Serie A - preview 34. kola

16.04.2010, 08:05, aktualizováno 18.04.2010, 10:13
Previews
AS Řím potřebuje k návratu do čela tabulky vítězně zvládnout městské derby proti Laziu. AC Milán rovněž nečeká snadná práce na půdě Sampdorie. Palermo hraje v Calgiari, Neapol se představí v Bari a Janov v Parmě. Udinese s Boloňou budou usilovat o zvýšení náskoku na sestupové příčky.
Udinese Calcio - Bologna FC  (neděle 15:00)
Na diváky na stadionu Friuli čeká záchranářský duel, neboť domácí Udinese Calcio přivítá Boloňu. Dobré výsledky s předchozích kol zajistily Udine kvalitní náskok sedmi bodů před Atalantou, Boloňa je na tom hůře, na stejný celek má náskok jen čtyři body.

Navrátilec Pasquale Marino dokázal svůj tým výkonnostně pozvednout, a i když už zpackanou sezónu nezachrání je jeho návrat do pozice hlavního trenéra dobrou volbou. Jak už bylo psáno výše, Udinese vyhrálo poslední dva duely jednoznačným způsobem a s náskokem sedmi bodů na Atalantu je velmi blízko záchraně. V týmu Bianconeri není nikdo, kdo by pochyboval nad záchranou tohoto celku. Nicméně, přeci jenom ta možnost sestupu tu je a dokud nebude stoprocentní jistota záchrany, tak Udinese rozhodně nepoleví.

Domácí fotbalisté si naposledy poradili s Juventusem 3:0 a s Livornem 2:0, obě výhry byly nesmírně důležité především pro psychiku hráčů a pochopitelně i pro samotný vývoj v tabulce. V tomto kole Udine změří síly s Boloňou a pokud vyhraje nebude o jeho záchraně pochyby.

Boloňa se nachází v těžké situaci, ovšem i nadále má vše ve svých rukou. Rossoblu mají před Atalantou náskok čtyř bodů, a tento náskok si je nutné patřičně hýčkat. Do konce sezony už příliš zápasů neschází a každý bod teď bude ohromě důležitý. Boloňa se ale nachází ve výsledkové krizi, už pět kol nebodovala a v těchto pěti zápasech nastřílela pouhé tři branky.

S takovou to produktivitou je těžké vyhrávat, hosté potřebují na stadionu Friuli bodovat. Vzájemné zápasy jsou velmi vyrovnané, první vzájemný zápas v letošní sezoně ovládla Boloňa, jenž doma zvítězila po brankách Di Vaia a Adailtona 2:1, za hosty dal jedinou branku její nejlepší střelec Antonio DI Natale.

Na straně Udinese do utkání nezasáhnou Obodo a Coda, nejistý je start u tvůrce hry D’Agostina a Basta. Bologna bude téměř kompletní, do hry by neměli zasáhnout pouze Mingazzini a Guana.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Handanovic - Ferronetti, Zapata, Lukovic, Pasquale - Sammarco, Isla, Asamoah - Sanchez, Di Natale, Pepe
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Viviano - Raggi, Portanova, Moras, Lanna - Buscè, Casarini, Mudingayi, Adailton - Zalayeta, Di Vaio
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 2.75 - 5.85
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atalanta BC - ACF Fiorentina  (neděle 15:00)
Atalanta potřebuje body, Fiorentina potřebuje body - situace před vzájemným zápasem je jasná, obě mužstva půjdou po třech bodech. Zatímco Bergamo bojuje o holé přežití v soutěži, Viola ještě živí naděje na evropské poháry.

Situace Atalanty je alarmující. Pět zápasů před koncem ztrácí svěřenci Bortola Muttiho na záchranu čtyři body a musejí rychle zabrat. V této pozici jsou i přesto, že v posledních pěti zápasech vyhráli hned třikrát. Naposledy hráli s prvním AS Řím a ačkoliv odešli poraženi, určitě nepředvedli špatný výkon. Před závěrem tak mají na čem stavět. Hráči hrají s velkým odhodláním, a tak není třeba ještě házet flintu do žita.

Proti Fiorentině může dojít ke dvěma scénářům. Fialky buď vyrukují se skvělým výkonem a soupeři dají jen málo šancí, anebo předvedou jeden ze svých letošních mizerných představení, které je zatím stojí účast v Evropě. Jako na houpačce jsou výkony florentského mužstva. Naposledy například družina Cesare Prandelliho remizovala s Interem Milán, což se dá určitě považovat za dobrý výsledek.

Fanoušci Atalanty tak doufají, že nyní přijde jeden z horších výkonů soupeře. Kouč Mutti však kvůli zranění bude postrádat až šest hráčů, což mu situaci neusnadňuje. Chybí záložníci Edgar Barreto, Paolo Zanetti, obránci Leonardo Talamonti, Gianpaolo Bellini, Gyorgy Garics a útočník Javier Chevanton. Karty do hry nepustí Pellegrina.

Cesare Prandelli bude se svým týmem útočit na tři body bez stopera Gamberiniho a forvarda Mutua, kteří chybí kvůli zranění, respektive trestu. Kromě těchto dvou hráčů ale nechybí nikdo další.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.20 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Parma FC - Janov CFC  (neděle 15:00)
Asi poslední šance, jak se ještě zapojit do bojů o pohárovou Evropu. Kdo v neděli na Stadio Ennio Tardini vyhraje, bude ještě živit naděje na příští evropské dobrodružství, tomu druhému nezbude nic jiného než dohrát ve středu tabulky.

Proti sobě se postaví Parma a Janov a nejspíše tak, jak bylo popsáno výše, by měla situace po 34. kole vypadat. Pokud však dojde k remíze, ztratí nejspíše šanci obě mužstva. Parma je možná trochu překvapivě v tabulce nad Janovem, ale ten má na desátém místě jen jeden bod ztráty. Na šesté místo tak ztrácí Parma pět bodů, Janov šest.

Před zápasem hraje většina faktorů do karet spíše domácím, kteří mají na kontě osmizápasovou šňůru bez porážky a naposledy si přivezli parádní vítězství z Neapole. Zato Grifové nevyhráli už pět zápasů v řadě a minule navíc prohráli prestižní janovské derby.

Zatímco u Gialloblu je střed tabulky v nováčkovské sezóně bezesporu úspěchem, v Janově už tak na desáté místo určitě nehledí. Po letních transferech se čekal atak na poháry a ne honění se za nimi na poslední chvíli. Svěřenci trenéra Gasperiniho doplácí na špatnou a děravou obranu, která je jednou z nejhorších v lize. Gasperiniho oblíbená formace 3-4-3 sice nese atraktivní hru a zároveň spoustu branek, což Janovu zajišťuje přední příčky v počtu vstřelených branek, ale zároveň se jich také až moc dostává.

V neděli bude Gasperini postrádat Houssineho Kharju, Boška Jankoviče, Ivana Juriče, Davida Suaza a Ivana Fatiče, kteří jsou na marodce. Karty do hry nevpustí Criscita. Podobný osud se nevyhne domácím Biabianymu s Valianim, zraněný je Paloschi.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.15 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
UC Sampdoria - AC Milán  (neděle 15:00)
Mezi nedělními odpoledními zápasy vyčnívá duel Sampdorie Janov s AC Milán. Blucerchiatti bojují o čtvrté místo, a tím pádem i o Ligu mistrů, na druhé straně Rossoneri stále živí naděje na Scudetto. Svěřencům trenéra Leonarda se navíc v letošní sezoně daří spíše venku než doma.

Sampdoria Janov úspěšně zvládla minulé kolo a po výhře ve Veroně si doma připsala důležité tři body proti městskému nepříteli FC Janov. Prestižní derby rozhodl jedinou brankou Antonio Cassano, jenž stále věří v reprezentační dres pro nastávající Mistrovství světa ve fotbale v Jihoafrické republice. Blucerchiatti budou do posledního kola bojovat o čtvrté místo, aktuálně mají shodně bodů jako právě čtvrté Palermo a pátí jsou jen vinou horšího skóre.

Nicméně do konce Calcia čeká na Sampdorii ohromně těžký los, jako první přivítají svěřenci trenéra Luigiho Del Neriho AC Milán a v nadcházejících kolech poměří síly s AS Řím, Livornem, Palermem a Neapolí. Samotný Luigi Del Neri věří, že jeho tým dokáže čtvrté místo vybojovat a dostat se do předkola Ligy mistrů, což by byl velký úspěch.

O úspěch usiluje také AC Milán, ten si dokonce dělá zálusk na zisk titulu italského mistra. Jenže Rossoneri ten "finiš" příliš nevychází, již několikrát měli možnost dostat se do čela či výrazně ukrojit z náskoku svých konkurentů, jenže Milán pokaždé selhal. A jedno takové selhání se událo v minulém kole, kdy Leonardovi hoši po zpackaném prvním poločase doma uhráli jen bod s Catanií. Sicilský celek vedl už 2:0 ale Milán dokázal vyrovnat, a i když je takovýto návrat do utkání obdivuhodný, je to pro Rossoneri vážná ztráta. Karty jsou teď rozdány jasně, AC už by si nemělo dovolit takto podobně ztrácet, neboť před tímto kolem vedoucí AS Řím má náskok čtyř bodů a vzhledem k losu má ke Scudettu jednoznačně nejdále. Nicméně po tomto kole může být zase všechno jinak.

Do konce sezony si v domácích barvách nekopne Pozzi a tudíž ho ani v zápase s Milánem nehledejte. Nejistý je start u brankáře Castellazziho, chytat ovšem bude Storari, který do Samdporie přišel právě z Milána. Třetím hráčem, jenž nezasáhne do zápasu je vykartovaný Gastaldello. Dobrou zprávou je určitě zotavení Antonia Cassana, který nebyl zdravotně úplně v pořádku.

Milánského giganta postihla v závěru sezony jedna nepříjemná a naprosto zásadní věc, totiž Rossoneri mají velké problémy se sloužením defenzivních řad. Onyewu i Nesta jsou do konce sezonu mimo hru, zranil se i Giuseppe Favalli, takže místo stopera zaujme Gruzínec Kaladze. Jisté zdravotní potíže měl i Daniele Bonera, ten už by ale měl být alespoň na lavičce náhradníku. Leonardo dále nemůže počítat s Beckhamem, Patem a Flaminim.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Storari - Zauri, Rossi, Lucchini, Ziegler - Semioli, Palombo, Poli, Guberti - Pazzini, A. Cassano
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Dida - Abate, Thiago Silva, Kaladze, Zambrotta - Gattuso, Ambrosini - Seedorf - Huntelaar, Borriello, Ronaldinho
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.70 - 3.20 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
AS Bari - SSC Neapol  (neděle 15:00)
Bari zažívá skvělou nováčkovskou sezónu. Na podobné umístění pět kol před koncem, kdy mají Galletti zajištěn klidný střed tabulky, ho určitě nikdo nečekal. Nicméně na Stadio San Nicola v neděli přijede hodně silný soupeř. Neapol se potřebuje vzpamatovat po dvou zklamáních a oživit boj o Evropskou ligu.

Ještě se ale porozhlédněme v domácím táboře, kde má na letošních úspěších velkou zásluhu kouč Giampiero Ventura. Ten sestavil tým, kterému je nesmírně těžké vstřelit gól - doposud 41 inkasovaných branek o tom svědčí. Jednou z největších hvězd je vyrůstající hvězda a stoper Leonardo Bonucci. Kredit se ale musí připsat také dalším členům defenzívy. Vždyť skvělé výkony předvádí i brankář Gillet a obránci Andrea Masiello, Nicola Belmonte nebo Andrea Ranocchia.

Mezi Neapolí a Bari je v tabulce jen šest bodů. Jenže zatímco Galletti již prakticky nemají o co hrát, Azzurri se ještě poperou o evropské poháry. Walter Mazzarri se může se svými ovečkami v případě výhry posunout na příčky zajišťující Evropskou ligu, ani Liga mistrů nebude úplně daleko.

Mazzarri si před důležitým finišem nemůže stěžovat na zranění. Mimo hru je jedině univerzál Maggio. Sestavení základní jedenáctky však komplikuje špatná disciplína. Útočník Fabio Quagliarella dostal třízápasový trest, jeden zápas postojí Aronica s Cannavarem.

Zcela opačně se mají v Bari, kde musí Ventura řešit početnou marodku. Do konce sezony jsou out Donda a Ranocchia a Vitalij Kutuzov se vrací těsně před koncem. Během následujících dní by se měli vrátit i Langella, Rivas a Pisano. O víkendu se čeká, že bude chybět i tato čtveřice: Sergio Almiron, Massimo Donati, Pedro Kamata a Riccardo Meggiorini.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.00 - 3.20 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Cagliari Calcio - Città di Palermo  (neděle 15:00)
Palermo hraje v neděli s rozhozeným Cagliari, které navíc přišlo o trenéra a udělá všechno pro to, aby si ze Stadia Sant'Elia odvezlo tři body a přiblížilo se snu zvanému Liga mistrů.

Rossoblu dlouho útočili na poháry, ale pak jakoby všechno vzdali a od konce února podávají hrůzostrašné výkony. Poslední prohru s Juventusem už neustál ani trenér Massimiliano Allegri a musel si balit kufry. Podle prezidenta Massima Cellina ale prý měl tento tah nastat mnohem dříve.

"Byl jsem naivní, že jsem to neudělal dříve," prohlásil sardinský prezident. "Měl jsem ho odvolat ještě předtím, než jsme začali všechny tyhle zápasy prohrávat." Allegri však na druhou stranu poslal klubu otevřený dopis: "Děkuji hráčům, fanouškům, vedení i prezidentovi za šanci, kterou mi dali."

Rosanero letos zažívají skvělou sezónu, na jejímž konci by se velmi rádi radovali z účasti v příštím ročníku Ligy mistrů. O čtvrté místo se však nyní dělí se Sampdorií, od které by se chtěli odpoutat. A právě v tomto kole by se jim to mohlo povést, protože Blucerchiati hrají s AC Milán.

Prezident Palerma Maurizio Zamparini se chce ale nejdříve soustředit na sebe. "Nezajímá mě, že Cagliari změnilo trenéra. Pro nás se situace nemění. Jedeme tam vyhrát, protože nutně potřebujeme tři body." Největším problémem hostů je zranění stopera Cesare Bova. Jeho místo tak bude muset znovu zaujmout Dorin Goian. V útoku se pak ještě neví, zda dá Delio Rossi přednost Hernandezovi nebo Cavanimu.

Ani Cagliari není kompletní. Vedle kapitána Contiho chybí i půlka obrany. Michele Canini je vykartován, Astori s Lopezem zraněni.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.05 - 3.20 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Calcio Catania - AC Siena  (neděle 15:00)
Catania bude po remíze s AC Milán usilovat o další body se Sienou. Hostující Bianconeri ale nehodlají odjíždět ze Sicílie s prázdnou, nebo't nutně potřebují body o boje o záchranu. V případě porážky se Siena může pomalu loučit s italskou nejvyšší soutěží.

Aktuálně třináctá Catania oplývá velmi slušnou formou, vždyť svěřenci trenéra Mihajloviče prohráli z posledních deseti kol jen dva zápasy, a to sice na Olympijském stadionu s AS Řím a v Neapoli. Pokud má Catania slušnou formu, pak útočník Maxi Lopéz zažívá skvělou sezonu, tedy především její jarní část. Bývalý útočník FC Barcelona už zaznamenal sedm branek, přičemž většinu z nich nastřílel v posledních kolech. Navzdory výsledkových úspěchům ještě nemá Catania stoprocentní jistotu záchrany ale pokud proti Sieně zvítězí nejspíše si zahraje Serii A i příští rok.

Dobrou formou se prezentuje i Siena, která se stejně jako Catania může pochlubit jen dvěmi porážkami za posledních deset kol. Nicméně fanoušci Bianconeri se obávají, že se zlepšený herní projev dostavil pozdě. Siena má na devatenáctém místě 29 bodů a na sedmnáctou Boloňu ztrácí bodů šest.

Sicilanům budou chybět vykartovaný Giuseppe Mascara a zranění Augustyn a Llama. Nejistý je start u Plasmatiho a Martíneze, otázkou je i start Spolliho. Totéž se dá na straně Sieny říci i o Parravicinim a Finim, karetní trest nedovolí startovat Pratalimu.
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Andujar - Alvarez, Silvestre, Terlizzi, Capuano - Ricchiuti, Carboni, Biagianti - Izco, Maxi Lopez, Morimoto
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Curci - Rosi, Malagò, Cribari, Del Grosso - Vergassola, Tziolis - Reginaldo, Ghezzal, Maccarone - Larrondo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.30 - 4.77
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
SS Lazio - AS Řím  (neděle 20:45)
34. kolo bude zakončeno opravdu lahůdkovým zápasem, a to římským derby mezi Laziem a AS Řím. Hráčům Biancocelesti jde o záchranu a konkurenčním Giallorossi o titul. Pokud Vlci zvítězí, zůstanou v čele Serie A i po tomto kole. Bitva o Řím může začít!

Poté co začalo Laziu silně téct do bot, tak herně zabralo a už pět zápasů neprohrálo. Biancocelesti zažívají velmi špatnou sezonu a nepochybně si připíší jeden z nejhorších ročníků v historii tohoto jinak slavného celku. Edy Reja své svěřence nakonec vyburcoval a od 29. kola se na hru Lazia opět dá dívat. Biancocelesti si ve 33. kole poradili s Boloňou, když předvedli fantastický obrat v utkání. Rossoblu vedli nad Laziem už 2:0, jenže branky Mauriho, Diase a Rocchiho znamenali obrat a konečné vítězství římského celku 3:2. Svěřenci trenéra Edy Rejy si samozřejmě polepšili v boji o záchranu a v současnosti mají před sestupovou Atalantou náskok šesti bodů.

Mluvili jsme o pěti zápasové neporazitelnosti Lazia, tak teď je nutné se zmínit o neuvěřitelné čtyřiadvaceti zápasové šňůře římského AS, díky které se Giallorossi dostali do čela ligy před Inter Milán. Nerazzurri však svého soupeře opět předskočili, neboť zvládli prestižní derby d’italia s Juventusem, nicméně AS Řím má zápas s Laziem k dobru a v případě výhry opět půjde na první místo. Giallorossi si v posledním kole poradili s Atalantou Bergamo a potvrdili famózní formu, ve skvělé střelecké formě i Mirko Vučinič a na něho společně s Tottim a Tonim bude Řím spoléhat i nadále.

Co se týče absence obou celků, tak na straně Lazia je nejistý start Meghniho, Manfrediniho a Foggii, do konce sezony jsou mimo Bizzarri a Matuzalem. Konkurenční AS Řím je na tom nepoměrně lépe, Claudio Ranieri totiž bude mít k dispozici kompletní kádr, do finiše ligy je to určitě výborná zpráva.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Muslera - Dias, Stendardo, Radu - Lichtsteiner, Brocchi, Ledesma, Mauri, Kolarov - Rocchi, Floccari
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Julio Sergio - Cassetti, Juan, Burdisso, Riise - Pizarro, De Rossi - Menez, Perrotta, Vucinic -Totti
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.85 - 3.35 - 1.90
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Chievo Verona - AS Livorno  (sobota 18:00)
S velkou pravděpodobností jistý sestupující Livorno cestuje na sever Itálie do Verony, kde se střetne s místním Chievem. Fly Donkeys se nacházejí na čtrnáctém místě a teoreticky ještě můžou sestoupit do nižší soutěže, v případě výhry však bude nebezpečí definitivně zažehnáno.

Chievu se po třech remízách nevyvedli dvě kola a po porážkách se Sampdorií a Palermem kleslo na čtrnácté místo tabulky s náskokem sedmi bodů před sestupovými pozicemi. Do konce soutěže sice zbývá pár kol, ovšem stát se může cokoliv. Až do osudných dvou zápasů si Chievo drželo dlouhou sérii s maximálně jednou inkasovanou brankou, věhlasná obrana Veronských proti Sampdorii inkasovala dvakrát a s Palermem dokonce třikrát. Svěřencům trenéra Domenica Di Carla nezbývá nic jiného než na tyto porážky zapomenout a proti Livornu si připsat tři body, a tím si definitivně zajistit klid.

Fotbalisté Livorna se po roce strávené v Serii A opět "vrací" do nižší Serie B. Takřka definitivně o tom rozhodla domácí porážka v rámci 33. kola s Udinese Calcio, navíc staronovému trenérovi Ruotolovi se návrat na lavičku Amaranta nevydařil. Livorno má nyní za úkol v klidu a důstojně dohrát sezonu a trenér Ruotolo bude mít možnost zkoušet různé varianty na další sezonu.

Fly Donkeys mají s Livornem mimořádně úspěšnou bilanci, ve vzájemných zápasech téměř vždy vyhrál a favoritem bude i nyní, zvláště když bude hrát doma na svém stadionu Bentegodi. Domácím bude pravděpodobně chybět Rolando Bianchi a Hanine, vykartovaný je Ariatti. Na straně hostí nenastoupí Miglionico s Rivasem, přičemž nejistý je start u Rubinha. Jisté zdravotní problémy mají Pieri, Diniz, Lucarelli, Filippini a Esposito, takže u nich se také nepředpokládá start v základní sestavě. Se stoprocentní jistotou nenastoupí suspendovaní Mozart a Bellucci.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - N. Frey, Mandelli, Yepes, Mantovani - Luciano, Rigoni, Marcolini - Pinzi - De Paula, Pellissier
AS Livorno - pravděpodobná sestava:
De Lucia - Perticone, Knezevic, Galante - Marchini, Moro, Prutsch, Bergvold, Vitale - Tavano, Danilevicius
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.33 - 4.25 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Inter Milán - Juventus FC  (pátek 20:45)
Jeden z největší šlágrů kola je na programu už v pátek ! Slavné derby D’Italia mezi Interem Milán a Juventusem Turín se odehraje v neobvyklý čas kvůli semifinále Ligy mistrů, které čeká fotbalisty Nerazzurri. Parta Josého Mourinha už nepůjde do tohoto zápasu z vedoucí pozice. V Derby D’Italia půjde o hodně, tedy o Scudetto či v případě Juventusu o Ligu mistrů.

Před startem letošního ročníku Serie A se mluvilo především o těchto dvou celcích - Interu a Juventusu, jež si to měli mezi sebou rozdat o celkové prvenství. Jenže Juventusu sezóna vůbec nevyšla a stále se neví, zda-li bude turínský velkoklub hrát evropské poháry. Zato Inter vstoupil do ligy opět suverénně a málokdo pochyboval o tom, že by další titul Nerazzurri unikl. Jenomže stejně jako v případě Juventusu není vůbec jasné, zda-li Inter obhájí. V posledních kolech dost ztrácel a toho využil famózně rozjetý AS Řím, který od minulého kola stanul v čele Serie A. Nicméně ztráta na římské Vlky je jen jednobodová a stále je vše velmi otevřené.

Inter Milán má před sebou klíčové období, po dlouhých šesti letech se dokázal znovu probojovat do semifinále Ligy mistrů a o účast v madridském finále vyzve soka nejtěžšího - FC Barcelonu. Těžko říci nakolik se toto utkání promítne do zápasu s Juventusem, přeci jenom Inter se netají tím, že Liga mistrů je pro něj prioritou, nicméně vypustit zápas s Juventusem se jeví jako holý nesmysl. Vždyť tyto dva týmy patří mezi svými vzájemnými vztahy k nejnenáviděnějším, zápasy Interu a Juventusu měli vždy velký náboj a pekelnou atmosféru. José Mourinho tedy rozhodně nic nepodcení a bude bojovat jako by to bylo už samotné finále Ligy mistrů. Navíc Inter stále živí naději na zisk všech tří trofejí, po výhře ve Florenci totiž postoupil do finále Coppa Italia.

Co jiného už může Juventus nakopnout než úspěch v zápase s nenáviděným Interem Milán? Staré dámě se ani pod trenérem Albertem Zaccheronim příliš nedaří a čtvrtá příčka, zaručující start v předkole Ligy mistrů, stále není v jejich rukou. Juventus po vybouchnutí s Udinese doma zabral, avšak nejtěsnější možná výhra nebyla nikterak přesvědčivá. Tři body jsou však tři body, a to je to nejdůležitější, co v tuto chvíli Juventus potřebuje. Výhru Bianconeri zařídil stoper Giorgio Chiellini.

José Mourinho se bude muset nejspíše spokojit s absenci Maria Balotelliho a brankařské dvojky Francesca Tolda, u kterých je zdravotní stav nejistý. "Special one" navíc nemůže počítat s vykartovaným Rumunem Chivuem. V táboře Staré dámy je nejistý start Cacerese, Grygery a Chimentiho, v případě brankáře to není takový problém, neboť do branky se postaví Gianluigi Buffon. Do hry pak stoprocentně nezasáhnout Trezeguet a Giovinco, pro kterého už sezóna skončila.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar - Maicon, Lucio, Samuel, Zanetti - Motta, Cambiasso - Balotelli, Sneijder, Eto'o - Milito
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Zebina, Cannavaro, Chiellini, Grosso - Camoranesi, Sissoko, Felipe Melo, Marchisio - Amauri, Del Piero
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.80 - 5.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AS Řím33208559:3668
2.Inter Milán331910463:3067
3.AC Milán331810554:3364
4.Città di Palermo33159949:4154
5.UC Sampdoria33159941:3854
6.Juventus FC331561249:4751
7.SSC Neapol331213844:4049
8.ACF Fiorentina331371346:3946
9.Parma FC3312101135:4146
10.Janov CFC331291252:5345
11.AS Bari3311101240:4143
12.Cagliari Calcio331171550:5140
13.Calcio Catania339121238:3839
14.Chievo Verona331081529:3438
15.Udinese Calcio331081543:4938
16.SS Lazio338131231:3637
17.Bologna FC33981636:5035
18.Atalanta BC33871832:4431
19.AC Siena33781835:5729
20.AS Livorno33681922:5026

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (408)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele