brown

MUfani sú rovnakí všeobecne, aj mimo EF, týždeň pred koncom prestupaku mi kamoš MUfan vypisoval ako minu 230 mega na posily, privedu Balea, Müllera atd. a ked priviedli akurát Martiala tak mi napísal toto: "Tak a práve sme svedkom budovania nového tímu. Toto je o 2 roky víťazný tím LM"

Reagovat
smazaný uživatel

Tady je jenom vidětjjaký vám dělá kiwi šílený jméno.

Reagovat
fenixLFC

arsenalu

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole, kazdorocne tipujou Arsenal na titul, jestli tohle neni zaslepenost, tak fakt nevim

Reagovat
fantomas

Ne, to jim neustále podsouvají outsideři, ale já tu naopak každoročně vidim dost střízlivý odhady a rozhodně ne žádný vyhlašování boje o titul.

Reagovat
smazaný uživatel

Akorat vas z toho par vyrostlo, jeste pred par lety (2-3) jste to tu tvrdili skoro kazdej, akorat s ohledem na vysledky to uz moc nerikate, ikdyz pred touhle sezonou opet.. Viz i moje sazka s afc, o 100Euro, ze Arsenal podle nej skonci mezi prvnima dvema..

Reagovat
Mada

ty zase meles sracky

Reagovat
Mada

Reagovat
TaylorAFC

Reagovat
SunFells

Klasika

Reagovat
fenixLFC

to je rovnaky bullshit ako tvrdenie o nas ze furt vravime ze toto bude nas rok

Reagovat
CubONE

Neexistuje nikto zaslepenejsi ako Zasch musi sa pocitat

Reagovat
fenixLFC

kiwwi je urcite pred zaschom

Reagovat
smazaný uživatel

To urcite ne. Ale je to o prsa.

Reagovat
fenixLFC

yop, cesi

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
Riviera Kid

Jak se jmenuje ten komentátor, co komentoval Slováky? A vážně se slovensky rekordman řekne rekordér?

Reagovat
smazaný uživatel

Marcel Merčiak a áno.

Reagovat
Wat

Rakušáci slušnej válec, to bude možná jeden z černejch koňů turnaje.

Reagovat
doughty

Pre všetkých ktorí obhajovali penaltu v Španielsku že "prý kontakt tam bol" tak mám otázku!!??? Prečo včera penalta na Konopa nebola piskana keď kontakt tam tiež bol??!!!! Mám odpoveď...90% penalt nafilmovanych...zrušiť penalty dpc!!! Ak chcú góly nech zväčšia brány alebo neviem čo ale mám už dosť tých buzerantskych filmarikov vo futbale

Reagovat
smazaný uživatel

Tak hlavně, že jste chtěli penaltu při baráži jednadvacítek..

Reagovat
Emmett Brown

Ale to nebol len kontakt ale regularny faul

Reagovat
smazaný uživatel

Here we go..

Reagovat
jany kozak

Reagovat
smazaný uživatel

nevim!!! vcera sem zapas nevidel!!! ale proti Spanelsku to penalta byla!!!!!1!11!!!

Reagovat
Milan.B

ste chuji

Reagovat
smazaný uživatel

Slovenská zaslepená národní hrdost, jedna z nejvtipnějších věcí na světě.

Reagovat
jany kozak

netusis o com rozpravas

Reagovat
smazaný uživatel

Tak my ji nemáme, jak by mohl.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
lucius6

Reagovat
KnoxXx

Vitteka uz nikdy nechcem vidiet v repre. Nechcel som ho vidiet ani pred vcerajskom, o to viacej dufam, ze ho v zaklade uz neuvidim (neda sa vylucit, ze vyssia sila/slovinisticka lobby ho tam aspon na par minut dotlaci ako striedajuceho hraca).

A to som cakal aj vcera - Robo s pompou pride na poslednych 5-10 minut, kde "nema, co pokazit" a este teoreticky mohol byt za hviezdu po tom, co za neho odrobi spinavu robotu Nemec/Jakubko/... a on da v zavere "nahodak" do unavenej obrany (resp. superovi, ktory pri honbe za golom predsa len viacej otvori obranu).

Vsetko zle je na nieco dobre - t.j. ked sa aj s nim dokazala uhrat remiza (a to sme 60 minut hrali s 9 hracmi v poli) a on sa dokonale vyfarbil ako nepouzitelny produkt pri nasom systeme hry (samozrejme, proti UKR, resp. pri zapase, kde neprehrat je primarnou ulohou, t.j. neda sa cakat, ze by sme dominovali, resp. boli vacsinu zapasu v tlaku). Tym chcem povedat, ze ak nemame klasickeho hrotoveho goloveho utocnika (co Vittek nie je ani v tych najoptimistickejsich snoch), tak na hrote musi byt niekto, kto bude bojovat, behat a napadat pocas celeho pobytu na ihrisku. Ak da gol, je to len plus, ulohou je unavit obranu, zamestnat ju, subojmi uberat sily nielen sebe, ale najma superovym stoperom. S Vittekom skoro ani nevedeli, ze sa hra zapas, ten sa totiz k nim za cele trapne ucinkovanie ani len nepriblizil, o vyhranom suboji (co by bol len nadstandard) sa netreba ani bavit.

Mimo dvanasteho hraca ukrajinskeho NT sa neda nic velke vycitat - dopredu tam bolo tentokrat len duo hracov - Hamsik/Mak, takze v dvojici to nebolo jednoduche nieco vymysliet a aj tak sa im to pomerne darilo. Zaroven co odpracoval Mak, to bolo az neuveritelne. Prvych 20-25 minut, ked som si myslel, ze je pri lopte Kucka (uces..), tak to bol vzdy Robo Mak a bolo jedno, ci to bolo medzi stopermi, niekde na lavej strane, na pozicii RB pri vypomoci Pekarikovi. Bezec Duris sa napokon ukazal ako vhodna volba, ked bol plan uhrat vysledok 0:0, aj ked jeho snaha mnohokrat vysla nazmar, pretoze ked nenapada jeden, straca sa efekt aktivity a napadania celeho timu. Ked uz, tak na hrote, aj ked to tam moze Kozak hodit radsej mladsieho Maleca, resp. Zrelaka (zalezi od supera).

K tym postupovym percentam/sanciam - 99,9% nie, 99% ano. Aka je sanca, ze Ukrajina uhra 6 bodov, ked najprv hra v Skopje s MKD, t.j. superom, ktory im vylozene nesedi a s ktorym sa z toho spodku tabulky najviac natrapili a s ESP, kde vyhrat bude tazke uz len z principu (a ja im docela verim, ze vyhraju). Nutnost 6 bodov znamena pre nasich jeden zapas vyhrat, kazde zakopnutie prinasa moznost zakopnut navyse aj pre nasich. Dolezite je, ze zrazu nie su pod tlakom - keby dnes prehrali, suhlasim s tym, ze by boli schopni predviest v dalsich dvoch zapasoch vselico, takto aj ako pesimista/kruty realista vidim sance na nejaky zazracny scenar nanajvys na urovni 1%.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja to nepochopím. Ked je taký katastrofálny a dlhodobý stav s útočníkmi, prečo nepovolá Maleca, ktorý mu úplne ideálne sedí do jeho koncepcie.

Reagovat
jany kozak

ja skor nechapem preco tam namiesto Vitteka dal rovnake drevo Jakubka, ved ten uz ani len v nasej lige nevynika

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Priatelia, nebavme sa o tejto už prakticky vyriešenej kvalifikácii. Bavme sa radšej rovno o budúcej-na MS v Rusku.

Reagovat
smazaný uživatel

Nj bez rosy s tou holomajznou sovinisti nemaju sancu.

Reagovat
ďuriLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
božský John

Jeste ze si rozumime jazykove jenom se Slovakama a hadame se ve dvou. Resit tohle na anglickym webu, kde tomu rozumi celej svet, tak by mel nejtezsi skupinu uplne kazdej

Reagovat
uff

Reagovat
smazaný uživatel

cobolaci proste sedej doma a cekaj na nakej sebetrapnejsi uspech ve sportu, aby si mohli alespon castecne kompenzovat svuj komplex vpodstate vuci vsemu (hlavne Cesku) a kdyz jim treba naka ruska vyhraje medaile v nakym biatlonu, kterej nikoho nezajima, tak to byli nahore podobne jako ted uznavam, ze maj ted asi zakladni sestavu silnejsi, kdyz nam nehraje Rosicky, ale ty vykriky jak meli tezkou skupinu apod jenom kvuli tomu, aby ukazali jak sou lepsi sou opet k smichu. Nicmene jiny uz to asi nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Teď si me pobavil moc, co vidím, tak to řeší jen cesi a slovaci na to reaguji.

Reagovat
smazaný uživatel

Máš síce s tými fanúšikmi pravdu, ale čo sa týka Ukrajini, tak z posledných 25 zápasov prehrala 3-v baráži vo Francúzsku, v Španielsku a doma pred rokom s nami.

Reagovat
smazaný uživatel

To je bezmozek ten Jerrygrey

Reagovat
jany kozak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Coutinho10

OT: uz i LM je otevrena v seznamovsky fante...kdo se chce pridat do EF miniligy, tak tu je link

http://fantasy.sport.cz/ligamistru/mini_leagues/9205

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele