Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina G
08.09.2015 20:45 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Švédsko - Rakousko 1:4

Švédští hráči si výrazně zkomplikovali postup na evropský šampionát, když v domácím prostředí utrpěli debakl od suverénního Rakouska a jejich cesta do Francie ještě rozhodně nebude snadná. V tuto chvíli jsou na třetí pozici s dvanácti body a na druhé Rusko ztrácejí body dva, před čtvrtou Černou Horou mají náskok pouhého bodu. Naopak Rakušané potvrdili kvalifikační dominaci a s dvaadvaceti body předčasně vyhráli skupinu G.

Švédsko se na závěr kvalifikace utká s největšímu outsidery skupiny s Moldavskem a Lichtenštejnskem. Pokud dokáže v obou případech zvítězit, zajistí si minimálně baráž. V prvním poločase byli Švédové herně lepší, ovšem mnohem produktivnější byli hosté a vedli o dvě branky. Po změně stran spíše tlačilo Rakousko a výhru 4:1 si zcela zasloužilo, domácí výběr pouze snížil v nastaveném čase zásluhou hvězdného Zlatana Ibrahimoviče.

Rakousku hodně pomohl moment už z 8. minuty. V pokutovém území byl totiž faulován Arnautovič a byla nařízená penalta. K té s postavil David Alaba a poslal brankáře Isakssona na druhou stranu, zamířil přesně k tyči. O pár minut později vypálil z přímého volného kopu z hranice šestnáctky Ibrahimovič a gólman Almer musel předvést brilantní zákrok. Švédsko poté tlačilo, nicméně ve 38. minutě nešťastně inkasovalo.

Po dlouhém autovém vhazování prodlužoval Marc Janko hlavou míč na zadní tyč a tam se před obránce natlačil Martin Harnik, který taktéž skóroval hlavou. Ihned na to mohl zvýšit vedení Rakouska Arnautovič, ovšem po přihrávce Fuchse byl u míče o krok dříve brankář Isaksson. V samém závěru mohl Harnik přidat svůj druhý gól v utkání, po centru Januzoviče na zadní tyč zlikvidoval jeho hlavičku brilantním zákrokem domácí strážce.

Zhruba po hodině hry pálil z osmi metrů z první Alaba a švédský gólman znovu podržel svůj výběr, o pár minut později si na druhé straně zpracoval míč u pravé tyče Berg a mířil pod břevno, famózní zákrok musel vytáhnout Almer. Definitivní hřebík do rakve přidal Švédsku v 76. minutě Janko. Ten se po krásném přiťuknutí dostal za domácí defenzívu a pohotově rozvlnil síť. Švédsko mohlo snížit necelých pět minut před koncem, nicméně Forsberg ani Berg ve stoprocentních možnostech na Amlera nevyzráli.

V 89. minutě vsítil svůj druhý gól v zápase Harnik. Ten využil nádherné nahrávky Jantschera z levé strany a bez větších problémů uklidil balón do prázdné branky. V první nastavené minutě si zpracoval balón na prsa Ibrahimovič a okamžitou střelou obstřelil Amlera, avšak vysokou porážku Švédska již neodvrátil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, goal.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
Tomtaf

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
veikko

Trochu se bojím, aby se tihle dva nedomluvili. Rakušákům už prakticky o nic nejde. 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

klidně a Rusko do baráže

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 ibra

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
arsavin

0:2.. Přál bych si

Reagovat
smazaný uživatel

Mozna bych v preview cekal info, jak je na tom Zlatan, kdyz v Rusku o puli stridal (OT: je v poradku a hrat by mel).

A propo vysledek Rakouska doma proti Moldavsku nebyl rozhodne dan nervozitou Moldavsko hralo 6-3-1 a herni pojeti bylo odporne. Za vse bych vypichnul, ze golman Moldavska dostal zlutou kartu za zdrzovani ve 39. minute (po dvou varovanich - tedy cti, ze to delal od prvni minuty). Navic nebyl Rakousku v prvni puli uznan zcela regulerni gol (Arnautovic)...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele