Serie A - preview 32. kola

18.04.2009, 09:30, aktualizováno 19.04.2009, 09:14
Previews
Osmi zápasy dnes pokračuje 32. kolo italské Serie A. AC Milán má možnost bodově se dotáhnout na doposud druhý Juventus, pokud se mu podaří zvítězit nad FC Turín. Ten však také musí bodovat, hrozí mu totiž sestup do druhé ligy. Další ohrožené týmy hrají také venku. Reggina v Bergamu, Lecce jede do Říma a Boloňa do sicilského Palerma.
Janov CFC - SS Lazio  (sobota 18:00)
Janov prožívá sezonu z říše snů a kouč Gian Piero Gasperini pomalu přehodnocuje cíle. Zatímco ještě před pár týdny nechtěl o Lize mistrů ani slyšet, nyní již mluví jinak. Na čtvrtém místě mají totiž Grifové náskok dvou bodů před Fiorentinou a osm bodů přes AS Řím. Do konce zbývá ještě sedm zápasů.

V sobotním duelu přivítají Rossoblu Lazio a budou chtít opět zvítězit. Navíc budou mít podporu domácího publika. Před ním letos prohráli jen jednou. Vítězství by navíc Janov nejen udrželo na čtvrté pozici, ale zároveň posunulo na rozdíl jediného bodu za AC Milán.

"V Janově mi lidé obvykle vyprávějí o zápasech s Liverpoolem v Poháru UEFA," řekl Gasperini. "To ale bylo před 17 lety. Nyní možná nadešel čas si vše zopakovat. Už jen kvalifikace do evropských pohárů by byl nesmírný úspěch, jenomže není sporu o tom, že Liga mistrů je blízko."

Na Janov čeká těžká série zápasů, která může být rozhodující. Nejprve přivítá Lazio, poté se střetne s bojující Bolognou, po čemž následuje janovské derby se Sampdorií. Vítězství v městském derby by mohlo Rossoblu definitivně zajistit místo v pohárové Evropě. Janov by navíc poprvé po 25 letech skončil nad rivalem Sampdorií.

V péči doktorů stále zůstává kanonýr Diego Milito, který se však již dává dohromady a příští týden by mohl být připraven. Kouč Gasperini tak pravděpodobně nasadí stejné hráče, kteří naposledy senzačně porazili Juventus.

Lazio k zápasu přijíždí po posledním senzačním vítězství v městském derby nad AS dobře naladěno. Zároveň však chová respekt k soupeři. "Hrají fotbal, jaký se mi líbí," přiznává trenér Delio Rossi. "Janov hraje nejlepší fotbal v Itálii. Lazio by si mělo vzít z Janova příklad."

Rossi by určitě nejradši nasadil stejnou jedenáctku jako minulý týden, jenomže vykartováni jsou Francelin Matuzalem a Cristian Brocchi, takže nemohou nastoupit. Nahradit by je měli Dabo s Maurim.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Rubinho - Biava, Ferrari, Bocchetti - Rossi, Thiago Motta, Jurič, Criscito - Sculli, Olivera, Palladino
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Muslera - De Silvestri, Diakite, Rozehnal, Kolarov - Lichtsteiner, Ledesma, Dabo, Mauro - Zarate, Rocch
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.15 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Juventus FC - Inter Milán  (sobota 20:30)
Tahákem 32. kole v italské nejvyšší soutěži je bezpochyby souboj mezi Juventusem Turín a Interem Milán. Jde totiž o duel mezi druhým a prvním celkem tabulky. O přímý souboj však nepůjde, Nerazzurri totiž mají desetibodový náskok.

Juventus v posledních kolech přišel s největší pravděpodobností o šanci na zisk mistrovského titulu, když dvakrát za sebou ztratil body. V Turíně však vědí, že si za to mohou sami. Na zápas s Interem se ale stále těší. "Je to pro nás stále velké utkání. Musíme se pokusit zvítězit, abychom odrazili nápor AC Milánu a Janova," citovala útočníka Iaquintu Gazzetta dello Sport.

Případné vítězství Interu by totiž umožnilo jinému milánskému celku, AC, Juventus předskočit. "Uvědomujeme si, co se může stát, pokud nevyhrajeme. Můžeme si to za to ale sami. O zápasu s Interem jsme začali přemýšlet příliš brzy."

Stará Dáma bude postrádat vykartované duo Mauro Camoranesi, Claudio Marchisio. Interu by se pro změnu mělo vrátit duo Chivu, Samuel. Také obhájce trofeje v posledním kole zaváhal, když jen remizoval s Palermem. Prezident Massimo Moratti tak chce na Juventusu vyhrát, ačkoliv trenér Mourinho dříve prohlásil, že remíza by byla dostatečná. "Nemyslím si, že by to Mourinho řekl. Řekl jen to, že s ohledem na zbývající počet zápasů má každý bod velkou cenu," prohlásil Moratti. "Do Turína musíme jet se záměrem vyhrát."
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Grygera, Legrottaglie, Chiellini, Molinaro - Marchionni, Poulsen, Tiago, Nedvěd - Iaquinta, Del Piero
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar - Santon, Cordoba, Samuel, Chivu - Zanetti, Cambiasso, Muntari, Stankovič - Cruz, Ibrahimovič
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 2.90 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atalanta BC - Reggina Calcio  (neděle 15:00)
Poslední Regginu čeká velice těžký úkol, totiž porazit Atalantu Bergamo na jejím hřišti. Pokud se to týmu z Kalábrie nepovede, nejspíše si zpečetí sestup do nižší soutěže. Atalanta by měla hrát uvolněně, nemá už prakticky o co bojovat.

Atalanta Bergamo si naposledy rozdělila body s Neapolí za bezbrankovou remízu a v tabulce zaujímá přesný střed - desáté místo. Svěřenci trenéra Del Neriho už do konce sezony nemohou nic získat a ani ztratit. Ztráta na evropské poháry činí osm bodů a od sestupu dělí Atalantu patnáct bodů. Samozřejmě klub z Bergama byl rád skončil v tabulce co nejvýše, jenomže ve finiši soutěže ho čeká jeden silný soupeř za druhým. Atalanta se postupně utká ještě s Laziem, Udinese, FC Janov, Juventusem, Palermem a Interem Milán.

Reggina se s každým odehraným zápasem blíží ke svému konci v Serii A, hosté nejsou schopni získávat tři body a jejich situace je více než kritická. Na konečnou záchranu se Reggině dává velmi málo šancí, nicméně samotný klub se ještě nevzdává. Přesto by bylo důležité pokusit se zvítězit v nastávajícím utkání proti Atalantě Bergamu.

Reggina překvapivě na Atalantu umí. Oba celky na sebe narazily už mnohokrát a většinou se zrodila remíza, nicméně poslední triumf drží v ruce Reggina, která v letošní sezoně Atalantu porazila 3:1.

Domácí nastoupí bez trojice hráčů - Ferreiry Pinta, Coppoly a Cerciho. Zvláště absence Pinta se zdá být hodně citelná. Kompletní nebude ani Reggina, už v tak složité situaci jí budou scházet Adejo, Corradi, Campagnolo, Carmona a vykartovaní Lanzaro s Barillou. V případě Lanzara bude trest trvat i další utkání.
Atalanta BC - pravděpodobná sestava:
Consigli - Garics, Talamonti, T. Manfredini, Belini - Valdes, Guarente, Cigarini, Padoin - Doni - Floccari
Reggina Calcio - pravděpodobná sestava:
Puggioni - Cirillo, Valdez, Santos - Sestu, Barreto, Hallfredsson, Vigiani - Costa - Brienza, Ceravolo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.62 - 3.30 - 5.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AC Siena - Chievo Verona  (neděle 15:00)
Souboj dvou týmů, kterým se v posledních týdnech daří, nabídne stadion Artemia Franchiho v Sieně. Domácí Bianconeri přivítají Chievo, a ačkoliv se jedná o zápas z dolní poloviny tabulky, očekává se dobré utkání.

Sieně se ke konci sezony začalo překvapivě dařit. Bianconeri zdolali 2:0 Lazio, poté i výsledkem 4:1 Bolognu a s náskokem jedenácti bodů před sestupem se nejspíše mohou těšit na Serii A i příští rok. Zda-li budou se sezonou v Sieně spokojeni, to ukáže až závěrečná tabulka, ovšem vzhledem ke kádru se v klubu očekávalo přece jenom o něco více, než umístění v dolní polovině tabulky.

Chievo dlouho vypadalo na sestup, jenomže v posledních týdnech zabralo a výsledkem je šestnácté místo s náskokem pěti bodů před sestupovými pozicemi. Veronský celek naposledy podlehl favorizovanému AC Milán 0:1 a znovu musí zabrat, aby se sestupu vyhnul. Chievo nyní cestuje na stadion Artemia Franchiho, kde jej čeká duel se Sienou.

Domácí Sieně bude chybět kvarteto hráčů, přesněji: Rossettini, Guadalupi, Curci a Maccarone. Také Chievo nenastoupí v plné síle, chybí mu trojlístek Makinwa, Moro a Perlon.
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Elefhteropolous - Zuniga, Portanova, Bryndal, Del Grosso - Codrea, Vergassola, Galloppa - Kharja - Ghezzal, Calaiò
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Frey, Morero, Yepes, Mantovami - Luciano, Rigoni, Marcelini - Pinzi - Pellissier, Bogdani
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 2.55 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Cagliari Calcio - SSC Neapol  (neděle 15:00)
Velice zajímavé měření sil uvidí Sardinie, kam cestuje Neapol. Domácí Cagliari se stále nevzdává možnosti zahrát si příští rok evropské poháry, na které má ztrátu čtyř bodů. Neapol bojuje už o důstojné dohrání ligové soutěže.

Cagliari se mohlo přiblížit vysněné pohárové Evropě už v minulém kole, jenomže nezvládlo utkání na půdě Fiorentiny, se kterou prohrálo 1:2. Cagliari tedy spadlo na osmou pozici, protože jej přeskočilo Palermo, které rovněž bojuje o Pohár UEFA. Nicméně ztráta na šestý AS Řím činí čtyři body a Cagliari má rozhodně na to, aby tuto ztrátu smazalo. Ve 32. kole je v domácím prostředí čeká těžký soupeř - Neapol.

Ta zatím po změně trenéra nevyhrála a marně vyhlíží nedávné časy, kdy válcovala největší aspiranty na titul a bojovala o čelo Serie A. Neapol pod trenérem Robertem Donadonim nevyhrála, ale také neprohrála. Ze čtyř utkání Naples čtyřikrát remizovali a v tabulce zůstávají v klidném středu. Jediným cílem Azzurri je dohrát co nejlépe ligu a skončit pokud možno co nejvýše. Samozřejmě na pohárovou Evropu mohou v Neapoli zapomenout. Svěřenci trenéra Donadoniho se navíc trápí střelecky, dvakrát pod vedením bývalého trenéra italské reprezentace nevstřelili ani branku, což u ofenzivní síly, kterou Neapol disponuje, není zcela obvyklé.

Oba soupeři sehráli ve 13. kole letošní sezony fantastický zápas, který skončil na stadionu San Paolo 2:2. Celkově má lepší bilanci Cagliari, které dokázalo v posledních letech dvakrát zvítězit.

Cagliari se musí obejít bez Magliocchettiho, který je zraněný. Dále do zápasu nenastoupí Canini, Agostini, Conti a Lopez. Všichni si odpykávají karetní trest, v případě Lopeze se jedná o trest na pět utkání. Neapol také hlásí ztráty, hrát nebudou Gargano, Maggio, Montervino, Iezzo, Navarro a Rinaudo.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Matheu, Bianco, Astori, Pisano - Fini, Cossu, Biondini - Lazzari - Acquafresca, Matri
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Bucci - Santacroce, Cannavaro, Cintáni - Mannini, Jamaik, Blasi, Datolo, Vitale - Zalayeta, Lavezzi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 2.85 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Città di Palermo - Bologna FC  (neděle 15:00)
Na nového trenéra Bologně čeká těžký úkol. Dovést tým v posledních sedmi zápasech sezony k záchraně. Giuseppe Papadopulo je přesvědčen, že to může dokázat. Rossoblu však čeká těžký zápas na půdě Palerma.

"Přišel jsem sem, protože věřím, že je možné se zachránit," prohlásil Papadopulo. "Pokud bych si myslel něco jiného, nikdy bych jsem nezamířil. Do konce zbývá sedm zápasů a my z nich musíme vydolovat co nejvíce bodů."

Papadopulo, jehož největším trenérským úspěchem je tažení se Sienou ze Serie C1 až mezi elitu, což stihl během čtyř let, bude u kormidla Bologně do konce sezony. "Na konci sezony si s vedením sedneme a zvážíme, zda bude mít smysl pokračovat. Bologna je prestižní klub a já jsem potěšen, že ji mohu koučovat."

Rossoblu prožívají špatné období. Za posledních deset zápasů zvítězili jen jednou, poslední čtyři duely navíc prohráli, což je stálo pád na sestupové pozice. Nyní na ty nesestupové ztrácí bod. "Chci převést svoje odhodlání na hráče," řekl dále Papadopulo, jehož tým stále čeká souboj s Interem Milán nebo Juventusem.

Papadopulo také prozradil něco ze své chystané taktiky. "Budu hrát se třemi obránci a dvěma útočníky," odhalil své plány 61letý kouč a možná trochu překvapil, protože Bologna má jasně nejhorší obranu v lize.

Domácí Palermo ale bude pro Rossoblu pravděpodobně těžkým oříškem. Za vše hovoří poslední remíza s Interem Milán, které sicilský výběr posunula na sedmé místo, pouhé čtyři tři body za AS Řím, který drží poslední vstupenku do pohárové Evropy.

Kouč Davide Ballardini očekává, že jeho svěřenci podají stejný výkon jako proti Nerazzurri. "Jsem nesmírně potěšen získaným bodem ze San Sira. Inter je nejsilnější tým v Itálii a fakt, že jsme si odvezli dobrý výsledek nám neuvěřitelně posílí sebevědomí."

Palermo se bude muset obejít bez vykartovaného Fabia Simplicia. Do branky Bologně se místo zraněného Antonioliho postaví Roberto Colombo.
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Amelia - Kjaer, Carrozzieri, Bovo - Cassani, Migliaccio, Liverani, Balzaretti - Cavani, Succi, Miccoli
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Colombo - Belleri, Terzi, Moras - Zenoni, Mudingayi, Volpi, Amoroso, Valiani - Di Vaio, Marazzina
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.25 - 4.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Řím - US Lecce  (neděle 15:00)
Římu se vzdaluje Liga mistrů a pokud o ní nechce přijít definitivně, musí porazit v domácím prostředí Lecce. Hosté jsou v úplně odlišné situaci, potřebují tři body k záchraně, do které mají zatím daleko.

Svěřencům Luciana Spallettiho se nevyvedlo prestižní městské derby proti Laziu Řím a vzhledem k výhře Janova se Liga mistrů vzdálila už na osm bodů. Giallorossi tedy nezvládli další důležité utkání a nyní je čeká Lecce. AS Řím musí zabrat, protože v případě dalšího neúspěchu by Římané mohli opustit i šestou pozici, která znamená start v Poháru UEFA.

Nicméně Liga mistrů zůstává ve "věčném městě" hlavní prioritou. "Pokud hraje tým špatně, vždycky někdo musí nést za špatné výsledky vinu. V tomto případě jsem to já. Nyní musíme vynaložit všechnu energii a pokusit se posunout se v pořadí," nechal se slyšet trenér Říma Spalletti.

Úplně jiné priority má soupeř Říma, jihoitalské Lecce, které po sérii porážek zaujímá předposlední místo, situace v Lecce tedy není vůbec růžová. Do konce zbývá sedm kol a ztráta na pozice zaručující záchranu činí tři body a vzhledem k současné formě Lecce to je celkem dost. Svěřenci trenéra De Cania potřebují co nejrychleji uspět a získat tři body, jenomže na půdě Říma je nečeká nic lehkého, zvláště když Giallorossi útočí na Ligu mistrů.

Situace se zhoršila po posledním ligovém utkání doma se Sampdorií., které Lecce nezvládlo a díky dvěma proměněným penaltám Antonia Cassana prohrálo 3:1.

Situace Říma je o to složitější, že mu bude chybět několik klíčových hráčů. Kvůli zdravotním potížím nenastoupí Cicinho, Vucinic, Aquilani, Doni, Juan a Menez. Z minulého kole si navíc odpykávají trest Panucci a Mexes. V případě francouzského obránce bude trvat trest tři utkání.

Ani hostující Lecce nebude kompletní, hrát nebudou Cacia, Antunes, Angelo a Giacomazzi. Schiavi a Vives jsou v trestu.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Artur - Motta, Diamoutene, Riise, Tonetto - Perrotta, De Rossi, Brighi - Pizarro - Baptista, Totti
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Benussi - Polenghi, Fabiano, Esposito, Giuliatto - Munari, Edinho, Zanchetta, Ariatti - Caserta - Tiribocchi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 4.05 - 11.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Calcio Catania - UC Sampdoria  (neděle 15:00)
Trápící se Catania hostí v rámci 32. kola v pohodě hrající Sampdorii Janov. Domácí naposledy prohráli dva zápasy, hosté zase z posledních čtyř utkání neprohráli ani jedno a jejich forma vzrůstá.

Catania před čtyřmi týdny na domácím stadionu porazila Lazio Řím 1:0 a už se zdálo, že by mohla znovu navázat na velice povedenou první polovinu Serie A, jenomže následovaly zápasy na půdě Cagliari a FC Turín, které Catania nezvládla. Domácí prohráli na Cagliari 0:1 a o týden později v Turíně s FC 1:2. Svěřenci trenéra Waltera Zengy se v tabulce propadli na patnácté místo, nicméně před sestupovými vodami mají náskok jedenácti bodů. V klubu se tedy soustředí na klidné dohrání ligy.

Zatímco se Sampdoria v první polovině Seria A trápila, v té druhé zaznamenala zlepšení a momentálně patří hráčům Blucerchiati jedenáctá příčka. Sampdoria neprohrála čtyři zápasy v řadě, ale je však nutné podotknout, že vyhrála na hřištích sestupem ohrožených Lecce a FC Turín. Na pohárové příčky ztrácejí janovští devět bodů, to je ztráta, která už se bude jen těžko dohánět, nicméně Sampdoria má šanci uspět v domácím poháru Coppa Italia. Svěřenci trenéra Mazzarriho v prvním zápase semifinále porazili jednoznačně Inter Milán 3:0 a jsou blízko postupu do finále.

Sampdorii se proti Catanii neobvykle daří, Blucerchiati jí naposledy porazili 3:0 a ještě předtím 3:1. I nyní bude díky lepší formě mírnější favoritem hostující Sampdoria. Domácí nastoupí bez D'Amica, Carboniho a Stoviniho, jenž je suspendovaný. Na straně hostující Sampdorie nebudou hrát Raggi, Stankevicius, Bellucci a Da Costa.
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Bizzarri - Izco, Potenza, Silvestre, Silvestri - Ledesma, Biagianti, Tedesco - Mascara, Paolucci, Morimoto
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Castellazzi - Campagnaro, Lucchini, Accardi - Padalino, Sammarco, Palombo, Franceschini, Pieri - Pazzini, Cassano
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 2.70 - 3.45
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Udinese Calcio - ACF Fiorentina  (neděle 15:00)
Fiorentinu v honbě za čtvrtou pozicí čeká další těžká zkouška. Na Stadio Friuli se střetne s domácím Udinese. To si bude chtít spravit chuť po vypadnutí z Poháru UEFA, kde mu vystavil stopku Werder Brémy.

Udinese vypadlo po skvělém utkání, které nakonec skončilo 3:3. Přitom ještě po poločase živili Bianconeri naději na postup, když vedli 3:1. První zápas totiž skončil stejným rozdílem, akorát ve prospěch Werderu. Ačkoliv vyřazení Udinese bolelo, útočník Fabio Quagliarella ví, že jeho tým odchází se zdviženými hlavami.

"Brémy jsou mnohem zkušenější tým a nemůžeme přehlédnout fakt, že jsme hráli proti skvělému mužstvu," uvědomuje si mladý útočník. "V obou zápasech jsme však dokázali, že s nimi můžeme držet krok. Soutěž opouštíme se zdviženými hlavami."

Fiorentina bude pro Udinese znamenat trochu jiného soupeře, ačkoliv i jí půjde o jediné - vyhrát. Boj o Ligu mistrů se totiž pomalu chýlí ke konci a Fialky na ní ztrácí dva body. Také Bianconeri by si ale chtěli polepšit, jelikož 13. místo pravděpodobně neodpovídá jejich kvalitám. Budou se však muset obejít hned bez pětice hráčů, jimiž jsou Damiano Ferronetti, Fernando Tissone, Damiano Ferronetti, Antonio Di Natale a Gaetano D'Agostino.

Viola má za sebou tři vítězné zápasy v řadě a v případě další výhry by se posunula na čtvrtou pozici, protože Janov v sobotu zaváhal v bitvě s Laziem Řím. Hostům v důležité bitvě nepomůže vykartovaná dvojice Montolivo, Felipe Melo. Mimo hru je i kanonýr Adrian Mutu, jenž podstoupil operaci kolene.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Handanovic - Isla, Zapata, Felipe, Lukovic - Zimling, Obodo, Asamoah - Pepe, Quagliarella, Floro Flores
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Frey - Zauri, Dainelli, Gamberini, Pasqual - Semioli, Almiron, Donadel, Kuzmanovic - Gilardino, Jovetic
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.85 - 2.85 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AC Milán - Turín FC  (neděle 20:30)
Nová výzva stojí před milánským AC, trenér Ancelotti vytyčil hlavní cíl zisk druhého místa, na které Milán ztrácí dva body. Smazat náskok Juventusu se pokusí doma proti jinému turínskému klubu - FC, který bojuje o záchranu.

Rossoneri minule v nepříliš záživném utkání porazili Chievo Verona 1:0, a jelikož Stará dáma ztratila, tak se ztráta milánských na druhé místo ztenčil na dva body. Carlo Ancelotti vzápětí vyhlásil útok na vicemistra Itálie. " Jsme samozřejmě přesvědčeni, že můžeme dostihnout Juventus a získat druhé místo. Juventus bude muset být opatrný, protože hraje proti Interu a pro nás je velkou motivací přeskočit je v tabulce," prohlásil Ancelotti.

Forma Milána je v současnosti velmi dobrá, z posledních pěti zápasů ztratil pouze v utkání s Neapolí, se kterou remizoval 0:0. V těchto pěti utkání navíc inkasoval pouze jednou. Co se týče domácích utkání, v těch je AC Milán nejlepší v Itálii, stejný počet bodů si už připsal pouze vedoucí Inter. Proti Turínu budou Rossoneri favoritem, ale co se týče hostí, proti Milánu bez šance rozhodně nebudou.

Turínští přerušili nelichotivou sérii čtyř zápasů bez zisku jediného bodu a v posledním utkání zdolali Catanii 2:1. Výhra přinesla Turínu nejen tři body, ale také sedmnácté místo v lize, které by znamenalo po 38. kole záchranu. Náskok na osmnáctou Bolognu činí pouze jeden bod a vzhledem ke zbývajícím sedmi utkání čeká svěřence trenéra Camolese ještě dost práce. " Nebojíme se Milána, tým hraje dobře a nevidím žádný důvod, proč bychom nemohli na San Siru uspět," pronesl ovšem odvážně trenér hostujícího celku Camolese.

Oba celky trápí velice rozsáhlá marodka, v případě Turína je to o to horší, že tým bojuje o záchranu. Rossoneri se musí obejít bez Gattusa, Borriella, Nesty, Kaladzeho, Bonery, Abbiatiho, Antoniniho a Jankulovskiho, který si odpykává karetní trest. Na straně Turína bude chybět zase Abbruscato, Corini, Gasbarroni, Ogbonna, Pisano, Ventola a Paolo Zanetti.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Dida - Zambrotta, Senderos, Maldini, Favalli - Seedorf, Pirlo, Ambrosini - Kakà - Inzaghi, Pato
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Sereni - Rivalta, Natali, Franceschini - Abate, Dzemaili, Barone, Saumel - Diana - Rosina, Bianchi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 4.65 - 11.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Inter Milán31227257:2373
2.Juventus FC31196656:2963
3.AC Milán31187654:2861
4.Janov CFC31169643:2957
5.ACF Fiorentina311741043:3155
6.AS Řím311471048:4649
7.Città di Palermo311441342:4046
8.Cagliari Calcio311361236:3145
9.SS Lazio311351343:4544
10.Atalanta BC311251436:3541
11.UC Sampdoria3110101136:3940
12.SSC Neapol311091235:3539
13.Udinese Calcio311091240:4239
14.AC Siena311071429:3337
15.Calcio Catania311071431:3737
16.Chievo Verona317101428:4031
17.Turín FC31691628:4727
18.Bologna FC31681733:5326
19.US Lecce314121527:5324
20.Reggina Calcio313111722:5120

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (92)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ta naše sestava se mi moc líbí, nevěřím, že prohrajeme, spíše Juve bude mít problémy a svázané ruce i nohy, my na vbrejky umíme a něco jistě proměníme. Rozhodovat bude osoba Ibry (snad ). Bohužel dost vážně hrozí, že utkání neuvidím ,snad mi to vyjde . Jestli neprohrajeme, tak je Scudettto definitivně naše. Forza Internazionale!!!

Reagovat
smazaný uživatel

současnému Juventusu moc nevěřím. bez Maura a s dvojkou Poulsen - Tiago nebude záloha zrovna řada, o kterou se bude moct Stará dáma opřít. snad v sobě ale objeví toho týmového ducha, kterým už dokázali několik zápasů zlomit..., bylo by fajn to interistům ještě trošku ztížit.

p.s.: snad se taky dočkáme (já aspoň ze záznamu) pokračování duelu Ibra vs. Giorgio..., na podzim to bylo celkem o ničem

Reagovat
smazaný uživatel

Cesta Juve za vítězstvím by mohla vést přes souboje Nedvěd - Santon (není ve formě). A co zítra? Bral bys upocenou výhru 1-0, nebo pěkný fotbálek 3-3 a zlatý bod pro Býky?

Reagovat
smazaný uživatel

těžká otázka . začne zápas a stejně budu naplno fandit AC..., to je jasný, ale těch variant komu a kdy přát v sestupových a kvalifikačních zónách je tolik, až jsi mi nasadil brouka do hlavy. spoilery - Toro, Bologna, Chievo, Genoa, Viola, 2., 3., nebo 4.flek ?, Carletto, nebo Rijkaard ?, atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Dej pokoj s tím soubojem... Jinak když mluvíš o slabé záloze, nejsmutnější je, že je to nejlepší, co máme momentálně k dispozici.

Reagovat
smazaný uživatel

měl jsem na mysli hlavně absenci Maura. v tom středu už je celkem jedno, jestli naskoší Poulsen, Tiago, Marchisio, Momo, nebo Zanetti. všichni mají své pro a proti..., i když by byli poslední 2 asi nejlepší možností no. možná i ten Tiago..., těžko říct. u nich nikdy nevíš, jakej budou mít zrovna den.

Reagovat
smazaný uživatel

nejak som opomenul poslednu dobu taliansku ligu. viete mi niekto povedat, co je s Becksom? preco neni v zaklade.

dik

Reagovat
smazaný uživatel

po reprezentační pauze sedává na lavičce no..., záloha je nabitá. v základu se poslední dobou usadil Flamini a pod Carlettem si své místo vždycky najde Seedorf..., pak je tady samozřejmě Pirlo a občas naskočí Ambrosini. záloha se celkem točí..., Becks si ještě zahraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska hlavně neprohrát. S remízou by byla spokojenost, výhra by byla super. Tohle složení obrany se mi líbí, snad to tak opravdu bude. Forza Inter!

Reagovat
Slejdy

2 remizky

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA INTER!!! MERDA JUVE!!!

Reagovat
jtbs

kks ked vidim tu zostavu Juve tak sa naozaj bojim aby sme zapas prezili bez potupujucej prehry

Reagovat
smazaný uživatel

Co bylo na výhře Janova nad Juve tak senzačního?

Jinak dneska snad Inter definitivně dá najevo, že titul bude zase patřit jemu.

Jo a proč je pro Interisty víc zápas s Juventusem než derby s AC?

Reagovat
smazaný uživatel

Inter bude chtít vyměnit Acqu + peníze za Milita si myslím.

Reagovat
smazaný uživatel

To by pak bylo v týmu málo útočníků, pokud odejdou Crespo, Cruz, Obinna, Adriano. Dal bych jim třeba Suaza. Navíc by byla škoda, dát jim mladého talentovaného útočníka, navíc Itala. Dřív jsem četl, že pro příští sezónu se plánuje, že v týmu budou 2 zkušení útočníci (Zlatan + posila) a 2 mladí (Mario, Acqua).

Reagovat
Jajinek

Já myslím, že Cruz nakonec zůstane. Stejně potřebuješ 5 útočníků.

Reagovat
smazaný uživatel

Je fakt, že jemu dělat náhradníka nevadí.

Reagovat
smazaný uživatel

No ale jinak nevím, jak Miltia získáte, Janov vás vydře.

Reagovat
smazaný uživatel

To by si pak Mou přitáhl Didijéra. Preziosi naznačoval, že Milita levně nepustí, ale Acqu bych za něj nedal, to bych se radši podíval jinde. Z mladejch hráčů bych jim pustil třeba Krhina nebo Biabianyho. Za ty prachy by někoho kvalitního do útoku určitě sehnali.

Reagovat
smazaný uživatel

Bibiany není ten pravý šutér a Janov nebude chtít jen tak někoho. Zase nevím, jak by se Acqua prosadil ve velkoklubu typu Inter. viz Suazo

Reagovat
smazaný uživatel

Každopádně bych Acqu zkusil, hodně by mě štvalo, kdyby odešel natrvalo a ani by nedostal šanci.

Reagovat
smazaný uživatel

když už máte ošéfovanýho vysokýho zakončovatele Acqu a nechcete se nechat ždímat na Militovi (ještě k tomu právě za Roberta), tak by bylo možná lepší zainvestovat do menšího, rychlýho, technickýho útočníka (Kun).

Reagovat
M11

nerad jim

Reagovat
smazaný uživatel

to já jen tak mimochodem..., stejně si to doufám Moratti s Brancou udělají podle sebe a ukecají Adriana

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

tam by se neždímali?

Reagovat
smazaný uživatel

tam by za něj nejspíš nechtěli Acquafrescu...

Reagovat
smazaný uživatel

právě...

Reagovat
smazaný uživatel

tak Morattimu nikdy nevadilo přihodit pár mega a být Interem, tak bych se Frescy zatím fakt nezbavoval..., že jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě s ním budou kšeftovat, protože v Cagliari se jim nevyplatí. Ještě uvidíme, kam ho nakonec dají. Ale spíš to vidím na hostovačku nebo na 50% práv.

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA JUVE!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Nějak dnes cítím v kostech ostudu Interu, snad to vyjde...

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhraje zítra Chievo?

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo píská?

Reagovat
smazaný uživatel

Farina

Reagovat
M11

Reagovat
M11

Farina

Reagovat
smazaný uživatel

Super...

Reagovat
smazaný uživatel

Nedvědův kamarád .

Reagovat
M11

Reagovat
satan_666

snad jim Juve vytře zrak,sice je moc nemusim,ale 100x lepší než inter tušim že by Alex moh dát dva

Reagovat
M11

Reagovat
M11

zase ty ???

Reagovat
Slejdy

Reagovat
M11

mackam reagovat v posl dobe !!!

Reagovat
smazaný uživatel

uz je to trapny

Reagovat
M11

Reagovat
M11

jinak na Janov jsem hodne zvedavi jak to dnes zvladne.. pokud zvitezi tak si tu LM fakt zaslouzi

Reagovat
smazaný uživatel

Lazio je záhada, dokáže mát sérii tří mizerných zápasů a pak s přehledem někoho přejet... doufam, že se to dneska bude vyvíjet dobře pro Janov.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad Lazio nedostane klepec

Reagovat
smazaný uživatel

Čuju tak 4-5 kousků, to se nedá nic dělat .

Reagovat
smazaný uživatel

co ta Neapol ? Bucci tipovanej na základ

Reagovat
M11

hmm.. takze na sport 2 je juventus-inter

Reagovat
M11

Tavano otvira skore

Reagovat
M11

Lucarelli

Reagovat
GEGE

Zatím pěkný zápas.Jak Genoa tak Lazio se snaží hrát ofenzivně. Ale zatím jsou hlavními postavamy oba brankáři.Jak Muslera tak Rubinho chytají velmi dobře.

Reagovat
GEGE

Zarate je ďábel...

Reagovat
GEGE

Ta Muslerova kopací technika....

Reagovat
GEGE

Rubinho.

Reagovat
smazaný uživatel

Muslera, to je golman

Reagovat
smazaný uživatel

Juventus: 1 Buffon, 21 Grygera, 33 Legrottaglie, 3 Chiellini, 28 Molinaro; 32 Marchionni, 18 Poulsen, 30 Tiago, 11 Nedved; 10 Del Piero, 9 Iaquinta.

Subs: 12 Chimenti, 4 Mellberg, 5 Zebina, 15 Knezevic, 17 Trezeguet, 29 De Ceglie, 20 Giovinco.

Coach: Claudio Ranieri.

Inter: 12 Julio Cesar; 4 Zanetti, 2 Cordoba, 25 Samuel, 26 Chivu; 5 Stankovic, 19 Cambiasso, 20 Muntari; 7 Figo, 8 Ibrahimovic, 45 Balotelli.

Subs: 1 Toldo, 6 Maxwell, 9 Cruz, 14 Vieira, 16 Burdisso, 23 Materazzi, 39 Santon.

Coach: José Mourinho.

Mou asi poslechl mereho se Santonem.

Reagovat
Tomanatura

Jochocho, souboj FIGO - Nedvěd! Třeba teďka zlomí nohu Luis Pavlovi... Ale fuj, radši nad tím nepřemýšlet.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tak...

Reagovat
smazaný uživatel

pome do nich!!!! Forza Inteeeeeeeeeeeeeer

Reagovat
smazaný uživatel

Luis žlutá ze startu.

Reagovat
smazaný uživatel

Boha jeho

Reagovat
smazaný uživatel

na stará kolena nestíhá, musí si pomoct

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska to v Catanii nevidím vubec ružově Aby tam Doria nedostala nějakej klepec. Mám z toho utkání divný pocit

Reagovat
Slejdy

neprohraji tam

Reagovat
smazaný uživatel

Já pravě mam špatny pocit. Že tam nevyhrají.

Reagovat
smazaný uživatel

merda inter...balotelli je kokot namachrovany nenavidim ho

Reagovat
smazaný uživatel

Dost dobré zápasy dneska, načasování už je horší...

Reagovat
smazaný uživatel

Mně se nelíbí ani jeden, asi se půjdu opalovat na balkón .

Reagovat
smazaný uživatel

Právě, že jsem chtěl dneska napsat opak. Tohleto kolo mě nějak neláká.

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam,že Reggina nepodplatí sudí či bergamo a černo-modří vyhrajou

Reagovat
smazaný uživatel

no..., jakože vůbec netuším, na kterej zápas dneska koukat. nejspíš naladím Violu, nebo se na to vykašlu, fláknu se do postele a zkouknu Romu.

Reagovat
Slejdy

pome ROOOOMA

Reagovat
smazaný uživatel

Diamoutene - Riise, to je stoperská dvojice snů

Reagovat
smazaný uživatel

Kwadwo Dá gól a já ho nepostavim.

Reagovat
smazaný uživatel

Belleri prý luxus vlastenec. Nesleduje někdo tento šlágr?

Reagovat
smazaný uživatel

Cus, nevíte kde sledovat zápas AS Říma, ..nejedeme rojadirecta ani další linky, tak jeslti něco nemáte :-) díky

Reagovat
Slejdy

sport1

Reagovat
smazaný uživatel

zatím celkem pěknej zápas v Římě..., s trochou štěstí na obou stranách to mohlo být klidně 4:3. vlci po těch rychlých dvou gólech trošku přestali hrát a to si se svou dnešní obranou fakt nemůžou dovolit. Lecce totiž kolikrát stačí jen nakopnout míč do vápna a ve většině případů je z toho závar.

jinak asi první zápas, kdy není Diamoutene tím horším ve stoperské dvojici . Riise fakt kolikrát neví, která bije a když se k tomu přidá Tonetto, kterému bránění nikdy moc nešlo, je opravdu zajímavý tu jejich obrannou činnost sledovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Zamlouvám si předkupní právo na Kjaera, díky .

Reagovat
smazaný uživatel

Kjaer nikam nedáme.

Reagovat
Tsigi

Fabio Cannavaro má v Realu Madrid smlouvu jenom do konce sezony a již hodně dlouho se spekuluje o jejím prodloužení, k tomu ovšem zřejmě nedojde. Několik italských médií včetně Sky Sports 24 a Datasport se shoduje na tom, že Cannavaro se po sezoně vrátí do Juventusu.

Rozhodně lepší než k nám.

Ale na základ to nebude si myslím

Reagovat
smazaný uživatel

Atalanta. Btw co se to děje s tou Neapolí? Docela velká krize, o víkend tam musíme vyhrát.

Reagovat
smazaný uživatel

nechaaaaapem ancelotiho akoze neda do zakladnej zostavy SEDORFA ....

Reagovat
smazaný uživatel

Se šetří na Palermo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele