15. kolo
09.12.2007 15:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Empoli FC - Cagliari Calcio 4:1

V souboji dvou sestupem ohrožených týmu předvedl vynikající výkon útočník Empoli Nicola Pozzi - svými čtyřmi góly rozhodl o vítězství domácích. Cagliari se tak usadilo na dně Serie A a domácí Empoli postoupilo na 18. příčku, ze které se ale stále sestupuje.

Pozzi začal své gólové hody už ve druhé minutě, kdy elegantní levačkou nedal hostujícím obráncům a nakonec ani brankáři šanci. Po rychlém inkasování přišla pro hosty po osmi minutách další studená sprcha. Dobrý centr Antonia Busceho našel Pozziho, který si s ničím nelámal hlavu a podruhé překonal brankáře Marruoccoa. O pět minut později zahrozili také hosté. Dalekonosnou střelu vyslal Alessandro Budel, ale brankář Balli vyrazil na roh. Ve 22. minutě ztratili domácí riskantní rozehrávkou míč, ale Finiho šanci zlikvidoval dobrým zákrokem Balli.

V poločasové přestávce stáhl trenér hostů Nedo Sonetti ze hry Finiho a poslal do hry Matriho doufaje, že se jeho svěřenci opět vrátí do hry. Cagliari se to ale příliš nepovedlo protože po pěti minutách druhého poločasu završil svým třetím gólem hattrick Pozzi a zvýšil již na rozdíl tří branek. Domácí stále útočili a nedávali Cagliari příliš šancí na vstřelení kontaktní branky. V 64. minutě ukázal své umění Claudio Marchisio, když na levé straně obešel dva hráče a vyslal přesný pas na Pozziho, pro kterého už nebylo zakončení žádným problémem. Cagliari už poté v 77. minutě zásluhou Contiho pouze korigovalo skóre a z Empoli odjelo s čtyřgólovým přídělem.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele