Serie A souhrn - 15. kolo

08.12.2007, 20:08, aktualizováno 09.12.2007, 22:30
Komentáře a souhrny
Inter Milán snadno porazil FC Turín a opět se vzdálil svým pronásledovatelům. AS Řím pouze remizovalo v Livornu, Juventusu zajistil výhru nad Atalantou až chvíli před koncem Nedvěd. Hvězdou kola je Pozzi, který do sítě Cagliari poslal čtyři míče. Již v sobotu získaly důležité tři body Palermo a Lazio...

SS Lazio - Calcio Catania 2:0

08.12.2007 18:00

Góly: 8. Tommaso Rocchi, 89. Goran Pandev

Lazio odčinilo porážku od Interu Milán a zaznamenalo svou čtvrtou ligovou výhru sezony. Do černého se trefili osvědčení útočníci Rocchi a Panděv.

Lépe přitom začala Catania, již v páté minutě se po rohu dostal k zakončení Terlizzi a za již překonaného Ballottu zaskočilo břevno. Na Olympijském stadionu platilo ono známé nedáš, dostaneš. O tři minuty později totiž posadil Ledesma svůj trestný kop přímo na hlavu Rocchiho a ten se narozdíl od Terlizziho nemýlil - 1:0.

Po trestu se do domácí sestavy vrátil Mutarelli a návrat mohl oslavit brankou. Ve 14. minutě šel po přihrávce od Meghniho sám na Polita, zakončení všk nezvládl a mířil mimo. Polito se poté konečně zahřál po snadné střele Rocchiho. Tradiční minelu sineodpustil Ballotta, veteránovi v bráně domácích pojela malá domů od jednoho ze svých spoluhráčů pod nohou, naštěstí se však stihl vrátit a míč za brankovou čáru nepustil. Ballotta se publiku omluvil, odpovědí z ochozů mu byl pískot.

Na začátku druhé půle měl plné ruce práce Polito, když zlikvidoval střelu Mutarelliho i následnou Makinwovo dorážku. V 70. minutě málem vyrovnal Morimoto, k teči centru Vargase mu chyběly centrimetry. Catania domácí zatlačila na jejich polovinu, gólové odměny se ale nedočkala. Postupně se míč do sítě marně snažili dostat Mascara, Vargas a Spinesi. Definitivní rozhodnutí pak přinesla 89. minuta, v níž se v pokutovém území uvolnil a následně přesně zacílil Panděv.

Více informací k zápasu

Città di Palermo - ACF Fiorentina 2:0

08.12.2007 20:30

Góly: 17. Fabrizio Miccoli, 80. Fábio Simplício

Palermo na domácím hřišti přehrálo tápající Fiorentinu a po nevydařených zápasech s Catanií a Juventusem se vrací do optimální formy. Domácím výrazně pomohlo, že hosté dohrávali závěrečnou dvacetiminutovku o deseti.

Bylo vidět, že poslední dvě nevydařená utkání hodili hráči Palerma za hlavu a do svého soupeře se pustili hned od začátku. Už v úvodních minutách si vypracovali řadu šancí. Převahu zužitkoval v 17. minutě Fabrizio Miccoli, který se po Amauriově pasu přes obranu dostal tváří v tvář Freyovi a s přehledem zakončil.

Ani Fiorentina nezůstala zkrátka a dělala problémy domácí obraně, hlavně Adrian Mutu svou dravou hrou dělal vrásky na čele brankaři Fontanovi, který poté, co se několikrát s Mutuem dostal do souboje jeden na jednoho, musel důrazně domluvit své obraně.

Snažení se o vyrovnání však Fiorentině v 68. dosti zkomplikovalo zranění Alessandra Gamberiniho. Ten musel ze zápasu odstoupit, komplikace však byla v tom, že trenér Cesare Prandeli už předtím vyčerpal všechna tři střídání, Viola tak musela posledních dvacet minut dohrávat nechtěně o deseti.

Výhru Palerma potvrdil v 80. minutě Simplicio. Po krásné sólové akci za sebou nechal hned dva obránce Fiorentiny a lehce obhodil brankaře Freye. Hráči Violy už s výsledkem o deseti nic udělat nedokázali a tři body tak zůstaly na Sicílii.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - UC Sampdoria 3:2

09.12.2007 15:00

Góly: 23. Antonio Di Natale, 70. Fabio Quagliarella, 86. Fabio Quagliarella - 32. Claudio Bellucci (pen.), 40. Christian Maggio

Udinese Calcio přestřílelo na svém Stadio Friuli Sampdorii Janov 3:2. Diváci viděli opravdu velmi ofenzivní fotbal, hlavně ze strany domácích, kteří vyslali za zápas neuvěřitelných 28 střel.

První šanci utkání měli hosté, ale Daniele Gastaldello nasměroval svou střelu nad bránu Udinese. V 19. minutě o sobě dali vědět také domácí. Antonio Di Natale přihrál Gokhanu Inlerovi, který z blízkosti dělovkou vyprášil Castelazzimu rukavice. Po čtyřech minutách se již otevřelo skóre. Fabio Quagliarella našel ve vápně volného Antonia Di Nataleho a kapitán Udinese chladnokrevně poslal míč do brány. Gól nakopl domácí a hned za minutu to mohlo být 2:0. Fabio Quagliarella utekl obráncům a šel sám na brankáře, kterého ovšem nepřekonal. Zhruba po půlhodině hry se dočkali i hosté. Tomáš Zápotočný zfauloval ve vápně Antonia Cassana a rozhodčí nařídil pokutový kop. K němu se postavil nejlepší střelec Sampdorie Claudio Bellucci a v klidu proměnil. Sampdorie najednou hrála lépe a ve 40. minutě se ujala vedení. Opět u toho byl Antonio Cassano, jenž vybojoval balón a skvěle přihrál Christianu Maggiovi a ten rozvlnil síť střelou podél Handanoviče.

Po poločasové přestávce Udinese velmi tlačilo, ale ne a ne překonat obranný val soupeře. Quagliarella zkoušel štěstí z velké dálky, ale jeho střela šla nad. Krátce poté musel Walter Mazzarri stáhnout zraněného Cassana a nahradil jej Emilianem Bonazzolim. V 70. minutě dopravil do Castelazziho svatyně Quagliarella centr od vystřídavšího Antonia Floro Florese. Náhle bylo vyrovnáno. Udinese může děkovat za tři body Quagliarellovi, který přidal druhou trefu v 86. minutě. Napřáhl z 28. metrů a střela zapadla za překvapeného Castelazziho. V závěru měl ještě šanci Inler, ale jeho dělovka mířila jen do tyče.

Více informací k zápasu

Inter Milán - Turín FC 4:0

09.12.2007 15:00

Góly: 38. Zlatan Ibrahimović (pen.), 50. Julio Cruz, 52. Luis Jiménez, 76. Iván Córdoba

Inter Milán si udržel neporazitelnost i po 15. kole a po hladkém vítězstvím nad Janovem si upevnil vedení. Jeho náskok na římské AS, které ztratilo body s Livornem, činí již pět bodů.

Domácí začali lépe a už v 6. minutě se dostal do slibné příležitosti Ibrahimovič, ale jeho dělovku z hranice pokutového území zlikvidoval dobrým zákrokem Sereni. Turín rychle odpověděl, když se po střele Rosiny musel hodně natahovat brankář Cesar. V 15. minutě byl v akci opět Cesar – tentokrát ale ne brankář, ale záložník domácích Aparecido Cesar, jehož volej donutil Sereniho k dalšímu dobrému zákroku. Hosté z Turína se ale nezalekli a stále se pouštěli do útočení. Útočné snažení vyústilo ve 26. minutě, kdy se v akci jeden na jednoho ocitl před brankářem Cesarem útočník Ventola. Tomu se ale nepodařilo domácího gólmana překonat a stav byl stále nerozhodný 0:0. Chvilku poté překvapil svojí střelou Cesara Comotto, ale branka z toho nepadla. Navzdory útočné snaze hostů to byli domácí, kdo se ujal ve 38. minutě vedení. Comotto sestřelil ve vápně Ibrahimoviče a rozhodčí nařídil pokutový kop. K jeho exekuci se postavil sám faulovaný Ibrahimovič a chladnokrevně zakončil. Do konce prvního dějství se již nic nestalo a domácí šli do šaten z jednobrankovým náskokem.

Do druhého poločasu udělal trenér Mancini jednu změnu – místo Cesara poslal do hry Luise Jimeneze, který vnesl do hry obhájců titulu nový impuls. Již po pěti minutách hry se ujali domácí dvoubrankového vedení, když si na centr Chivua naběhl neobsazený Cruz a hlavičkou překonal Sereniho. Turín se ještě nestačil vzpamatovat z inkasované branky a už to bylo 3:0. Střídající Jimenez se totiž napřáhl z 25 metrů a jeho rána prostřelila bezmocného Sereniho. Jimenez se tak po necelých deseti minutách na hřišti radoval ze vstřelené branky. Turíňané se sice snažili alespoň zkorigovat výsledek, ale žádná střela nebyla gólová. Porážku Turína definitivně zpečetil v 76. minutě Cordoba, který hlavičkou překonal Sereniho a zvýšil již na 4:0. Hosté se ještě snažili, ale ani jednu z šancí neproměnili.

Více informací k zápasu

Juventus FC - Atalanta Bergamo 1:0

09.12.2007 15:00

Góly: 86. Pavel Nedvěd

Juventus se sice s Atalantou dlouho trápil, ale nakonec těsně před koncem vstřelil jedinou branku utkání a udržel kontakt s vedoucí dvojicí Inter – AS Řím.

První poločas nebyl pro diváky nijak atraktivní. Juventus ale zahrozil po deseti minutách hry, kdy se k exekuci trestného kopu postavil Pavel Nedvěd. Jeho střela sice zprvu nevypadala vůbec nebezpečně, ale potom se stočila do brány a brankář Coppola měl co dělat, aby ji zlikvidoval. O dvě minuty později se dostali hosté do jejich první a zároveň poslední šance prvního poločasu. Útočník Sergio Floccari si našel místo mezi obránci, ale jeho slabá střela nenadělala Buffonovi větší problémy. Z prvního poločasu to bylo vše a diváci určitě doufali v lepší druhé dějství.

První větší šanci měla Stará Dáma po hodině hry, kdy vyslal výbornou přihrávku na Trezegueta Del Piero. Domácí playmaker nejprve obešel několik hráčů a pak vyslal geniální pas na rozběhnutého Trezegueta, kterému stačilo pouze překonat brankáře Sereniho. To se mu ale nepovedlo a stav byl stále 0:0. V 78. minutě zahrával Del Piero trestný kop a jeho střela vypadala velice nadějně. Už to vypadalo, že míč skončí v horním rohu branky, ale Sereni předvedl vynikající zákrok a vytlačil míč pryč. Atalanta se dostávala stále pod větší tlak a těsně před koncem ho už neustála. V 86. minutě se totiž trefil Nedvěd a zařídil Staré Dámě tři body.

Více informací k zápasu

AS Livorno - AS Řím 1:1

09.12.2007 15:00

Góly: 6. Diego Tristán - 5. Daniele De Rossi

AS Řím překvapivě zaváhal na hřišti Livorna a z Toskánska si veze pouze bod. Zaváhání AS využil Inter, který bez problémů přejel FC Turín, a navýšil svůj náskok nad AS na pět bodů.

Hned na začátku utkání padli jediné dvě branky zápasu. AS Řím se ujal vedení v páté minutě zásluhou Daniele De Rossiho, který svou brankou prodloužil rekord Římanů v neporazitelnosti na hřištích soupeřů. Amelia špatně vyrazil Pizarrův roh a De Rossi už jen doklepl míč do prázdné brány. Livorno však odpovědělo velmi rychle. Minutu na to, co De Rossi rozvlnil síť Smelkovy brány, musel lovit i Doni. Diego Tristán obešel Mattea Ferrariho a střelou podél Doniho rozjásal domácí fanoušky. Za dvě minuty měl Tristán další skvělou příležitost. David Balleri poslal do vápna přízemní centr, který ale ex-útočník Deoportiva La Coruña netrefil ideálně. V 11. minutě nevyužil šanci Francesco Tavano.

V 26. minutě vytáhl Doni skvělý zákrok, aby zlikvidoval Tristánovu střelu. Odražený míč spadl k Tavanovi, který už měl před sebou jen brankáře a poloprázdnou bránu, ale stál v ofsajdu. Po centru Tristána v 36. minutě poslal míč na bránu Emanuele Filippini, Doni ji však skvěle vyrazil. Tavano už už chtěl dorážet, ale závoru před ním zavřel Matteo Ferrari.

V 56. minutě spálil dvě dobré šance nový muž na trávníku Mirko Vučinič. Nejprve jeho střelu skvěle vychytal Amelia a svou dorážku, ke smůle hostí, Vučinič nasměroval přímo do brankářova ramena. V průběhu druhé půle byly nějaké šance na obou stranách, ale nic s čím by si Amelia respektive Doni neuměli poradit.

Více informací k zápasu

Empoli FC - Cagliari Calcio 4:1

09.12.2007 15:00

Góly: 2. Nicola Pozzi, 10. Nicola Pozzi, 50. Nicola Pozzi, 64. Nicola Pozzi - 77. Daniele Conti

V souboji dvou sestupem ohrožených týmu předvedl vynikající výkon útočník Empoli Nicola Pozzi - svými čtyřmi góly rozhodl o vítězství domácích. Cagliari se tak usadilo na dně Serie A a domácí Empoli postoupilo na 18. příčku, ze které se ale stále sestupuje.

Pozzi začal své gólové hody už ve druhé minutě, kdy elegantní levačkou nedal hostujícím obráncům a nakonec ani brankáři šanci. Po rychlém inkasování přišla pro hosty po osmi minutách další studená sprcha. Dobrý centr Antonia Busceho našel Pozziho, který si s ničím nelámal hlavu a podruhé překonal brankáře Marruoccoa. O pět minut později zahrozili také hosté. Dalekonosnou střelu vyslal Alessandro Budel, ale brankář Balli vyrazil na roh. Ve 22. minutě ztratili domácí riskantní rozehrávkou míč, ale Finiho šanci zlikvidoval dobrým zákrokem Balli.

V poločasové přestávce stáhl trenér hostů Nedo Sonetti ze hry Finiho a poslal do hry Matriho doufaje, že se jeho svěřenci opět vrátí do hry. Cagliari se to ale příliš nepovedlo protože po pěti minutách druhého poločasu završil svým třetím gólem hattrick Pozzi a zvýšil již na rozdíl tří branek. Domácí stále útočili a nedávali Cagliari příliš šancí na vstřelení kontaktní branky. V 64. minutě ukázal své umění Claudio Marchisio, když na levé straně obešel dva hráče a vyslal přesný pas na Pozziho, pro kterého už nebylo zakončení žádným problémem. Cagliari už poté v 77. minutě zásluhou Contiho pouze korigovalo skóre a z Empoli odjelo s čtyřgólovým přídělem.

Více informací k zápasu

Janov CFC - AC Siena 1:3

09.12.2007 15:00

Góly: 89. Luciano Figueroa - 11. Mario Frick, 20. Simone Loria, 24. Mario Frick

Siena si připsala teprve druhou výhru v sezoně a zaznamenala veledůležité tři body v boji o záchranu v Seria A. Zdálo se, že obrana Janova prvních 24 minut pořádala dny otevřených dveří, když všechny góly inkasovala právě v tomto intervalu.

Už od začátku bylo vidět, že Siena hraje opravdu ve velké pohodě. První šanci si vypracovala v 6. minutě, ale po závaru nedokázal skórovat jak Tomas Locatelli, tak Simone Vergassola, a byl z toho pouze roh. O tři minuty měl při volném přímém kopu brankař Janova Rubinho co dělat, když pokusu Paula Codrei několikrát změnil dráhu vítr, který provázel celý zápas. V 11. minutě šla Siena do vedení. Po přihrávce Vergassoly skrz pokutové území, nedal Frick střelou pod břevno Rubinhovi žádnou šanci.

Siena hrála opravdu sebevědomě a její rychlou hru jakoby janovští hráči vůbec nestíhali zachytávat a vůbec se nedostávali k míči. V 20. minutě nechalo hned několik obránců Janova na přední tyči trestuhodně projít rohový kop dovnitř pokutového území a Loria se od značky pokutového kopu nemýlil a vsítil už druhou branku svého týmu. Hned po rozehrávce se Maccarone dostal po cenru Galloppy do obrovské šance, ale vsítit třetí gól se mu nepodařilo. Ale ve 24. minutě už se Siena mohla radovat potřetí a Frick z druhého vstřeleného gólu. Maccaronovu střelu dokázal Rubinho vyrazit jen na nohu Frickovi a ten se do odkryté klece nemýlil. Janov hrál od 27. minuty se čtyřmi útočníky a jeho hře to přeci jen pomohlo. Těsně před přestávkou mohl výsledek korigovat Leon, jeho však skvěle vychytal Manninger a poločas tak skončil jednoznačně 3:0 pro Sienu.

V druhé půli útočná hra Janova svědčila spíše Sieně, která do odkryté obrany mnohokrát šla v přečíslení a vypracovala si tak slušné šance, čtvrtý gól však vstřelit nedokázala. Naopak v 89. minutě se výsledek podařilo zkorigovat Figueroa střelou z sedmi metrů pod břevno. Z výhry 3:1 se tedy radovala Siena, která body z hřišť soupeřů potřebuje jako sůl.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - Parma FC 1:0

09.12.2007 20:30

Góly: 18. Marcelo Zalayeta

Neapol ukončila jednu nepříznivou sérii a po téměř jedenácti letech konečně porazila Parmu. Jedinou branku utkání zaznamenal Zalayeta.

Již ve třetí minutě hlavičkoval z ideální pozice nepřesně Mariga, na druhé straně vyzrál Lavezzi na čtyři obránce a jeho nádhernou akci pokazil špatným zakončením Zalayeta. Uruguayský útočník si vše vynahradil v 18. minutě. Další povedenou akci nováčka Serie A opět rozjel Lavezzi, Bocigliano obloučkem posunul míč na Zalayetu a ten z první pálil tentokráte přesně - 1:0.

Nejnebezpečnějším hráčem v dresu hostí byl Reginaldo, který trápil neapolskou obranu a v nastaveném čase první půle spálil obrovskou příležitost, když ani on a ani Corradi nedokázali umístit do sítě centr, který do šestnáctky poslal Pisanu.

Na začátku druhé půle se domácí vedení marně snažili pojistit Lavezzi se Zalayetou, nepřesná pak byla i rána Gargana. Parma se do větších příležitostí nedostávala a v 66. minutě mohla znovu inkasovat. Zalayeta vytáhl brankáře Bucciho ven z pokutového území a přesným centrem našel Lavezziho, ten se již radoval ze vstřelené branky, vrátit se ale stihl Falcone a míč vykopl z brankové čáry.

Parma ještě v závěru zahrozila Dessenou a Corradim, na vyrovnání však neměla. Že je i fotbal jenom hra ukázali po závěrečném hvizdu hráči obou týmů, kteří si ve středovém kruhu podali ruce a společně poděkovali fanouškům.

Více informací k zápasu
Tabulka
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Inter Milán15114033:837
2.AS Řím1595131:1832
3.Juventus Turín1585230:1329
4.Udinese Calcio1584320:1728
5.ACF Fiorentina1566319:1324
6.Atalanta Bergamo1456321:1721
7.Neapol SSC1563623:2021
8.Citta di Palermo1556420:2421
9.Sampdoria Janov1562720:2020
10.AC Milán1346320:1018
11.Calcio Catania1546514:1618
12.Lazio Řím1545615:2017
13.FC Turín1529414:1915
14.FC Parma1536616:2315
15.FC Janov1536614:2215
16.AS Livorno1535718:2614
17.AC Siena1527616:2213
18.Empoli FC1534811:2113
19.Reggina Calcio141769:2110
20.Cagliari Calcio1524912:2610
Zbývající zápasy
09.12. 15:00Reggina Calcio - AC Milán

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (20)

Přidat komentář
M11

lazio bylo tutac

Reagovat
smazaný uživatel

Měli kliku, kdyby Terlizzi zavěsil, tak se z toho už neproberou. Konec jsem neviděl, co zase udělal Spinesi?

Reagovat
smazaný uživatel

neprožívá zrovna šťastné období

Reagovat
smazaný uživatel

hrajou porad to samy, ke konci sezony je preskoci jeste ACM..

Reagovat
smazaný uživatel

ASROMA.WZ.CZ

Reagovat
Slejdy

AS ztrata Inter jede

Reagovat
smazaný uživatel

Spalletti zase nechal sedět Mexese, mezi nima něco je?

Reagovat
M11

nedved

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
GEGE

Pozzi

Reagovat
M11

jn

Reagovat
smazaný uživatel

No Pavel ukazal ze porad patri mezi opory tymu,i kdyz se z nej postupne stava stary zelezo,ale cas nezastavi bohuzel...na to kolik mu je hraje dobre,nekdo mozna rika ze je namachrovanej atd. mozna je to pravda,ale i presto ho mam rad,uz jen pro to,s jakym nasazenim dokaze hrat a trenovat...je to proste nas Pavel

Reagovat
smazaný uživatel

ani nahodou, rozhodci pomohl interu dostat se do zapasu.. skoda, ze rozhodci nechtel zajimavy prubeh sezony..

Reagovat
Jajinek

Musím bohužel souhlasit, ten zákrok byl čistý. Ale spíš byl sudí špatně postavenej. Z toho místa, kde stál to vypadalo jako faul. Pak to ukazovali ve spomaleném záběru.

Reagovat
smazaný uživatel

Do doby,než bylo rozhodnuto ukazoval furt na jednu stranu...

Reagovat
Antijuve

Nebreč, že hrajete hovno, za to Inter nemůže.Fanoušek Juve a stěžuje si, že Interu pomáhá rozhodčí, no to je for. A ještě zrovna v tomhle zápase, kdy sice měla být penalta i na druhé straně, ale třeba aspoň jeden faul na Matrixe se dal pískat a taky se klidně dal pískat i faul na Cruze, když chtěl hlavičkovat skoro do prázdné brány a obránce Turína ho strčil a ty tady bude prskat se svýma povedenýma přicmrdálkama, že jsme zase vyhráli díky rozhodčímu.Normálně jste na to přišli.Všechno máme podmáznuté a díky tomu vyhráváme. Musím se smát, jak někdo neunáší být ve stejné situaci, až na to, že regulérně, jako Inter před provalení rybářských praktik Juve.

Reagovat
smazaný uživatel

hahaha dlouho jsem se tak nezasmal

Reagovat
Antijuve

To jsem rád, každý dětský smích se počítá.

Reagovat
smazaný uživatel

co to bylo s AC milan proc nehrali....pls odpiste dakto

Reagovat
Antijuve

Jsou na mistrovství světa klubů.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele