Serie A - preview 13. kola

25.11.2011, 08:44, aktualizováno 27.11.2011, 09:35
Previews
AC Milán může využít zaváhání Lazia a bodově dostihnout druhé Udinese, stane se tak, když večer porazí Chievo. Druhý milánský klub Inter jede do Sieny, Palermo hostí Fiorentinu. Poslední Cesena hraje s Janovem, Cagliari změří síly s Bolognou.
Cagliari Calcio - Bologna FC  (neděle 15:00)
Cagliari se po slibném začátku propadá tabulkou. Svěřenci trenéra Ballardiniho nevyhráli šest kol v řadě a tuto nelichotivou bilanci budou chtít změnit v domácím zápase proti Boloni, která na tom rovněž není nejlépe.

Hodně si fanoušci slibovali od svých miláčků po raketovém startu do sezony. Cagliari v jednu chvíli okupovalo příčku zaručující Ligu mistrů, avšak pravdou je, že to byl jen začátek sezony. Rychlé tempo Cagliari nevydrželo a následoval volný pád tabulkou. Poslední vítězství se datuje k 2. říjnu, od té doby Sardinský celek naplno nebodoval. V lize naposledy tým podlehl Interu Milán a v týdnu i Sieně, ta po výhře 1:2 postoupila do dalšího kola Coppa Italia.

"Máme ještě spousty práce, abychom byli v útoku nebezpeční. Proti Sieně nám chyběla rychlost a ani jsme si nedokázali vytvořit šance. Nebyli jsme schopni hrát, Siena hrála lépe," okomentoval porážku se Sienou zklamaný Davide Ballardini, jenž se následně vyhlíží zápas proti Boloni: "Proti Boloni musíme lépe číst hru a celkově zlepšit náš výkon."

Boloňa se zase nedokázala navázat na loňskou sezonu, kdy v jednu chvíli obírala o body jeden tým za druhým. Start do té letošní se jí moc nepovedl, tým je aktuálně na posledním místě, které ještě neznamená sestup. V minulém kole Boloňa doma nestačila na Cesenu a prohrála 0:1, to byl zatím nejhorší výsledek probíhající sezony. "Musíme dát výsledkům kontinuitu, je to zapotřebí aby se zabránilo sestupu," nechal se stručně slyšet trenér Stefano Pioli.

Sardinský celek se bude muset obejít bez několika velice klíčových hráčů, a sice El Kabira, Astoriho, Erikssona, Biondiniho a Neného. Hosté zase nastoupí bez Cruze, Peréze a vykartovaného Mudingayie.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Agazzi - Pisano, Canini, Ariaudo, Agostini - Rui Sampaio, Conti, Nainggolan - Cossu - Larrivey, Thiago Ribeiro
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Gillet - Raggi, Portanova, Antonsson, Morleo - Pulzetti, Taider, Casarini - Ramirez - Koné, Acquafresca
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.35 - 4.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AC Cesena - Janov CFC  (neděle 15:00)
Trenér janovského CFC Alberto Malesani věří, že jeho svěřenci zlepší jak svou hru, tak výsledky, protože naposledy mu porážkou v rámci Coppa Italia velkou radost neudělali. Napraví to proti Ceseně?

Janovští 'Grifové' sice nakonec mezi nejlepších šestnáct týmů postoupili, nicméně předvedená hra neodpovídala jejich standardu a o výhře rozhodli Malesaniho svěřenci až v prodloužení - druholigové Bari porazili 3:2.

"Hráli jsme velmi špatně, nesoustředili se a nebyli schopni kontrolovat hru," říká zkušený trenér. "Tímto skládám poklonu celému Bari, protože to byl velmi těžký soupeř, který nám dělal mnoho problémů."

"Tím horší večer to musel pro naše fanoušky, kteří si zasloužili mnohem méně nervů a lepší výkon od celého mého týmu. Jediné pozitivum bylo, že jsme vyhráli a postoupili, stále tak v této soutěži žijeme. Očekávám, že moji svěřenci odvedou mnohem lepší výkon, až se v neděli postavíme Ceseně,"
uzavírá Malesani.

Janov venkovní zápas od poloviny září nevyhrál a tuto špatnou statistiku by rád na Stadio Dino Manuzzi napravil. Ve zmíněném zářijovém venkovním vítězství mu podlehlo silné Lazio. Nyní tedy 'Grify' čeká méně známý, zato možná více motivovaný soupeř. Špatnou venkovní formou nasbíral Janov pouze jeden bod za čtyři poslední utkání.

V minulém kole dokázal Malesaniho tým porazit Novaru rozdílem nejnižším, ale i to se počítá a tak je nyní janovský celek osmý, přičemž na svého rivala má náskok celých devíti bodů.

Cesena naproti tomu vyhrála minulé kolo poprvé, Bologna jí darovala tři body a tak mohli hráči slavit první plody své práce. Nicméně jsou stále na dně tabulky. Pozdní gól Marca Parola uspokojil na chvíli trenéra Arrigoniho a ten nyní doufá, že výsledek pomůže celému týmu v honbě za záchranou. Učiní Cesena další významný krok proti Janovu? Nebo se 'Grifové' vzchopí?
AC Cesena - pravděpodobná sestava:
Antonioli - Comotto, Von Bergen, Rodriguez, Rossi - Ceccarelli, Parolo, Guana, Martinho - Malonga, Mutu
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Frey - Mesto, Kaladze, Granqvist, Moretti - Rossi, Veloso, Constant - Merkel - Caracciolo, Palacio
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.65 - 3.10 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Città di Palermo - ACF Fiorentina  (neděle 15:00)
Nový trenér Fiorentiny, Delio Rossi, může očekávat více než chladné reakce fanoušků Palerma, neboť právě z tohoto týmu nedávno odešel. Oba týmy chtějí tři body, vyhrát může ale jen jeden. Který z nich to bude?

Delio Rossi odešel z Palerma v únoru letošního roku, po měsíci práce Serse Cosmiho už byl ale zpět ve funkci a tým dovedl do finále Coppa Italia a usadil se s ním na osmé pozici konečné tabulky Serie A.

Na konci sezony spolupráci s týmem ze Sicílie opět ukončil. Příběh se ale málem opakoval, neboť po neúspěchu Stefana Pioliho byla právě Deliu Rossimu nabídnuta nová šance na trenérský post. Tentokrát ji ale Rossi odmítl a na konci minulého měsíce převzal kormidlo po odvolaném Sinišu Mihajlovičovi, jenž skončil ve florentském prvoligovém klubu.

Prezident sicilského celku Mauricio Zamparini se ale cítil podvedený Rossiho chováním a svůj názor vyjádřil také před zítřejším velkým kláním.

"Byl bych radši, kdybychom čelili Fiorentině bez Rossiho. Nabídl jsem mu smlouvu po ukončení spolupráce s Piolim, ale on to odmítl. Pro Palermo to bude velká hra, protože Rossi je teď trenérem Fiorentiny a fanoušci by si to měli pamatovat."

"Nicméně doufám, že budeme hrát pohlednou hru a dokážeme vyválčit dobrý výsledek,"
uzavírá Zamparini. Ten má ve své hráče i vedení stále velkou důvěru, a to i přes poslední ligovou porážku od prvního týmu tabulky, Juventusu.

Na 'La Favorita' totiž svěřenci trenéra Devise Mangii drží slušnou bilanci, vyhráli zde pět utkání z pěti. "Pokud chceme zůstat mezi nejlepšími, musíme dál hrát aktivní hru, napadat a přemýšlet," říká záložník Barreto.

Fiorentina se pomalu zvedá z těžkých utkání, naposledy remizovala s AC Milán, v týdnu pak porazila v rámci pohárového utkání Empoli v poměru 2:1. "Jsem velmi šťastný z výsledku i předvedené hry," říká trenér Rossi. "Teď už se musíme plně soustředit na ligový zápas."

Podaří se jeho týmu vyhrát a dovršit osobní vendetu?
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Tzorvas - Pisano, Silvestre, Migliaccio, Mantovani - Acquah, Bačinovič, Barreto - Iličič, Zahavi - Miccoli
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Boruč - De Silvestri, Gamberini, Natali, Pasqual - Behrami, Montolivo, Vargas - Lazzari - Gilardino, Cerci
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.25 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Siena - Inter Milán  (neděle 15:00)
Inter Milán chce pokračovat v návratu na přední příčky a k tomu potřebuje zvítězit na půdě zatím velmi dobře hrající Sieny. Nerazzurri si v týdnu zajistili postup do osmifinále Ligy mistrů a pohodu by rádi přenesli i na trávník v Sieně.

Siena během týdne zvládla zápas na půdě Cagliari a v rámci Coppa Italia postoupila do dalšího kola. Bianconeri zatím prožívají povedenou sezonu, vedle postupu v poháru se jim daří i v lize. Domácím patří před tímto kolem jedenáctá pozice. V tomto kole je ale čeká složitý úkol a to sice obrat o body Inter Milán. Několikanásobný italský šampión se sice trápí, ale o to více bude chtít na Sieně uspět. Svěřenci trenéra Sannina si v minulém kole připsali bod za remízu 2:2 s Atalantou.

"Mí hráči ukazují bojovnost a to je dobré znamení. S Interem budeme muset ukázat stejný charakter a odhodlání, jako jsme ukázali v předchozích zápasech," věří v další úspěch trenér Sannino.

Inter ale nejede do Sieny na výlet, má zcela jasný a konkrétní cíl, totiž získat tři body. Nic jiného v tuto chvíli nepřipadá v úvahu. Interu se totiž v lize vůbec nedaří, místo boje o titul je z toho zatím šestnáctá pozice a to je pochopitelně hodně málo. Daří se alespoň v Lize mistrů, kde tým dosáhl osmifinálového postupu a Nerazzurri nyní věří, že jim to pomůže i na domácí scéně.

"Výsledek v Turecku nám umožňuje, abychom na nějakou domu přestali na Ligu mistrů myslet, neboť máme jistotu postupu do další fáze. Nyní můžeme myslet na domácí frontu, kde potřebujeme vyhrávat jeden zápas za druhým. Stojí před námi těžký zápas v Sieně a my musíme vyhrát," rozhovořil se argentinský útočník ve službách Interu Mauro Zarate.

Domácím se vrací do sestavy útočník Calaio, ovšem stále budou scházet Vergassola, Grossi a Destro. Neustávají ani potíže Interu, na Artemio Franchi si nezahrají Muntari, Forlán, Viviano, Maicon, Sneijder a Lucio. Právě poslední trio představuje nejvážnější problém.
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Brkič - Vitiello, Rossettini, Terzi, Del Grosso - Mannini, D'Agostino, Gazzi, Brienza - Calaiò, Larrondo
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar - Nagatomo, Ranocchia, Samuel, Zanetti - Cambiasso - R. Alvarez, Stankovič, Motta, Zarate - Pazzini
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.15 - 3.25 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AC Milán - Chievo Verona  (neděle 20:45)
Po porážce v Lize mistrů se AC Milán opět představí v domácí soutěži, kde změří síly s průměrným Chievem. Milánský celek zatím drží krok se špičkou, respektive s Laziem a Juventusem a proti Chievu se bude chtít více přiblížit první pozici.

Milán ve středu podlehl Barceloně 2:3 a do další fáze Ligy mistrů postupuje z druhého místa, což znamená pravděpodobně těžší osmifinálový los. Rossoneri sehráli s Barcou vyrovnanou partii, ovšem k bodovému zisku bylo potřeba více štěstí, a to AC v ten večer nemělo. Katalánský gigant dokázal vždy na branku AC okamžitě odpovědět a většinou mu k tomu stačila jedna příležitost. Vraťme se však k domácí soutěži, v té mají Allegriho svěřenci parádní formu. Neprohráli už šest utkání v řadě, z toho pětkrát zvítězili. Doma proti Chievu se neočekává nic jiného, než vítězství.

"Nemůžeme v lize selhat. Musíme být připraveni na nedělní zápas proti Chievu, který nebude jednoduchý. Musíme získat co nejvíce bodů, abychom byli do Vánoc na co nejlepším umístění," upozorňoval na důležitost utkání trenér AC Milán Massimiliano Allegri.

Dobře si v posledních třech soutěžních zápasech vedlo i Chievo. To dvakrát v řadě v lize vyhrálo a solidní formu potvrdilo i v týdnu, kdy zdolalo v Italském poháru druholigovou Modenu. "Odvádíme dobrou práci, jsem spokojen s tím, jak si moji hráči vedou. Nyní musíme načerpat síly na nedělní velice těžký duel, pokud si chceme odvézt dobrý výsledek," prohlásil Domenico Di Carlo. Jeho tým má s AC Milán velmi špatnou bilanci, vyhrát dokázal naposledy v roce 2005.

Milánu budou chybět Gattuso, Flamini, Cassano a nově také Alessandro Nesta a brankář Abbiati, toho mezi třemi tyčemi zastoupí Marco Amelia. Kompletní nebude ani Chievo, tomu budou scházet Sardo, Morero, Cruzado a Andreolli.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Amelia - Abate, Bonera, Thiago Silva, Antonini - Aquilani, Ambrosini, Nocerino - Boateng - Ibrahimovič, Robinho
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Frey, Cesar, Mandelli, Jokič - Luciano, Rigoni, Bradley - Sammarco - Pellissier ,Thereau
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 4.75 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
US Lecce - Calcio Catania  (sobota 18:00)
Sestupem ohrožené Lecce se pokusí získat další potřebné body proti Catanii, jež zatím okupuje dvanáctou příčku. Hosté po sérii dobrých výsledků dvakrát prohráli a na stadionu Via del Mare se pokusí vzkřísit dobrou formu.

Lecce v minulých zápasech zabralo a konečně si připsalo tři body. Di Francescovi svěřenci vyhráli na půdě posledního Lecce 0:1, ovšem na vítězství v následujícím kole nenavázalo. Domácí hráli v Římě s tamním AS a po ne úplně špatné hře prohráli 2:1. Velkým problémem nadále zůstávají domácí zápasy. Lecce totiž doma ještě nevyhrálo a s touto bilancí se může horko těžko zachránit.

"Doma už potřebujeme ten úpadek zastavit. Doufám, že se to v sobotu podaří. Je důležité doma začít dělat výsledky a vyšplhat se nahoru. Pokud jde o naše poslední vystoupení, je určitě potřeba se zlepšit," prohlásil záložník Andrea Bertolacci, jenž se následně vyjádřil i k zápasu s Catanií. "Nebude to snadné, protože Catania je těžký soupeř, ale jsem si jistý, že všichni dají do vítězství maximum."

Catania pod vedením Vincenza Montelly se po skvělé sérii poněkud zasekla. Sicilané v předchozích zápasech obrali o body mužstva ze špičky tabulky, ale v posledních kolech nestačili na AC Milán a především na Chievo. Zatímco porážka s AC se víceméně očekávala, ztráta na hřišti Chieva je horší, zvláště poté, když tam Catania sehrála více než vyrovnanou partii.

"Bylo to zklamání, proti Chievu jsme mohli získat lepší výsledek. Mí hráči podali dobrý výkon, ale nestačilo to. Nevyužili jsme mnoho našich šancí. Doufám, že moji hráči to v Lecce změní," neskrýval zklamání trenér Vincenzo Montella. Jeho svěřenci budou chtít na stadionu Via del Mare zvítězit a započít novou sérii.

Domácí fotbalisté musejí oželit start zraněných Giacomazziho, Carrozzieriho, Mesbaha, Diamouteneho a Di Micheleho. Na druhé straně je situace o něco lepší, i když ne o tolik. Zranění jsou Suazo s Alvarezem, Spolli je pro změnu vykartovaný.
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Benassi - Oddo , Tomovič, Esposito, Brivio - Cuadrado, Strasser, Obodo, Olivera - Bertolacci, Muriel
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Andujar - Izco, Bellusci, Legrottaglie, Potenza, Marchese - Almiron, Lodi, Delvecchio - Bergessio, Gomez
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.65 - 3.15 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Novara Calcio - Parma FC  (sobota 18:00)
Na první pohled zápas s jasným favoritem, nováček z Novary je předposlední a body zoufale potřebuje, hostující Parma je desátá a má velké ambice. Který z celků se bude radovat?

Massimo De Salvo, jeden z čelních představitelů vedení Novary, zaručuje trenéru Attiliu Tesserovi plnou důvěru a nadále věří v trenérovy schopnosti. Jeho tým totiž čeká velmi těžký zápas proti Parmě.

Novara je devatenáctá, což není pozice, kterou by si vedení představovalo. Navíc dokázala vyhrát pouze jednou, ačkoli to bylo ceněné vítězství proti Interu Milán. V jedenácti zápasech je to ale stále málo.

Jakoby to nebyl rozhodující faktor, De Salvo se rozhodl podat trenérovi pomocnou ruku a vyjádřil mu naprostou důvěru, což dává mladému stratégovi opět klid na svou práci.

"Máme plnou důvěru v trenéra," řekl De Salvo. "Věříme, že to je člověk, který dokáže změnit věci k lepšímu. Nejen, že není jeho pozice v ohrožení, ale navíc vám můžu potvrdit, že tento trenér nás povede také v příští sezoně. Chceme nakoupit nové hráče v dalším přestupovém okénku a uděláme cokoli, abychom se udrželi v první lize," doplňuje De Salvo.

Už šestou porážku v této sezoně utrpěla Novara minulé kolo v Janově, a tak budou svěřenci Tessera chtít přerušit tuto sérii špatných výsledků. Ideálně výhrou.

Hlavní problém Novary spočívá v přílišném množství inkasovaných branek, nováček inkasoval už dvacet gólů. Jeho protivník se nachází ve zcela jiných pozicích. Parma sice nevyhrává na hřištích soupeřů, ale naposledy dokázala sebrat všechny tři body favorizovanému Udinese, což jí hodně zvedá šance proti nováčkovi.

'Gialloblu' tak sídlí na desáté příčce a trenér Colomba očekává stejné nasazení proti Novaře.

"Viděl jsem v tom utkání velmi dobré napadání a správného ducha ve svém týmu, odvedli jsme skvělou práci. Tohle je nasazení, které bych chtěl od mých hráčů vidět každý zápas," uzavírá trenér Colomba.
Novara Calcio - pravděpodobná sestava:
Fontana - Morganella, Dellafiore, Centurioni, Gemiti - Porcari, Radovanovič, Rigoni - Mazzarani - Rubino, Jeda
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Zaccardo, Paletta, Lucarelli, Rubin - Biabiany, Galloppa, Morrone, Valiani - Giovinco - Pellè
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.75 - 3.00 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Atalanta BC - SSC Neapol  (sobota 20:45)
Celá Neapol v týdnu vyhrála na domácí půdě nad bohatým Manchesterem City a tři body bude chtít také z venkovního zápasu proti Atalantě. Domácí ale udivují celou soutěž, navzdory bodovému odpočtu stoupají tabulkou. Bude mít duel vítěze?

Neapolský střelec číslo jedna, Edinson Cavani, je přesvědčen, že jeho spoluhráči mohou zakončit tento týden ve velkém stylu. V týdnu se jim v rámci Ligy mistrů podařilo vyhrát nad týmem Roberta Manciniho a na tento výsledek budou chtít navázat. Zápas v Bergamu ale rozhodně nechtějí podcenit.

Zatím sedmá Neapol naposledy uhrála bezbrankovou remízu s římským AS, což trenér Mazzari velmi kvitoval. Oproti startu do sezony to ale rozhodně není chvályhodná pozice a neapolští jsou si toho jistě velmi dobře vědomi. Radost jim ale může dělat velký krok k postupu v milionářské Lize mistrů. Italům totiž stačí vyhrát nad téměř neškodným Villarrealem a postup mají jistý. Otázkou je, do jaké míry se tímto faktorem nechají vykolejit.

"Proti Manchesteru City jsme ukázali, že máme mentalitu velkého klubu - vítěznou mentalitu," říká ofenzivní uruguayská hvězda Edinson Cavani. Ten vstřelil obě branky svého týmu, nicméně neklade důraz sám na sebe.

"Největší radost mi dělá vědomí, že se bavili naši fanoušci, myslím, že Neapol může vyhrát v této sezoně cokoliv. Teď se chceme dál soustředit na naši hru a stavět na tomto skvělém výsledku," dodává střelec.

Neapol ale nechce brát Atalantu na lehkou váhu. Hráči dobře vědí, že je nečeká nic jednoduchého. Domácí totiž prohráli v posledních šesti zápasech pouze jediný a jsou tak velkou hrozbou pro jakýkoli tým.

V dresu domácího týmu nastoupí bývalý útočník Neapole, Germán Denis, na něhož bude upřena velká pozornost.

"Sním o tom, že nejlepší gól, jaký můžu kdy dát, je právě teď proti Neapoli. Ale nejdůležitější je, abychom vyhráli," říká Denis.

V jejich úsilí jim ale bude notně chybět jeden z nejlepších obránců, Daniele Capelli, který bude po zranění chybět spoluhráčům až šest měsíců. Třináctý tým tabulky ale chce tři body. Dokáže je vybojovat proti Neapoli?
Atalanta BC - pravděpodobná sestava:
Consigli - Masiello, Lucchini, Manfredini, Peluso - Schelotto, Cigarini, Carmona, Padoin - Moralez - Denis
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Fernandez, Cannavaro, Campagnaro - Zuniga, Gargano, Dzemaili, Dossena - Hamšík, Panděv - Cavani
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.65 - 3.20 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SS Lazio - Juventus FC  (sobota 20:45)
Největší tahák kola se odehraje už v sobotu večer. Lazio na Olympijském stadionu přivítá vedoucí Juventus Turín, a pokud zvítězí, posune se právě na úkor Staré dámy do čela soutěže. Juve ale nechce o vedoucí pozici přijít, stejně jako o dosavadní neporazitelnost.

Souboj Lazia a Juventusu je to nejlepší, co může momentálně italská kopaná nabídnout. Biancocelesti navázali na loňskou dobrou sezonu a v té letošní zatím bojují o Scudetto. Jejich forma je velmi dobrá, Lazio neprohrálo už devět kol v řadě a společně s Juventusem má stejný počet bodů. Hosté z Turína ale mají jeden zápas k dobru.

Lazio v minulém kole sehrálo těžký zápas na půdě Neapole a odvezlo si dobrý výsledek 0:0. Velkou zásluhu na tom měl brankář Federico Marchetti, jenž zlikvidoval nejednu šanci hostí, stejný výkon bude chtít zopakovat i proti Juve. "Tým Antonia Conteho je ve skvělé formě. Abychom zítra vyhráli, budeme muset předvést vynikající výkon. Je to v našich silách, s pomocí fanoušků můžeme docílit dobrého výsledku," nechal se slyšet brankář Lazia Federico Marchetti.

Juventus nadále pokračuje Serií A suverénně. Svěřenci trenéra Antonia Conteho zatím procházejí bez porážky a po slabších letech to vypadá, že se konečně blýská na staré dobré časy. V minulém kole si Juventus poradil s neoblíbeným soupeřem - Palermem. Sicilanům doma nastřílel tři branky a upevnil si vedení, navíc stále má k dispozici odložený zápas s Neapolí, který je na programu 29. listopadu.

"Zápasy proti Laziu a Neapoli budou pro nás velmi důležitými zkouškami. Nemůžeme ztrácet pozornost ani do toho jít bez boje," okomentoval dva nadcházející těžké duely Gianluigi Buffon. Tymy Biancocelesti i Bianconeri představují v Itálii špičku, spolu se utkaly nesčetněkrát a v posledních letech měl vždy navrch Juventus.

Edy Reja bude pro souboj s Juventusem bez Del Nera, Mauriho, Garrida, Diase, Kozáka, Makinwy a Matuzalema, všichni mají nejrůznější zranění. Na hostující straně je situace zcela opačná, chybět bude pouze náhradní brankář Alexander Manninger.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
F.Marchetti - Konko, Diakité, Stankevicius, Radu - Brocchi, Ledesma, Lulič - Hernanes - Klose, Cissé
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
G.Buffon - Lichtsteiner, Bonucci, Barzagli, Chiellini - Vidal, Pirlo - Marchisio, Pepe, Vučinič - Matri
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.75 - 3.20 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Udinese Calcio - AS Řím  (pátek 20:45)
Parma v minulém kole dokázala překvapivě sebrat všechny tři body favorizovanému Udinese, v pátek večer se o něco podobného pokusí oslabené AS. Udinese bude chtít využít domácího prostředí a posunout se v tabulce směrem nahoru.

Trenér domácího celku Francesco Guidolin doufá v okamžitý návrat formy i ztraceného sebevědomí a žádá po svých hráčích opět maximální výkon poté, co jeho svěřenci prohráli s Parmou.

V Parmě na stadionu Ennio Tardini 'Zebry' prohrály 0:2 a tento výsledek znamenal ztrátu vedoucí pozice. Guidolina tato - teprve druhá - porážka stále velmi mrzí a je přesvědčen, že jeho hráči mají povinnost ji co nejdříve odčinit.

"Doufám, že tato prohra bude sloužit jako výstraha pro celý tým," říká trenér Guidolin. "Postrádali jsme aktivitu a Parma si výhru naprosto zasloužila. Cítím hořkost a znepokojení, protože jsem od svých hráčů čekal mnohem větší nasazení. Máme mnohé věci ke zlepšení, na kterých chceme a musíme pracovat a zkusit zlepšit. Musíme být více soustředění, hrát jednoduše a nedělat chyby, za které by nás AS mohlo potrestat," dodává trenér.

Na domácí půdě ale Udinese v posledních pěti zápasech dokázalo vždy vyhrát. Navíc skórovalo hned desetkrát a inkasovalo pouze jednou. Závažnosti zápasu si je vědom i trenér hostí Enrique.

"Jsem velmi zvědavý, jak bude můj tým hrát proti tak silnému soupeři, jakým bezpochyby Udinese je. Zatím totiž odvádí velmi dobrou práci," říká Luis Enrique. "Musíme být mnohem více opatrnější než dřív, protože Udinese skvěle zvládá protiútoky."

V minulém kole dokázal tým z 'Věčného města' vyhrát nad Lecce, navíc mu nebyla uznána regulérní branka Pabla Osvalda, jehož nůžky by možná aspirovaly na branku měsíce. AS zaznamenalo druhou výhru v řadě a na ni bude chtít navázat. Na svého soupeře ztrácí čtyři body.

Římané mají starosti se sestavou, mimo hru budou nejspíš Totti, Borriello a dlouhodobě zraněný Burdisso. Enrique nejspíš vsadí na osvědčené a dravé trio Lamela, Osvaldo, Bojan. Větší starosti bude mít v obraně, na krajích by po zranění Rosiho měl nastoupit Perrotta s Taddeiem. Udinese schází jen zranění Coda s Barretem.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Benatia, Danilo, Domizzi - Basta, Isla, Pinzi, Asamoah, Armero - Floro Flores - Di Natale
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Stekelenburg - Perrotta, Cassetti, Heinze, Taddei - Pjanič, Gago, De Rossi - Lamela - Bojan, Osvaldo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.30 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Juventus FC1064018:722
2.SS Lazio1164116:822
3.AC Milán1163223:1421
4.Udinese Calcio1163213:621
5.AS Řím1152415:1217
6.Città di Palermo1151514:1516
7.SSC Neapol1043313:715
8.Janov CFC1043314:1215
9.Chievo Verona1143410:1215
10.Parma FC1150614:1815
11.AC Siena1135314:1014
12.Calcio Catania1135313:1814
13.Atalanta BC1154215:1413
14.ACF Fiorentina1134410:913
15.Cagliari Calcio1134410:1213
16.Inter Milán1032513:1711
17.Bologna FC113179:1710
18.US Lecce112279:188
19.Novara Calcio1114612:207
20.AC Cesena111374:136
Bodové odečty
Atalanta BC-6za korupci

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (726)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele