Serie A - souhrn 6. kola: Inter zapsal první ztrátu

26.09.2023, 22:42, aktualizováno 28.09.2023, 22:45
Komentáře a souhrny
Domenico Berardi (© AFP)

Juventus napravil poslední porážku, doma si poradil s Lecce. Jedinou branku utkání dal Milik a posunul svůj tým na druhou příčku. O tu ho každopádně ve středu připravil AC Milán výhrou na půdě Cagliari. Inter nakonec zůstal ve vedení, určitě si však za rámeček nedá svou první ztrátu v sezóně, porazilo ho Sassuolo.

Janov CFC - AS Řím 4:1

28.09.2023 20:45

Góly: 5. Albert Gudmundsson, 45. Mateo Retegui, 74. Morten Thorsby, 81. Junior Messias - 22. Bryan Cristante

AS Řím pokračoval v nepovedených výkonech i v šestém kole Serie A, když si ze hřiště Janova odvezl porážku 1:4. Na brzkou trefu nováčka ještě Vlci zásluhou hlavičky Bryana Cristanteho odpověděli, na zásah Matea Reteguiho už však zareagovat nedokázali, a sami naopak ještě dvakrát inkasovali. Italský útočník, který do července patřil argentinské Boce Juniors, tedy po zápase proti Laziu rozhodl také střetnutí s druhým velkoklubem z hlavního města. Grifone se tak dočkali prvního domácího vítězství v sezoně, hosté se naopak nadále trápí a v tabulce jim patří až 16. příčka.

Římané stále nemohli najít ideální rytmus pro konzistentnost svých výkonů. Po třech selháních v úvodu sezony přišlo vysoké vítězství nad Empoli, které ovšem vystřídala remíza v minulém kole s Turínem. José Mourinho však byl po utkání s výkonem svých svěřenců spokojený. Radost mu dělala především letní posila Romelu Lukaku, jenž se v předchozích třech duelech za AS vždy prosadil. Na střeleckou formu chtěl navázat i proti Janovu, s nímž neprohráli od roku 2014.

Jako první se však hned v páté minutě prosadil Albert Gudmundsson, který si převzal balon kousek před šestnáctkou a přízemní střelou otevřel skóre. Hosté v úvodní dvacetiminutovce v podstatě nic nepředvedli, přesto se chvíli po jejím uplynutí mohli radovat z vyrovnání, když do protipohybu gólmana přesně nasměroval míč hlavou Cristante. Rozkouskovaný první poločas žádnou atraktivní podívanou nenabízel. Vrásky trenérům navíc dělala zranění, neboť Mourinho musel nahradit Diega Llorenteho a domácí kouč byl donucen střídat dokonce dvakrát. Přesto se hlasití fanoušci na Stadio Luigi Ferraris dočkali před pauzou ještě jedné trefy, když pěknou kombinaci Rossoblu zakončil přesnou dělovkou Retegui.

Druhé dějství již nabízelo o poznání aktivnější fotbal, nadále mu však scházelo koření nejen v podobě šancí, ale tentokrát také gólů. Lukaku sice dokázal míč dostat v 54. minutě do sítě, o vyrovnání ovšem připravil hosty jednoznačný ofsajd. Stoprocentní přesnost svých zakončení tak na druhé straně opět předvedli domácí, když se na malém vápně nejlépe zorientoval Morten Thorsby a z bezprostřední blízkosti zvýšil na 3:1. Rozklad AS pak dokončil střelou do poloprázdné brány střídající Junior Messias.

Janov tedy dokázal zaskočit trápící se Řím a vybojoval tři body. Oba celky sehrají další ligový zápas v neděli 1. října. Vlci změří síly s Frosinone, nováček zavítá do Udine.

Více informací k zápasu

AC Monza Brianza - Bologna FC 0:0

28.09.2023 18:30

Góly: -

Hráči Monzy v šestém kole Serie A před domácím publikem uspěli jen částečně a s Bolognou si rozdělili body za bezbrankovou remízu. Ve vyrovnaném duelu byli blíže gólové trefě domácí, v 16. minutě se po razantní hlavičce Danyho Moty dokonce chvíli radovali, zásah portugalského útočníka ale nakonec kvůli těsnému ofsajdu neplatil. Oba týmy tak navázaly na výsledky z úvodu sezony a potřetí v řadě remizovaly. Chrtům se navíc již třetí zápas po sobě nepodařilo vstřelit branku.

Domácí byli jedním z velkých překvapení minulého ročníku nejvyšší italské soutěže. V úvodu nové sezony se jim ovšem na loňské výkony nepodařilo navázat, o čemž svědčila pouhá jediná výhra proti trápícímu se Empoli. I přesto, že Biancorossi tři ligová klání v řadě nezvítězili, mohli hledat pozitiva ve víkendovém souboji, v němž uhráli bod na půdě silného Lazia. Remízy sbírala také Bologna, jež se spoléhala především na pevnou defenzivu, která inkasovala dosud jen čtyřikrát.

Utkání mělo hned od úvodních minut vysoké tempo a hra se přelévala ze strany na stranu. Jako první udeřili už v 16. minutě domácí, když si na krásný centr šajtlí naskočil ve vápně Mota a přesnou hlavičkou překonal Lukasze Skorupského. Rozhodčí však branku neuznal kvůli milimetrovému ofsajdu. Po půlhodině hry měli velkou šanci také hosté, tvrdou střelu Riccarda Orsoliniho k pravé tyči ale skvělým zákrokem zneškodnil Michele Di Gregorio. Nakonec tak oba celky odcházely do šaten za bezbrankového stavu.

Bologna mohla mít výborný vstup do druhého dějství, jelikož se už po dvou minutách prosadil rovněž hlavičkou Lewis Ferguson. Celé akci ale předcházel faul u levého kraje pokutového území, a gól tak neplatil. Po hodině hry měl další velkou šanci Sam Beukema, nizozemský obránce po rohovém kopu nebezpečně tečoval balon, který ovšem skončil v náruči domácího gólmana. Ani Biancorossi ale nebyli ve druhé půli neškodní, jedinou obrovskou příležitost však Samuele Vignato neproměnil, když načechraný míč do vápna poslal těsně vedle. Tečku za bezbrankovým duelem udělal v 87. minutě červenou kartou Alexis Saelemaekers.

Monza tak opět nedokázala zvítězit a doma získala jen bod. V následujícím kole vyzve 2. října na souboj Sassuolo, Bologna změří o den dříve síly s Empoli.

Více informací k zápasu

Frosinone Calcio - ACF Fiorentina 1:1

28.09.2023 18:30

Góly: 70. Matías Soulé - 19. Nicolás González

Frosinone v šestém kole Serie A navázalo na předchozí nadějné výkony a na vlastním stadionu remizovalo s Fiorentinou 1:1. Domácí čelili v úvodním dějství převaze soupeře, z mnoha příležitostí Fialek se však ujala pouze hlavička Nicoláse Gonzáleze. Canarini po změně stran svůj herní projev zlepšili a v 70. minutě se dočkali vyrovnání, když se rovněž hlavou prosadil Matías Soulé. Pro forvarda hostujícího z turínského Juventusu se jednalo o první trefu v dresu Giallazzurri. Český záložník Antonín Barák do duelu naskočil na závěrečných 20 minut.

Nováček soutěže nadále pokračoval v překvapivě dobrém vstupu do ročníku, když o víkendu remízou na půdě Salernitany prodloužil sérii bez porážky již na čtyři klání v řadě. Ještě o něco lepší start zaznamenala Fiorentina, která posbírala v úvodních pěti kolech 10 bodů a i přes náročný los spojený s Konferenční ligou dvakrát za sebou zvítězila. Fialky však dokázaly domácí celek porazit z posledních čtyř vzájemných duelů pouze jednou, a to v roce 2015.

Tentokrát ovšem mohly k výhře nakročit už ve čtvrté minutě, kdy M’Bala Nzola perfektní hrou tělem odstavil obránce a ztroskotal až na brankáři Stefanu Turatim. O chvíli později napřáhl k dalekonosné střele González, jehož pokus prosvištěl těsně vedle šibenice. Obrana Frosinone hořela i nadále. V další tutovce při samostatném úniku na bránu nakonec Riccardo Sottil ani pořádně nezakončil. Kolotoč šancí tak přetavil v gól až González, jenž netradičně hlavou umístil balon na zadní tyč. Od té chvíle se domácí defenziva zkonsolidovala, další vyložené příležitosti si tedy hosté do poločasové pauzy již nevytvořili.

Ani po změně stran se Frosinone na vlastní polovině nedopouštělo takových zaváhání jako v úvodu zápasu, samo se však dlouho nedokázalo dostat do nadějných střeleckých pozic. To se změnilo až v 68. minutě, kdy se alespoň k náznaku šance dostal Luca Garritano, po jehož pokusu se vzduchem proletěl Pietro Terracciano. O několik desítek vteřin později se už solidně zaplněný stadion mohl radovat, když se na zadní tyči prosadil po tečovaném centru hlavičkující Soulé. Hosté se následně na odpověď nezmohli, a to také proto, že hlavička Baráka skončila jen v rukavicích Turatiho.

Frosinone tak potvrdilo dobrou formu i proti silné Fiorentině a získalo další cenný bod. Sérii bez porážky se pokusí prodloužit již tuto neděli, kdy zavítá na hřiště římského AS. Fialky změří o den později síly s Cagliari.

Více informací k zápasu

SS Lazio - Turín FC 2:0

27.09.2023 20:45

Góly: 56. Matías Vecino, 75. Mattia Zaccagni

Hráči Lazia porazili v šestém kole Serie A na domácím hřišti mužstvo Turína 2:0, čímž začali pracovat na nápravě zpackaného úvodu ročníku. Výhru Biancocelesti, kteří v dosavadním průběhu nejvyšší italské soutěže porazili paradoxně pouze obhájce titulu z Neapole, načal zkraje druhého dějství svým prvním ligovým gólem od začátku března Matías Vecino. Pojistku přidal v závěrečné čtvrthodině Mattia Zaccagni, jenž konečně navázal na plodný minulý ročník, v němž se prosadil celkem desetkrát.

Hosté tak prohráli teprve druhý z posledních sedmi vzájemných venkovních duelů. David Zima do utkání nezasáhl.

Lazio bylo jedním z týmů s nejhorším startem do sezony, jelikož po poslední remíze s Monzou zůstalo na 15. místě tabulky s pouhými čtyřmi získanými body z úvodních pěti klání. Ani tentokrát Orly nečekal jednoduchý úkol, jelikož na jejich půdu přijel Turín. Ten již tři střetnutí v řadě nepoznal přemožitele, přičemž v předchozím kole uhrál bod na horké půdě římského AS.

Tým z hlavního města mohl velmi brzy prohrávat. Nejprve pálil z hranice šestnáctky Nikola Vlašič, jehož pokus vyrazil Ivan Provedel pouze před sebe a následnou dorážku nedopravil Adrien Taméze na místo určení. Na druhé straně chyboval hostující stoper Perr Schuurs, jenž nešťastně vytvořil palebnou pozici pro Nicola Casaleho, který svoji šajtli poslal pouze do tribun. Krátce před odchodem do šaten hlavičkoval Duván Zapata. Pokus kolumbijského útočníka však neměl dostatečnou razanci a skončil v rukavicích Provedela.

V úvodu druhého dějství předvedli Biancocelesti pohlednou kombinaci na pravé straně, na jejímž konci vyslal Manuel Lazzari centr ideálních parametrů do pokutového území. Tam byl připravený Vecino, který nečekal až míč spadne na zem a ze vzduchu jej placírkou uklidil ke vzdálenější tyči. V 75. minutě dodal klid na kopačky svých spoluhráčů Zaccagni. Italský záložník předvedl všem přítomným svůj tah na branku, kdy se v rychlosti prosmýkl do velkého vápna a obstřelem na zadní tyč překonal Vanju Milinkoviče-Saviče.

Lazio tak po delší době potěšilo vlastní fanoušky a doma získalo tři body. Na vítězství se pokusí navázat 30. září, kdy jej bude čekat těžký souboj s AC Milán, Turín vyzve o dva dny později Veronu.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - Udinese Calcio 4:1

27.09.2023 20:45

Góly: 19. Piotr Zieliński (pen.), 39. Victor Osimhen, 74. Chviča Kvaracchelija, 81. Giovanni Simeone - 80. Lazar Samardžić

Mistrovská Neapol přerušila sérii tří zápasů bez vítězství a v šestém kole Serie A porazila na svém hřišti Udinese 4:1. Dominantní výkon Partenopei gólově demonstroval už v 19. minutě Piotr Zieliňski, jenž proměnil pokutový kop. K němu se tentokrát nehnal ostře sledovaný Victor Osimhen, jehož penalta z Bologni byla předmětem posměšných videí směrovaných na jeho osobu, kvůli kterým se výrazně pošramotily Nigerijcovy vztahy s klubem. Na trávníku to ale na ústřední ofenzivní hvězdě týmu znát nebylo a nejlepší střelec loňského ročníku italské nejvyšší soutěže sám jednou skóroval.

Trenér Neapole Rudi Garcia si určitě představoval mnohem hladší vstup do nového angažmá, než který doopravdy prožíval. Mistr Itálie totiž z posledních tří ligových duelů ani jeden nevyhrál, a v tabulce tak byl až na sedmém místě. Victor Osimhen navíc po posměšných videích na klubových sociálních sítích směrovaných na Nigerijcovu osobu zvažoval žalobu, což způsobilo značný neklid v kabině. Proti Partenopei stálo čistě fotbalově ještě více se trápící Udinese, které hlavně kvůli jediné vstřelené brance dosud nedokázalo zvítězit.

Druhou trefu svého týmu v této sezoně se snažil přidat Martin Payero, jenž využil volného prostoru ve středu pole a tvrdě vypálil jen kousek nad břevno. Na druhé straně si výborným prvním dotykem stáhl míč ze vzduchu Zieliňski, ale finální fázi nezvládl a přestřelil. O chvíli později Festy Ebosele zasáhl ve vlastním pokutovém území zezadu nohu Khvicha Kvaratskhelii a rozhodčí po právu ukázal na penaltový puntík. K exekuci se postavil Zieliňski a s přehledem proměnil do protipohybu gólmana. V 39. minutě ukázal dokonalý přehled ve hře Matteo Politano, když prostrčil míč na nabíhajícího Osimhena. Nigerijský útočník si jej nejprve zpracoval špičkou kopačky a z druhého doteku rozvlnil síť.

V úvodu druhého dějství opět předvedl své fotbalové kvality Politano. Ten našel nadýchaným centrem Kvaratskheliu, jenž musel zakončovat na dlouhou nohu a orazítkoval tak pouze levou tyč. Gruzínský talent neprolomil smůlu ani o pár chvil později, kdy si navedl míč na hranici velkého vápna a svým obstřelem rozezvonil brankovou konstrukci podruhé. Do třetice už to Kvaratskheliovi vyšlo. Mladý křídelník využil trestuhodného zaváhání Jaka Bijoli, kterému vypíchl balon, obhodil si Marca Silvestriho a pohodlně rozvlnil síť. Druhý nejstarší klub Itálie se ale nevzdal a hned snížil. Pohlednou individuální akcí se o to zasloužil Lazar Samardžič. V samotném závěru si naskočil na centr Giovanni Simeone a uklidil míč mezi tři tyče.

Neapol tak podle papírových předpokladů domácí duel zvádla a získala po několika ztrátach tři body. Následující utkání sehraje již tuto sobotu, kdy se střetne s Lecce. Udinese změří o den později síly s Janovem.

Více informací k zápasu

Inter Milán - US Sassuolo 1:2

27.09.2023 20:45

Góly: 45+1. Denzel Dumfries - 54. Nedim Bajrami, 63. Domenico Berardi

Inter v šestém kole italské Serie A poprvé v nové sezoně zaváhal, když před svými fanoušky neuhlídal jednobrankové vedení a prohrál se Sassuolem 1:2. O úvodní zásah utkání se v nastavení prvního dějství postaral domácí Denzel Dumfries, po změně stran už však pálili jen Neroverdi. Nejprve vyrovnal Nedim Bajrami po přihrávce Domenica Berardiho a italský křídelník zhruba po hodině hry sám vstřelil vítězný gól. V italské nejvyšší soutěži tak nezůstal žádný tým, který by letos ještě nepoznal hořkost porážky.

Hráči Interu dominovali nejvyšší italské soutěži, když od jejího startu neztratili jediný bod. Pýchou Nerazzurri byla především brilantní defenziva, jež obdržela v prvních pěti kolech pouze jednu branku. Svěřenci trenéra Simoneho Inzaghiho, který nedávno prodloužil s týmem kontrakt až do roku 2025, si chtěli přenést skvělou formu i do domácího klání proti Sassuolu. Neroverdi ale přijeli také v dobré náladě, jelikož o víkendu zdolali Juventus 4:2.

Síla domácího prostředí byla však na straně černomodrých, čehož se již v šesté minutě pokusil využít Marcus Thuram. Francouzský útočník unikl po pravé straně a pokusil se z ostrého úhlu nahrát před prázdnou bránu Lautaru Martínezovi, gólman Andrea Consigli byl ovšem proti. O chvíli později to byli naopak hosté, kteří jako první zahrozili ranou mezi tři tyče. Jeremy Toljan si navedl míč po pravé straně pokutového území a jedovatou ranou prověřil pozornost Yanna Sommera. Z podobné pozice se následně radoval na druhé straně Dumfries. Nizozemský bek předvedl něco ze svého technického umění, když nejprve přešlapovačkou zmátl obránce a následně parádní trefou k levé tyči otevřel skóre.

V úvodu druhé půle Sassuolo obnovilo svou aktivitu a bylo za to v 54. minutě odměněno vyrovnávací brankou. Berardi dokázal v pokutovém území precizní prostrkávačkou vyslat do šance Bajramiho, který následně zaskočil do té doby stoprocentního brankáře a propálil ho na bližší tyč. Netrvalo dlouho a Neroverdi udeřili znovu. Autor první asistence si tentokrát navedl míč a z hranice vápna vyslal nechytatelný obstřel do levého spodního rohu. Na druhé straně měl vyloženou příležitost srovnat stav utkání střídající žolík Davide Frattesi, nedokázal ovšem v souboji jeden na jednoho vyzrát na Consigliho.

Inter tak poprvé v letošní sezoně poznal hořkost porážky a doma se Sassuolem nezískal překvapivě ani bod. Zaváhání se pokusí odčinit o víkendu, kdy 30. září vyzve Salernitanu. Neroverdi změří o dva dny později síly s Monzou.

Více informací k zápasu

Hellas Verona - Atalanta Bergamo 0:1

27.09.2023 18:30

Góly: 13. Teun Koopmeiners

Atalanta zvládla v šestém kole Serie A výjezd do nedaleké Verony, kde zvítězila 1:0. O rozhodující trefu se postarala nizozemská dvojice z Bergama, když se ve 13. minutě po přihrávce Martena de Roona prosadil Teun Koopmeiners. Pro druhého jmenovaného šlo již o osmou ligovou trefu v tomto kalendářním roce, což z něj v tomto ohledu činilo nejlepšího záložníka celé soutěže. Hosté z Lombardie si navíc zlepšili chuť v duelech mimo svůj stadion, když v předchozích dvou venkovních kláních prohráli s Frosinone a Fiorentinou.

Verona téměř přesně před měsícem překvapila fotbalovou veřejnost skalpem římského AS, od té doby však ani jednou nezvítězila. V podobě Atalanty proti sobě navíc měla neoblíbeného soupeře, s nímž na vlastní půdě prohrála třikrát v řadě. V kádru týmu z Bergama se konečně probudil dlouho mlčící Ademola Lookman, jedna z hvězd minulého ročníku se střelecky prosadila v posledních dvou ligových utkáních.

Hosté z Bergama se ujali rychlého vedení po kombinaci nizozemské dvojice. Koopmeiners prolomil bezbrankový stav razantní křižnou střelou na vzdálenější tyčku. Na celé akci měl podíl právě jeho krajan de Roon, jenž vyslal parádní přihrávku, kterou nechal chytře projít Emil Holm. Lombarďané ukázali ve 33. minutě bleskurychlý protiútok, na jehož konci scházelo pouze několik málo centimetrů Mariu Pašaličovi, aby míč trefil a uklidil jej do sítě domácího celku. Celé situaci však předcházelo postavení mimo hru a případná trefa by tedy neplatila.

Přesto nebyl zkušený lodivod Gian Piero Gasperini spokojený s výkonem svých svěřenců a o poločasové přestávce se rozhodl vystřídat právě Lookmana a Holma. V 55. minutě se pokusila Atalanta zdvojnásobit svůj náskok chytře sehraným signálem, který nabídl de Roonovi prostor vystřelit z hranice pokutového území. Ten však namířil do horních řad tribuny stadionu. Na příležitosti chudší druhé dějství nepřineslo pro žlutomodré žádnou vyloženou šanci na vyrovnání. Domácí celek byl naopak blíže k opětovnému inkasování. Střídající Charles De Ketelaere však nepochopitelně hlavičkoval nad břevno z bezprostřední blízkosti po krásném centru Koopmeinerse. Trojnásobnému hvizdu hlavního sudího ještě předcházela zahozená šance z kopačky Édersona, který nevyužil protiútoku Nerazzurri.

Hellas tak prohrál už čtvrtý vzájemný duel hraný na jeho stadionu v řadě. V příštím kole se 2. října představí na hřišti Turína FC, Atalanta o den dříve přivítá Juventus.

Více informací k zápasu

Empoli FC - Salernitana Calcio 1:0

27.09.2023 18:30

Góly: 34. Tommaso Baldanzi

Hráči Empoli zvítězili v šestém kole Serie A na domácí půdě nad Salernitanou 1:0. Fotbalisté toskánského celku si šli nejen za prvními body, ale i prvním vstřeleným gólem od úvodních minut, v nichž nastavili skvělé tempo. To vygradovalo ve 34. minutě, kdy byl na konci rychlého protiútoku přesně zakončující odchovanec Azzurri Tommaso Baldanzi. Pro Empolesi byla výhra o to cennější, když se díky ní konečně odlepili ode dna tabulky, kam se po prohře s milánským AC propadlo Cagliari.

Stadio Carlo Castellani bylo dějištěm střetnutí dvou týmů, které zatím čekaly na vítězství. V obou případech za tím stály mizerné ofenzivy, když ta domácí dokonce neskórovala ani jednou. Příčinou matných útočných představení Salernitany byla mimo jiné absence největší útočné hvězdy. Boulaye Dia se totiž po reprezentační přestávce vrátil do klubu až se zpožděním, a byť byl oficiálně zraněný, stále se nepřestalo spekulovat o jeho rozhořčení po neumožněném přestupu do Premier League.

Zápas začal úvodním náporem Empolesi, ten však postupem času opadal, což bylo způsobeno častým kouskováním hry. V 18. minutě ale hosté chybovali při rozehrávce standardní situace, což vyústilo v dlouhý samostatný úprk Mattea Cancellieriho. Ten měl sice dostatek času na zakončení, nicméně zkušený Guillermo Ochoa situaci ustál a pokus zneškodnil. Mexický čaroděj se vytáhl i o chvíli později proti pumelici Sebastiana Walukiewicze. V první půli ale zahrozila i Salernitana zásluhou Jovaneho Cabrala, jenž dokonce po vyškolení domácí defenzivy dostal míč do sítě. O gólovou radost ho však následně připravil zdvižený praporek. Hraniční byla i situace ve 34. minutě, v té už ale k provinění proti pravidlům nedošlo, a Baldanzi tak vstřelil po precizním pasu od Cancellieriho premiérový gól Empoli v sezoně.

Další emotivní moment přišel v Toskánsku po hodině hry, kdy byl tvrdou ránou doslova knockoutován domácí obránce Liberato Cacace. Svoji obětavostí ale znovu potvrdil, jak moc šlo Azzurri v zápase o úspěch. Na druhé straně pak mohl pojistit výhru středoitalského celku Stiven Shpendi, nicméně Ochoa proti jeho střele skvěle zasáhl nohou. Ještě lepší zákrok pak vytáhl strážce hostující brány v 78. minutě, kdy reflexivně vyrazil tvrdou ránu střídajícího Emmanuela Gyasiho. Granata poté v závěru převzala iniciativu, avšak ve srovnání skóre jí zabránila tyč.

Souboj dvou utrápených týmů tak ovládlo Empoli. To se v příštím kole 1. října představí na hřišti Bologni, Salernitana o den dříve přivítá Inter.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - AC Milán 1:3

27.09.2023 18:30

Góly: 29. Zito Luvumbo - 40. Noah Okafor, 45+1. Fikayo Tomori, 60. Ruben Loftus-Cheek

AC Milán v šestém kole Serie A potvrdil na hřišti nováčka z Cagliari roli favorita a zvítězil 3:1. První však udeřil celek ze Sardinie, když se ve 29. minutě nechytatelnou ranou pod břevno prosadil Zito Luvumbo. To obměněnou sestavu Rossoneri vybudilo k výraznější aktivitě, kterou ještě do přestávky proměnila v obrat skóre, na němž se mimo jiné podílel Noah Okafor. Ten se v základní jedenáctce objevil po příchodu ze Salzburgu poprvé. Po změně stran se favorit uchýlil k bránění nabytého náskoku, přesto ho nakonec ještě navýšil Ruben Loftus-Cheek.

Milánské AC se oklepalo z ostudné porážky s Interem a gólem Rafaela Leaa o víkendu zdolalo Veronu. Portugalský křídelník se tím vykoupil za nepovedený výkon proti Newcastlu v rámci Ligy mistrů, kde nevyužil exkluzivní příležitost rozhodnout nakonec bezbrankový duel. Cagliari se po postupu zpět mezi italskou elitu trápilo zejména před brankami soupeřů, když v pěti utkáních vstřelilo jediný gól. Na vlastním hřišti navíc s Rossoneri padlo třikrát v řadě s nulou na kontě přesných zásahů. Český záložník ve službách domácích Jakub Jankto kvůli nemoci nefiguroval ani v nominaci.

První příležitost zápasu přišla až ve 29. minutě a měli ji hráči Cagliari. Kapitán Nahitan Nández srdnatě zabojoval na hranici pokutového území a po úspěšném osobním souboji předložil míč Luvumbovi, který pumelicí pod břevno otevřel skóre utkání. Inkasovaná branka konečně probudila hosty k nějaké aktivitě. Za tu byli odměněni ve 40. minutě, kdy se po nejistém zákroku Borise Radunoviče prosadil Okafor. Výpadek týmu ze Sardinie pak v nastavení první půle potrestal i Fikayo Tomori, který gólově zužitkoval prudký pas vyslaný Tijjanim Reijndersem.

Po návratu ze šaten ale opět převzali iniciativu hráči Cagliari. V 56. minutě předvedl skvělou práci zády k bráně robustní Andrea Petagna, jenž sklepl míč přímo na kopačku Luvumba, jemuž druhý gól v zápase ukradl precizním defenzivním skluzem Yacine Adli. O chvíli později se Petagna převtělil do role zakončovatele, když zkoušel pohotově tečovat patičkou, pokus mládežnického reprezentanta byl ale zablokován. Rostoucí nápor Rossoblu otupil v 60. minutě Loftus-Cheek, jehož tvrdá rána z úctyhodné vzdálenosti zapadla přesně k levé tyči domácí branky.

Rossoneri tak na stadionu Unipol Domus zvítězili počtvrté v řadě. V příštím kole 30. září přivítají Lazio, Cagliari se o dva dny později představí na hřišti Fiorentiny.

Více informací k zápasu

Juventus FC - US Lecce 1:0

26.09.2023 20:45

Góly: 57. Arkadiusz Milik

Hráči Juventusu zvítězili v šestém kole Serie A před vlastními fanoušky nad Lecce 1:0. Bianconeri se doma velmi natrápili, protože přes obranu Vlků se navzdory značné střelecké převaze dlouho nemohli prosadit. Ráz utkání změnil až v 57. minutě Arkadiusz Milik skvělým výběrem místa v pokutovém území. Pro polského střelce se jednalo o první zásah v letošní sezoně, zatímco pro hosty šlo o úvodní porážku v ročníku.

Série Juventusu bez porážky se zastavila o víkendu, kdy Stará dáma padla na půdě Sassuola 2:4. Po třech výhrách a jedné remíze tak okusila i hořkost porážky. To stejné se nedalo říct o jejím soupeři, který byl doposud velkým překvapením celé italské ligy. Lecce se totiž s 11 body vyhřívalo na krásném třetím místě tabulky právě před Bianconeri, přičemž se kromě neporazitelnosti mohlo chlubit i druhou nejlepší obranou v celé soutěži.

Juventus od začátku dokazoval, že platil za papírového favorita. Většina úvodních minut se hrála právě na polovině hostů, ovšem výraznou šanci si Stará dáma dlouho nedokázala vytvořit. To se jí povedlo až ve 27. minutě, kdy se ve velké příležitosti objevil Federico Chiesa. Italský útočník však nezvládl přesně zamířit a levačkou minul pravou tyč soupeřovy brány. I přes hlasitou domácí kulisu se Bianconeri nepodařilo až do konce poločasu narušit obranu Lecce, které tak odcházelo do kabin značně spokojenější.

Druhé dějství začalo stejně jako to první. Hráči Juventusu se nadále pokoušeli prosadit přes dobře zorganizovanou obranu Vlků, ale zpravidla selhávali ještě před finální fází útoku. Frustrující domácí představení dokázal až v 57. minutě prolomit před bránou důrazný Milik, který si tak připomněl střeleckou formu z minulých sezon a svým prvním gólem v ročníku poslal domácí celek do vedení. Značně uvolněnější Zebry si po zbytek utkání vytvořily další šance, ovšem druhé branky se jejich fanoušci nedočkali. Špatný výkon hostů ještě v nastavení podtrhl vyloučený Mohamed Kaba.

Juventus domácí duel zvládl, a ukončil tak sérii neporazitelnosti Giallorossi. V následujícím kole se 1. října střetne s Atalantou, Lecce změří o den dříve síly s Neapolí.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Inter Milán
6
5
0
1
15 : 3
15
2
AC Milán
6
5
0
1
13 : 8
15
3
Juventus FC
6
4
1
1
12 : 6
13
4
Atalanta Bergamo
6
4
0
2
11 : 5
12
5
SSC Neapol
6
3
2
1
12 : 6
11
6
US Lecce
6
3
2
1
8 : 5
11
7
ACF Fiorentina
6
3
2
1
12 : 10
11
8
Frosinone Calcio
6
2
3
1
9 : 8
9
9
US Sassuolo
6
3
0
3
11 : 12
9
10
Turín FC
6
2
2
2
6 : 7
8
11
Janov CFC
6
2
1
3
8 : 9
7
12
SS Lazio
6
2
1
3
7 : 8
7
13
Bologna FC
6
1
4
1
3 : 4
7
14
Hellas Verona
6
2
1
3
4 : 6
7
15
AC Monza Brianza
6
1
3
2
4 : 7
6
16
AS Řím
6
1
2
3
13 : 11
5
17
Salernitana Calcio
6
0
3
3
4 : 10
3
18
Udinese Calcio
6
0
3
3
2 : 10
3
19
Empoli FC
6
1
0
5
1 : 13
3
20
Cagliari Calcio
6
0
2
4
2 : 9
2

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (75)

Přidat komentář
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
stuff

Reagovat
PePiG7

Reagovat
1899-1995

Chukwu asi zatím nejslabší z letních přestupů, ale věřím že to tam je. Pulda, RLC, Tomori a Sportiello za mě dnes nejlepší.

Reagovat
Kapřík

Koopmeiners bude asi po sezóně hodně horké zboží.

Reagovat
vilp

Jak mohl hrát Boloca doteď druhu ligu, to asi nepochopím.

Reagovat
Largo

Reagovat
Tomanatura

Klasicke Sassuolo proti Interu.

Reagovat
Deki

Paradox, že po perfektně zvládnutém derby jdou naše výkony totálně do prdele. Čekal jsem, že ta lehkost, nadšení a kvalita nám vydrží déle, ale poslední tři zápasy jsou grc.

Sommer dnes nepodrzel, záloha nefungovala a útok se prakticky do ničeho nedostal. Zasloužená prohra. Inzaghi má o čem přemýšlet.

FORZA INTER!

Reagovat
Rudy

Doufal jsem, ze Inzaghiho "guardiolovske" obdobi je za nama. Evidentne ne a zase se vracime k tomu, co nefungovalo uz v minule zime. Kolik hracu Pep koupil a zase prodal nez nasel vhodne do jeho stylu? O takovych nakupech se Interu ani nesni Zaloha je tragedie a od toho se odviji vse ostatni. Ted myslim stred. WB delaji co muzu. Souperi taky nejsou uplni hlupaci. Obranu uz nevytahuji a s breakama Thurama, Dumfriese, Dimarca je hotovo. V zaloze mame na hristi realne 2 hrace, zbytek stoji na ofside hranici. Kombinace a nejaka vystavba hry neexistuje. Ono taky pohlidat si 2 hrace neni zas tak slozite Sebehnout z offside linie nekde na pozici AM a pomoci rozehravce (j tam bych rad videl operovat Hakana) nikoho nenapadne, prostoru je tam na piknik. Centr do pripravene obrany na to souper ceka, nic vic tam neni. Pominu individualni pruniky a zablesky geniality, to nema s tymovou souhrou nic spolecne.

Reagovat
Nuno čomes

Hakan hraje velmi dobře, ale na té pozici ho prostě zabíjíme. Má tendenci hrát pořád dopředu, kdežto tehdhy Brozovic spíš byl hráč dozadu. Kdyby záloha byla Barella - posila - Hakan, tak je to úplně o něčem jiném, na lavici připraveni Frattesi a Henrik, i když ten zatím hraje skvěle.

Bohužel nejsme na tom finančně tak dobře, tudíž nemůžeme mít vše a 30 mega se vložilo do Pavarda, kterého nepochopitelně Inzaghi ignoruje. Pavard má být automatický základ a Darmian náhrada na pravého stopera i RWB, zahrál by si dost. Letos ale ještě bude dělat Pavard náhradníka právě Darmianovi. Aby to nedopadlo jak s Correou, ve kterém zbytečně utopil 30 mega. Bohužel netrénuju a neberu za to 6 mega abych to postavil vždycky tak špatně jako Mister. Není to trenér na titul v lize a bohužel to každoročně ukazuje. O tom, že už nás má každý přečtené, se nemusíme ani bavit.

A o tom, že má chytat Audero, už vůbec ne.

Reagovat
Rudy

S tim trenovanim jsi to vystihl naprosto presne. Nepotrebuji brat 6 mega abych videl co se deje na hristi. Nevim co sleduje Inzaghi behem zapasu, pravdepodobne sveho oblibence Acerbiho.

Reagovat
Nuno čomes

To protěžování oblíbenců mě tak štve.

Reagovat
Tomanatura

Vazne si myslim, ze se na ty zapasy nedivas. Mkhk a Hakan jsou tuto sezonu top, Barella zatim za ocekavanim. Vcera se druhy polocad nepovedl, to je vse.

Reagovat
Rudy

Vsechno je to brutalne na silu! Nejakou myslenku aby clovek pohledal. Hakan dela maximum co dokaze. To ovsem nemeni nic na tom, ze na te pozici nema vubec co pohledavat. Zaloha by mela vynikat chytrosti, pozicni hrou, stabilitou na obe strany. Ne zbesilim behanim tam a zpet! V klidu diktovat tempo a distribuovat balony. Vzpomen jak to slo s Brozem. Stred si proste posefoval a byl vsude, kde bylo zrovna potreba. Kdyz uz dopredu, tak s rozumem a pro vitezny gol.

Reagovat
Tomanatura

To si moc idealizujes, i s Brozovicem byl Inter casto prehravany i slabsimi tymy a ty zapasy utahl silou (Lukaku, Hakimi). Hakan tam hraje skvele uz tri ctvrte roku. Praveze tento Inter je herne daleko lepsi, nez ten Conteho a to Simone nema ani zdaleka takove hrace.

Reagovat
Rudy

OK tak jak vysvetlis prvni kola? Ziral jsem jak hrali organizovane, s lehkosti, melo to hlavu a patu. Proste parada. Zaloha se nijak nenadrela a pritom byla vsude. Jak by jsi definoval vcerejsi hru "zalohy"? Kdyz se podivu jak to hralo Sas. jejich rozmisteni, tam si hrac mohl vybirat kam a komu to posle,v naprostem klidu. Ke konci zapasu uz si tam delali naprosto co chteli a Interu nedali k balonu pomalu ani cuchnout. S vedenim 2-1 na souperove polovine naprosto v poradku. Inzaghi byl tezce vyskolen.

Reagovat
Tomanatura

Jak to myslis? Proti Monze podal Inter super vykon oba polocasi, v Cagliari se povedla prvni pulka, druha uz byla strasna sracka stejne jako s Empoli, dokonce bez strely na branu s xG 0,03. Viola je naivni souper ktery nejde brat vazne a na AC se nabudili, dokonaly vykon. Ale ten nejde podat neustale. Proti Sassuolu hrali uplne stejne jako Monzou, jenom chybely branky v prvnim polocase a druhy neustale opakujici se poleveni, ktery rozhodla chyba Sommera a klasicky Berardi. Stejne ale meli sance. Stoperi Sassuola stali vyborne ve vapne, to se proste stava.

Reagovat
sinter

Reagovat
cresposuper

Reagovat
fenixLFC

Kolik hracu Pep koupil a zase prodal nez nasel vhodne do jeho stylu?

no, kolik? bravo (ktoreho si priviedol z barcelony a jeden cakal ze bude vediet chytit aspon chripku), nolito, mendy (ktory bol skvely ale potom si odpili koleno a dorazil to sexualnym obtazovanim). danila nahradil za cancela a este aj ten hral tri sezony v zaklade a bol jeden z najlepsich bekov na svete nez letel kvoli spravaniu.torres odchazal po jednej sezone so ziskom. z prestupov do acka su to vlastne jedine prestupy ktore sa "nepodarili", vsetky ostatne posily bud odohrali velmi podstatnú ulohu v priebehu sezon alebo su tam dokonca doteraz/odisli nedavno.

Reagovat
Rudy

Tohle byla zrovna recnicka otazka ale diky Jeho lavicka bude drazsi nez cely kadr Interu

Reagovat
Nuno čomes

Sebereflexi tady asi čekat nemůžeme, Simone zas poví nějaké fráze, takže

Reagovat
danko10

Dionisi urobil Juve aj Inter. To je stav calcia v kocke.

Reagovat
Kapřík

Lazio 7 Italů v základu.

Reagovat
Pipo123

Rovella musí hrať, ja mám Cataldiho rád, išiel pod Sarrim neskutočne hore, ale Rovella vyzeral včera oproti Cataldimu jak Modrič. Tomu chlapcovi ak vydrží zdravie, tak mu Sarri zaistí veľkú karieru

Reagovat
Raffaello

Reagovat
GEGE

Berardi pěkně. Fakt škoda, že se ho nepodařilo udělat...

Reagovat
maras93

i vzhledem k jeho statistikam vůči nám

Reagovat
Eldarion

Reagovat
AngryPrd

Keby ostal Maldini podla mna by prisiel, pracovali na nom. Stale nechapem preco nikto nechcel za neho zaplatit tie peniaze, ved on je super hrac, stoji za tie prachy.

Reagovat
Zark

říkám si to samé... zápas co zápas

Reagovat
Eldarion

Inter nám na Jar ešte šupne 3:0, ale ligu vyhráme

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Salfovic

Šášulo dobrá jízda. Nejdřív prohra s Frosione, aby pak porazilo Juve a Inter

Reagovat
Emmett Brown

#mourinhoout

Polka Ríma musí byť po lobotomii keď stále oslavujú a obhajujú toho dinosaura na lavičke

Reagovat
Lech

Reagovat
AngryPrd

Este ho budete hnat palicami

Reagovat
GEGE

Gila

Reagovat
danko10

José to sám nepoloží a henten ocas, geniálny mgenerálny manažér, si ho vyliať nedovolí. Jednak preto, že mu trčí z riti, jednak preto, že by to bolo drahé a to by sa starému Danovi nepáčilo. Tipujem, že to doklepeme v tomto zložení až do konca sezóny, Josému skončí kontrakt a Pinto a spol budú pekne po americky prepustení.

Ale aj keby malo dôjsť k zmene na lavici v priebehu sezóny, neviem si predstaviť magora, ktorý by do tohto chlieva išiel. Tam nie je čo získať, iba stratiť.

Teším sa, až cez víkend podreže Josého Difra a vesmír imploduje.

Reagovat
Largo

Reagovat
10

teď ještě klasicky odkloní pozornost od sraček podepsáním Tottiho, kterej sehraje roli užitečnýho idiota a všechno bude zase na chvíli magico

Reagovat
pastal

Totti do toho nepůjde ne po včerejšku kdy odešel v průběhu utkání, protože to psychický nedal

Reagovat
smazaný uživatel

To už tu jednou bylo, bez skutečné pozice do toho nepůjde.

Já pořád přemýšlím, jaká pozice by to měla být.

Reagovat
10

podobná role jakou měl Nedvěd je asi jediná, na kterou si ho dokážu představit...s Massarou by to fungovat mohlo

Reagovat
smazaný uživatel

Rickyho bych chtěl.

Možná. Musí rozhodovat, musí být vidět. Jinak to je k ničemu.

Reagovat
Maritazzi

Chlív to koncepčně, smlouvama a nastavením fungování klubu je, ale ten kádr je postavenej all-in na to, aby o LM, zvlášť v současný lize hrát mohl. Ti hráči podle mě kvalitu mají a takovej Albertem vzývanej Conte by to podle mě otočil okamžitě, akorát to zas není žádná koncepční cesta. Vlastně naprosto iracionálně si přeju, aby to vzal Dani, akorát mi je úplně jasný, že by to zrovna jeho naprosto sežralo a s celou trenérskou kariérou by mohl bejt konec.

Hrozně mě sere, že tady vlastně už roky predikujeme vývoj klubu naprosto přesně. Nikdo nechápe, jestli je ten tým v přestavbě nebo se snaží o úspěchy. Každopádně absolutně žádná udržitelnost v tom není a nedokážu si představit další fungování. Mourinho je hezká analogie celýho Říma, přezrálý, nekoncepční, vezoucí se na nějaký historický slávě, akorát doba je jinde.

Reagovat
Agnelli

Reagovat
smazaný uživatel

Něco podobného jsem tu psal s výpisem dalších volných trenérů, ale zas mě to odhlásilo, znovu to mr*ám. A ta romantická představa Daniho na lávce a Francka někde mezi áčkem a vedením mě prostě neopouští. Nemysím si, že by ho to odstřelilo, prostě by to docvaknul do léta a pak by právě začly chodit nabídky, které teď nemá. Lid římský by mu neúspěch nezazlíval.

Zatím jsme však zralí na Davide Nicolu.

Conte by to urval, letos, ale léto a přístí sezóna s tou LM by byly tragické.

Na LM to absolutně je, ne na jistotu jako Inter, ale musíme být do konce ve hře. Kdyby aspoň ti asistenti věděli, co dělají, a dali tomu Mourovu mental stylu nějakou fotbalovou nástavbu.

Reagovat
10

Reagovat
danko10

S prvym odstavcom nesuhlasim. Ten kader je poskladany ako ked psik s macickou varili tortu. To tak vezmes kaviar, slaninu, vanilkovu zmrzlinu a diamanty a nechas nejakeho imbecila, aby to nahadzal do velkeho hrnca a pomiesal. Navyse vsetko okrem diamantov je dva roky po exspiracii.

Reagovat
Maritazzi

Věděl jsem, že tady se neshodneme, nicméně podle mě se skoro nedá bavit o nějaký aktuální hodnotě hráčů a jejich potenciálu. Všechno je to extrémně underperforming a nemyslím si, že to je chyba hráčů. Ano, některé pozice jsou slabší, třeba pravá obrana a dynamickej záložník, ale jsme si opravdu jistí, že třeba nikdo z těch hráčů napravo by nedokázal zahrát alespoň průměrný výkony při kvalitním trenérovi?

Za mě tahle úroveň co se týče přípravy je už posunutá úplně někde jinde a trenéři, kteří to nezachytili předvádí tuhle úroveň fotbalu, protože tam prostě není žádnej taktickej fundament, kromě nízkého bloku, kterýho se dá chytit. Vzhledem k tomu, že vím, jak podobní trenéři fungují v českých profesionálních týmech, nemyslím si, že Jose bude nějakou výjimkou, prostě mu to ujelo a sami ti hráči si poradit nemůžou. A je to podle mě vidět i na tom, že když někdo přijde, tak trvá chvilku, než zapadne do těch hoven, co zbytek týmu.

Reagovat
danko10

O pravych bekoch neviem, ci dokazem polemizovat, Kristensen je taky zombik, ze Bruno Peres je zrazu v mojich spomienkach skoro Cafu.

O com by som rozhodne polemizoval, je zaloha. S touto skladbou sa moderny fotbal hrat neda. Jediny, kto ukazal, ze by mohol byt schopny pohybu, aky predvadzaju hen v Milane Reijndersovia a Barellovia, je Renato, ktory je ale v 26 rokoch ako fotbalista odpisany. S Empoli som ho videl nazivo a napriek tomu, co dokazal za ten polcas odbehat, sa prakticky stale pretahoval, akoby sa uistoval, ze mu tie pritahovace drzia.

Daj Pellegriniho, Bryana (ktory je pohybovo asi druhy najlepsi teraz, haha) a Paredesa nejakemu Dionisimu, alebo Italianovi a zazijes den, kedy sa boh prestal divat na fotbal.

Reagovat
Maritazzi

Se zálohou souhlas a největší wtf všech posledních mercat je, že se nikdo ani nepokusil nahradit Mikhiho a pak šetření drobnejch na Frattesim, letos korunovaný tím Renatem. Ale pořád si myslím, že díky naší taktický výbavě ukazujeme ty hráče naprosto v nejhorším módu. Pellegriniho asi řešit nemusíme, ale Cristante by snad nějak hrát mohl, Paredes je taky lemra, ale podle mě by z něj jinej trenér než Allegri a Mourinho něco dostat dokázal, nevím. A teda pokud ten strejda, co všude mává kolik vyhrál trofejí, je taková osobnost, proč zrovna tohle nebylo hlavní téma mercata?

Celkově je to vlastně zase jen depka, já si říkal, že letos aspoň budu fandit Belottimu, protože to je sympaťák a bylo mi ho líto minulej rok, ale když jsem viděl to jeho včerejší využití, tak mi asi i tahle radost padá.

Reagovat
danko10

Ja neobhajujem Joseho. On si to takto poskladal. Len hovorim, ze clovek, ktory by prisiel po nom, by sa z toho mohol tiez celkom rychlo posrat.

Reagovat
smazaný uživatel

Renata stačí nevykoupit, Aouara prodat, Paredese poslat do SA nebo MLS.

Nový trenér bude chtít úplně jiné hráče.

Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

Daniele De Rossi.

Na lávku musí dojet skluzem a otevřít Mourovi kotník, aby ho odnesli, sám neodejde.

Reagovat
Largo

Reagovat
Largo

Nekdy se i stydim….

Reagovat
FC Porto FC

Mourinha má rád, ale tady už jde vidět že je už na úplném konci své kariéry.

Reagovat
AngryPrd

Uz u kohutov to vyzeralo biedne. On ked nema vela penazi na nakupy, vela s muzstvom neurobi. V Chelsea mi kupili vsetko co chcel tak robil vysledky, tak ako aj Pep. Ja si vazim viac trenerov ako Gasperini alebo De Zerbi - jeho by som chcel aj do AC.

Reagovat
zurix_new

Na druhou stranu dokázal i s tak provinčním klubem jako je AS vyhrát evropskou trofej.

Reagovat
smazaný uživatel

L. O. L.

Ani mi nevadí ten provinční klub, ale spíš že tady pořád někdo přikládá váhu Intertoto 2.0. Byla by ostuda, kdybychom to nevyhráli.

Reagovat
Eldarion

Šialené, Mourinho je taký Robo Fico futbalu, už tam nemá čo robiť, ale stále tam z nejakého zázraku je. Ten tím síce na Scudetto nie je, ale minimálne na top 4 áno a na podstatne lepší ofenzívny prejav.

Reagovat
stuff

Skor taky Miki Dzurinda futbalu. Chudak, kery to este chce hrat, furt mu to nekto zaplati, ale uz to proste nijak nejde.

Robo Fico futbalu by bol skor nejaky Blatter. Tunelovat si to a robit hocjake prasaciny pre znovuzvolenie.

Lebo v zasade Jose nic zleho nerobi. Robi asi, co ma rad, za vela penazi a najlepsie jak vie. Presne jak Miki. Obom zial musi niekto tuto party zaplatit

Reagovat
mul

Trefnejšie prirovnanie som dlho nečítal

Reagovat
danko10

Pekne.

Reagovat
Emmett Brown

Reagovat
10

p.s. hodně štěstí zítra

Reagovat
DelPiero137

PS bude potrebovat stastie

Reagovat
10

heh, to mi nedošlo

Reagovat
Kapřík

To je dobrý

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele