6. kolo
27.09.2023 18:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Oslavující Teun Koopmeiners (© AFP)

Atalanta vylepšila tristní venkovní bilanci, výhru ve Veroně jí vynesla kooperace Nizozemců

Atalanta zvládla v šestém kole Serie A výjezd do nedaleké Verony, kde zvítězila 1:0. O rozhodující trefu se postarala nizozemská dvojice z Bergama, když se ve 13. minutě po přihrávce Martena de Roona prosadil Teun Koopmeiners. Pro druhého jmenovaného šlo již o osmou ligovou trefu v tomto kalendářním roce, což z něj v tomto ohledu činilo nejlepšího záložníka celé soutěže. Hosté z Lombardie si navíc zlepšili chuť v duelech mimo svůj stadion, když v předchozích dvou venkovních kláních prohráli s Frosinone a Fiorentinou.

Verona téměř přesně před měsícem překvapila fotbalovou veřejnost skalpem římského AS, od té doby však ani jednou nezvítězila. V podobě Atalanty proti sobě navíc měla neoblíbeného soupeře, s nímž na vlastní půdě prohrála třikrát v řadě. V kádru týmu z Bergama se konečně probudil dlouho mlčící Ademola Lookman, jedna z hvězd minulého ročníku se střelecky prosadila v posledních dvou ligových utkáních.

Hosté z Bergama se ujali rychlého vedení po kombinaci nizozemské dvojice. Koopmeiners prolomil bezbrankový stav razantní křižnou střelou na vzdálenější tyčku. Na celé akci měl podíl právě jeho krajan de Roon, jenž vyslal parádní přihrávku, kterou nechal chytře projít Emil Holm. Lombarďané ukázali ve 33. minutě bleskurychlý protiútok, na jehož konci scházelo pouze několik málo centimetrů Mariu Pašaličovi, aby míč trefil a uklidil jej do sítě domácího celku. Celé situaci však předcházelo postavení mimo hru a případná trefa by tedy neplatila.

Přesto nebyl zkušený lodivod Gian Piero Gasperini spokojený s výkonem svých svěřenců a o poločasové přestávce se rozhodl vystřídat právě Lookmana a Holma. V 55. minutě se pokusila Atalanta zdvojnásobit svůj náskok chytře sehraným signálem, který nabídl de Roonovi prostor vystřelit z hranice pokutového území. Ten však namířil do horních řad tribuny stadionu. Na příležitosti chudší druhé dějství nepřineslo pro žlutomodré žádnou vyloženou šanci na vyrovnání. Domácí celek byl naopak blíže k opětovnému inkasování. Střídající Charles De Ketelaere však nepochopitelně hlavičkoval nad břevno z bezprostřední blízkosti po krásném centru Koopmeinerse. Trojnásobnému hvizdu hlavního sudího ještě předcházela zahozená šance z kopačky Édersona, který nevyužil protiútoku Nerazzurri.

Hellas tak prohrál už čtvrtý vzájemný duel hraný na jeho stadionu v řadě. V příštím kole se 2. října představí na hřišti Turína FC, Atalanta o den dříve přivítá Juventus.

Autor: Livesport.cz / Adam Cologna

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele