Seria A - preview 12. kola

07.11.2009, 08:36, aktualizováno 08.11.2009, 09:50
Previews
Milán proti Římu, to jsou velká lákadla nedělního programu Serie A. Lazio nejprve odpoledne hostí AC, večer pak tečku za kolem obstarají Inter s AS. Janovu se znovu daří a formu by měl potvrdit proti Sieně. Fiorentina cestuje do Udinese, Sampdoria se představí v Cagliari...
Calcio Catania - SSC Neapol  (sobota 18:00)
Další kolo italské ligy otevře sobotní souboj mezi Catanií a Neapolí. Domácí se nacházejí ve špatném rozpoložení a v tabulce je z toho předposlední místo. Naopak Neapoli se hodně daří, naposledy to schytal Juventus, který doma prohrál 2:3.

Předposlední Catania má co zlepšovat, v posledních kolech se jí vůbec nedaří a špatné výsledky se pochopitelně promítly do celkové tabulky. Sicilané měli poněkud těžký los, ovšem to je neomlouvá. Porážka na Interu se čekala podobně jako na Fiorentině, nicméně doma s Chievem to mohlo být slavnější. Jenomže nebylo a Catania teď musí řešit výsledkovou krizi. Určitě by se hodila co nejrychlejší výhra, po které by se hráčům dýchalo lépe, ale v následujícím utkání to nebude vůbec jednoduché. Catania totiž přivítá Neapol, která se "probudila ze spánku".

Fotbalisté Neapole se pod novým trenérem rozehráli ke skvělým výkonům a poslední čtyři kola jsou neporaženi. Neapol přitom sehrála zápasy s těžkými soupeři, kteří bojují o titul. Všechno začalo víceméně povinou výhrou nad Bolognou 2:1, a pak to pokračovalo ziskem tří bodů na půdě silné Fiorentiny, remízou s AC Milán a další výhrou, tentokrát na hřišti Juventusu 3:2. Přitom právě zápasy s Milánem a Juventusem mají leccos společné, Neapol v nich totiž prohrávala 2:0, ale nakonec stačila vždy vyrovnat a v případě Juventusu dokonce otočit skóre.

V úvodu soutěže se mluvilo o další zpackané sezoně, jenomže teď je jak se zdá být všechno úplně jinak. Svěřenci trenéra Mazzarriho jsou šestí a na čtvrtou pozici, která zaručuje předkolo Ligy mistrů, ztrácejí pouze dva body. Neapol si může po tomto kole postavení vylepšit, potřebuje k tomu však výhru nad Catanií.

Sicilský celek trápí rozsáhlá marodka, Barrientos, Sciacca, Delvecchio, Campagnolo, Martinez a Spolli jsou zranění, zatímco Silvestre a Capuano si odpykávají karetní trest. Ani hosté nebudou pro toto utkání kompletní, Mazzarri musí oželet trio Campagnaro, Santacroce, De Zerbi.
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Andujar - Potenza, Terlizzi, Bellusci - Alvarez, Biagianti, Carboni, Llama, Pesce - Mascara, Morimoto
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Grava, Cannavaro, Contini - Maggio, Gargano, Cigarini, Aronica - Hamšík, Lavezzi - Quagliarella
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.28 - 3.20 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Atalanta BC - Juventus FC  (sobota 20:45)
Napravit poslední výsledky budou chtít fotbalisté Atalanty i Juventusu. Zatímco domácí propadli na Sardinii Cagliari (0:3), hosté doma nestačili na Neapol (2:3), a to i navzdory tomu, že vedli o dvě branky. Bianconeri si alespoň částečně napravili reputaci v Lize mistrů proti Maccabi Haifa.

Už se zdálo, že Atalanta pod vedením trenéra Antonia Conteho našla tu správnou tvář, jenže po minulém kole je vše jinak. Atalanta nezvládla zápas s Cagliari (0:3), a po zápase s Livornem (0:1) to byla již druhá porážka v řadě. Fotbalisté Bergama naprosto nezvládli první poločas, kdy sice nebyli výrazně horším týmem, nicméně třikrát inkasovali. Ve druhém poločase už si Cagliari vše pohlídalo a bez větších problémů zvítězilo. Na stadionu Azzurri se nyní očekává fotbalový svátek, přijede totiž turínský Juventus, který momentálně není v dobrém rozpoložení.

Zle si počínala Stará Dáma v posledním ligovém zápase s Neapolí. Bianconeri vedli ve druhém poločase 2:0, jenomže Neapolští zásluhou Datola a Hamšíka skóre dokonale otočili a z Turína si odvezli všechny tři body. Juventus porážku sice částečně napravil v Lize mistrů, když vyhrál na horké půdě izraelského Maccabi Haifa zásluhou Maura Camoranesiho 1:0, jenže herně to stále nebylo ono. Svěřenci trenéra Cira Ferrari teď mají blízko k postupu do osmifinále milionářské soutěže, ovšem v domácí lize je ztráta na vedoucí Inter Milán už sedmibodová, a to má třetí Sampdoria stejný počet bodů, čtvrtý AC Milán zaostává o dva body. Juventus teď musí dát zapomenout na zápas s Neapolí a výsledkově navázat na utkání s Maccabi. Zisk tří bodů na hřišti Atalanty Bergamo je pro Starou Dámu primární.

Domácím bude chybět několik klíčových hráčů, zranění jsou totiž Acquafresca, Ferreira Pinto, Manfredini, De Ascentis a Barreto. Juventus je na tom ještě o něco hůře. Iaquinta, Caceres, Del Piero, Salihamidzic, Marchisio, Zebina, Sissoko, ty všichni jsou na marodce. Jakoby to nebylo málo, tak Staré Dámě nepomůže ani vykartovaný Amauri. Juventusu se proti Atalantě mimořádně daří. Za posledních osm let s ní totiž neprohrál a tuto bilanci hodlá prodloužit i nyní. V minulé sezoně tu Stará Dáma zvítězila 3:1.
Atalanta BC - pravděpodobná sestava:
Consigli - Garics, Talamonti, Peluso, Bellini - Padoin, Caserta, Guarente, Valdes - Doni, Tiribocchi
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Grygera, Cannavaro, Chiellini, Grosso - Melo, Poulsen - Camoranesi, Diego, Giovinco - Trezeguet
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.35 - 3.28 - 1.70
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
AS Bari - AS Livorno  (neděle 15:00)
Bari přivítá Livorno a bude se jednat o další střetnutí letošních nováčků. Zatímco domácí vlétli do soutěže úspěšně, Livorno se až po změně trenéra dočkalo prvních výher. V těch hodlají hosté pokračovat i na stadionu San Nicola.

Nováček z Bari v minulém kole opět dokázal, že může hrát s nejlepšími celky v Itálii vyrovnanou partii. Řeč je samozřejmě o utkání se Sampdorií Janov, Blucerchiati za 90 minut dějství nenašli na obranu Bari recept, a tak jen remizovali 0:0. Bari tak po Interu Milán, AC Milán a Laziu Řím obralo o body další celek, který má vysoké ambice. Celkově se svěřencům trenéra Ventury daří, z doposud jedenácti odehraných zápasů prohráli domácí pouze dva a v tabulce jim patří poklidné jedenácté místo. Domácí stadion San Nicola navíc padl jenom jednou a body zde nebudou chtít domácí přenechat ani Livornu, které se v posledních kolech zvedá.

Livorno se po výměně trenéra opravdu zvedlo, nepočítáme-li poslední prohru se suverénním Interem Milán, mají za sebou svěřenci nového trenéra Cosmiho dva velmi povedené zápasy s římským AS a Atalantou Bergamo. Střetnutí s Interem sice nevyšlo, nicméně samotný trenér Cosmi nepočítal, že by po zápasech s Římem, Atalantou a Interem získal šest bodů. Livorno se tak dostalo z poslední příčky, nicméně i současné osmnácté místo znamená sestup. Amaranto tak budou nejspíše muset bojovat do posledního kola.

Domácí budou pro tento duel postrádat Dondu, Para, Sforziniho, Rivase, Kutuzova a Langellu, který je suspendovaný. Livorno je na tom podobně, hrát nebudou Rivas, Bardi, Filippini, Perticone a De Lucia.
AS Bari - pravděpodobná sestava:
Gillet - A. Masiello, Ranocchia, Bonucci, S. Masiello - Alvarez, Donati, Almiron, Allegretto - Barreto, Meggiorini
AS Livorno - pravděpodobná sestava:
Benussi - Diniz , Galante, Miglionico - Raimondi, Pulzetti, Candreva, Moro, Pieri - C. Lucarelli, Tavano
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.05 - 4.35
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bologna FC - Città di Palermo  (neděle 15:00)
Sicilské Palermo zavítá na půdu Bologně a bude tu chtít urvat všechny tři body. Domácí se ale nehodlají lacino vzdát, před domácím publikem budou chtít také vyhrát a co nejrychleji vystoupat vzhůru tabulkou do bezpečí před sestupovými vodami.

Bologně to stále nejde, navíc, jak se zdá, nepomohla ani výměna trenéra. Franco Colomba má za sebou už tři zápasy, z toho jen jeden vítězný. Nutno podotknout, že trenér Colomba je v tom tak trochu nevinně. Zápas na Sampdorií byl sice propadákem, nicméně vzápětí přišla "povinná" výhra nad Sienou a těžké utkání s AS Řím, ve kterém Bologna vedla 1:0, ale nakonec odešla poražena. Až zápas s Palermem doopravdy ukáže, co v týmu opravdu je.

Palermo tak trochu přibrzdilo v dobrých výsledcích a v minulém kole si připsalo bod za remízu 0:0 s Janovem. Diváci byli na stadionu Renza Barbery z bezbrankové remízy poněkud zklamaní, nejspíše je totiž namlsala úžasná přestřelka s Interem Milán (3:5), ve které si ale jejich miláčci bod nepřipsali. Pravdou je, že sicilský celek měl v poslední době hodně těžký los a ten se až na pár výjimek bodově vydařil, vždyť Palermo porazilo Juventus, Livorno i Udinese. Teď už se musí svěřenci trenéra Waltera Zengy soustředit opět na vítězství, pokud tedy chtějí prorazit do pohárové Evropy.

Sicilané jsou ve vzájemných střetnutí úspěšnějším celek, svědčí o tom také poslední vzájemný duel hraný na stadionu Renza Barbery, domácí v něm zvítězili jednoznačně 4:1. Mutarelli a Santos, to jsou dvě jména, která budou Bologně chybět. Hosté jsou na tom ještě o dva hráče hůř. Na jejich marodce jsou totiž Liverani, Mchedlidze, Balzaretti a Morganella.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Viviano - Raggi, Moras, Portanova, Lanna - Valiani, Guana, Mingazzini - Adailton - Zalayeta, Di Vaio
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Cassani, Kjaer, Migliaccio, Bovo - Nocerino, Simplicio, Bresciano - Pastore - Cavani, Miccoli
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.70 - 3.00 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Cagliari Calcio - UC Sampdoria  (neděle 15:00)
Rozjeté Cagliari se pokusí udržet sérii výher, doma ale hostí třetí Sampdorii Janov. Ta i v případě výhry zůstane na třetí pozici, jelikož Juventus v sobotu zdolal Atalantu. Sampdoria nicméně bude chtít po dvou kolech opět vyhrát.

Velice slušnou formu si udržují fotbalisté Cagliari, kteří už tři zápasy po sobě neztratili ani bod. Allegriho hoši porazili Janov, Lazio i Atalantu a v tabulce jim patří slušné deváté místo. Cagliari se přitom nedařilo zvládat domácí utkání, nicméně nyní vypadá vše úplně jinak. Zápas s Atalantou se domácím mimořádně vyvedl, svěřenci trenéra Allegriho vedli po prvním poločase 3:0 a tím bylo prakticky po zápase. Domácí stánek Sant'Elia očekává příjezd třetího týmu ligy - Sampdorie, které se zatím daří.

Sampdoria po výprasku s Juventusem pouze remizovala s Bari a v boji o první místo znovu bodově ztratila. Blucerchiati si však z toho těžkou hlavu nedělají, aktuálně třetí místo je i tak skvělým úspěchem, navíc do konce sezony ještě zbývá velké množství zápasů. Jedním z nich je utkání na půdě Cagliari, které bude vzhledem k formě sardinského celku velmi náročné. Pokud Janovští prohrají, umožní milánskému AC dostat se před něj na třetí pozici.

Sardinský celek se musí obejít bez Pisana, Lazzariho a Marzorattiho. Hosté čítají pouze dvě ztráty - Semioliho a Padalina. V minulé sezoně dopadlo měření sil lépe pro Cagliari, které doma vyhrálo 1:0 a na janovské půdě remizovalo 3:3.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Canini, Astori, Lopez, Agostini - Dessena, Conti, Biondini - Cossu - Matri, Nenè
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Castellazzi - Stankevicius, Gastaldello, Lucchini, Zauri - Mannini, Palombo, Poli, Ziegler - Pazzini, Cassano
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.17 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Janov CFC - AC Siena  (neděle 15:00)
Janov pokračuje v boji o evropské poháry a v iděálním případě by se v neděli mohl posunout až na čtvrté místo. Vedle zaváhání AC Milán a Fiorentiny k tomu ale potřebuje zvládnout i vlastní duel se Sienou.

Janov v posledních kolech bodoval proti dvěma přímým konkurentům a výhru nad Fiorentinou potvrdil ziskem bodu na hřišti Palerma. Dařilo se mu i v Evropské lize, kde v nastavení vyválčil výhru nad Lille a vrátil se do boje o postup.

"Bylo spravedlivé, že zápas skončil tak, jak skončil. Za stavu 2:0 jsme ztratili koncentraci a soupeř se vrátil do zápasu, ale nevzdali jsme se a dostalo se nám odměny. Teď se můžeme v klidu soustředit na zápas se Sienou. Případná nedělní výhra bude znamenat, že se nám během reprezentační přestávky bude dýchat ještě snadněji," uvědomuje si autor vítězné trefy do sítě Lille Giuseppe Sculli.

V sestavě Janova budou chybět Kharja, Jankovič a Jurič, mezi tyčemi se pak neobjeví Amelia, jehož znovu zastoupí Scarpi. Kvůli kartám zůstane jenom na tribuně Giuseppe Biava.

Siena začala sezonu tragicky a mnoho expertů a fanoušků její poslední místo ani příliš nepřekvapuje. V jedenácti zápasech hráči vydolovali jenom šest bodů a to je žalostně málo. V Sieně již přišla na pořad dne i výměna trenéra, kormidla se ujal Baroni a před týdnem uhrál cenný bod proti Laziu.

"Trenér nás tento týden hodně motivoval a líbil se mi přístup k zápasu s Laziem. S mládežnickým týmem odvedl skvělou práci a jsem přesvědčen o tom, že se mu bude dařit i s námi," říká útočník Massimo Maccarone.

Do sestavy Sieny se po karetních trestech vracejí Michele Fini a Simone Vergassola.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Scarpi, Papastathopoulos, Moretti, Bocchetti, Rossi, Zapater, Milanetto, Criscito, Mesto, Floccari, Palladino.
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Curci, Rosi, Ficagna, Brandao, Del Grosso, Vergassola, Codrea, Ekdal, Jajalo, Calaio, Maccarone.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.40 - 5.45
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SS Lazio - AC Milán  (neděle 15:00)
První římsko-milánská bitva se uskuteční v odpoledních hodinách na Olympijském stadionu. Lazio přivítá AC Milán, večer pak Inter hostí AS Řím. Lazio se v lize trápí, naopak Rossoneri se zvedají a v duelu budou mírnými favority.

Biancocelesti si v lize počínají velmi špatně a také v Evropské lize to není žádný zázrak. Lazio sice stále drží druhou postupovou příčku, nicméně po čtvrteční debaklu se španělským Villarrealem (4:1) se na něj "Žlutá ponorka" bodově dotáhla a vývoj ve skupině G, kde vládne překvapivě s plným počtem bodů Salcburk, bude ještě hodně zajímavý. Zajímavé bude i další počínání Lazia v domácí soutěži, Římané totiž naposledy jen remizovali 1:1 s poslední Sienou a v tabulce jsou až na patnáctém místě s náskokem dvou bodů před sestupem. Domácí čekají už devět zápasů na výhru a zažívají jeden z nejhorších startů do sezony v historii klubu. Přitom před sezonou panovala v hlavním městě velká očekávání, Lazio totiž ovládlo italský Superpohár a rázem se začalo spekulovat o nejvyšších příčkách, včetně zisku titulu. Svěřence trenéra Bellardiniho trápí především kolísavá forma, Lazio někdy zahraje na výbornou, jenomže dobrý výsledek pak nedokáže potvrdit.

Také AC Milán musí zvládat bitvy na všech frontách. Na rozdíl od Lazia se ale milánskému AC daří, nebo lépe řečeno "začalo se dařit". Milán nakopl až vyhraný duel s AS Řím a zisk tří bodů ze stadionu Santiaga Bernabeua proti Realu Madrid. Zlepšené výkony a samozřejmě bodové zisky vyšvihly Milán na čtvrtou příčku, ovšem ztráta na vedoucí Inter Milán je stále obrovská. Rossooneri také drží postupovou pozici v Lize mistrů, kde mají shodný počet bodů s Realem Madrid, o bod méně má pak francouzská Marseille. Hodně důležité střetnutí bude právě na San Siru s Marseille, které hodně napoví o postupujících. AC Milán naposledy v lize porazil Parmu 2:0, dvěma zásahy se blýskl Marco Borriello.

Davide Bellardini bude pro zápas s Milánem postrádat Stendarda a Daba. Jeho trenérský protějšek Leonardo má více starostí. Bonera, Di Gennaro, Onyewu, Storari, Jankulovski a Gattuso, ti všichni jsou zranění. Severoitalskému celku se proti Laziu daří, v lize s nim prakticky neprohrává.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Muslera - Lichtsteiner, Cribari, Radu, Kolarov - Brocchi, Baronio, Mauri - Matuzalem - Zarate, Cruz
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Dida - Oddo, Nesta, Thiago Silva, Zambrotta - Ambrosini, Pirlo, Seedorf - Pato - F. Inzaghi, Ronaldinho
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.60 - 3.15 - 2.05
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Parma FC - Chievo Verona  (neděle 15:00)
Severoitalský souboj, i tak by se dalo nazvat střetnutí mezi Parmou a Chievem. Domácí zatím na stadionu Ennio Tardini čtyřikrát vyhráli a pouze v jednom případě prohráli. Hosté mají zase třetí nejlepší bilanci, co se týče zápasů na hřištích soupeřů.

Parma má za sebou prohrané utkání na půdě AC Milán a také pád na osmou příčku soutěže. Nicméně pro severoitalský celek to zas až tak moc neznamená. Ducalli, jak se také Parmě přezdívá, sice na San Siru nedokázali bodovat, ovšem kolo předtím si připsali důležitou výhru doma nad Bari. Parma se nacházela před zápasem s Rossoneri na čtvrté příčce a právě díky porážce se propadla o čtyři stupínky níž. Situace ale není nikterak dramatická, na onu ztracenou čtvrtou příčku ztrácejí svěřenci trenéra Guidolina pouze dva body, navíc sedmnáct bodů mají i sedmý Janov a šestá Neapol. Na domácím stadionu Ennio Tardini přivítají "Ducalli" Chievo Verona, kterému se zatím rovněž daří.

Také Chievo prohrálo s AC Milán, ovšem už před několika týdny. Naposledy dokázal tým trenéra Di Carla remizovat doma s Udinese 1:1, přičemž výsledek zachraňoval dvacet minut před koncem obránce Mario Yepes. Pro Chievo to nakonec byl dobrý výsledek, jenomže veronský celek doma nevyhrál již čtvrtý zápas v řadě. Zápasy venku však "the flying donkeys" vycházejí, ve statistice venkovních utkání patří Chievu třetí místo, za Interem Milán a Juventusem Turín. Aktuálně dvanáctý celek ligy čeká nepříliš dlouhá cesta do sousední Parmy, svěřenci trenéra Domenica Di Carla by rádi ještě vylepšili svojí bilanci na venkovních stadionech.

Domácím bude chybět zkušený obránce Panucci, jenž si odpykává karetní trest. K dispozici nebudou ani Mariga, Russo, Pisanu, Biabiany a Antonelli. Hosté také nebudou kompletní, do hry nezasáhnou Rigoni, Moro a Bogdani.
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Zenoni, Zaccardo, Paci, Dellafiore, A. Lucarelli - Morrone, Dzemaili, Galloppa - Paloschi, Bojinov
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Sardo, Mandelli, Yepes, Mantovani - Luciano, Iori, Marcelini - Pinzi - Granoche, Pellissier
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.15 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Udinese Calcio - ACF Fiorentina  (neděle 15:00)
Zajímavý duel bude k vidění na stadionu Friuli, kde Udinese přivítá Fiorentinu. Fialky, posilněné výhrou 5:2 v Lize mistrů, by si rády odvezly všechny tři body, ale Udinese je jeden z týmů, který doma body nerozdávají.

Udinese má za sebou plichtu ve Veroně, což není špatný výsledek, vzhledem k formě, kterou Chievo má. Bianconeri tak dokázali bodově navázat na veleúspěšné domácí představení proti AS Řím. Trenér Pasquale Marino má s týmem větší ambice, než je dosavadní třinácté místo, i proto považuje zápas s Fiorentinou za klíčový a rozhodně by se nezlobil, když by jeho svěřenci předvedli podobný výkon jako proti již zmiňovanému Římu.

Fiorentina si během týdne s chutí zastřílela proti maďarskému Debrecínu a po výhře 5:2 se jeví postup do osmifinále milionářské soutěže jako velmi reálný a pravděpodobný. Violu čeká ještě důležitý souboj s Liverpoolem a zápas s Lyonem. V domácí soutěži bojuje Fiorentina o pozice zaručující Ligu mistrů, momentálně je pátá a na čtvrtý AC Milán ztrácí jeden bod.

Trenéru Marinovi bude scházet čtveřice hráčů, jedná se o Oboda, Ferronettiho, Islu a útočníka Flora Florese. Stejné problémy má i Marinův protějšek Cesare Prandelli, který bude postrádat Mutua, Gamberiniho, Freye, Jovetice, Savia a vykartovaného Dainelliho. Pokud na sebe narazí Fiorentina a Udinese, je z toho téměř vždy zajímavé a divácky atraktivní utkání. V minulé sezoně vyhrál vždy domácí celek, Fiorentina 4:2, Udinese 3:1.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Handanovic - Basta, Zapata, Coda, Lukovic - Inler, D'Agostino, Asamoah - Lodi, Pepe, Di Natale
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Avramov - Comotto, Natali, Kroldrup, Gobbi - Montolivo, Donadel - Marchionni, Santana, Vargas - Gilardino
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.38 - 3.00 - 3.05
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Inter Milán - AS Řím  (neděle 20:45)
Největší šlágr kola si Italové schovali na neděli večer. Vedoucí celek soutěže - Inter Milán přivítá v tradičně velkém duelu AS Řím. Bude se jednat o druhou bitvu mezi Milánem a Římem. V odpoledních hodinách totiž Lazio hostí AC Milán.

Inter má za sebou nesmírně důležité vítězství nad Dynamem Kyjev. Nerazzurri prohrávali po brance Andreje Ševčenka, jenomže v závěrečných minutách dokázali skóre otočit. Kdyby italský šampión prohrál, nejspíše by nepostoupil ze skupiny. Takový neúspěch by doslova zkazil celou sezonu, ačkoliv je Inter s velkým náskokem na prvním místě ligy, nicméně Inter čeká cesta do Barcelony a poté domácí zápas s ruskou Kazaní. Pojďme však na domácí soutěž. Svěřenci trenéra Josého Mourinha vyhráli pět zápasů v řadě, naposledy triumfovali v Livornu, kdy ze dvou střel vsítili dvě branky. Jak se zdá, tak Inter opravdu nemá v Itálii vážnějšího konkurenta, zastavit jeho vítěznou sérii se pokusí fotbalisté římského AS.

Giallorossi rovněž v evropských pohárech otáčeli skóre. Řím hostil ve skupinách Evropské ligy anglický Fulham a potřeboval nutně bodovat, jinak by podobně jako u Interu hrozilo vypadnutí. Římané prohrávali 0:1, jenomže poté dokázali skóre otočit a vyhrát 2:1. V Evropské lize už je tedy situace lepší, v domácí soutěži to ale stále není ono. Svěřenci trenéra Claudia Ranieriho sice v minulém kole přerušili svoje čekání na vítězství, nicméně prozatímní čtrnácté místo je velkým zklamáním. V Římě teď doufají, že je výhry 2:1 nad Bolognou a Fulhamem nakopnou, a že se v následujícím těžkém utkání na San Siru podaří bodovat.

Nerazzurri budou mít proti Římu jednu velkou výhodu, kromě domácího prostředí budou mít k dispozici kompletní kádr. Totéž se rozhodně nedá říci o Římu, i když i jeho marodka se radikálně zmenšila, stále však bude chybět kapitán Francesco Totti. Do hry ještě nezasáhnou obránce Burdisso a vykartovaný Taddei. Souboje těchto dvou soupeřů bývají nevyzpytatelné, v loňské sezoně doma Řím prohrál s Interem 0:4, na stadionu Giuseppe Meazzy pak remizoval 3:3.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar - Maicon, Samuel, Lucio, Chivu - J. Zanetti, Cambiasso, Stankovic - Sneijder - Eto'o, Milito
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Doni - Motta, Mexes, Andreolli, Riise - Perrotta, De Rossi, Brighi - Pizarro - Menez, Vucinic
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.60 - 6.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Inter Milán1191128:928
2.Juventus FC1163220:1121
3.UC Sampdoria1163218:1321
4.AC Milán1154212:1119
5.ACF Fiorentina1153312:918
6.SSC Neapol1152417:1817
7.Janov CFC1152418:2017
8.Parma FC1152412:1417
9.Cagliari Calcio1151514:1216
10.Città di Palermo1144315:1416
11.AS Bari1136210:715
12.Chievo Verona1143414:1215
13.Udinese Calcio1143415:1515
14.AS Řím1142518:1914
15.SS Lazio112548:1211
16.Atalanta BC112369:159
17.Bologna FC1123610:179
18.AS Livorno112364:129
19.Calcio Catania1114611:187
20.AC Siena111379:166

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (331)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele