6. kolo
28.09.2023 18:30 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Nicolás González (© AFP)

Polevení v tempu vyšlo Fiorentinu draho. Bodovou šňůru nováčka prodloužil host z Juventusu

Frosinone v šestém kole Serie A navázalo na předchozí nadějné výkony a na vlastním stadionu remizovalo s Fiorentinou 1:1. Domácí čelili v úvodním dějství převaze soupeře, z mnoha příležitostí Fialek se však ujala pouze hlavička Nicoláse Gonzáleze. Canarini po změně stran svůj herní projev zlepšili a v 70. minutě se dočkali vyrovnání, když se rovněž hlavou prosadil Matías Soulé. Pro forvarda hostujícího z turínského Juventusu se jednalo o první trefu v dresu Giallazzurri. Český záložník Antonín Barák do duelu naskočil na závěrečných 20 minut.

Nováček soutěže nadále pokračoval v překvapivě dobrém vstupu do ročníku, když o víkendu remízou na půdě Salernitany prodloužil sérii bez porážky již na čtyři klání v řadě. Ještě o něco lepší start zaznamenala Fiorentina, která posbírala v úvodních pěti kolech 10 bodů a i přes náročný los spojený s Konferenční ligou dvakrát za sebou zvítězila. Fialky však dokázaly domácí celek porazit z posledních čtyř vzájemných duelů pouze jednou, a to v roce 2015.

Tentokrát ovšem mohly k výhře nakročit už ve čtvrté minutě, kdy M’Bala Nzola perfektní hrou tělem odstavil obránce a ztroskotal až na brankáři Stefanu Turatim. O chvíli později napřáhl k dalekonosné střele González, jehož pokus prosvištěl těsně vedle šibenice. Obrana Frosinone hořela i nadále. V další tutovce při samostatném úniku na bránu nakonec Riccardo Sottil ani pořádně nezakončil. Kolotoč šancí tak přetavil v gól až González, jenž netradičně hlavou umístil balon na zadní tyč. Od té chvíle se domácí defenziva zkonsolidovala, další vyložené příležitosti si tedy hosté do poločasové pauzy již nevytvořili.

Ani po změně stran se Frosinone na vlastní polovině nedopouštělo takových zaváhání jako v úvodu zápasu, samo se však dlouho nedokázalo dostat do nadějných střeleckých pozic. To se změnilo až v 68. minutě, kdy se alespoň k náznaku šance dostal Luca Garritano, po jehož pokusu se vzduchem proletěl Pietro Terracciano. O několik desítek vteřin později se už solidně zaplněný stadion mohl radovat, když se na zadní tyči prosadil po tečovaném centru hlavičkující Soulé. Hosté se následně na odpověď nezmohli, a to také proto, že hlavička Baráka skončila jen v rukavicích Turatiho.

Frosinone tak potvrdilo dobrou formu i proti silné Fiorentině a získalo další cenný bod. Sérii bez porážky se pokusí prodloužit již tuto neděli, kdy zavítá na hřiště římského AS. Fialky změří o den později síly s Cagliari.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Buda

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele