15. kolo
09.12.2007 15:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Inter Milán - FC Turín 4:0

Inter Milán si udržel neporazitelnost i po 15. kole a po hladkém vítězstvím nad Janovem si upevnil vedení. Jeho náskok na římské AS, které ztratilo body s Livornem, činí již pět bodů.

Domácí začali lépe a už v 6. minutě se dostal do slibné příležitosti Ibrahimovič, ale jeho dělovku z hranice pokutového území zlikvidoval dobrým zákrokem Sereni. Turín rychle odpověděl, když se po střele Rosiny musel hodně natahovat brankář Cesar. V 15. minutě byl v akci opět Cesar – tentokrát ale ne brankář, ale záložník domácích Aparecido Cesar, jehož volej donutil Sereniho k dalšímu dobrému zákroku. Hosté z Turína se ale nezalekli a stále se pouštěli do útočení. Útočné snažení vyústilo ve 26. minutě, kdy se v akci jeden na jednoho ocitl před brankářem Cesarem útočník Ventola. Tomu se ale nepodařilo domácího gólmana překonat a stav byl stále nerozhodný 0:0. Chvilku poté překvapil svojí střelou Cesara Comotto, ale branka z toho nepadla. Navzdory útočné snaze hostů to byli domácí, kdo se ujal ve 38. minutě vedení. Comotto sestřelil ve vápně Ibrahimoviče a rozhodčí nařídil pokutový kop. K jeho exekuci se postavil sám faulovaný Ibrahimovič a chladnokrevně zakončil. Do konce prvního dějství se již nic nestalo a domácí šli do šaten z jednobrankovým náskokem.

Do druhého poločasu udělal trenér Mancini jednu změnu – místo Cesara poslal do hry Luise Jimeneze, který vnesl do hry obhájců titulu nový impuls. Již po pěti minutách hry se ujali domácí dvoubrankového vedení, když si na centr Chivua naběhl neobsazený Cruz a hlavičkou překonal Sereniho. Turín se ještě nestačil vzpamatovat z inkasované branky a už to bylo 3:0. Střídající Jimenez se totiž napřáhl z 25 metrů a jeho rána prostřelila bezmocného Sereniho. Jimenez se tak po necelých deseti minutách na hřišti radoval ze vstřelené branky. Turíňané se sice snažili alespoň zkorigovat výsledek, ale žádná střela nebyla gólová. Porážku Turína definitivně zpečetil v 76. minutě Cordoba, který hlavičkou překonal Sereniho a zvýšil již na 4:0. Hosté se ještě snažili, ale ani jednu z šancí neproměnili.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Inter doma válí, FC Turín moc šancí nemá. Tipuji 2:1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele