Serie A - preview 12. kola

19.11.2011, 09:57, aktualizováno 20.11.2011, 08:29
Previews
Bologna s Cesenou se utkají krátce po poledni, pořádně sledované však budou až duely Juventusu s Palermem a Parmy s Udinese, v nichž se mohou měnit pozice na čele tabulky. Hraje se také v Janově, Catanii a Sieně, kolo pak zakončí večerní duel mezi AS Řím a Lecce...
Bologna FC - AC Cesena  (neděle 12:30)
Na první pohled nudný zápas, jehož přímými účastníky budou domácí Bologna a hostující Cesena. Na druhou stranu, oba týmy touží po třech bodech, které nutně potřebují a tak bude zápas velmi vyhecovaný.

Stefano Piolo, coby trenér domácí Bologně, strávil reprezentační pauzu nejspíš tím, že se snažil pozvednout sebevědomí i ducha svého týmu, který vinou zranění i špatných výsledků dlí na nelichotivém šestnáctém místě tabulky. Celý tým se ale snaží držet pospolu s vědomím, že právě týmový duch a spolupráce postavená na výkonu jednotlivců mohou být klíčem k záchraně. K tomu přispívá i generální ředitel Roberto Zanzi, který ochotně přislíbil trenérovi, že se nepokusí v zimním přestupovém oknu prodat žádného důležitého hráče a uklidnil tak mnoho fanoušků, obávajících se ztráty například mladého Ramiréze.

Jak trenér Pioli, tak prezident klubu Albano Guaraldi věří, že právě podpora fanoušků by mohla hrát další klíčovou roli v atmosféře v týmu a následných výsledcích, přímo se odrážejících v herním projevu. A proti komu by mohla Bologna získat body snáze, než proti poslední Ceseně?

Problémy Ceseny netvoří jen špatné výsledky, ale především nekázeň a špatný přístup trenéra. Nový muž u kormidla posledního týmu, Daniele Arrigoni, přiznává, že nemá své hráče úplně pod kontrolou a je pro něj tudíž velmi těžké své svěřence správně připravit. Jeho předchůdce Giampaolo byl propuštěn kvůli špatným výsledkům, hernímu projevu Ceseny i situaci v šatně. Napraví tuto situaci Arrigoni?

Fanošci dokonce začali používat transparenty, na nichž ukazují, že současní hráči nejsou hodni nosit dres jejich milovaného klubu, nebo že klubu neodevzdávají maximum. Na podobné notě se nese také projev trenéra Arrigoniho před klíčovým utkáním.

"Každý mluví o výhře. Ale já mluvím o správném přístupu. Když začnete u toho, tak výsledky dříve či později přijdou. Máme mnoho práce, hodně důvodů ke zlepšení a víme to. Venku musíme získat co nejvíce možných bodů a stále ještě máme před sebou 28 utkání," říká trenér.

Sedm bodů a 88 kilometrů právě dělí oba účastníky dění. Výsledek může napovědět mnohé o budoucnosti trenérů i klubů samotných. Už tato další hra ukáže, jak velký je opravdový rozdíl.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Gillet - Raggi, Portanova, Cherubin, Morleo - Perez, Mudingayi, Pulzetti - Ramiréz - Di Vaio, Acquafresca
AC Cesena - pravděpodobná sestava:
Antonioli - Comotto, Von Bergen, Rodriguez, Lauro - Ceccarelli, Guana, Parolo - Candreva - Malonga, Mutu
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.93 - 3.25 - 4.05
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Calcio Catania - Chievo Verona  (neděle 15:00)
Znovu nastartovat vítěznou sérii se pokusí Catania, která doma vyzve zatím podprůměrné Chievo. Pro Sicilany svědčí i fakt, že na domácím stadionu Angela Massimina letos ještě neprohráli, naopak Chievo ještě nedokázalo venku vyhrát.

Hodně rychle zapomenout bude chtít Catania na poslední ligové utkání v Miláně. Svěřenci trenéra Vincezna Montelly prohráli s obhájcem prvenství drtivě 4:0 a přišli o šestizápasovou neporazitelnost. Elefanti se ale poučili z chyb a jsou připravěni získat tři body proti Chievu. "Mí hráči hodně trénovali a už se všichni těšíme na nedělní zápas. Hrajeme doma a myslím, že získáme dobrý výsledek," stručně prohlásil trenér Vincenzo Montella.

Poněkud opačně si zatím vede Chievo. To narozdíl od Catanie naposledy vyhrálo, ovšem stalo se tak po dlouhých pěti kolech. Zápas se stal osudným trenéru Fiorentiny Sinišu Mihajlovičovi, jenž byl po porážce ve Veroně z týmu odvolán. "Chtěli jsme a potřebovali jsme vyhrát. Proti Fiorentině jsme udělali dobrý krok, musíme v této práci pokračovat. Chtěl bych vidět v Catanii růst mého týmu," prohlásil trenér Domenico Di Carlo. Fly Donkeys to ale budou mít složité, Catania hraje doma velmi dobře - ještě tu neprohrála, naopak Chievo venku ještě nevyhrálo.

"Musíme tento negativní trend ve venkovních zápasech změnit a to hned v neděli. Catania stejně jako my bojuje o záchranu, budeme muset proti nim ukázat naší skutečnou hodnotu," zakončil Di Carlo.

Elefanti budou bez zraněného Suaza a Izca. Vykartovaný je Lanzafame a tedy i on nebude k dispozici. V táboře hostí je situace stejná, i zde bude scházet trio fotbalistů, konkrétně Sardo, Morero a Cruzado.
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Andujar - Alvarez, Bellusci, Spolli, Legrottaglie, Marchese - Almiron, Lodi, Delvecchio - Bergessio, Gomez
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Frey, Cesar, Mandelli, Jokič - Luciano, Rigoni, Hetemaj - Sammarco - Pellissier, Moscardelli
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.88 - 3.20 - 4.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Janov CFC - Novara Calcio  (neděle 15:00)
Novaře by se body po reprezentační pauze hodily jako sůl, nicméně jelikož jede na Marassi, nemůže očekávat vůbec nic jednoduchého. A to ani v případě, že se možná Janovu příliš nedaří. Doma totiž zůstávají Grifové letos stále neporaženi.

Šňůru domácí neporazitelnosti sice mohl Janovu před reprezentační přestávkou překazit Inter, jenže povodně, které zasáhly Janov, utkání přesunuly. Tím pádem jdou Grifové do zápasu s Novarou po prohře ve Fiorentině.

Abychom se ale ještě vrátili k povodním - ty si totiž vyžádali šest obětí, načež v Janově okamžitě zareagovali. Oba městské kluby, Janov a Sampdoria, chystají poskládat tým, který se střetne s Manchesterem City Roberta Manciniho a výtěžek půjde právě na pomoc obětem této tragédie.

Alberto Malesani teď ale určitě nemyslí na nic jiného než duel s Novarou, který potřebuje vyhrát. Se štěstím sice Janov dokázal porazit AS Řím, jenže následný zápas ve Florencii ho rychle vrátil na zem a pět bodů ze šesti zápasů hovoří za vše.

Proti Novaře ale budou domácí favoritem. Nováček soutěže se trápí, na předposledním místě má sedm bodů, když nedokázal už sedm zápasů v řadě zvítězit. Nade vším ovšem ční statistika o čistých štítech - Novara totiž letos ještě čisté konto nedokázal udržet ani jednou.

Po zápase s Novarou vyprší čtyřzápasový trest Kakhovi Kaladzemu, v neděli ovšem ještě nastoupit nemůže. Zraněný je Zé Eduardo. Hosté přijedou bez vykartovaného Porcariho. Zranění do hry nevpustí Paciho, Morimota, Ujkaniho a Lisuzza.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Frey - Mesto, Granqvist, Moretti, Antonelli - Rossi, Veloso, Kucka - Merkel - Caracciolo, Palacio
Novara Calcio - pravděpodobná sestava:
Fontana - Morganella, Dellafiore, Centurioni, Gemiti - Marianini, Radovanovič, Rigoni - Mazzarani - Rubino, Meggiorini
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.75 - 6.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Juventus FC - Città di Palermo  (neděle 15:00)
Šlágrem nedělního programu Serie A bude jednoznačně utkání Juventusu s Palermem. Bianconeri bojují o samotné čelo ligy, a proto by neměli zaváhat, avšak pozor, Sicilané vyhráli z posledních čtyř vzájemných utkání všechna! Mimo to, bude Stará dáma hájit prozatimní neporazitelnost.

Jen zásluhou odloženého kola patří Juventusu až čtvrtá příčka s dvou bodovou ztrátou na vedoucí Udinese. Turínský klub naposledy sehrál ligové utkání 29. října a z Milána si odvezl výhru 2:1 proti Interu v Derby D’Italia. Od té doby už ostřejší zápas nehrál, jak bylo řečeno, na vině byl odložený zápas a také reprezentační přestávka. Nyní je Juve připraveno znovu bojovat o nejvyšší pozice, doma hostí nevyzpytatelné Palermo.

"Palermo hraje proti nám vždy dobře. Je to tým, který nám může stížit život. V posledních letech mělo navrch a já jsem nezapomněl naše dvě porážky proti němu v minulé sezoně. Jsem si jistý, že bude chtít výsledky zopakovat," varoval před sílou sicilského celku reprezentační obránce Giorgio Chiellini.

Stejnou pokoru a respekt k týmu chová i trenér Palerma Devis Mangia. "Juve má skvělý tým s mnoha významnými hráči. Musíme hrát jako tým a běhat více než Juventus. Ukázat více agresivity ve venkovních zápasech, věřím, že to mí hráči v neděli ukáží," neztrácí naději Mangia. Jeho Palermo naposledy vyhrálo 3:1 nad Boloňou a okupuje "tradiční" pátou příčku.

Výhodou trenéra Antonia Conteho je, že bude mít do zápasu kompletní kádr. Zraněný je sice Manninger, ale vzhledem k dobrému zdravotnímu stavu Buffona se neočekávalo, že by se postavil do branky od úvodní minuty. Dramatická situace není ani v Palermu, kde chybějí Pinilla a Hernandez.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Lichtsteiner, Bonucci, Barzagli, Chiellini - Marchisio, Pirlo - Pepe, Vidal, Vučinič - Matri
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Tzorvas - Pisano, Silvestre, Cetto, Balzaretti - Migliaccio, Bačinovič, Barreto - Miccoli, Zahavi - Iličič
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.15 - 8.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Parma FC - Udinese Calcio  (neděle 15:00)
Hájit vedoucí pozici v tomto kole bude na stadionu Ennio Tardini Udinese Calcio. Svěřence Francesca Guidolina nečeká nic snadného, Parma je před vlastními diváky silná a v tomto souboji se netají, že chce získat všechny tři body.

Parma zatím nemůže najít optimální formu a po poslední porážce s Laziem jí patří až patnáctá pozice. Vyrovnanost výkonů, to je doposud největší problém Gialloblu. Čtyři vítězné zápasy, šest porážek a žádná remíza, to je zatím málo. Severoitalský celek ted přivítá vedoucí Udinese.

"Hodně jsem přemýšlel o tomto zápasu. Udinese si zasluhuje být v horní části tabulky a my musíme hodně tvrdě pracovat, abychom ho zarazili. Nebude to snadný úkol. Chceme se co nejrychleji vrátit na vítěznou vlnu a v neděli pro to uděláme cokoliv," rozpovídal se záložník Parmy Massimo Gobbi.

Ačkoliv je postavení obou týmů v tabulce odlišné, Udinese nehodlá vůbec nic podcenit. "Bude to těžký zápas. Nesmíme zapomenout, že jsme v minulé sezoně ztratili s Parmou šest bodů. Má silný tým, budeme se muset soustředit od začátku do konce a získat domů tři body. Samozřejmě chceme udržet naše současné postavení, ale víme, že to bude těžké, kord když máme v zádech Lazio, Milán a Juventus," nechal se slyšet Francesco Guidolin.

Udinese má zasebou dva domácí vítězné duely s Palermem (1:0) a se Sienou (2:1) a teď by si rádo přivezlo body z Parmy. Domácím bude chybět kanonýr Floccari a Modesto. Vážnější potíže nemá ani trenér Guidolin, ten do souboje s Parmou nemůže využít služeb zraněného Barreta.
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Zaccardo, Paletta, Lucarelli, Gobbi - Biabiany, Galloppa, Morrone, Valiani - Giovinco - Pellè
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Benatia, Danilo, Domizzi - Basta, Badu, Pinzi, Asamoah, Pasquale - Floro Flores - Di Natale
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.00 - 3.05 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AC Siena - Atalanta BC  (neděle 15:00)
Hodně zajímavý duel se uskuteční v hlavním městě Toskánska Sieně. Na Stadio Artemio Franchi zavítá Atalanta a jen málokdo by si před sezonou pomyslel, že to bude souboj o první polovinu tabulky.

Po čtyřech zápasech bez porážky Siena padla! Výsledkem 1:2 nestačila na vedoucí Udinese. Bianconeri sehráli vyrovnanou partii, na stadionu Friuli jim ale scházelo větší štěstí. Přesto zatím musejí být v Sieně všichni spokojeni. Aktuální devátá příčka se po postupu ze Serie B přeci jenom neočekávala. O další body budou domácí usilovat proti spolupostupujícímu z nižší soutěže - Atalantě.

"Pokusíme se zopakovat dobré výkony z domácího prostředí. Doma hrajeme dobře, ale teď nás čeká obtížný soupeř. Atalanta je ve skvělé formě, měli výborný vstup do sezony," varoval před sílou soupeře obránce Sieny Luca Rossetini.

Atalanta je totiž na tom podobně jako Siena, ne-li ještě lépe. Nebýt bodového odečtu, byli by Nerazzurri na pátém místě, takhle se ale musejí spokojit i tak s dobrým jedenáctým místem. Hosté se po porážce s Boloňou rychle otřepali a hned v následujícím kole udolali Cagliari 1:0.

Černobílí nastoupí bez zkušeného Vergassoly, dále Grossiho a Calaia. Absence Calaia se jeví jako nejvážnější problém, vždyť Calaió je je nejlpším útočník Sieny! Na druhé straně je situace ještě o něco složitější, ke zraněné dvojici Brighi - Bellini se přidávají karetní hříšnící Doni, A. Masiello a Cigarini. V případě posledních dvou jmenovaných se jedná o jednozápasové tresty.
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Brkič - Vitiello, Rossettini, Terzi, Del Grosso - Mannini, D'Agostino, Gazzi, Brienza - Gonzalez, Destro
Atalanta BC - pravděpodobná sestava:
Consigli - Raimondi, Capelli, Lucchini, Peluso - Schelotto, Carmona, Padoin, Bonaventura - Moralez - Denis
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.10 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
AS Řím - US Lecce  (neděle 20:45)
Mnoho mladých hráčů AS v minulosti hostovalo právě v Lecce, oba kluby chovají vzájemné sympatie, to vše ale půjde v posledním utkání tohoto kola stranou. Nastává boj o tři body.

Když se tyto týmy potkaly v minulé sezoně, AS vyhrálo 2:0. Jeden gól zaznamenal obránce Burdisso, druhý zásah přidal Černohorec Mirko Vučinič. Ani jeden ze střelců ale k dispozici není, Vučinič střílí branky za Juventus Turín, Burdisso utrpěl na reprezentačním srazu v utkání s Kolumbií nepříjemné zranění a až osm měsíců by mohl absentovat. Myšlenky všech Římanů se tedy upínají nejen k jeho zdravotnímu stavu, ale také k příštímu utkání s lídrem tabulky, Udinese.

Po přestoupivším Vučiničovi dostal hrotovou 'devítku' na svá záda Daniel Pablo Osvaldo, nová posila ze Španělska. Střílení branek se mu na poměry svého týmu zatím daří, míč poslal za záda brankářů už pětkrát, což neuniklo pozornosti trenéra Prandelliho, jež ho povolal do národního týmu pro přátelská utkání.

AS chce svou hodnotu a potenciál naplno rozvinout, neboť se mu v minulých utkáních nedařilo. Nejprve prohrál smolně utkání Derby della Capitale, poté přišla porážka od Janova a v neposlední řadě sehráli Římané prohraný, i když krásný zápas s milánským AC. Teď je tedy potřeba opět vítězit.

Lecce se nachází v sestupové zóně, což rozhodně nesplňuje plány před sezonou. Pro trenéra Di Francesca to bude velký test a AS rozhodně nebude snadným protivníkem. Jediný bod, který dokázalo Lecce doma získat, se datuje do desátého kola, kdy mu podlehla Novara. Lecce se daří spíše na hřištích soupeřů, dokázalo vyhrát už dvakrát, nejprve zvítězilo v utkání s Bolognou, poté si poradilo s Cesenou. Teď ale tým trenéra Di Francesca čeká zvučnější soupeř.

Oba týmy mají stejné přezdívky díky barvám svých domácích dresů, tedy 'Giallorossi'. Který z nich bude slavit po závěrečném hvizdu? A prosadí se vracející se legenda jménem Francesco Totti?
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Stekelenburg - Rosi, Kjaer, Heinze, Josè Angel - Pjanič, De Rossi, Gago - Totti - Bojan, Osvaldo
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Benassi - Oddo, Tomovič, Esposito, Brivio - Strasser, Grossmüller - Cuadrado, Bertolacci, Olivera - Corvia
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.50 - 9.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Inter Milán - Cagliari Calcio  (sobota 18:00)
Inter Milán, velký italský šampion posledních několika let, se od začátku sezony musel přizpůsobit už druhému trenérovi. Ani stratégovi Ranierimu se ale nedaří tak, jak by si představoval. Změní se to v zápase proti Cagliari?

Milánský velkoklub zažívá před zápasem s Cagliari něco zvláštního, v tabulce jsou hráči sardinského týmu před věhlasnými 'Nerazzurri'. O to větší motivaci mají oba týmy a před diváky se bude odehrávat jistě velký zápas.

Hráči dobře vědí, že cokoli jiného, než výhra, by je mohlo poslat do zóny sestupu. A protože to jsou příčky oproti původním plánům zcela opačné, je jasné, že celý tým bude v následujících zápasech dělat vše proto, aby je příští rok Liga mistrů neminula. Mimo jiné pouhá dvě vítězství přisoudila milánskému gigantu osm bodů a stav tohoto výsledku si dobře uvědomuje i trenér Ranieri.

"Po dobu reprezentační přestávky pracujeme velmi dobře," míní trenér. "Zítra očekáváme výhru a vzestup tabulkou."

'Nerazzurri' nyní ztrácejí hrozivých třináct bodů na lídra tabulky, celek Udinese, ale podle trenéra je to něco, s čím se dá ještě mnohé udělat.

"Samozřejmě, nyní ztrácíme hodně, ale jsem si jistý, že se nakonec ještě můžeme zapojit do boj o titul. Byl by to neuvěřitelný úspěch, kdybychom to zvládli. Víme, že tohle je zvláštní sezona, plná zvratů a stát se může cokoli. Dokud je to ještě možné, naším jediným cílem je dostat se do boje o Scudetto a v to budeme do poslední chvíle doufat."

Sardinský celek má nového trenéra, Massima Ficcadentiho nahradil italskou první ligou protřelý Davide Ballardini, který se tak stal již třetím trenérem Cagliari od začátku nového ročníku.

Cagliari nedokázalo sebrat všechny tři body již od druhého října, na což Ficcadenti doplatil. Ostrované se nyní nacházejí na desáté pozici, což po skvělém startu není nejlepší vizitkou.

"Bude to pro nás velmi těžký test," je přesvědčen obránce Gabriele Perico. "Ale na hřiště přicházíme ve stejné pozici, jako protivník. Stejně jako Inter potřebujeme tři body a budeme bojovat, abychom domů přijeli s dobrým výsledkem," uzavírá obránce.

Dvě nepříjemná zranění budou limitovat snahy Pericova týmu na vítězství, mimo hru budou obránce Astori a záložník Andrea Cossu. Interu chybí Lucio, Nagatomo, Julio Cesar, Muntari, Maicon a Forlán. Zvládne favorit svou úlohu i bez těchto hráčů?
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Castellazzi - Jonathan, Samuel, Ranocchia, Zanetti - Cambiasso, Motta, Stankovič - Sneijder - Pazzini, Zárate
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Agazzi - Pisano, Canini, Ariaudo, Agostini - Biondini, Conti, Nainggolan - Ekdal - Nené, Thiago Ribeiro
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.90 - 6.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ACF Fiorentina - AC Milán  (sobota 20:45)
Těžký úkol čeká na obhájce prvenství AC Milán. Rossoneri zajíždějí na horkou půdu Fiorentiny, a ačkoliv se jim proti tomuto soupeři daří, nemají nic jistého. Zvláště když domácí vyměnili trenéra - Violu povede zkušený Delio Rossi.

Na stadionu Artemia Franchiho zahajují nové období, totiž období pod novým trenérem Deliem Rossim. Ten na lavičce ambiciózní Violy vystřídal Sinišu Mihajloviče, jemuž se staly osudným nepříznivé výsledky a fakt, že za celou dobu působení nedokázal s týmem dosáhnout výraznějšího úspěchu, prakticky nedokázal navázat na práci jeho předchůdce Cesara Prandelliho. Delio Rossi je zkušený trenér a podle vedení by to mělo týmu prospět, jeho samotného však nečeká vůbec snadná práce, ve své premiéře totiž jeho tým přivítá protivníka nejsilnějšího - AC Milán.

"AC Milán je ve skvělé formě a bude obtížné je zastavit. Nicméně budeme se co nejvíce snažit, abychom doma získali co nejlepší výsledek," prohlásil Delio Rossi.

Podobně se vyjádřil i trenérský protějšek na lavičce AC. "Budeme muset hrát velký zápas, abychom si odvezli pozitivní výsledek. Čelit týmu, který vede Rossi je vždy obtížné. Musíme si uvědomit, že tým bude mít novou motivaci stejně jako nové herní metody, musíme být připraveni," varuje před "novou" Fiorentinou trenér Massimiliano Allgeri. Jeho svěřenci nemají na Delia Rossiho zrovna dobré vzpomínky, Palermo pod jeho vedením uštědřilo Milánu nejednu lekci a nový kouč se o to samé pokusí s Fiorentinou.

Forma je jednoznačně na straně Milána, ten v lize neztratil bod už pět utkání v řadě, naposledy si jasně poradil s Catanií 4:0. Totéž se rozhodně nedá říci o Viole, třináctý tým soutěže naposledy nestačil na Chievo.

Delio Rossi bude postrádat Cassaniho, Kroldrupa i Černohorce Jovetiče, který si z barážového utkání proti České republice odnesl zranění. Komplikaci zaznamenala i obranná řada, vykartovaný je z minulého utkání stoper Natali. Z úvodu sezony hodně rozsáhlá marodka AC se neustále vyprazdňuje a i po reprezentační přestávce jsou někteří borci Milána připraveni nastoupit. Neplatí to však stále pro Gattusa, Flaminiho, Cassana a Ameliu. K tomu všemu je vykartovaný Kevin-Prince Boateng.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Boruc - Romulo, Gamberini, Nastašič, Pasqual - Behrami, Montolivo, Munari - Lazzari -Gilardino, Cerci
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Abbiati - Abate, Nesta, Thiago Silva, Antonini - Aquilani, Ambrosini, Nocerino -Emanuelson - Robinho, Ibrahimovič
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.90 - 3.35 - 1.93
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
SSC Neapol - SS Lazio  (sobota 20:45)
Druhé Lazio je hostem v Neapoli, ta má sice jeden zápas k dobru, ale ani tak není šestá příčka právě úspěchem. Hosté z Říma se dělí o prvenství s Udinese a právě tři body je mohli posunout do čela tabulky.

Pozornost domácího týmu by mohla být rozdělena, protože tým ze stadionu San Paolo čeká velmi těžká zkouška proti silnému Manchesteru City v rámci základních skupin Ligy mistrů. Právě před vyprodaným stadionem s oslnivou atmosférou se pokusí domácí udělat velký skok směrem k postupu. Hlavní hvězda, ostrostřelec Edinson Cavani ale vylučuje, že by před klíčovým duelem jeho spoluhráči zápas s Laziem vypustili.

"Nemyslíme na zápas se City," říká Cavani. "Právě teď se soustředíme pouze na Lazio. A právě až tento ligový duel skončí, teprve potom začneme přemýšlet nad utkáním Ligy mistrů."

Cavani navíc věří, že jeho tým může porazit favorizovaný římský celek a připsat si velmi cenné vítězství. Tým trenéra Mazzariho ztrácí na Lazio sedm bodů. Ale jak už bylo řečeno, má jeden zápas k dobru. A toho bude chtít také Neapol využít. Nevýhodou pro ni je, že vyhrála pouze jeden ze svých čtyř posledních zápasů, zatímco Lazio osm zápasů v řadě neprohrálo.

"Pokud se podíváme na tabulku, Lazio je jasným favoritem. Ale jsme odhodláni uhrát dobrý výsledek a nevzdáme se bez boje," odvážně prohlašuje uruguayská hvězda.

Lazio se nese na euforické vlně, jež ho vynesla až na druhé místo se stejným počtem bodů jako lídr z Udinese. Po deseti zápasech má tým trenéra Rejy 21 bodů. 'Biancocelesti' se mohou opírat o dobrou obrannou fázi, v posledních čtyřech utkáních inkasovali pouze jednou. Navíc ve stejném počtu her vstřelili sedm branek.

Neapol může částečně slavit už nyní, Lazio cestuje na její půdu bez mnoha klíčových opor, a to včetně nejlepšího střelce Miroslava Kloseho. Německý reprezentant trpí svalovým zraněním, které mu nedovolí rozšířit svou osobní sbírku šesti nastřílených gólů v římském dresu.

Absence Diase a veterána Rocchiho vede Reju ke hře s jediným hrotem, Djibrilem Cissém. Ten od začátku září neskóroval a právě tento zápas může jeho smůlu prolomit. On sám to moc dobře ví.

"Pro útočníka je velmi těžké, když prochází obdobím, ve kterém se mu nedaří vstřelit branku. Ale já se nevzdávám a chci to napravit hned v dalším zápase," říká odhodlaně Cissé. Podaří se mu to?
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Campagnaro, Cannavaro, Aronica - Maggio, Dzemaili, Inler, Dossena - Hamšík, Lavezzi - Cavani
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Konko, Diakité, Stankevičius, Radu - Brocchi, Ledesma - Sculli, Hernanes, Lulič - Cissé
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.93 - 3.25 - 4.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Udinese Calcio1063113:421
2.SS Lazio1063116:821
3.AC Milán1062223:1420
4.Juventus FC954015:719
5.Città di Palermo1051414:1216
6.SSC Neapol942313:714
7.AS Řím1042413:1114
8.Calcio Catania1035212:1614
9.AC Siena1034312:813
10.Cagliari Calcio103439:1013
11.Janov CFC933313:1212
 Atalanta BC1053213:1212
13.ACF Fiorentina1033410:912
14.Chievo Verona103348:1112
15.Parma FC1040612:1812
16.Bologna FC103169:1610
17.Inter Milán922511:168
18.US Lecce102268:168
19.Novara Calcio1014512:197
20.AC Cesena100373:133
Bodové odečty
Atalanta BC-6za korupci

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (542)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele