Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina E
08.09.2015 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Litva - San Marino 2:1

Fotbalisté San Marina zažívají nejlepší kvalifikační období za posledních patnáct let a po historické remíze s Estonskem dnes sahali na bod i proti Litvě. S tou hráli až do samého závěru nerozhodně 1:1, ovšem ve druhé nastavené minutě inkasovali a přišli tak o další historický milník. I tak ale smutnit nemusí, poprvé od roku 2001 dokázali venku skórovat a za svůj výkon se rozhodně stydět nemusí.

Domácí byli po celý zápas jasně lepším výběrem a promarnili několik vyložených příležitostí, nakonec je v samém závěru spasil Lukas Spalvis. Utkání okořenily hned dvě červené karty. Litva se mohla dostat do vedení už ve 4. minutě po přímém volném kopu Novikovase, ovšem brankář Benedettini dokázal balón fantastickým způsobem odvrátit na rohový kop. Nicméně o tři minuty později už dokázali domácí skórovat.

Po rohovém kopu z levé strany od Novikovase se dostal ke střele na bližší tyč Fedor Černych a propálil vše před sebou ze šesti metrů. V následujících minutách nejprve hlavičkoval těsně nad horní tyčku Novikovas z bezprostřední blízkosti, poté mířil Černych těsně vedle po nádherném pasu na vzdálenější tyčku. Zhruba pět minut před koncem se dostal do obrovské šance Spalvis, ale z jasné pozice neprostřelil Benedettiniho.

Ještě do poločase vyrazil hostující strážce bombu Černycha, poté pálil z hranice pokutového území vedle pravé tyče aktivní Novikovas. Hostům svitla naděje v 50. minutě, kdy si na kolmici za obranu naběhl Rinaldi a gólman Arlauskis ho doslova sestřelil, za zmaření vyložené brankové příležitosti byl vyloučen. A o pět minut později se San Marino prosadilo poprvé po čtrnácti letech na venkovním stánku.

K přímému volnému kopu z osmnácti metrů se postavil Matteo Vitaioli a zamířil přímo pod břevno, v hostujícím táboře okamžitě propukla obrovská radost. Po hodině hry mohl domácím vrátit vedení Spalvis, který po standardní situaci Novikovase hlavičkoval těsně vedle. Hosté v dalším průběhu drželi nadějný výsledek, nicméně v 88. minutě přišla komplikace, když byl po druhé žluté kartě vyloučen Chiaruzzi.

O minutu později vytáhl Benedettini famózně ránu Novikovase, nicméně ve druhé nastavené minutě rozjásal stadion ve Vilniusu Spalvis. Z pravé strany odcentroval nadvakrát nejlepší hráč na hřišti Novikovas a Spalvis jemnou tečí umístil balón do sítě.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
Tomtaf

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
veikko

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele