Serie A - preview 6. kola: Fiorentina může do top čtyřky

26.09.2023, 11:15, aktualizováno 28.09.2023, 09:10
Previews
Fanoušci Fiorentiny (© AFP)

Fiorentina se ve čtvrtek může bodově dotáhnout na třetí Juventus, musí každopádně venku skolit doposud slušně se prezentující Frosinone. Až čtrnácté AS Řím se pokusí zlepšit si náladu na půdě nováčka z Janova, hrát se bude ještě v Monze, kam zavítá Bologna...

AC Monza Brianza - Bologna FC

čtvrtek 18:30

Jen jednu výhru má na svém kontě Monza a ve čtvrtek vpodvečer jí čeká souboj se slušně hrající Boloňou. Ta už dokázala obrat Juventus nebo obhájce titulu Neapol. Podaří se jí bodovat i na stadionu v Monze?

Monza měla před sezonou velké ambice a její vedení v létě přivedlo hned několik zajímavých hráčů. Začátek ale nevyšel podle představ a po pěti kolech má tým trenéra Palladina jen pět bodů. Dají se však najít pozitiva, protože Monza neměla v úvodních pěti kolech ani trochu snadný los. Nezvládla duely na Interu a v Bergamu, nicméně naposledy si vyšlápla na Lazio, se kterým remizovala na Stadio Olimpico 1:1. Šlo o druhou remízu v řadě.

Dvě plichty po sobě zaznamenala i Boloňa a shodou okolností šlo o výsledek 0:0. Střeleckou potenci se podařilo vykompenzovat skvělým výkonem v defenzivě a celkových šest bodů není pro Boloňu špatným výsledkem. Svěřenci trenéra Thiaga Motty navíc čtyři zápasy v řadě nenašli přemožitele a pokud zlepší své výkony v ofenzívě, mohou v tabulce pomýšlet na vyšší umístění.

Boloňa dokázala v minulé sezoně stadion Monzy vyloupit, ovšem posléze na soupeře nestačila před vlastními diváky. Čtvrteční zápas na Stadio Brianteo nemá jasného favorita, vítěz se však může posunout do první poloviny tabulky.

Domácí trenér Rafaele Palladino nemůže počítat s dvojicí Bettella - Caprari. Především u druhého jmenovaného jde o citelnou absenci. Pokud jde o Boloňu, tak se představí bez Soumaora.

AC Monza Brianza - pravděpodobná sestava:
Di Gregorio - Izzo, Pablo Mari, Caldirola - Pereyra, Pessina, Gagliardini - Ciurria, Mota Carvalho, Colpani - Colombo

Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - De Silvestri, Beukema, Lucumi, Kristiansen - Aebischer, Freuler - Ndoye, Ferguson, Karlsson - Zirkzee

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.50 - 3.27 - 2.96

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Frosinone Calcio - ACF Fiorentina

čtvrtek 18:30

Finalista posledního ročníku Konferenční ligy se dostává do zajímavé formy a ve Frosinone bude usilovat o třetí ligovou výhru v řadě. Fialky si o víkendu poradily s Udinese a ještě předtím doma přetlačily Atalantu. Daří se i Frosinone, které je na dostřel evropským pohárům.

Fiorentina zůstává v aktuálním ročníku poražena jen dvakrát. Na evropské scéně se to podařilo Rapidu Vídeň, v Serii A zase Interu. Jinak nejsou výsledky Fialek vůbec špatné, naopak se zdá, že forma roste. Potvrzují to dvě slepené výhry nad Atalantou a Udinese. Proti Zebrám se prosadili Lucas Martínez a v nastavení Giacomo Bonaventura.

Podobně úspěšný start do sezony má za sebou i domácí Frosinone. Giallazzurri jsou po pěti kolech na osmém místě a s jejich výkony zatím panuje velká spokojenost. Di Francescův tým prohrál jen v úvodním kole s Neapolí a od té doby neprohrál. O víkendu remizoval na Salernitaně 1:1, ale za zmínku stojí především výhra nad Atalantou.

I když je Fiorentina papírovým favoritem, lepší vzájemnou bilancí z posledních let se chlubit nemůže. Už loni Frosinone s Violou neprohrálo a ve čtyřech soubojích padlo jen jednou. Stalo se tak v úplně prvním měření sil v roce 2015.

Ve čtvrtek půjde o pátý souboj mezi těmito celky a ve hře je toho hodně. Tři body totiž posunou ten či onen tým na průběžné pohárové pozice.

Frosinone bude chybět čtveřice hráčů Lirola, Kalaj, Harroui a Gelli. Fiorentina je na tom o trochu lépe a kouč Vincenzo Italiano nemůže počítat s Pierozzim, Gonzálezem a Dodem. Hosté mají před sebou náročný program. O víkendu je čeká Cagliari a ve čtvrtek příští týden maďarský Ferencváros v rámci Konferenční ligy.

Frosinone Calcio - pravděpodobná sestava:
Turati - Oyono, Okoli, Romagnoli, Marchizza - Mazzitelli, Barrenechea, Garritano - Soulé, Cheddira, Baez

ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Terracciano - Kayode, Milenković, Quarta, Biraghi - Arthur Mandragora, Kouamé - Bonaventura, Brekalo, Nzola

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.76 - 3.63 - 2.00

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Janov CFC - AS Řím

čtvrtek 20:45

Janovské CFC to myslí s záchranou vážně, alespoň dl představitelů. Ligová realita ale pro mužstvo z přístavního města není tak přívětivá a Grifové se potácejí ve spodní části tabulky dost blízko pádu. Napraví si reputaci proti AS Řím, které na tom taky není zrovna slavně?

CFC odehrálo v této sezoně šest soutěžních zápasů a vyhrát z nich dokázalo jen dvakrát. Hned na úvod proti Modeně v Coppa Italia a pak ve druhém kole překvapivě proti Laziu. Aktuálně Grifové táhnou sérii tří zápasů bez výhry, z nichž se dvakrát nedokázali prosadit. Je fakt, že zápasový kalendář nováčkovi zas tak moc nepřál, za sebou má zápasy s Fiorentinou, Laziem, Neapolí a Turínem, což nejsou snadní soupeři.

Přesto si asi fanoušci ambiciózního celku představovali lepší umístění než současnou šestnáctou příčku. Ve čtvrtek večer se na stadionu Marassi ukáže AS Řím a to také nebude pro CFC jednoduchý soupeř. Dlouhodobé statistiky totiž hovoří jasně: pokud jde o první ligu, tak janovské mužstvo nedokázalo Římany porazit už v posledních šestnácti zápasech! Čisté konto udrželi Grifové jen jednou, v minulém roce.

Islandský tahoun Albert Gudmundsson před zápasem s Vlky zmínil: "Řím je skvělý tým, má mnoho dobrých hráčů, kteří patří do reprezentací svých zemí oprávněně. My ale máme jednu velkou výhodu a tou je domácí prostředí. Na Marassi se cítíme nedobytně a chceme, aby náš soupeř měl strach sem jezdit."

Ani Vlci ale nehrají úplně v pohodě. Zejména jejich obrana, tedy řada, na kterou Mourinho obvykle nejvíc spoléhá, je jako na vodě. Giallorossi dostali už sedm branek a čisté konto udrželi jen jednou, při demolici Empoli. Po ní se jim povedlo vyhrát nad Sheriffem v Evropské lize, jenže minule se zasekli na FC Turín, který srovnal pár minut před koncem na konečných 1:1.

Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Martinez - De Winter, Bani, Dragusin, Vasquez - Sabelli, Strootman, Badelj, Frendrup - Gudmundsson, Retegui

AS Řím - pravděpodobná sestava:
Rui Patrício - Mancini, Llorente, Ndicka - Kristensen, Cristante, Paredes, Aouar, Zalewski - Dybala, Lukaku

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.12 - 3.18 - 2.06

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Hellas Verona - Atalanta Bergamo

středa 18:30

Středeční den ukrojí z 6. kola Serie A největší koláč a jedním z týmů, které pojedou mimo svůj stadion, bude Atalanta. Ve Veroně na ni totiž čeká domácí Hellas a ten má proti týmu Bergamaschi co napravovat.

V poslední době totiž Hellas v duelech s Atalantou hodně ztrácí. La Dea vyhrála už čtyři zápasy z posledních pěti vzájemných střetů s Hellasem, což je stejné číslo, jaké dokázala vyhrát v předchozích 14 utkáních před touhle skvostnou sérií. Nicméně je fakt, že Hellas vstoupil do nové sezoně poměrně dobře. Mužstvo, které se zachraňovalo v loňské sezoně až na poslední chvíli, zvládlo pohárový duel s Ascoli a kromě toho porazilo i Empoli s AS Řím. Remízu si připsalo proti Bologně a nestačilo jen na Sassuolo s AC Milán.

Suma sumárum si vzalo sedm bodů z pěti utkání a patří mu solidní desátá příčka. Menší potíže by mu mohla dělat marodka, na níž je ze základní sestavy bek Josh Doig a kromě něj také útočník Henry s talentovaným Braafem. Ani Atalanta neušla problémům s marodkou, absencí má poměrně dost, a především se týkají jednoho oddělení. Mimo hru jsou hrotoví útočníci Gianluca Scamacca a El Bilal Touré.

I s těmito absencemi si ale trenér Gasperini poměrně poradil, když totiž vysunul na hrot vysokého a hbitého ofenzivního záložníka Charlese De Ketelaereho. A výsledky nejsou špatné, belgický talent měl na svědomí asistenci v minulém kole s Cagliari a i díky němu Atalanta tohle utkání vyhrála 2:0. Do sítě polského Rakówu v Evropské lize se De Ketelaere rovnou prosadil a i tenhle mač vyhrála La Dea 2:0. V rámci Serie A patří týmu z Bergama v tuto chvíli šesté místo, protože prohrála už dvakrát, shodou okolností pokaždé venku.

Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Montipò - Magnani, Hien, Dawidowicz - Faraoni, Hongla, Folorunsho, Lazović - Ngonge, Duda - Bonazzoli

Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Musso - Tolói, Scalvini, Kolašinac - Zappacosta, De Roon, Éderson, Ruggeri - Koopmeiners - De Ketelaere, Lookman

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.38 - 3.62 - 1.91

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Empoli FC - Salernitana Calcio

středa 18:30

Aurelio Andreazzoli má druhý pokus na zisk prvních bodů ve staronové práci. Jeho Empoli se pořád nachází ve značně kritické situaci a proto by mu mohlo přijít k duhu, že se ve středu navečer utká s podobně nenaladěnou Salernitanou.

Jen čtyři týmy v Serii A neregistrovaly ještě ani jedno vítězství. A mezi nimi najdeme právě Empoli a Salernitanu. V nejhorší situaci je právě toskánský celek, z něhož se vyprofiloval jasný kandidát na sestup. V pěti úvodních kolech totiž nedal ještě ani jednu branku a dostal jich už třináct. Především ale prohrál všech pět zápasů a patří mu jasně poslední místo. Domácí se navíc stále potýkají s několika důležitými absencemi, mimo hru jsou stále Caprile, Caputo, Ismajli a Maldini.

Salernitana se v posledních dnech připravovala bez dua Coulibaly-Ikwuemesi, takže nic zásadního. Salernitana bude mít taky co napravovat, protože v pěti z minulých šesti utkání s Empoli nevyhrála. A ani teď to nevypadá na nějaké hody, protože Salernitana se nachází až na 17. místě a doposud uhrála jen tři body. Po dvou porážkách minule konečně získala aspoň bod s Frosinone.

Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Berisha - Ebuehi, Walukiewicz, Luperto, G. Pezzella - Ranocchia, Marin, Maleh - Baldanzi - Shpendi, Cambiaghi

Salernitana Calcio - pravděpodobná sestava:
Ochoa - Lovato, Gyömbér, Pirola - Mazzocchi, Bohinen, Martegani, Bradarić - Candreva, Kastanos - Jovane Cabral

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.78 - 3.18 - 2.84

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - AC Milán

středa 18:30

Nováček letošního ročníku Serie A Cagliari přivítá v rámci vloženého kola AC Milán. Sardiňané se po postupu do nejvyšší soutěže trápí a po pěti kolech ještě nevyhráli. Teď navíc přicestuje na Sant'Elia ambiciózní tým Milána.

Cagliari zatím nebylo schopno dosáhnout vítězství a dosavadní dva body získalo po bezbrankových remízách s Udinese a Interem. A to je pro domácí příznivce málo. Pod vedením zkušeného trenéra Claudia Ranieriho se čekalo více. Sardiňané mají problém zejména v ofenzívě, protože za pět kol vstřelili jen jeden gól a znovu to bylo znát o víkendu na hřišti Atalanty.

Na druhé příčce se po vítězství 1:0 nad Veronou drží AC Milán. Rossoneri přitom nezažili optimální týden, protože po zpackaném derby jenom remizovali s Newcastlem 0:0. Ale sobotní těsná výhra ukázala, že Pioliho tým se dokáže z nepříjemností dostat a stále se dá mluvit a vydařeném startu do nové sezony.

Mnozí možná očekávali přesvědčivější výsledky, nicméně tým v létě udělal hodně změn a to si žádá čas. Své k tomu řekl i bývalý brankář Rossoneri Brazilec Dida: "Pioli má za sebou mnoho podpisů a potřebuje čas, aby každého zapracoval na svojí pozici. Pak tu jsou hráči, kteří ještě v Itálii nehráli a ani neví, jaké to je hrát Serii A." Italskou nejvyšší soutěž už zná Luka Jović, nicméně na premiéru v červenočerném dresu ještě čeká. Podle nejnovějších prognóz by se jí měl na Sardinii dočkat. Naopak odpočívat by mohla největší hvězda Rafael Leao. Portugalec vsítil o víkendu svůj třetí gól v sezoně a v Miláně je podle svých slov spokojen: "Jsem si jistý, že se Milán brzy vrátí k vítězství v Lize mistrů, což je i náš cíl. Mluvím za sebe, jsem mladý a jsem hráč, který chce vyhrávat velké věci. Liga mistrů je podle mě snem každého hráče a my na tom pracujeme."

AC Milán na Sardinii už šest let neprohrál, ovšem je potřeba dodat, že to tam nikdy neměl jednoduché. Výjimkou zřejmě nebude ani středeční zápas, ať už kvůli cestování nebo i marodce.

Tu má rozsáhlou i Cagliari. Domácím budou chybět Lapadula, Rog, Pereiro, Capradossi, Desogus, Di Pardo, Pavoletti i český záložník Jankto. Pokud jde o Milán, tomu nepomohou Bennacer, Kalulu, Caldara i čerstvě zranění Calabria s Krunićem. Jak už bylo řečeno, Pioli zřejmě sáhne k rotaci a to by mohla být příležitost pro srbského útočníka Luku Joviće.

Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Radunović - Hatzidiakos, Dossena, Obert - Zappa, Nandez, Makoumbou, Sulemana, Augello - Petagna, Luvumbo

AC Milán - pravděpodobná sestava:
Sportiello - Florenzi, Thiaw, Tomori, Theo Hernández - Loftus-CHeek, Reijnders, Pobega - Pulišić, Jović, Leao

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.50 - 3.42 - 1.95

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

SS Lazio - Turín FC

středa 20:45

Mizerný začátek v Serii A zažívá loňský vicemistr Lazio. Římané vyhráli v pěti kolech jen jednou a krčí se hluboko ve druhé polovině tabulky. Ve středu je navíc čeká neoblíbený soupeř, kterého už dvě sezony v řadě nedokázali porazit.

Se špatnými výsledky roste ve věčném městě nervozita a podle některých informací měl již prezident klubu Claudio Lotito varovat trenéra Maurizia Sarriho. "Cíl musí být společný, ale pokud si někdo myslí, že to může vyřešit sám, tak prezident zasáhne," pronesl směrem k Sarrimu Lotito. Napětí mezi oběma muži není novinkou, nicméně Lazio loni skončilo na druhém místě a kvalifikovalo se do Ligy mistrů.

Jenomže start do nové sezony se Laziu nedaří. Biancocelesti v minulém kole jenom remizovali s Monzou 1:1 a ještě předtím prohráli s Juventusem 1:3. Výhry se nedočkali ani v Lize mistrů, kde domácí remízu s Atléticem Madrid zahraňoval v nastavení brankář Provedel. Mimochodem právě s ním se rozhodlo vedení prodloužit novou smlouvu. Maurizio Sarri reagoval na nelichotivé výsledky zrušením volna, jak moc udělal dobře, se ukáže ve středu.

Turín je na tom podstatně lépe. Tři kola v řadě už nenašel přemožitele a to hrál naposledy proti AS Řím (1:1). Granata zatím prohrála jen jednou, když na San Siru nestačila na AC Milán (1:4). Na Stadio Olimpico tak není bez šance a také vzájemná bilance z posledních let hovoří spíše pro Býky. Lazio nad svým soupeřem nevyhrálo už dvě sezony v řadě a loni doma dokonce prohrálo. Nejtěsnější výhru Granaty zařídil Ivan Ilić. V obou zápasech to vlastně byla jediná branka. Fanoušci věří, že tentokrát utkání přinese gólové hody, ale pořád se očekává vyrovnaná partie.

Lazio se zdá být v kompletním stavu, což je pro Maurizia Sarriho dobrá zpráva. Domácí vzhledem k náročnému programu zřejmě udělají nějaké změny v sestavě. Sarriho protějšek Ivan Jurić takovou výsadu kompletního kádru nemá a na Stadio Olimpico mu budou chybět Djidji, Vojvoda a Popa.

SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Provedel - Marušić, Romagnoli, Casale - Patric, Kamada, Cataldi, Luis Alberto - Anderson, Immobile, Pedro

Turín FC - pravděpodobná sestava:
Milinković - Schuurs, Buongiorno, Rodriguez - Bellanova, Tameze, Ricci, Lazaro, Seck - Radonjić, Zapata

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.32 - 3.18 - 3.55

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

SSC Neapol - Udinese Calcio

středa 20:45

Mistrovská Neapol neprožívá ideální začátek sezony a po úvodních dvou výhrách se výsledkově zasekla. Po víkendovém nezdaru s Boloňou je připravena zabrat a doma za každou cenu zdolat Udinese. Mimochodem Zebry na tom nejsou dobře a od začátku sezony ještě nevyhrály.

Neapol se o víkendu trápila a na obranu Boloni nenašla recept, přestože měla k dispozici pokutový kop. Victor Osimhen ho neproměnil a navíc byl v závěru střídán, což nesl hodně nelibě a směrem k trenérovi Garciovi si neodpustil některá gesta. O nějakou významnější roztržku mezi trenérem a hráčem nejde, což dal klub jasně najevo.

Každopádně pro Partenopei byla nedělní remíza už třetí ztrátou v řadě. Hned na startu nového ročníku jsou to nepříjemné výpadky, protože vedoucí Inter je nadále stoprocentní. Neapol je se ztrátou sedmi bodů až sedmá, takže potřebuje ve středu proti Udinese naplno bodovat. Klidné spaní nemůže mít Rudi Garcia, neboť vedení s dosavadními výsledky prostě není spokojeno a trpělivost prezidenta Aurelia De Laurentise nebývá v takových případech zrovna velká.

Ještě větší trápení než domácí prožívá Udinese. Svěřenci trenéra Sottila se za pět kol nedočkali vítězství a jejich frustrace narůstá. Bianconeri se navíc trápí střelecky, protože za pět kol vstřelili jen jeden gól. S takovou bilancí je obtížné vyhrávat a Sottil to moc dobře ví.

Hostující lodivod viděl na porážce s Fiorentinou i pozitiva a podle jeho mínění předvedly Zebry dosavadní nejlepší výkon. "Udělali jsme dvě chyby, kterých Fiorentina okamžitě využila. Musíme proměňovat obrovské množství příležitostí, které v zápase máme. Za pět kol jsme vyprodukovali 75 střel, na rohové kopy jsme třetí a patříme mezi nejlepší ve finálních přihrávkách. Tým hraje, ale musíme začít dávat góly," prohlásil trenér Sottil.

V Neapoli to budou mít Zebry samozřejmě těžké, protože tam takřka deset let nebodovaly. Poslední úspěch zaznamenaly v prosinci 2013 remízou 1:1 a od té doby všechny další zápasy pod Vesuvem prohrály.

Partenopei ale nebudou kompletní a Rudi Garcia musí oželet starty Golliniho, Rrahmaniho a Juana Jesuse. K tomu všemu je nutno připočíst náročný program, který má obhájce titulu před sebou. O víkendu ho čeká skvěle hrající Lecce a pak další kolo Ligy mistrů.

Mnohem početnější marodku pak hlásí Zebry. Středeční utkání na stadionu Diega Armanda Maradony se nebude týkat Davise, Kabaseleho, Semeda, Masiny, Ehizibueho, Brennera, Deulofea a Ebosseho.

SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Di Lorenzo, Ostigard, Natan, Mario Rui - Anguissa, Lobotka, Zieliński - Politano, Osimhen, Kvaracchelija

Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Perez, Bijol, Kristensen - Ebosele, Samardžić, Walace, Lovrić, Kamara - Thauvin, Lucca

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.42 - 4.97 - 8.04

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Inter Milán - US Sassuolo

středa 20:45

Sassuolo si minule dost překvapivě poradilo s Juventusem a podobný výkon by rádo zopakovalo i s dalším italským gigantem. Jenže Inter je na San Siru tradičně silný a navíc se v této sezoně ještě nenašel tým, který by ho obral o všechny body. Zůstanou Nerazzurri i nadále v lize stoprocentní?

Inter zvládl skvěle loňskou sezonu a zakončil ji nanejvýš úctyhodně - finále Ligy mistrů. V něm sice platil za outsidera a nakonec se z trofeje radoval Manchester City, ale schválně, kdo z vás před startem ligy tipoval Inter ve finále? Je to samozřejmě obrovský úspěch. Pro někoho dokonce důkaz, že "calcio is back", jakkoli se o tom vzhledem k výsledkům všech tří finálových utkání dá polemizovat.

Milánský gigant pokračuje ve skvělé formě i v novém ročníku, byť zejména v útoku přišel o hvězdná jména. Ale Džeka s Lukakuem zatím nahrazují jiní. Zatím v kádru Interu registrujeme sedm střelců (včetně Ligy mistrů), což není špatná bilance. A ne vždy to jsou tradiční jména. Jako třeba v minulém kole, které z pohledu Interu vyřešil obránce Federico Dimarco. Reprezentační bek se po změně stran vytasil s krásnou ranou a Empoli prohrálo další duel. Inter naopak zůstal stoprocentní a v Serii A ještě neztratil ani jeden bod.

Impresivní je i jeho skóre, neboť Nerazzurri dostali jen jedinou branku a sami jich dali už 14. Se Sassuolem ale obecně mívají problémy. Neroverdi totiž vyhráli osm z dvaceti ligových klání proti Interu a pokud se vám to nezdá jako vysoké číslo, tak faktem je, že v celé lize je jen jeden jediný tým, s nímž má Sassuolo více výher, Hellas, proti němuž vyhrál v lize devětkrát.

Trenér Simone Inzaghi má dost důvodů k radosti, tu mu kazí snad jen zranění trojice Sensi, Cuadrado a Arnautović. Sassuolu v boji s Interem nepomohou akorát Consigli a Álvarez.

Pomoct by mu ale mohl poslední výkon z minulého kola. Je pravda, že Juventus si svým počínáním šel porážce naproti a několik lapsů vymyslel prakticky bez přičinění soupeře, ale stejně, Juventus prostě neporážíte každý den. Natož abyste mu dali čtyři branky, jak se to povedlo Sassuolu. Neroverdi tuhle injekci určitě dost potřebovali, protože jinak vyhráli ze čtyř dalších kol jen jednou a třikrát prohráli.

Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Sommer - Pavard, De Vrij, Bastoni - Dumfries, Barella, Çalhanoğlu, Frattesi, Dimarco - Lautaro Martínez, Thuram

US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Cragno - Toljan, Erlić, Viti, Viña - Boloca, Matheus Henrique - Berardi, Bajrami, Laurienté - Pinamonti

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.26 - 6.74 - 11.00

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Juventus FC - US Lecce

úterý 20:45

Allianz Stadium v Turíně se již v úterý večer stane dějištěm hodně napínavého a zajímavého klání mezi domácím Juventusem a mužstvem z Lecce. Domácí Bianconeri sice možná budou favoritem utkání, jenže Lecce už ukázalo, že má pro strach uděláno.

Juventus má co napravovat. Začátek sezony mu sice vychází, ale minulé kolo absolutně ne. Bianconeri se postavili do cesty Sassuolu, které většinou naopak prohrává a ztrácí jeden bod za druhým. Možná právě tohle měli hráči turínského giganta v hlavách, když nastupovali na trávník, a proto to dopadlo tak špatně. Absolutní fiasko, které rozhněvalo věrné fanoušky. Sassuolo se totiž prosadilo čtyřikrát a nad Juventusem dokázalo vyhrát. Největší vlnu kritiky ale schytal přístup hráčů, nikoli výsledek.

Bianconeri se na hřišti ploužili bez zájmu, dělali obrovské minely zvlášť v obraně a celkově působili snad až na výjimku Chiesy nepřítomně. Přitom až doposud se Juventusu dařilo, vyhrál tři duely z předchozích čtyř a jednou remizoval. V porovnání s minulými lety navíc nehraje v týdnu poháry a má dostatek času na regeneraci a odpočinek. I proto byl takhle špatně odehraný duel velkým a nepříjemným překvapením.

Juventus se ale stále ocitá na průběžném čtvrtém místě a dosud získal deset bodů. Alespoň nemá žádné nové absence, pořád se bavíme jen o De Scigliovi a Pogbovi. Lecce je na tom obdobně, ani tenhle sympatický tým nikoho v posledním utkání neztratil a mimo hru zůstávají Banda s Dermakuem. Když se Juventus potká s Lecce, málokdy to končí jinak než vítězstvím turínského favorita. Naposledy se tři body přiklonily na stranu Giallorossi v roce 2011 a od té doby nic. V Turíně vyhráli dokonce až v roce 2004.

Z Lecce se stal jedinečný úkaz, protože to, co výtvor legendárního a uznávaného sportovního ředitele Pantalea Corvina předvádí, je neskutečné. Fantastický vstup do sezony předvádí mužstvo, které je pasované na sestup, protože mu nyní patří třetí místo! Má ještě o jeden bod víc než Juve a doposud Lecce neprohrálo ani jednou. Povedlo se mu naopak už třikrát vyhrát a spolu s Bolognou se po prvním Interu pyšní nejlepší obranou (jen 4 inkasované branky).

Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Gatti, Bremer, Danilo - McKennie, Miretti, Locatelli, Rabiot, Kostić - Chiesa, Vlahović

US Lecce - pravděpodobná sestava:
Falcone - Gendrey, Baschirotto, Pongračić, Gallo - Rafia, Ramadani, Kaba - Almqvist, Krstović, Strefezza

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.49 - 4.39 - 7.54

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Inter Milán
5
5
0
0
14 : 1
15
2
AC Milán
5
4
0
1
10 : 7
12
3
US Lecce
5
3
2
0
8 : 4
11
4
Juventus FC
5
3
1
1
11 : 6
10
5
ACF Fiorentina
5
3
1
1
11 : 9
10
6
Atalanta Bergamo
5
3
0
2
10 : 5
9
7
SSC Neapol
5
2
2
1
8 : 5
8
8
Frosinone Calcio
5
2
2
1
8 : 7
8
9
Turín FC
5
2
2
1
6 : 5
8
10
Hellas Verona
5
2
1
2
4 : 5
7
11
Bologna FC
5
1
3
1
3 : 4
6
12
US Sassuolo
5
2
0
3
9 : 11
6
13
AS Řím
5
1
2
2
12 : 7
5
14
AC Monza Brianza
5
1
2
2
4 : 7
5
15
SS Lazio
5
1
1
3
5 : 8
4
16
Janov CFC
5
1
1
3
4 : 8
4
17
Salernitana Calcio
5
0
3
2
4 : 9
3
18
Udinese Calcio
5
0
3
2
1 : 6
3
19
Cagliari Calcio
5
0
2
3
1 : 6
2
20
Empoli FC
5
0
0
5
0 : 13
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (68)

Přidat komentář
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
stuff

Toto moze mrziet

Reagovat
Melchior

V životě jsem neviděl, že by jiným útočníkům tak odskakovaly míče, jako Milikovi s Vlahovicem.

Reagovat
Mars

Vlahovic je dřevák, v tomhle nemá kvalitu. Ale Milik když přišel, tak technický dominoval, ten míč mu lepil pěkně. To asi nebude chyba v těch hráčích

Reagovat
10

To je bída zase... přijde mi, že takových výkonů úplně jako přes kopírák jsem za poslední dva roky viděl tak 70, to je pořád stejné dokola, 532 antofotbal na náhodu

Reagovat
10

Antifotbal

Reagovat
M11

Cekani na to co vymysli Fede.. nic vic tam neni

Reagovat
10

Všechno čitelný, pomalý, nepřesný, všichni v jedný řadě...hodinu dopředu víš, co hráči udělají

Reagovat
M11

A jeste to udelaji spatne

Reagovat
10

Ano, ale to už víš taky

Reagovat
M11

Reagovat
Kapřík

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Masi

Reagovat
10

Hrálo se tak maximálně 30 minut, rozhodčí nastaví minutu

Reagovat
$dolar$

Co to Juve jako hraje? Vždyť nemají nejmenší zájem dát gól.

Reagovat
M11

MILIK !!!

Reagovat
stuff

Prosim var, daj pokoj

Reagovat
stuff

Yes, Polaaaak!

Reagovat
10

Ten Dorgu vypadá hodně dobře na 18 let Krstović bude taky dělo, ten půjde za raketu

Reagovat
M11

Krstovic fantasticke kryti mice

Reagovat
10

Mohl by Milika s Vlahovićem doučovat

Reagovat
10

Ruga s přehledem zápas, proč ho střídá? Za mě by měl být v základu dlouhodobě.

Reagovat
Melchior

Ke konci sezony střídal dominantní výkony s naprosto tristními

Reagovat
10

V ideálním Juve 5. stoper...tady i tohle stačí na základ

Reagovat
10

Rozhodčí magor

Reagovat
stuff

Reagovat
mastakillah

Zieluuu

Reagovat
Nuno čomes

Ten obránce Sassuola by měl ukončit kariéru, protože Dumfries (nejen) dnes zatím nebyl schopný přihrát ani na 2 metry. Zlatý Jonathan.

Reagovat
cresposuper

Thuramovi namazal na tutovku

Reagovat
Nuno čomes

Kolik centrů/přihrávek skončilo na prvním hráči nebo rovnou někde v prdeli na tribuně? Všechny zbylé. Být tam fotbalista, tak připraví další 3 tutovky

Reagovat
Nuno čomes

Druhý poločas ještě neprihral a teď jim udělal tutovku. Jen tak meziřečí

Reagovat
Nuno čomes

Druhy poločas pokazil všechny balony neskutečný tragéd

Reagovat
mastakillah

Anguissa

Reagovat
Nuno čomes

Sommer držák

Reagovat
mastakillah

Kvara ten gól prostě nedá nejdřív pravá tyč, teď levá

Reagovat
mastakillah

Ty strany naopak

Reagovat
mastakillah

Konečně Kvaraaaaa

Reagovat
mastakillah

Simeone

Reagovat
Nuno čomes

Parodie v bráně první zkurveny zapas hned v 6. kole. Popravdě jsem to ale čekal i dříve.

Dneska hnus, parodie. Opět skvěle Simone

Reagovat
cresposuper

S takou efektivitou sa mozme strcit, za prvy polcas malo byt 3-0 a hotovo

Reagovat
Interista_4ever

Ve druhém poločase nám úplně došel dech a jakákoli kreativita..

musím se dát rychle do kupy, takové výkony jsou prostě průser

Reagovat
zoff

Je krásné číst jak ty hovna co fandí merda Interu brečí

Reagovat
Rudy

Nasranost z vykonu ano. S 38 vyhrama nepocital snad ani ten nejvetsi optimista

Reagovat
Nuno čomes

Proč nehrává Aouar? Zvládne registu?

Reagovat
10

Stejně krása to Marassi, zvlášť s touhle atmosférou

Reagovat
GEGE

Reagovat
10

Rete,to je bomber

Reagovat
Alberto Aquilani

Idem spať... ráno keď sa zobudím chcem vidieť Conteho ako sa fotí pred Colosseom s podpísaným vertragom!

Reagovat
$dolar$

To je totálně k zbliti. Dopředu všichni stojí a dozadu nikdo neumí bránit. Jedinej kdo popobehne je Spina..

Reagovat
Lech

Vubec nevijou co maji delat. Cekani na to, kdo co vymysli anebo nakop na Lukakua. Genialni jako sam genius Special one

Reagovat
10

Nechtěl bych snad ani vidět, co na tréninku musí předvádět Celik, že ho posadí tenhle živej nanuk...

Reagovat
$dolar$

Ten nedá jedinej míč dopředu. Pomalej, drevenej, neumí číst hru, pozicne mimo. Ale není v tom sam.

Reagovat
danko10

Dúfam, že Pinto bude vianoce oslavovať už doma v Lisabone, buzerant. Toto, čo na športovom úseku dokázal vyskladať, je zrelé na napalm, počas ranného tréningu.

Reagovat
10

Reagovat
pastal

Pintova chyba není že hrají takovou sracku to jde za defenzivním picusem Mourkem Koho chceš koupít když mají zákaz utrácet, problém je styl kterým se Řím prezentuje a když přijde někdo jiný doufám že ho odvolají zítra tak horší už to opravdu být nemůže, dneska by i borci z juniorky předvedli více než ti žebráci svázání Mourkovou taktikou

Reagovat
danko10

Jasné, táto partička je úplne zadarmo.

Reagovat
Largo

Reagovat
LesyJePan

Boha to AS

Bol som AS na zápas s Empoli (7:0). Tak to som sa asi kurva lepsie trafit nemohol.

Inac Alberto dodatocne dakujem za tip na krčmu bol som tam pozerat to derby, škoda že som sa na to nevysral mohol som radšej 2h obdivovať Koloseum

Reagovat
GEGE

Messi

Reagovat
10

AS vůbec neví, 1 střela na bránu... komentátor mluví o nějakým tlaku pořád, ale to je spíš čistá zoufalost, tam není nic

Reagovat
stuff

Reagovat
danko10

To posledné striedanie… A tento týpek vyhral všetko, čo sa dalo.

Reagovat
Largo

Reagovat
Truffaldino

Měli o dva dny víc na přípravu, je vlastně zázrak, že je to jen o tři góly ...

Reagovat
Lech

Reagovat
smazaný uživatel

Po dlouhé době jsem přemýšlel o dresu, třetí sada.

Najednou ho zase nechci.

Reagovat
Largo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele